Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-06-18

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [03] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΓΟΥΕΣΤΟΝ
  • [04] ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΑΓΚΥΡΑ
  • [05] ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΡΙΤΟ
  • [06] ΠΑΠ ΗΠΑ ΕΕ
  • [07] ΤΑΣΣΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [08] ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  • [09] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [10] ΑΝΑΣΤΑ ΣΚΙΑ
  • [11] ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΟΝΟΜΑΤΑ
  • [12] ΠΕΥΚΙΟΣ-ΟΕΛΜΕΚ
  • [13] ΟΕΛΜΕΚ-ΠΕΥΚΙΟΣ
  • [14] ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
  • [15] ΜΕΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ
  • [16] ΒΑΓΔΑΤΗ ΠΥΡΑ
  • [17] ΗΠΑ ΣΑΝΤΑΜ
  • [18] ΠΑΡΙΣΙ ΙΡΑΝΗ
  • [19] ΤΣΕΣΝΙΑ ΝΕΚΡΟΙ
  • [20] ΣΕΙΣΜΟΣ
  • [21] ΧΑΚ ΤΕΤΑΡΤΗ
  • [22] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [23] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/6/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Συνάντηση Φερχόιγκεν- Ντενκτάς στα κατεχόμενα. Ο Ντενκτάς καλεί τον Ευρωπαίο Επίτροπο να αφήσει ήσυχους τους Τουρκοκυπρίους. Απειλεί να κλείσει τις διόδους προς τα κατεχόμενα, αν χρησιμοποιηθούν τα νόμιμα λιμάνια για εξαγωγή προϊόντων.

    Ο Τόμας Γουέστον καθ οδόν προς την Αγκυρα κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για λύση του Κυπριακού.

    Ο Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε τη σύνθεση του Συμβουλίου Επιτρόπων του ΔΗΣΥ. Στόχος, είπε, είναι να αναδειχθεί πρώτο κόμμα με διαφορά στις ευρωεκλογές.

    Ελπίδες ότι θα ξεπεραστούν οι διαφορές Υπουργείου Παιδείας- Οέλμεκ και ότι θα διεξαχθούν ομαλά οι εισαγωγικές εξετάσεις.

    [02] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Συνάντηση με το Ραούφ Ντενκτάς είχε το πρωί στα κατεχόμενα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν. Η συνάντηση διήρκεσε μιάμισυ σχεδόν ώρα και σ αυτήν συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τους Τουρκοκυπρίους. Δηλώσεις επί της ουσίας δεν έγιναν και ο Ραούφ Ντενκτάς αρκέστηκε να πει ότι είχε μια καλή συνάντηση με τον κύριο Φερχόιγκεν. Εξω από το λεγόμενο προεδρικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί 10 υποστηρικτές της πολιτικής Ντενκτάς, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τα μέτρα που εξήγγειλε η Ευρωπαϊκή Ενωση για στήριξη των Τουρκοκυπρίων και ζητούσαν ισότητα και κυριαρχία.

    [03] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΓΟΥΕΣΤΟΝ

    Ωστόσο, νωρίτερα, ο Ραούφ Ντενκτάς έστειλε το μήνυμα ότι η στάση του στη συνάντηση με τον Γκίντερ Φερχόιγκεν δεν θα είναι διαφορετική από αυτήν που τήρησε στη συνάντηση με τον Τόμας Γουέστον. Θα ζητήσει, είπε, από τον κύριο Φερχόιγκεν, η Ευρωπαϊκή Ενωση να αφήσει ήσυχους τους Τουρκοκυπρίους, οι οποίοι σταδιακά θα γίνουν καλοί γείτονες με τους Ελληνοκυπρίους. Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, ο Ντενκτάς κατηγόρησε ακόμη την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι θέλει τους Τουρκοκυπρίους να είναι υπό την κυριαρχία των Ελληνοκυπρίων και ότι στοχεύει να δώσει την Κύπρο στην Ελλάδα και τη Μυτιλήνη στην Τουρκία, ή μία βάση στην Καρπασία για να λυθεί το Κυπριακό. Ο Ντενκτάς σχολίασε και τα μέτρα στήριξης των Τουρκοκυπρίων και απείλησε ότι αν χρησιμοποιηθούν τα λιμάνια στις ελεύθερες περιοχές, θα κλείσουν οι διόδοι προς τα κατεχόμενα. Ο κατοχικός ηγέτης διαφώνησε και με τον Τόμας Γουέστον ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις πέραν του σχεδίου Ανάν. Κατηγόρησε τον κύριο Γουέστον ότι τήρησε μια πιεστική στάση, γεγονός που αποδεικνύει, όπως είπε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν τα συμφέροντά τους υπέρανω των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας.

