Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-05-28

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑ
  • [02] ΕΚΠΡΟ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ
  • [03] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΙΣΩ
  • [04] ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ
  • [05] ΑΤΤΙΛΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ
  • [06] ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
  • [07] ΜΕΣΗ ΜΠΟΥΣ ΧΑΡΤΗΣ
  • [08] ΑΤΥΠΗ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ
  • [09] AIDS ΑΦΡΙΚΗ ΗΠΑ
  • [10] ΗΠΑ ΜΑΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ
  • [11] ΜΙΝΕΛΙ ΓΥΨΟΣ ΡΩΜΗ
  • [12] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2003

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑ

    Ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου κατέστησε σαφές ότι δεν θα γίνει ανεκτή η παράνομη κατάληψη και αυθαίρετη κατακράτηση κατοικιών, είτε από Ελληνοκύπριους είτε από Τουρκοκύπριους.

    Ο κύριος Χρίστου πήγε το πρωί στη Λάρνακα και προήδρευσε σύσκεψης, κατά την οποία εξετάστηκαν περιπτώσεις κατάληψης εγκαταλελειμμένων κατοικιών.

    Ολοι έχουν ανάγκη από στέγαση, είπε, όμως οι αιτήσεις τους πρέπει να υποβάλλονται στην επαρχιακή Διοίκηση και να εξετάζονται με κατανόηση και με βάση τις πραγματικές δυνατότητες, που υπάρχουν.

    Το θέμα προέκυψε μετά την κατάληψη κατοικίας στη Λάρνακα από οικογένεια Τουρκοκυπρίων, που ήρθαν από την κατεχόμενη Λύση. Διέμεναν για ένα μήνα στο αυτοκίνητό τους και τις τελευταίες ημέρες κατέλαβαν την οικία, στην οποία ζούσε ηλικιωμένη πρόσφυγας, που απεβίωσε, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της κόρης της.

    [02] ΕΚΠΡΟ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ

    Υπερβολικές χαρακτήρισε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος ορισμένες αντιδράσεις, επειδή ο πρόεδρος Παπαδόπουλος μίλησε για το Κυπριακό στην κεντρική επιτροπή και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣόκ.

    Ο κύριος Χρυσοστομίδης διευκρίνισε ότι η ομιλία έγινε προτού συνεδριάσουν η κεντρική επιτροπή και η κοινοβουλευτική ομάδα και απέρριψε κατηγορηματικά τα περί εμπλοκής στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Ελλάδας. Ηταν φυσική, πρόσθεσε, η προσπάθεια του προέδρου Παπαδόπουλου να ενημερώσει όσο το δυνατό περισσότερους αξιωματούχους της Βουλής και της κυβέρνησης για το Κυπριακό και είναι πρόθυμος να ανταποκριθεί και σε πρόκληση άλλων κομμάτων.

    [03] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΙΣΩ

    Ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος επιστρέφοντας χθες βράδυ από την Αθήνα εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση για τις συνομιλίες του.

    Διαπιστώθηκε, είπε, ταυτότητα απόψεων και εκτιμήσεων και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά σοβαρή αλλαγή στην τουρκική πολιτική στο Κυπριακό και οι θέσεις του Ταγίπ Ερντογάν ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις Ντενκτάς.

    Για την ομιλία του στο ΠαΣόκ είπε ότι προέβη σε ενημέρωση για το Κυπριακό και έκρινε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία και δημόσια να εκφράσει τις ευχαριστίες του κυπριακού λαού για τη βοήθεια στην πορεία μας προς την Ευρώπη.

    Ελπίζω, πρόσθεσε, σύντομα να έχω την ευκαιρία να ενημερώσω πολιτικές ομάδες και βουλευτές και των άλλων πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

    [04] ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔηΣύ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι η αξιοποίηση των στελεχών πρέπει να συνάδει και με τις καταστατικές διατάξεις του κόμματος.

    Ο κύριος Νεοφύτου σχολίαζε πληροφορίες ότι ο Ιωάννης Κασουλίδης θα τεθεί επικεφαλής σκιώδους κυβέρνησης του ΔηΣύ και ότι θα παρίσταται στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

    [05] ΑΤΤΙΛΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

    Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα γράφει ότι το κατοχικό καθεστώς, σε μια προσπάθεια να θέσει περιορισμούς στη διακίνηση των Ελληνοκυπρίων δημοσιογράφων, άρχισε να εφαρμόζει μεθόδους που ίσχυαν πριν από τη μερική άρση των απαγορεύσεων.

    Οι δημοσιογράφοι πρέπει να εξασφαλίζουν άδεια του λεγόμενου Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών του καθεστώτος για να εισέλθουν στα Κατεχόμενα. Χθες οι κατοχικές αρχές απαγόρευσαν σε φωτορεπόρτερ να περάσει στα Κατεχόμενα με τη φωτογραφική του μηχανή.

