Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-07-01

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟ ΕΔΥ ΗΜΙ
  • [03] ΑΒΕΡΩΦ ΕΔΥ
  • [04] ΑΝΤΡΟΣ ΕΔΥ
  • [05] ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΕΦΥΓΕ
  • [06] ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
  • [07] ΨΕΥΔΟΒΟΥΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
  • [08] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ Ν
  • [09] ΑΚΚΙΝΤΖΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [10] ΠΥΡΓΟΣ ΛΑΘΡΟ Ν
  • [11] ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΣΥΡΙΑ
  • [12] ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΛΛΗΨΗ
  • [13] ΜΕΣΗ ΝΕΚΡΟΣ Ν
  • [14] ΧΑΚ ΤΡΙΤΗ
  • [15] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [16] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 01/07/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Η καταλληλότητα, η αξιοκρατία και η επάρκεια ήταν τα κριτήρια που ελήφθησαν υπόψη για τον διορισμό των νέων μελών της Επιτροπής Δημοσίας Υπηρεσίας τονίζει ο Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Σκληρή επίθεση Αβέρωφ Νεοφύτου εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας για τον διορισμό των νέων μελών της ΕΔΥ και απάντηση από τον Αντρο Κυπριανού.

    Παραιτήθηκε από μέλος του Δησύ ο Σοφοκλής Χατζηγιάννης μετά τον διορισμό του στη ΕΔΥ.

    Η Βρετανία επέστρεψε στην Κυπριακή Δημοκρατία περιοχή νοτίως του διεθνούς αεροδρομίου Λάρνακας που εχρησιμοποιείτο ως πεδίο βολής έως το 1974.

    Η ψευδοβουλή ψήφισε δήθεν νόμο που αποκλείει επιστροφή των Ελληνοκυπρίων στις περιουσίες τους και προνοεί καταβολή αποζημιώσεων.

    Σε σχέδιο απομάκρυνσης του Ραούφ Ντενκτάς από τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού παρόμοιου με εκείνο που εφάρμοσαν οι Αμερικανοί στην περίπτωση του Γιασέρ Αραφάτ αναφέρεται τουρκική εφημερίδα.Θα τον διαδεχθεί ο Μουσταφά Ακκιντζί.

    Πέντε λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας. Σε εξέλιξη επιχείρηση για εντοπισμό και σύλληψη ακόμη πέντε που κρύβονται στην περιοχή.Στη Λευκωσία συνελήφθησαν εννέα Τούρκοι και τέσσερις Κούρδοι για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

    [02] ΕΚΠΡΟ ΕΔΥ ΗΜΙ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεδίωξε ώστε κανένα κόμμα και κανένας χώρος να μην έχει πλειοψηφία στους διορισμούς των μελών της Επιτροπής Δημοσίας Υπηρεσίας, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

    Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι κριτήρια για τους διορισμούς ήταν η καταλληλότητα, η αξιοκρατία, η επάρκεια και η πείρα των διορισθέντων οι οποίοι ήδη ανέλαβαν δέσμευση να επιτελέσουν το έργο τους με αμεροληψία και μακριά από κομματικούς προσανατολισμούς.

    Απαντώντας στις επικρίσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η κάθε κίνηση ή απόφαση του προέδρου Παπαδόπουλου που περιέχει τα στοιχεία των δεσμεύσεων του προεκλογικού του προγράμματος, με βάση το οποίο πήρε καθαρή εντολή από το λαό, προκαλεί αμηχανία στην αντιπολίτευση.

    Ο κύριος Χρυσοστομίδης επεσήμανε ότι ο πρόεδρος του Δησύ είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο Παπαδόπουλο με την οποία δήλωνε ότι δεν θα υποβληθούν κατάλογοι στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με προτεινόμενους για διορισμό στην ΕΔΥ, ενώ ανάλογη απόφαση έλαβε το πολιτικό γραφείο στο Πισσούρι.

    Υπενθύμισε δε ότι αυτό έγινε επειδή ο Πρόεδρος δεν είχε αναλάβει δέσμευση έναντι του ΔΗΣΥ.

    Παρα ταύτα, είπε, ο πρόεδρος σεβάστηκε το χώρο του ΔΗΣΥ και διόρισε άτομο από το χώρο αυτό, το οποίο, όμως, δεν κατέχει κομματικό αξίωμα όπως δεν κατέχει κομματικό αξίωμα κανείς από τους διορισθέντες.