    [04] ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΑΓΚΥΡΑ

    Ο ειδικός συντονιστής στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Κύπρο και αναχώρησε για την Αγκυρα για επαφές με την τουρκική κυβέρνηση. Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Τόμας Γουέστον κάλεσε την Τουρκία να αναλάβει τις ευθύνες της για επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού. Η Αγκυρα, είπε, πρέπει να προσαρμοσθεί σε όσα ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας στο τελευταίο του ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της Ουνφικύπ. Πρέπει, πρόσθεσε, τα ενδιαφερόμενα μέρη να ανταποκριθούν θετικά στις θέσεις του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις προς την ορθή κατεύθυνση, κι αυτό τόνισε, ισχύει και για την Τουρκία. Σε ερώτηση εάν οι συνομιλίες μπορούν να επαναρχίσουν το Σεπτέμβριο, διερωτήθηκε γιατί όλοι να αναμένουν μέχρι το φθινόπωρο, αφού ένας διάλογος είναι καλοδεχούμενος και μπορεί να αρχίσει και τώρα, παρά τις δυσκολίες που παρεμβάλλει η τουρκοκυπριακή πλευρά. Ο Τόμας Γουέστον επανέλαβε ότι το σχέδιο Ανάν προσφέρει τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο για επίλυση του Κυπριακού, αλλά δεν μπορούν να γίνουν δραματικές αλλαγές.

    [05] ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΡΙΤΟ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι μετα το Ιράκ οι Αμερικανοί θα στρέψουν την προσοχή τους στην Αγκυρα προκειμένου να πεισθεί να πιέσει τον Ντενκτάς να προσέλθει στην τράπεζα των συνομιλιών. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο, ο κύριος Ιακώβου ανέφερε ότι η αδιαλλαξία του Ντενκτάς καί οι ευθύνες του για το ναυάγιο της Χάγης είναι γνωστές στους Αμερικανούς, οι οποίοι εναποθέτουν τώρα τις ελπίδες τους στην Αγκυρα καί την κυβέρνηση Ερντογάν, όπου θα ασκήσουν τη πειθώ τους. Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται μέσα στο Φθινόπωρο ή πριν το τέλος του χρόνου, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, είτε με άμεση εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα, είτε του Αλβαρο Ντε Σότο, στον οποίον δεν έχουν ανατεθεί άλλα καθήκοντα.

    [06] ΠΑΠ ΗΠΑ ΕΕ

    Το Κυπριακό και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη σύνοδο κορυφής Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαικής Ενωσης στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Τετάρτη.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αμερικανούς και ευρωπαίους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στη δέσμευση της Ουάσινγκτον για λύση του κυπριακού, επισημαίνοντας ότι με την ελεύθερη διακίνηση οι ίδιες οι κοινότητες στο νησί απέδειξαν ότι καταρρέρει η πράσινη γραμμή και η αδιαλλαξία Ντενκτάς.

    [07] ΤΑΣΣΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος αναχωρεί αύριο για τη Θεσσαλονίκη για να λάβει μέρος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Διάσκεψης Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Δυτικών Βαλκανίων. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει πολυμελής αντιπροσωπεία. Στην Κύπρο θα επιστρέψει την Κυριακή. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος σε ψεσινές δηλώσεις, εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση για την αναφορά στο Κυπριακό, που υπάρχει στα προδηλωμένα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο, είπε, θα αποτελέσει ιστορικό σταθμό για τον κυπριακό λαό, αφού είναι το πρώτο στο οποίο θα μετάσχει ισότιμα η Κύπρος.