    [06] ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

    Απεργιακά μέτρα στα ξενοδοχεία, από τις 24 Ιουνίου, αποφάσισαν η ΣΕΚ και η ΠΕΟ.

    Εκπρόσωπος της ΣΕΚ δήλωσε ότι θα επιλέγονται τα ξενοδοχεία, στα οποία θα γίνεται απεργία, καθώς και η διάρκειά της.

    Η απόφαση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ελήφθη μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων, για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων.

    [07] ΜΕΣΗ ΜΠΟΥΣ ΧΑΡΤΗΣ

    Ο πρόεδρος Μπους θα συναντηθεί στην Ακαμπα της Ιορδανία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν και τον πρωθυπουργό των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς, για την προώθηση του σχεδίου για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

    Η συνάντηση, που τοποθετείται στις 5 Ιουνίου, θα γίνει παρόντος και του βασιλιά της Ιορδανίας

    Δεύτερη συνάντηση θα γίνει στην αιγυπτιακή πόλη Σαρμ Ελ Σιέχ με συμμετοχή και της Αιγύπτου.

    Το ειρηνευτικό σχέδιο έχουν ετοιμάσει οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ρωσία και τα Ηνωμένα Εθνη. Ο πρόεδρος Μπους αναχωρεί μεθαύριο για επισκέψεις στην Πολωνία, τη Ρωσία και τη Γαλλία.

    [08] ΑΤΥΠΗ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ

    Θερμόμετρα που μιλούν απέκτησαν οι τυφλοί στη Σιγκαπούρη, μετά την έξαρση της επιδημίας της άτυπης πνευμονίας.

    Τα θερμόμετρα αυτά ενημερώνουν τους τυφλούς χρήστες τους για τη θερομοκρασία του σώματός τους μέσω ενός συστήματος ήχων.

    Η Σιγκαπούρη καταγράφει ήδη 31 θανάτους και 306 κρούσματα της άτυπης πνευμονίας.

    [09] AIDS ΑΦΡΙΚΗ ΗΠΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποστέλλουν οικονομική βοήθεια δεκαπέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αφρικανικές χώρες για την αντιμετώπιση της μάστιγας του AIDS.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας στην αφρικανική Ηπειρο ένα άτομο πεθαίνει από AIDS κάθε δέκα δευτερόλεπτα.

    Στην προσπάθεια για βοήθεια συμβάλλει και η Κύπρος.

    Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη Σώτος Ζακχαίος επέδωσε την Παρασκευή επιταγή 94 χιλιάδων δολαρίων ως έκφραση αλληλεγγύης στους αφρικανικούς λαούς.

    [10] ΗΠΑ ΜΑΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μητέρα εγκατέλειψε στο μεσαίο τμήμα πολυσύχναστου αυτοκινητόδρομου τα δίδυμα κοριτσάκια της ηλικίας μόλις 22 μηνών. Τα δύο κοριτσάκια παρέλαβαν διερχόμενοι οδηγοί.

    Η μητέρα που κατηγορείται για εγκατάλειψη και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και σε θάνατο αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 30 ετών. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο φίλος της, που θεωρείται συνένοχος.

    [11] ΜΙΝΕΛΙ ΓΥΨΟΣ ΡΩΜΗ

    Η δημοφιλής ηθοποιός και τραγουδίστρια Λάιζα Μινέλι έσπασε το πόδι της, στη Ρώμη όπου βρίσκεται για συναυλία. Η Μινέλι γλίστρησε στη σκάλα του ξενοδοχείου της και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου της έβαλαν το πόδι στο γύψο.

    Η Μινέλι πήγε στη Ρώμη για να τραγουδήσει απόψε μαζί με τον διάσημο τενόρο Λουτσιάνο Παβαρότι. Μετά το ατύχημα δεν τα έβαλε κάτω. Θα βγεί λίγο πριν τη συναυλία από το νοσοκομείο, για να τραγουδήσει και θα επιστρέψει για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο.

    [12] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

    Διεξάγεται απόψε στο Ολτ Τράφορτ ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Γιουβέντους και της Μίλαν.

    Είναι η πρώτη φορά που δύο ιταλικές ομάδες διεκδικούν τον τελικό της διοργάνωσης.

    Ο αγώνας αρχίζει στις εννέα και σαράντα πέντε και θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ-1.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα θα εμφανίζονται τοπικές νεφώσεις, που πιθανό να φέρουν λίγες βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια ισχυροί, έως πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα νότια έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 26 στα παράλια και στους 18 στα υψηλότερα ορεινά. //

    Απόψε θα εμφανίζονται νεφώσεις στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα. Αργά το βράδυ θα σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

    Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και αργότερα βορειανατολικοί έως ανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, τριών και τοπικά τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αργότερα στις προσήνεμες περιοχές έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και δυτικά παράλια, στους 18 στα νότια και στους 12 στα υψηλότερα ορεινά. //

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 29 May 2003 - 12:44:11 UTC