Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-01-20

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΛΒΑΡΟ ΝΕΑ
  • [02] ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΝΤΑΤΙΚΑ
  • [03] ΤΑΛΑΤ ΕΡΟΓΛΟΥ
  • [04] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΤΑΣΣΟΣ
  • [05] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
  • [06] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΠΡΩΙΝΟΣ
  • [07] ΝΕΟ ΚΛΗΡΙΔΗΣ
  • [08] ΗΠΑ ΙΡΑΚ
  • [09] ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
  • [10] ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [11] ΑΘΛΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΑΛΒΑΡΟ ΝΕΑ

    Εάν δεν υπάρξει συμφωνία για λύση του Κυπριακού μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου πιθανότατα ο Κόφι Ανάν θα τερματίσει την προσπάθειά του και θα επικρατήσει σκότος και αβεβαιότητα, προειδοποιεί Αλβαρο Ντε Σότο. Σε συνέντευξη στα Νέα των Αθηνών, ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα καλεί τους δύο ηγέτες και ιδιαίτερα τον Ραούφ Ντενκτάς, να ακούσουν τη λαϊκή επιθυμία για λύση. Ο Γενικός Γραμματέας, αναφέρει χαρακτηριστικά, ελπίζει ότι οι ηγέτες θα ακούσουν το λαό, αφού είναι σαφές ότι υπάρχει η αίσθηση τόσο στο νότιο όσο και στο βόρειο τμήμα του νησιού ότι φθάσαμε στο σημείο της απόφασης για το Κυπριακό πρόβλημα. Ο Αλβαρο ντε Σότο θεωρεί "ευτυχή σύμπτωση" το γεγονός ότι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία διαπραγματευτές είναι οι ιστορικοί, όπως είπε, ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Γλαύκος Κληρίδης και Ραούφ Ντενκτάς.

    [02] ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΝΤΑΤΙΚΑ

    Σε νέα φάση εισέρχονται από σήμερα οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό.

    Ο πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς θα διεξάγουν εντατικές συνομιλίες τρεις φορές την εβδομάδα, ύστερα από συμφωνία για το πρόγραμμα των συνομιλιών που είχαν την περασμένη Παρασκευή.

    Οι απευθείας συνομιλίες θα είναι εντατικές και θα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις τέσσερις έως τις έξι και τριάντα το απόγευμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές θα παρουσιάζουν τα θέματα επί των οποίων επιθυμούν τροποποιήσεις, στο πλαίσιο του σχεδίου Ανάν.

    [03] ΤΑΛΑΤ ΕΡΟΓΛΟΥ

    Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλή Ταλάτ κατηγορεί τον Ντενκτάς ότι προβάλλει θέματα που δέν περιλαμβάνονται στο σχέδιο Ανάν. Τον κατηγορεί επίσης ότι παραμένει στη θέση του συνομιλητή για το κυπριακό παρά την αντίθετη βούληση των Τουρκοκυπρίων. Στο μεταξύ ο ψευδοπρωθυπουργός Ντερβίς Ερογλου κάνει λόγο για τρίτο χάρτη και νέο σχέδιο. Σε δηλώσεις κατα την επιστροφή του απο την Αγκυρα, ο Ντερβίς Ερογλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ να υποβάλει και τρίτο χάρτη καθώς και δεύτερο αναθεωρημένο σχέδιο.

    [04] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΤΑΣΣΟΣ

    Ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι το Κίνημα Οικολόγων αποφάσισε να υποστηρίξει τον Τάσσο Παπαδόπουλο, διότι πιστεύει ότι είναι ο μόνος που θα μπορούσε να διαπραγματευθεί με δυναμισμό το σχέδιο Ανάν ώστε να καταστεί λειτουργήσιμο και βιώσιμο. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Περδίκης είπε ότι στη χθεσινή απόφαση του κινήματος για υποστήριξη της υποψηφιότητας του Τάσσου Παπαδόπουλου, εκτός από το κυπριακό λήφθηκαν υπόψη καί άλλοι παράγοντες.

    [05] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

    Ο Πρόεδρος του ΔηΣύ Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διεθνής παράγοντας, όπως και ο κυπριακός λαός, εμπιστεύεται τον πρόεδρο Κληρίδη. Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Αναστασιάδης δήλωσε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δεν υπάρχει δυναμική υπέρ του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος, είπε, δεν έχει πείσει.