    [08] ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Οι εργασίες της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρχίζουν αύριο στη Χαλκιδική.

    Ο Προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης απέστειλε την καθιερωμένη επιστολή - πρόσκληση προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την οποία πληροφορεί τους εταίρους για τα θέματα και τη διαδικασία διεξαγωγής των εργασιών της Συνόδου.

    Οι εργασίες του Συμβουλίου θα αρχίσουν αύριο στις εφτά το βράδυ με την καθιερωμένη συνάντηση των ηγετών με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πατ Κοξ.

    Οι εργασίες του Συμβουλιου θα ολοκληρωθούν το απόγευμα του Σαββάτου με κρουαζιέρα των ηγετών και των υπουργών εξωτερικών των χωρών μελών μετά των συζύγων τους γύρω απο το Ορος Αθως.

    [09] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Την Τουρκία στη σύνοδο της Χαλκιδικής θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν.

    Ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου στην Αγκυρα αναφέρει ότι ο Ερντογαν θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη μεθαύριο Παρασκευή.

    [10] ΑΝΑΣΤΑ ΣΚΙΑ

    Την πορεία ανασυγκρότησης του ΔΗΣΥ με στόχο τη δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος και εναλλακτικής πρότασης εξουσίας, εξήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος του Κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, ανακοινώνοντας τη σύνθεση του Συμβουλίου των Επιτρόπων. Οπως ανέφερε ο κύριος Αναστασιάδης, το Συμβούλιο θα έχει την ευθύνη χάραξης της γραμμής του Κόμματος, στην προσπάθεια για εκσυγχρονισμό και προσφορά στην κοινωνία και την πατρίδα. Είπε ακόμη ότι στόχος του ΔΗΣΥ είναι να αναδειχθεί πρώτο Κόμμα με μεγάλη διαφορά στις επικείμενες Ευρωκλογές. Ο κύριος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ακόμη ότι την επιστολή του προς τον πρόεδρο Παπαδόπουλο για τις μετακινήσεις στελεχών στη δημόσια υπηρεσία, θα την αποστείλει μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης και σ αυτήν θα περιέχονται συγκλονιστικά, όπως ανέφερε, στοιχεία.

    [11] ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΟΝΟΜΑΤΑ

    Το Συμβούλιο Επιτρόπων του ΔΗΣΥ απαρτίζουν οι: -Αβέρωφ Νεοφύτου, Επίτροπος Οικονομικής Πολιτικής, -Λευτέρης Χριστοφόρου - Εμπορίου, -Σωκράτης Χάσικος - Αμυνας, -Καίτη Κληρίδη - Αναπτύξεως Δικοινοτικών Σχέσεων, -Κωστάκης Κωνσταντίνου - Γεωργίας, -Ιωνάς Νικολάου - Δικαιοσύνης, -Χρίστος Πουργουρίδης - Ελέγχου, -Ζαχαρίας Ζαχαρίου - Εργασίας, -Ανδρέας Παπαπολυβίου - Εσωτερικών, -Ισίδωρος Μακρίδης - Δημοσίων Εταιρειών και Ημικρατικών Οργανισμών, -Τάκης Κληρίδης - Εναρμόνισης, -Γιώργος Γεωργίου - Μεταφορών, -Πρόδρομος Προδρόμου - Παιδείας, -Νίκος Τορναρίτης - Περιβάλλοντος, -Ελένη Θεοχάρους - Υγείας, -Χρίστος Τριανταφυλλίδης - Πρόεδρος Νομικού Συμβουλίου, -Μανώλης Χριστοφίδης, Πρόεδρος Δεοντολογίας, και -Ουράνιος Ιωαννίδης, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ευρωδημοκρατίας. Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Iωάννης Κασουλίδης θα ασχολείται με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δίπλα στον Πρόεδρο του Δησύ.