    [03] ΑΒΕΡΩΦ ΕΔΥ

    Δριμεία επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, με αφορμή τους διορισμούς των νέων μελών της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο ΡΙΚ ο κύριος Νεοφύτου μίλησε για πλήγμα στην πολιτική ηθική και για νοοτροπίες και συμπεριφορά που φέρουν τον τόπο πολλά χρόνια πίσω.

    Ο κύριος Νεοφύτου επέκρινε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αρνήθηκε να διαβουλευθεί με την αξιωματική αντιπολίτευση καί ότι απογοήτευσε τόσο στο σχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου, όσο καί στους διορισμούς των μελών της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

    Μίλησε επίσης για κυβέρνηση χωρίς πυξίδα, μικρότητες και κομματικές συναλλαγές.

    Το θέμα του διορισμού των μελών της ΕΔΥ θα συζητηθεί στην απογευματινή συνεδρία του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ.

    [04] ΑΝΤΡΟΣ ΕΔΥ

    Τις κατηγορίες Νεοφύτου απέρριψε ο εκπρόσωπος Τύπου και μέλος του Πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού λέγοντας ότι υπάρχει ευρύτητα στους διορισμούς των μελών της Επιτροπής Δημοσίας Υπηρεσίας.

    Ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι όλα τα μέλη της επιτροπής έχουν εμπειρία από τη συμμετοχή τους στα κοινά καί έχουν αποκτήσει δημόσια αξιοπιστία.

    Μιλώντας επίσης στο ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι τα μέλη της ΕΔΥ θα πρέπει να κριθούν από τις ενέργειές τους και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπίσουν όλες τις περιπτώσεις με αντικειμενικά κριτήρια.

    [05] ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΕΦΥΓΕ

    Ο Σοφοκλής Χατζηγιάννης, ο οποίος διορίστηκε χθες μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

    Σε επιστολή προς τον πρόεδρο του Δησύ, που δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι, ο κύριος Χατζηγιάννης αναφέρει ότι η απόφασή του δεν σημαίνει ότι απεκδύεται του παρελθόντος του.

    [06] ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

    Επιστράφηκε σήμερα στην Κυπριακή Δημοκρατία από τη Βρετανία, περιοχή νοτίως του διεθνούς αεροδρομίου Λάρνακας, γνωστή ως περιοχή διακατοχής "Βήτα-8", που εχρησιμοποιείτο απο τους Βρετανούς ως πεδίο βολής έως το 1974.

    Η επιστροφή της περιοχής έγινε το πρωί σε ειδική τελετή στο υπουργείο Εξωτερικών από τον Υπατο Αρμοστή της Βρετανίας στη Λευκωσία Λυν Πάρκερ.

    Η περιοχή βρίσκεται οκτώ χιλιόμετρα νοτίως του αεροδρομίου Λάρνακας και χρησιμοποιήθηκε ως πεδίο αεροπορικών βομβαρδισμών μέχρι το 1974, οπότε λειτούργησε το αεροδρόμιο.

    Η περιοχή έχει καθαρισθεί από βρετανικά ειδικά συνεργεία που διεξήγαγαν εργασίες γι' αυτό το σκοπό έξι φορές από το 1985.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι με την υφιστάμενη τεχνολογία είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει κανένα βλήμα μέχρι βάθους τεσσάρων μέτρων.

    Δήλωσε επίσης ότι από τις 40 συνολικά περιοχές που βρίσκονταν υπό διακατοχή βάσει της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν ήδη επιστραφεί 27, ενώ άλλες τρείς βρίσκονται στα κατεχόμενα.

    Παραμένουν δέκα περιοχές που θα επιστραφούν στην Κυπριακή Δημοκρατία όταν η Βρετανία παύσει να τις χρησιμοποιεί.

    Από την πλευρά του ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τόσο το έδαφος όσο και η θαλάσια περιοχή, που περικλείονται στη ζώνη, η οποία έχει επιστραφεί θα είναι προς όφελος τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και του λαού της Κύπρου.

    [07] ΨΕΥΔΟΒΟΥΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

    Η ψευδοβουλή ενέκρινε χθες λεγόμενο νομοσχέδιο περί αποζημιώσεων ακίνητης περιουσίας, που αποκλείει την επιστροφή των Ελληνοκυπρίων στις περιουσίες τους.

    Οπως γράφει σήμερα ο τουρκοκυπριακός τύπος, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι λεγόμενοι βουλευτές του κόμματος Εθνικής Ενότητας, του Δημοκρατικού κόμματος και του κόμματος Μεταρρυθμιστικής Δράσης και εναντίον οι ψευδοβουλευτές των κομμάτων της Κοινοτικής Απελευθέρωσης και του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού.