    [06] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΠΡΩΙΝΟΣ

    Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού θεωρεί ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα είναι η πιό δύσκολη των τελευταίων χρόνων γιατί, όπως είπε, κάποιοι επιδιώκουν για πολλοστή φορά να χρησιμοποιήσουν το κυπριακό καί να ξεγελάσουν τον κυπριακό λαό για να πετύχουν τους στόχους τους και να παραμείνουν στην εξουσία. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Κυπριανού απέρριψε τις εκτιμήσεις ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα λύσης.

    [07] ΝΕΟ ΚΛΗΡΙΔΗΣ

    Ο βουλευτής των Νέων Οριζόντων Χρίστος Κληρίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι όσοι διαφωνούν με το σχέδιο Ανάν θα τοποθετηθούν υπέρ της υποψηφιότητας Κουτσού για να δώσουν, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου το μήνυμα ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Κύπρο που δεν μπορούν να δεχθούν διχοτομικές λύσεις. Μιλώντας στο Τρίτο του Ρικ ο κύριος Κληρίδης είπε ότι έχει καταστεί σαφές ότι είναι τεράστιας σημασίας να έχει μια δυναμική ο Νίκος Κουτσού ώστε να μπορέσει να περάσει την άποψη της διεκδικητικότητας για το Κυπριακό αλλά και για τη μεταρρύθμιση, τη διαφάνεια και το κράτος δικαίου.

    [08] ΗΠΑ ΙΡΑΚ

    Η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει την ιδέα να εξορισθεί ο Σάταμ Χουσέϊν, ώστε να αποφευχθεί ένας πόλεμος, και καλεί τους στενούς συνεργάτες του ιρακινού προέδρου να βοηθήσουν στον εκτοπισμό του. Ο Υπουργός Αμυνας Ντόναλτ Ράμσφελτ δήλωσε ότι θα μπορούσε να παρασχεθεί αμνηστία και πολιτικό άσυλο σε κάποια άλλη χώρα στους ανώτερους αξιωματούχους που περιβάλλουν τον Σάταμ Χουσέϊν και τις οικογένειές τους, εάν βοηθήσουν στον εκτοπισμό του ιρακινού προέδρου.

    [09] ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

    Μετά την άρνηση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων να υπογράψει τη νέα συλλογική σύμβαση, οι ηγεσίες της Σεκ και της Πεό συνέρχονται σήμερα στη Λεμεσό για να αποφασίσουν τα περαιτέρω βήματα, μη αποκλειομένων και δυναμικών μέτρων. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων απέρριψε τη μεσολαβητική πρόταση του υπουργείου Εργασίας για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων, σε αντίθεση με τις συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ που είναι έτοιμες να την υπογράψουν. Την σύμβαση εργασίας συμφώνησε να υπογράψει και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων.

    [10] ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Η Αστυνομία έθεσε υπό κράτηση δεκαεξάχρονη μαθήτρια, ενώ ανέκρινε και άφησε ελεύθερες δύο άλλες, δεκατεσσάρων και δεκαπέντε ετών, σχετικά με υπόθεση κακοποίησης δεκαεννιάχρονης κοπέλας, επίσης από τη Λεμεσό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικες απήγαγαν την δεκαεννιάχρονη, το βράδυ του Σαββάτου, την μετέφεραν σε ακατοίκητο σπίτι σε ερημική περιοχή στη Λεμεσό. Ανακρινόμενες οι τρείς ανήλικες φέρεται να παραδέχθηκαν την επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης στη δεκαεννιάχρονη, αλλά αρνήθηκαν την σεξουαλική κακοποίησή της. Τα ελατήρια της υπόθεσης φαίνεται να σχετίζονται με ερωτική αντιζηλία.

    [11] ΑΘΛΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ

    Πραγματοποιείται απόψε στη Λευκωσία η τελετή βράβευσης των αρίστων αθλητών για το 2002, την οποία οργανώνει η Ενωση Αθλητικογράφων Κύπρου. Την τελετή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης. Η τελετή θα αρχίσει στις οκτώ και θα μεταδίδεται απ ευθείας από το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι του Ρικ.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές που σε μερικές περιοχές θα είναι έντονες, λίγα χιόνια ή χιονόνερο στις υψηλότερες ορεινές περιοχές και ενδεχόμενο παροδικής καταιγίδας.

    Οι άνεμοι βορειανατολικοί ως ανατολικοί μέτριοι ως ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και στις προσήνεμες περιοχές, ιδιαίτερα ανατολικοί μέχρι νότιοι, πολύ ισχυροί έξι μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα νότια και ανατολικά έως κυματώδης.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια και στους τρείς στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 20 January 2003 - 21:15:27 UTC