    [12] ΠΕΥΚΙΟΣ-ΟΕΛΜΕΚ

    Ελπίδες ότι τελικά θα ξεπεραστούν οι διαφορές, θα αποφευχθούν τα μέτρα των καθηγητών καί θα διεξαχθούν απρόσκοπτα οι εισαγωγικές εξετάσεις, εξέφρασαν ο υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Σωτήρης Χαραλάμπους. Ο υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης, σε δηλώσεις στο Τρίτο, ανέφερε ότι οι διαφορές δεν είναι αγεφύρωτες καί ότι με το διάλογο μπορουν να ξεπεραστούν. Είπε επίσης ότι σήμερα θα αποστείλει στην Οέλμεκ τις προτάσεις για την προϋπηρεσιακή και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αντιμετωπισθούν ευνοϊκά από την οργάνωση των καθηγητών. Ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση στην Οέλμεκ να μήν προχωρήσει στη λήψη μέτρων, τα οποία, όπως είπε, επηρεάζουν και πληγώνουν το δημόσιο σχολείο καί ιδιαίτερα τους μαθητές.

    [13] ΟΕΛΜΕΚ-ΠΕΥΚΙΟΣ

    Ο Πρόεδρος της Οέλμεκ Σωτήρης Χαραλάμπους ανέφερε ότι η οργάνωση αναμένει να δεί την πρόταση του υπουργείου Παιδείας την οποία θα μελετήσει με κάθε σοβαρότητα. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Χαραλάμπους ανέφερε ότι οι καθηγητές είναι οι τελευταίοι που θα επιθυμούσαν τη λήψη μέτρων, γι αυτό καί έδωσαν αρκετές προθεσμίες για επίλυση των προβλημάτων. Πρόσθεσε ότι η οργάνωση δεν ανέμενε ότι θα επιλύοντο όλα τα προβλήματα ως δια μαγείας. Αυτό που αναμέναμε, είπε, ήταν να τροχιοδρομηθούν διαδικασίες για επίλυσή τους. Τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας θα απαντούν στα αιτήματα καί προβλήματα των καθηγητών ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση, και να επέλθει ηρεμία στην εκπαίδευση.

    [14] ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

    Η Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης χαιρετίζει την μερική άρση των περιορισμών στη διακίνηση απο και πρός τα κατεχόμενα.

    Σε διακήρυξη, που εκδόθηκε στο τέλος της διήμερης συνόδου στην Αγκυρα, η Επιτροπή αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι δέν έχει ακόμη επιτευχθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση του κυπριακού, χαιρετίζεται η πρόσφατη επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων στο νησί.

    [15] ΜΕΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ

    Ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε στη διάρκεια της νύχτας την κατοικία του Κουσάι Σάλαμεχ, στελέχους της οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσα, στη Δυτική Οχθη.

    Απο την κατεδάφιση τραυματίστηκε ένας μικρός παλαιστίνιος ο οποίος διέμενε σε γειτονικό σπίτι.

    Οι στρατιώτες εισέβαλαν στην πόλη Τζαμπάα, νότια της Τζενίν και ανατίναξαν το σπίτι του Σάλαμεχ με δυναμίτη.

    Συνέλαβαν επίσης δεκατέσσερις Παλαιστίνιους στην διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στην Χεβρών, τη Βηθλεέμ και τη Ναμπλούς.

    Σε άλλη επιχείρηση ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε τρία κτίρια στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

    [16] ΒΑΓΔΑΤΗ ΠΥΡΑ

    Στη Βαγδάτη δύο ιρακινοί πρώην στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν απο πυρά αμερικανών στρατιωτών.

    Το επεισόδιο συνέβη στη διάρκεια διαδήλωσης εκατοντάδων ιρακινών έξω απο το αρχηγείο των αμερικανικών στρατευμάτων στη Βαγδάτη.

    Οπως μεταδίδει το Ρόητερ αλλά και ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος βρισκόταν μεταξύ των διαδηλωτών, αμερικανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους.

