Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-06-26

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ ΠΤΩΣΗ
  • [03] ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [04] ΒΕΝΖΙΝΗ ΦΤΗΝΗ ΙΣΩΣ
  • [05] ΦΟΝΙΚΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
  • [06] ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΠΟΥΣ ΟΛΑ
  • [07] ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ
  • [08] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΚΙΟΥΛ
  • [09] ΕΚΠΡΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ
  • [10] ΕΥΡΩ ΑΓΡΟΤΙΚΗ
  • [11] ΑΓΡΟ ΓΑΛΛΟΒΡΕΤΑΝΙΑ
  • [12] ΕΛΛΑΣ ΑΓΕΛΑΣ
  • [13] ΙΡΑΚ ΕΠΙΘΕΣΗ ΗΠΑ
  • [14] ΜΕΣΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΟΧΙ
  • [15] ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • [16] ΑΤΥΠΗ ΕΛΛΑΣ ΟΧΙ
  • [17] ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  • [18] ΜΟΝΑΧΗ ΥΠΕΡΤΥΧΕΡΗ
  • [19] ΧΡΗΜΑ ΠΕΜΠΤΗ
  • [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [21] ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΕΜΠΤΗ 26/6/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Δικινητήριο αεροσκάφος τύπου Τσέσνα κατέπεσε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Μακένζυ στη Λάρνακα. Διασώθηκαν και οι δύο πιλότοι.

    Επείγουσες διαβουλεύσεις για να αποτραπεί η απεργία στα πρατήρια καυσίμων. Επαφές Λιλλήκα με εταιρείες και πρατηριούχους.

    Για λύση στο Κυπριακό σύντομα μιλά ο Αμντουλάχ Γκιουλ. Συνήθης πρακτική της Τουρκίας να προκαλεί σύγχυση, απαντά η κυβέρνηση.

    Καμιά επίσημη πληροφρόρηση ότι υπήρξε συμφωνία της Τουρκίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης, για τις προσφυγές. Αρμόδιο μόνο το Δικαστήριο.

    [02] ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ ΠΤΩΣΗ

    Είδηση που μόλις έχουμε πάρει από τη Λάρνακα.

    Δικινητήριο αεροσκάφος τύπου Τσέσνα 310 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Μακένζυ, κοντά στην παραλία. Το περιστατικό συνέβη μόλις στη μία μετά το μεσημέρι. Και οι δύο χειριστές του μικρού αεροσκάφους διασώθηκαν χωρίς να πάθουν τίποτε.

    Μεταφέρθηκαν στην ακτή με τζέτ-σκί και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Λάρνακας, για προληπτικές εξετάσεις.

    [03] ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Σε μια ακόμη προσπάθεια αποτροπής της εξαγγελθείσας για αύριο και επ' αόριστον απεργίας των πρατηριούχων πετρελαιοειδών, ο υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λιλλήκας θα έχει στη μία και τριάντα συνάντηση με τους πρατηριούχους.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο ΡΙΚ, ο κύριος Λιλλήκας, είπε ότι οι επαφές συνεχίζονταν σε υπηρεσιακό επίπεδο, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν είχε συγκαλέσει έως τότε οποιαδήποτε σύσκεψη. Τόνισε όμως, πως αν οι πρατηριούχοι δέχονταν πρότασή του για διεξαγωγή μελέτης από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα στα πορίσματα της οποίας να βασισθεί για να υποβάλει μεσολαβητική πρόταση, θα διευθετούσε σήμερα συνάντηση.

    Δεν έγινε γνωστό ωστόσο αν η συνάντηση πραγματοποιείται υπό αυτές τις προϋποθέσεις.

    Η έρευνα, που εισηγείται ο υπουργός Εμπορίου θα διαρκέσει ένα περίπου μήνα, προθεσμία όμως που θεωρεί ανέφικτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Παμπίνος Χαραλάμπους.

    Ο κύριος Λιλλήκας θα έχει επίσης σήμερα συνάντηση με τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

    [04] ΒΕΝΖΙΝΗ ΦΤΗΝΗ ΙΣΩΣ

    Ανεξάρτητα από τα αιτήματα των πρατηριούχων το υπουργείο Εμπορίου προχωρεί στη σταδιακή κατάργηση της σταυροειδούς επιδότησης του πετρελαίου από τη βενζίνη, γεγονός που θα οδηγήσει στη μείωση της λιανικής τιμής πώλησής της.

    Ο υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε στο ΡΙΚ ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και απέφυγε να σχολιάσει πληροφορίες ότι η τιμή της βενζίνης θα μειωθεί από σήμερα. Ανέφερε απλώς ότι το υπουργείο Εμπορίου προχωρεί πρός την κατεύθυνση του τερματισμού της επιδότησης του πετρελαίου από τη βενζίνη.

    [05] ΦΟΝΙΚΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Σε δύο νέες συλλήψεις, ενός είκοσι-πεντάχρονου και ενός είκοσι-οκτάχρονου προχώρησε αργά ψες η αστυνομία, για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Κύπρου Παφίτη, στα Κάτω Πολεμίδια.

    Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί χθες το απόγευμα ένας είκοσι-εννιάχρονος, από τη Λεμεσό.

    Και οι τρεις οδηγούνται αυτή την ώρα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης.

    O δολοφόνος ή οι δολοφόνοι, είχαν στήσει καρτέρι στον πενηντάχρονο Κύπρο Παφίτη, χθες το πρωί κοντά στο κτηνοτροφικό του υποστατικό. Στο σώμα του έφερε έξι σφαίρες.

    [06] ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΠΟΥΣ ΟΛΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν την ανάγκη αλλαγής της στάσης της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό και ο πρόεδρος Μπους απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

    Το Κυπριακό εθίγη στη συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη με τον πρόεδρο Μπους, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης - Ηνωμένων Πολιτειών.

    Σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο κύριος Σημίτης, δήλωσε πως ανέφερε στον πρόεδρο Μπους ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να επαναρχίσουν στη βάση του σχεδίου Ανάν, αλλά, ύστερα από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, πρέπει να γίνουν αλλαγές στο σχέδιο.

    Πρέπει, πρόσθεσε, το σχέδιο Ανάν, για να είναι λειτουργικό εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να υποστεί τις αναγκαίες τροποποιήσεις ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

    Για όλα αυτά, πρόσθεσε, είναι ανάγκη να αλλάξει η τουρκική στάση.

    Ο Κώστας Σημίτης πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Μπους το αναγνωρίζει αυτό και ήδη κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν να κάμει τα αναγκαία βήματα, ενώ υποσχέθηκε να επαναλάβει τις προσπάθειές του.

    [07] ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ υποστήριξε ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα επαναρχίσουν σύντομα υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και εμφανίστηκε μάλιστα βέβαιος ότι θα έχουν και αίσιο πέρας.

    Σε συνέντευξη στο τουρκικό κανάλι ΝΤV, ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, κλήθηκε να σχολιάσει την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον εποικισμό, αλλά απέφυγε να αναφερθεί στην ουσία και πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, έγινε με βάση τη συμφωνία εγγυήσεως.

    Ο Ντενκτάς, εξάλλου, σε νέες δηλώσεις για τον εποικισμό, έριξε το πρόβλημα αλλού, λέγοντας ότι οι πληροφορίες προέρχονται από Τουρκοκύπριους που τον αντιπολιτεύονται και τους οποίους κατηγόρησε ότι είναι πράκτορες ξένων. Κάμνοντας ειδική αναφορά στο Κίνημα Πατριωτικής Ενότητας, είπε ότι πρέπει να ντρέπονται γιατί κάθε μπουκιά ψωμί, που τρώνε προέρχεται από τη βοήθεια της Τουρκίας.

    [08] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΚΙΟΥΛ

    Η κυβέρνηση δεν έχει επίσημη πληροφόρηση ότι η Αγκυρα έχει συμφωνήσει με το Συμβούλιο της Ευρώπης, να συγκροτηθεί στα Κατεχόμενα δικαστικός μηχανισμός, που να εξετάζει τις προσφυγές, που αφορούν περιουσιακά θέματα.

    Για την ύπαρξη τέτοιας συμφωνίας μίλησε χθες ο Αμπντουλάχ Γκιούλ.

    Ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, είπε ότι δεν γνωρίζει να αληθεύουν αυτοί οι ισχυρισμοί και υπέδειξε ότι μόνο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση.

    Για τους όρους που έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στην Τιτίνα Λοϊζίδου, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι ο κύριος Γκιούλ μπορεί να πει ότι δεν πληρώνει, αλλά θα είναι υπόλογος έναντι του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

    [09] ΕΚΠΡΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ

    Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις Γκιούλ ότι σύντομα αναμένεται λύση στο Κυπριακό, διερωτήθηκε πού βασίζει την αισιοδοξία του.

    Μακάρι, είπε, να εξευρεθεί σύντομα λύση, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι είναι η τουρκική πλευρά που έχει οδηγήσει τις συνομιλίες της Χάγης σε αδιέξοδο.

    O Εκπρόσωπος ενέταξε τις δηλώσεις Γκιουλ στη συνήθη πολιτική της Τουρκίας, να προκαλεί σύγχυση και να θολώνει τα νερά, προκειμένου να επιτυγχάνει αυτό που θέλει στο διπλωματικό πεδίο.

    [10] ΕΥΡΩ ΑΓΡΟΤΙΚΗ

    Οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατέληξαν σε συμφωνία για τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της κοινής αγροτικής πολιτικής.

    Εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου για την Αγροτική Πολιτική δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση καθιερώνειι σύστημα εφάπαξ και απευθείας επιδότησης των καλλιεργειών. Εξαρτά επίσης τη χορήγηση της βοήθειας από μια σειρά περιβαλλοντικών κριτηρίων και κριτηρίων τροφικής ασφάλειας.

    Στόχος, σημείωσε, είναι η αποσύνδεση από το 2005, της απευθείας βοήθειας προς τους αγρότες και την αγροτική ανάπτυξη.

    Σε ό,τι αφορά την αποσύνδεση της βοήθειας προς τους αγρότες και της παραγωγής, αντί της πλήρους αποσύνδεσης που ήταν ο στόχος, επιτεύχθηκε η δημιουργία ενός μηχανισμού μερικής αποσύνδεσης, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα σιτηρά, ώστε να αμβλυνθεί η αντίσταση της Γαλλίας και της Ισπανίας.

    Οι Δεκαπέντε συμφώνησαν επίσης στη μείωση της τιμής παρέμβασης στα γαλακτοκομικά προϊόντα μέσω των οποίων η Ευρωπαϊκή Ενωση στηρίζει τους αγρότες.

    [11] ΑΓΡΟ ΓΑΛΛΟΒΡΕΤΑΝΙΑ

    Η Γαλλία και η Βρετανία χαιρέτισαν την επίτευξη συμφωνίας για την κοινή αγροτική πολιτική.

    Η Γαλλία δέχθηκε τη μεταρρύθμιση ως μια καλή είδηση για τη χώρα και ιδιαίτερα για τους αγρότες.

    Η υπουργός Γεωργίας της Βρετανίας χαρακτήρισε τη συμφωνία θαρραλέο βήμα και ένα σημείο καμπής ενόψει των διαπραγματεύσεων του Κανκούν το φθινόπωρο.

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση, είπε, έδειξε ότι έχει το θάρρος να πράξει ό,τι χρειάζεται για τη διαμόρφωση μιάς σύγχρονης και νέας κοινής αγροτικής πολιτικής.

    [12] ΕΛΛΑΣ ΑΓΕΛΑΣ

    Σημαντική επιτυχία για την ελληνική γεωργία χαρακτήρισε την απόφαση για την κοινή αγροτική πολιτική, ο υπουργός Γεωργίας Γεώργιος Δρυς. Με βάση τη μεταρρύθμιση η Ελλάδα θα μπορεί να προχωρήσει στην παραγωγή 120 χιλιάδων τόνων γάλακτος επιπλέον.

    Παράλληλα όλες οι ρυθμίσεις θα ισχύουν για τα μεσογειακά προϊόντα ενώ στο καθεστώς των υπερ-περιφερειακών περιοχών της κοινότητας έχουν ενταχθεί και τα νησιά του Αιγαίου.

    [13] ΙΡΑΚ ΕΠΙΘΕΣΗ ΗΠΑ

    Επίθεση δέχθηκε το πρωί αμερικανική στρατιωτική περίπολος σε προάστιο της Βαγδάτης.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αμερικανικό στρατιωτικό όχημα δέχθηκε επίθεση ενόπλων, σε δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στην περιοχή Αμιρίγια.

    Από την επίθεση επλήγη επίσης ένα ιδιωτικό ιρακινό αυτοκίνητο.

    [14] ΜΕΣΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΟΧΙ

    Απομακρύνεται η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή.

    Η οργάνωση Χαμάς προειδοποίησε σήμερα με νέο κύκλο αίματος σε απάντηση για τα ισραηλινά κτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας. Ανώτατα στελέχη της ηγεσίας της, αρνήθηκαν να συγκατατεθούν σε συμφωνία για εφαρμογή τρίμηνης εκεχειρίας. Κάθε φορά που πλησιάζουμε σε συμφωνία, υποστήριξαν, οι Ισραηλινοί σφαγιάζουν περισσότερους Παλαιστίνιους.

    Πρόσθεσαν, ωστόσο, ότι εντός των ημερών θα καταλήξουν σε απόφαση εφόσον λάβουν υπόψη όλες τις εξελίξεις καθώς και τη συνεχιζόμενη ισραηλινή επιθετικότητα.

    Το Ρόιτερ μεταδίδει ότι σε μια νέα αμερικανική προσπάθεια διάσωσης της ειρηνευτικής διαδικασίας, η σύμβουλος ου Λευκού Οίκου επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας Κοντολίζα Ράις θα επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή, το Σαββατοκύριακο.

    [15] ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ

    Το γενικό συμβούλιο της ΠαΣυΔύ αποφάσισε τη λήψη δυναμικών μέτρων, σε περίπτωση που δεν τηρηθεί συμφωνία για τη δημιουργία διεύθυνσης νοσηλευτικών υπηρεσιών στο υπουργείο Υγείας.

