Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-03-18

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ
  • [02] ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΡΑΚ
  • [03] ΜΠΟΥΣ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ
  • [04] ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΑΦΙΞΗ
  • [05] ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕΤΡΑ
  • [06] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΙΡΑΚ
  • [07] ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΧΗ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ
  • [09] ΚΑΙΡΙΚΑ ΝΕΟ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2003

  • [01] ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

    Οι αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην έρημο του Κουβέιτ άρχισαν να προωθούνται σε νέες θέσεις και προβαίνουν στις τελικές προετοιμασίες για μια εισβολή στο Ιράκ, καθώς ο αμερικανός Πρόεδρος Τζιορτζ Μπους έδωσε νωρίς σήμερα το πρωϊ στη Βαγδάτη τελεσίγραφο σαράντα οκτώ ωρών. Απεσταλμένοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόϊτερ που συνοδεύουν τις αμερικανικές μονάδες μεταδίδουν ότι οι αμερικανοί στρατιώτες στις νέες τους θέσεις θα είναι σε κατάσταση ετοιμότητας για μια άμεση επίθεση. Στην περιοχή του Κόλπου έχουν συγκεντρωθεί διακόσιες ογδόντα χιλιάδες αμερικανοί και βρετανοί στρατιώτες για μια μαζική επίθεση με τα πιο σύγχρονα μέσα που διαθέτει σήμερα η πολεμική μηχανή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας.

    [02] ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΡΑΚ

    Στην Αγκυρα η τουρκική Εθνοσυνέλευση συνέρχεται σήμερα για να εξετάσει αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών για υποστήριξη μιας ενδεχόμενης επίθεσης εναντίον του Ιράκ από το λεγόμενο βόρειο μέτωπο. Ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης Ερντογαν, εξέφρασε αισιοδοξία ότι αυτή τη φορά η τουρκική Εθνοσυνέλευση θα εγκρίνει την παραχώρηση διευκολύνσεων στις αμερικανικές δυνάμεις για τον πόλεμο στο Ιράκ. Ωστόσο δεν διευκρινίστηκε κατά πόσο η απόφαση θα αφορά μόνο τη χρήση του τουρκικού εναέριου χώρου από αμερικανικά αεροσκάφη ή θα επιτρέπει και την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στα βόρεια σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ.

    [03] ΜΠΟΥΣ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

    Στο τελεσίγραφο του ο Πρόεδρος Μπους κάλεσε τον Πρόεδρο του Ιράκ Σάνταμ Χουσέιν και τους γιους του να εγκαταλείψουν τη χώρα τους άλλως το Ιράκ θα δεχθεί επίθεση. Ο Αμερικανός Πρόεδρος προειδοποίησε επίσης τους Ιρακινούς στρατιώτες να μη υπακούουν σε διαταγές και να μή χρησιμοποιήσουν όπλα μαζικής καταστροφής εναντίον οποιουδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του ιρακινού λαού. Ο πρόεδρος Μπους κάλεσε τους ξένους δημοσιογράφους, τους επιθεωρητές όπλων και τους ξένους διπλωμάτες να εγκαταλείψουν αμέσως τη Βαγδάτη.

    [04] ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΑΦΙΞΗ

    Εφθασε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας η πρώτη ομάδα επιθεωρητών των Ηνωμένων Εθνών, που διατάχθηκαν χθες να εγκαταλείψουν τη Βαγδάτη, ενόψει αμερικανικής επίθεσης στο Ιράκ. Στο αεροσκάφος Μπόινγκ-727 του διεθνούς οργανισμού επέβαιναν 80 από τους εκατό τριάντα-τέσσερις επιθεωρητές, μαζί με βοηθούς τους. Δεύτερο αεροσκάφος, με τους υπόλοιπους επιθεωρητές και άλλους περίπου 100 αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών που είναι μέλη ανθρωπιστικών ομάδων, αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο αργότερα σήμερα. Πριν από την αναχώρηση της πρώτης ομάδας των επιθεωρητών από τη Βαγδάτη, εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι επρόκειτο για πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά δυστυχώς έτσι έπρεπε να γίνει.

    [05] ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕΤΡΑ

    Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η Αστυνομία στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και άλλους νευραλγικούς χώρους, λόγω του επικείμενου πολέμου στο Ιράκ, δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας Τάσος Παναγιώτου ύστερα από σύσκεψη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρο Θεοδώρου. Ανέφερε επίσης ότι γίνεται αυστηρός έλεγχος όσων εισέρχονται ή εξέρχονται από την Κύπρο. Ιδιαίτερα μέτρα λαμβάνονται και για τις ξένες διπλωματικές αποστολές στην Κύπρο.