    Ο λεγόμενος νόμος προνοεί την καταβολή αποζημιώσεων και ανταλλαγή περιουσιών και αποκλείει την επιστροφή των Ελληνοκυπρίων.

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν με δριμύτητα τις πρόνοιες του νόμου.

    Στο μεταξύ, με βάση συμφωνία που υπεγράφη χθες στην Αγκυρα, η Τουρκία θα παραχωρήσει στο ψευδοκράτος δάνειο ύψους 148 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Οπως γράφουν οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την ανασυγκρότηση του δημόσιου και οικονομικού τομέα.

    [08] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ Ν

    Σύμφωνα με την εφημερίδα '' Ακσάμ '' της Κωνσταντινούπολης οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα κατέληξαν σε συμφωνία για αποκλεισμό του Ραούφ Ντενκτάς από την πορεία λύσης του Κυπριακού.

    Οπως γράφει η τουρκική εφημερίδα, ο πρόεδρος Μπους φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, κατά τη συνάντησή τους στις 25 Ιουνίου, ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογαν.

    Ο κύριος Σημίτης υποστήριξε ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση στις 16 Απριλίου, το καθεστώς της Κύπρου έχει αλλάξει και επομένως θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο σχέδιο Ανάν.

    Σύμφωνα πάντα με την Ακσάμ, ο κύριος Σημίτης, θεωρώντας ότι ο τουρκοκύπριος ηγέτης αποτελεί εμπόδιο στη λύση του Κυπριακού φέρεται να πρότεινε τον αποκλεισμό του, μέσω ενός σχεδίου παρόμοιου με εκείνο που εφάρμοσαν οι Αμερικανοί στην περίπτωση του Γιασέρ Αραφάτ. Με βάση το σχέδιο αυτό, τα κόμματα στα κατεχόμενα που αντιτίθενται στην πολιτική Ντενκτάς μαζί με το Κίνημα Ειρήνης και Δημοκρατίας, το οποίο αποτελείται από κόμματα, εργατικά συνδικάτα και οργανώσεις, θα συγκροτήσουν κοινό μέτωπο κατά τις προσεχείς λεγόμενες βουλευτικές εκλογές. Αν το σχέδιο πετύχει, καταλήγει η τουρκική εφημερίδα, ο Ραούφ Ντενκτάς θα χάσει τη θέση του διαπραγματευτή στο Κυπριακό και θα αντικατασταθεί από τον Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος τέθηκε επικεφαλής του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας.

    [09] ΑΚΚΙΝΤΖΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Ο μοναδικός αντίπαλος των Τουρκοκυπρίων είναι το στάτους κβο και όχι οι υποστηρικτές της λύσης του Κυπριακού και της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ο Μουσταφά Ακκιντζί, επικεφαλής του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας.

    Ο Μουσταφά Ακκιντζί κάλεσε το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα να συναντηθούν εκ νέου και να οδηγήσουν στις κάλπες τις χιλιάδες των Τουρκοκυπρίων που είχαν οργανώσει διαδηλώσεις υπερ της λύσης του Κυπριακού.

    Το Κίνημα Ειρήνης και Δημοκρατίας συγκροτήθηκε πρόσφατα από κόμματα και οργανώσεις που αντιτίθενται στην πολιτική Ντενκτάς, ενόψει των λεγόμενων βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν το Δεκέμβριο.

    [10] ΠΥΡΓΟΣ ΛΑΘΡΟ Ν

    Δυο λαθρομετανάστες συριακής καταγωγής εντοπίστηκαν το πρωί σε καφενεία στην πλατεία του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας και συνελήφθησαν από την αστυνομία.

    Οι αστυνομικές αρχές άρχισαν στη συνέχεια επιχείρηση συλλαμβάνοντας έως το μεσημέρι ακόμη τρείς.

    Ανακρινόμενοι οι λαθρομετανάστες ανέφεραν ότι απέπλευσαν με βάρκα από λιμάνι του Λιβάνου και πλήρωσαν από χίλια δολάρια στον καπετάνιο, ο οποίος τους αποβίβασε σε σημείο μεταξύ Πύργου και Μανσούρας.

    Η επιχείρηση της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη, προς αναζήτηση τουλάχιστον πέντε ακόμη λαθρομεταναστών.

    [11] ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΣΥΡΙΑ

    Στο μεταξύ απελάθηκαν στη Συρία οι 38 λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν χθες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάβο Γκρέκο και Πρωταρά.

    Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι αφού εκδόθηκαν τα απαιτούμενα διατάγματα απέλασης, οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας, απ' όπου επιβιβάστηκαν σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο που τους μετέφερε στη Συρία.

    [12] ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΛΛΗΨΗ

    Συνελήφθησαν χθες και τέθηκαν υπό κράτηση εννέα Τούρκοι και τέσσερις Κούρδοι ως ύποπτοι για παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας οι συλληφθέντες προσήλθαν χθες σε αστυνομικό σταθμό στη Λευκωσία, όπου αφού δήλωσαν τα ονόματά τους εννέα από αυτούς ανέφεραν ότι είναι Τούρκοι.

    Οι υπόλοιποι τέσσερις ανέφεραν ότι είναι Κούρδοι από την Τουρκία.

    [13] ΜΕΣΗ ΝΕΚΡΟΣ Ν

    Παλαιστίνιος ένοπλος έχασε το πρωί τη ζωή του από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, όταν επιτέθηκε με πιστόλι εναντίον ανδρών, που επάνδρωναν φυλάκιο του ισραηλινού στρατού κοντά στην πόλη Τουλκάρμ, στη Δυτική Οχθη.

    Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι κανένας από τους άνδρες του φυλακίου δεν έπαθε τίποτε.

    Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών μετά την κήρυξη εκεχειρίας από τρείς παλαιστινιακές οργανώσεις την περασμένη Κυριακή.

    Το πρωί ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε, ύστερα από δικαστική απόφαση, υπό ανέγερση αμφισβητούμενο τέμενος κοντά στο Ναό του Ευαγγελισμού, στη Ναζαρέτ, πυροδοτώντας νέα ένταση στις ισραηλινο-παλαιστινιακές σχέσεις.

    Εκατοντάδες Αραβες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κατεδάφιση και όταν επιχείρησαν να προσεγγίσουν την περιοχή ξέσπασαν επεισόδια με αποτέλεσμα τη σύλληψη επτά και τον τραυματισμό δύο Ισραηλινών αστυνομικών.

    [14] ΧΑΚ ΤΡΙΤΗ

    Με ζημιές έκλεισε η σημερινή συνάντηση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου μετά το χθεσινό κλίμα σταθεροποίησης. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 84,64 μονάδες με πτώση 0,4%. Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στο χαμηλό επίπεδο των 362 χιλιάδων λιρών.

    [15] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Η καταλληλότητα, η αξιοκρατία και η επάρκεια ήταν τα κριτήρια που ελήφθησαν υπόψη για τον διορισμό των νέων μελών της Επιτροπής Δημοσίας Υπηρεσίας τονίζει ο Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Σκληρή επίθεση Αβέρωφ Νεοφύτου εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας για τον διορισμό των νέων μελών της ΕΔΥ και απάντηση από τον Αντρο Κυπριανού.

    Παραιτήθηκε από μέλος του Δησύ ο Σοφοκλής Χατζηγιάννης μετά τον διορισμό του στη ΕΔΥ.

    Η Βρετανία επέστρεψε στην Κυπριακή Δημοκρατία περιοχή νοτίως του διεθνούς αεροδρομίου Λάρνακας που εχρησιμοποιείτο ως πεδίο βολής έως το 1974.

    Η ψευδοβουλή ψήφισε δήθεν νόμο που αποκλείει επιστροφή των Ελληνοκυπρίων στις περιουσίες τους και προνοεί καταβολή αποζημιώσεων.

    Σε σχέδιο απομάκρυνσης του Ραούφ Ντενκτάς από τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού παρόμοιου με εκείνο που εφάρμοσαν οι Αμερικανοί στην περίπτωση του Γιασέρ Αραφάτ αναφέρεται τουρκική εφημερίδα.Θα τον διαδεχθεί ο Μουσταφά Ακκιντζί.

    Πέντε λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας. Σε εξέλιξη επιχείρηση για εντοπισμό και σύλληψη ακόμη πέντε που κρύβονται στην περιοχή.Στη Λευκωσία συνελήφθησαν εννέα Τούρκοι και τέσσερις Κούρδοι για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

    [16] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.Ωστόσο τοπικές νεφώσεις που θα σχηματισθούν στα ορεινά δυνατό να φέρουν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια παράλια και στους 30 στα δυτικά και τα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Σε μερικές παράλιες περιοχές αναμένεται να σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη έως λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους 20 στα δυτικά και στους 18 στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 1 July 2003 - 20:31:22 UTC