    Το θέμα συζήτησαν χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον γενικό γραμματέα της ΠαΣυΔύ.

    Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι το θέμα θα μελετηθεί σύντομα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η υπουργός Υγείας να μεταβάλει τη θέση της.

    Η υπουργός Υγείας Ντίνα Ακκελίδου σε δηλώσεις στο ΡΙΚ είπε ότι οι θέσεις της έχουν κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει για τους περαιτέρω χειρισμούς. Οι αποφάσεις, είπε, θα ληφθούν συλλογικά, λαμβανομένων υπόψη όλων των παραγόντων.

    [16] ΑΤΥΠΗ ΕΛΛΑΣ ΟΧΙ

    Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των μοριακών εξετάσεων που έγιναν σε ειδικό εργαστήριο στο Αμβούργο για τον Κινέζο επιχειρηματία, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα άτυπης πνευμονίας και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

    Ο Κινέζος επιχειρηματίας θα παραμείνει σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και θα παρακολουθείται από κλειστό σύστημα τηλεόρασης για άλλες δύο εβδομάδες.

    [17] ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    Ο σκηνοθέτης και ο παραγωγός της ταινίας Αλέξανδρος ο Μέγας αποφάσισαν οριστικά να μη γίνουν τα γυρίσματα στο Μαρόκο, λόγω των απειλών για τρομοκρατικές ενέργειες.

    Παραγωγός και σκηνοθέτης προσανατολίζονται να γυρίσουν την ταινία στην Αυστραλία, που φαίνεται να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της πολυδάπανης παραγωγής.

    Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν ο Λεονάρντο ντι Κάπριο ως Αλέξανδρος και η Νικόλ Κίντμαν στο ρόλο της Ολυμπίας, της δυναμικής μητέρας του.

    [18] ΜΟΝΑΧΗ ΥΠΕΡΤΥΧΕΡΗ

    Μια πρώην μοναχή, η Κάθριν Φόι, ηλικίας 56 ετών, παρακαλούσε το Θεό να της χαρίσει χρήματα για να ξοφλήσει τα χρέη της και οι προσευχές της εισακούστηκαν.

    Ξοδεύοντας μόλις δύο δολάρια κέρδισε ενάμισυ εκατομμύριο σε μηχάνημα κουλοχέρη στο Ατλάντικ Σίτυ.

    Η Φόι, η οποία έλαβε ήδη την πρώτη δόση από τις 20 ετήσιες επιταγές των 78 χιλιάδων δολαρίων, δήλωσε ότι πάντα πίστευε ότι ο Θεός θα τη βοηθούσε, απλώς δεν το ανέμενε τόσο σύντομα.

    Η Φόι εκτός από την αποπληρωμή των χρεών της, θα κάμει δωρεά στις μοναχές του τάγματος, όπου ανήκε και τα υπόλοιπα χρήματα θα τα μοιρασθεί με συγγενείς της στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κούβα.

    [19] ΧΡΗΜΑ ΠΕΜΠΤΗ

    Για τέταρτη συνεχή ημέρα αυτή την εβδομάδα συνεχίστηκε η πτωτική τάση στο Χρηματιστήριο.

    Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 85.09 μονάδες, με ζημιές 0,04%.

    Ο όγκος συναλλαγών ήταν και πάλι χαμηλός και μόλις έφθασε στις 290 χιλιάδες λίρες.

    [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Δικινητήριο αεροσκάφος τύπου Τσέσνα κατέπεσε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Μακένζυ στη Λάρνακα. Διασώθηκαν και οι δύο πιλότοι.

    Επείγουσες διαβουλεύσεις για να αποτραπεί η απεργία στα πρατήρια καυσίμων. Επαφές Λιλλήκα με εταιρείες και πρατηριούχους.

    Για λύση στο Κυπριακό σύντομα μιλά ο Αμντουλάχ Γκιουλ. Συνήθης πρακτική της Τουρκίας να προκαλεί σύγχυση, απαντά η κυβέρνηση.

    Καμιά επίσημη πληροφρόρηση ότι υπήρξε συμφωνία της Τουρκίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης, για τις προσφυγές. Αρμόδιο μόνο το Δικαστήριο.

    Οι υπουργοί Γεωργίας των δεκαπέντε συμφώνησαν σε ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της κοινής αγροτικής πολιτικής. Χαιρετίζουν Γαλλία και Βρετανία.

    [21] ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια έως πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα νότια παράλια έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια παράλια, στους 30 στα δυτικά και στους 29 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αίθριος. Τοπικά, όμως, θα σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 στα νότια παράλια και στους 19 στα δυτικά και υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές παραμένει πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 26 June 2003 - 21:34:44 UTC