    [06] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΙΡΑΚ

    Νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στο Τρίτο του ΡΙΚ ότι οι αρχές ασφαλείας, σε συνεννόηση με τους αμερικανούς έχουν πάρει πρόσθετα μέτρα στην αμερικανική πρεσβεία. Ο κύριος Θεοδώρου ανέφερε ότι έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια, όπου προσγειώνονται αμερικανικά πτητικά μέσα διαφόρων τύπων.

    [07] ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΧΗ

    Ο δεκαεξάχρονος από την Πάφο, που μαχαίρωσε χθες συμμαθητή του μέσα στην τάξη, παραδέχτηκε ενώπιον δικαστηρίου ότι προέβη στην ενέργεια αυτή συνειδητά και ύστερα από σκέψη. Απαντώντας στο δικαστή κατά τη διάρκεια αίτησης της αστυνομίας για έκδοσης διατάγματος κράτησης του ο δεκαεξάχρονος είπε επί λέξει: "Ο,τι έκανα το σκέφτηκα καλά και δεν το έκανα σαν να μην συνέβαινε κάτι". Εναντίον του δεκαεξάχρονου εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης για διερευνόμενη υπόθεση απόπειρας φόνου και μεταφοράς μαχαιριού.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

    Σε βαθύ βαρομετρικό χαμηλό οφείλονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα που άρχισαν να επηρεάζουν από τις πρώτες πρωινές ώρες την περιοχή της Κύπρου, δηλωσε ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Κυριάκος Θεοφίλου. Σε δηλώσεις του στο Τρίτο ο κύριος Θεοφίλου ανέφερε ότι σήμερα και αύριο θα πέφτουν βροχές, χαλάζι και χιόνια στα ορεινά και θα σημειώνονται καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πιο χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη.

    [09] ΚΑΙΡΙΚΑ ΝΕΟ

    Λόγω των βροχών στην πόλη της Λάρνακας πλημμύρισαν οι λεωφόροι Στρατηγού Τιμάγια και Αρχιεπισκόπου Κυπριανού. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι λόγω πτώσης χαλαζιού είναι ολισθηροί οι δρόμοι: Κακοπετριάς - Καρβουνά, Κακοπετριάς - Αγίου Νικολάου - Πεδουλά, Πεδουλά- Προδρόμου, Πεδουλά - Κύκκου- Κάμπου, και Παλαιχωρίου - Αγρού. Παλαιχωρίου- Ασκά -Φτερικουδίου Οράς - Μελίνης- Οδού Παραμύθας - Γεράσας και, Λεμεσού-Αγρού Κλειστός λόγω χαλαζοθύελλας είναι ο δρόμος Αγίας Φύλας-Καλού Χωρίου Λεμεσού. Επίσης στην περιοχή Κόρνου, λόγω βροχών και σκόνης στην ατμόσφαιρα, η ορατότητα είναι περιορισμένη. Πυκνή ομίχλη επικρατεί και στο δρόμο Πέγειας- Κάθηκα- Αρόδων- Δρούσιας. Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, παρά την Ακτή του Κυβερνήτη, έπεσε πυκνό χαλάζι. Πυκνό χαλάζι έπεσε και στο Παραμάλι. Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λάρνακας παρά το χωριό Λύμπια το οδόστρωμα είναι καλυμμένο με λάσπη και χαλάζι. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι πολύ προσκεκτικοί. Στην περιοχή Τροόδους χιονίζει κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Ολοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες που σε μερικές περιοχές θα συνοδεύονται από χαλάζι και δυνατούς ανέμους. Στο Τρόοδος θα χιονίζει κατά διαστήματα. Επίσης αραιά σκόνη θα επηρεάζει την ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί, πέντε έως έξι μποφόρ και κατά διαστήματα σφοδροί, επτά μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης έως πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια και στους οκτώ στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στο Τροόδος αναμένεται να συνεχισθεί η χιονόπτωση.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο Καιρού.

    Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, που βρίσκεται νοτίως της Κρήτης, κινείται προς την περιοχή της Κύπρου. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία το βαρομετρικό αναμένεται να υποχωρήσει ανατολικά αύριο τη νύκτα. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αργότερα αναμένεται να πέσουν κατά τόπους ελαφρές βροχές.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιανατολικοί ως νότιοι, μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα έως ταραγμένη στα προσήνεμα.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους εννέα στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και θα πέφτουν κατά διαστήματα βροχές, ενώ κατά τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες. Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Ολύμπου είναι είκοσι εκατοστά και στην πλατεία Τροόδους δέκα.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 18 March 2003 - 19:16:48 UTC