    [17] ΗΠΑ ΣΑΝΤΑΜ

    Η Ουάσινγκτον απέρριψε βρετανική πρόταση για διαπραγματεύσεις με τους κρατουμένους συνεργάτες του Σάνταμ Χουσέιν με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών για την τύχη του ανατραπέντα δικτάτορα και για το ιρακινό οπλοστάσιο.

    Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Τάιμς, εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπλέρ επιβεβαίωσε το γεγονός και ανέφερε ότι το σχέδιο απορρίφθηκε απο την κυβέρνηση Μπούς και το Αμερικανικό Πεντάγωνο. Στο μεταξύ, ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Τζεφ Χουν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι τους θεωρούν ότι ο Σάνταμ Χουσέιν εξακολουθεί να βρίσκεται στο Ιράκ.

    Ο Τζέφ Χούν εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο τέως ηγέτης του Ιράκ θα συλληφθεί σύντομα και ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής του καθεστώτος του θα εντοπιστούν.

    [18] ΠΑΡΙΣΙ ΙΡΑΝΗ

    Μια Ιρανή αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στα γραφεία της γαλλικής αντικατασκοπείας στο Παρίσι στη διάρκεια διαδήλωσης για τις χθεσινές μαζικές συλλήψεις εξόριστων Ιρανών.

    Πρόκειται για την Μαρζιέχ Μπαμπαχανί η οποία, αφού απομακρύνθηκε απο το πλήθος των διαδηλωτών, αυτοπυρπολήθηκε.

    Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Παρισιού.

    [19] ΤΣΕΣΝΙΑ ΝΕΚΡΟΙ

    Τρεις Τσετσένοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση ενόπλων αυτονομιστών στο Γκρόζνι. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αυτονομιστές αντάρτες άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες εναντίον του περιπολικού στο οποιο επέβαιναν οι τρεις αστυνομικοί με αποτέλεσμα το όχημα να τυλιχτεί στις φλόγες.

    [20] ΣΕΙΣΜΟΣ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους τεσσάρων κόμμα εννέα βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις οκτώ και εικοσιπέντε το πρωί εβδομήντα χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιοχή των Ψαχνών στην Εύβοια.

    Oι αστυνομικές αρχές στην περιοχή ανέφεραν ότι απο το σεισμό υπέστησαν ζημιές παλαιά κτίρια και διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ούτε άλλες σοβαρές υλικές ζημιές.

    [21] ΧΑΚ ΤΕΤΑΡΤΗ

    Ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,08% σημείωσε σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και έκλεισε στις 86,45 μονάδες. Ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 440 χιλιάδες λίρες.

    [22] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Συνάντηση Φερχόιγκεν- Ντενκτάς στα κατεχόμενα. Ο Ντενκτάς καλεί τον Ευρωπαίο Επίτροπο να αφήσει ήσυχους τους Τουρκοκυπρίους. Απειλεί να κλείσει τις διόδους προς τα κατεχόμενα, αν χρησιμοποιηθούν τα νόμιμα λιμάνια για εξαγωγή προϊόντων.

    Ο Τόμας Γουέστον καθ οδόν προς την Αγκυρα κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για λύση του Κυπριακού.

    Ο Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε τη σύνθεση του Συμβουλίου Επιτρόπων του ΔΗΣΥ. Στόχος, είπε, είναι να αναδειχθεί πρώτο κόμμα με διαφορά στις ευρωεκλογές.

    Ελπίδες ότι θα ξεπεραστούν οι διαφορές Υπουργείου Παιδείας- Οέλμεκ και ότι θα διεξαχθούν ομαλά οι εισαγωγικές εξετάσεις.

    [23] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Θερμοκρασία: 35 βαθμοί στο εσωτερικό, 31 στα νότια παράλια, 29 στα δυτικά και 27 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Σε μερικές περιοχές θα σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί, ασθενείς, δύο έως τριών και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 στα δυτικά παράλια και στους 17 στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 18 June 2003 - 20:54:48 UTC