Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-12-09

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΛΒΑΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΓΟΥΕΣΤΟΝ
  • [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΟΞ
  • [04] ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΕΘΝΙΚΟ
  • [05] ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ
  • [06] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΥΓΕΙΑ
  • [07] ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [08] ΗΠΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
  • [09] ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑΞΙ
  • [10] ΛΕΜΕΣΟΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΑΛΒΑΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Αρχισε στις έντεκα και συνεχίζεται νέα συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλβαρο ντε Σότο στο πλαίσιο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση από το Σάββατο που άρχισαν οι συνομιλίες. Αργότερα Αλβαρο ντε Σότο θα μεταβεί στα κατεχόμενα όπου θα έχει συνάντηση με τον Ραούφ Ντενκτάς. Οι συναντήσεις του Αλβαρο ντε Σότο πραγματοποιούνται καθώς ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να υποβάλει στις δύο πλευρές νέο αναθεωρημένο έγγραφο.

    [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΓΟΥΕΣΤΟΝ

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης είχε το πρωϊ συνάντηση και με τον ειδικό συντονιστή για το Κυπριακό στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο από την περασμένη Παρασκευή. Σε δηλώσεις ο κύριος Γουέστον είπε πως όπως πάντα η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν κάλη και παραγωγική. Ο Τόμας Γουέστον θα έχει επίσης συνάντηση με τον Ραούφ Ντενκτάς. Οι συναντήσεις του κυρίου Γουέστον εντάσσονται στο πλαίσιο των προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών για λύση του Κυπριακού πριν από τη σύνοδο της Κοπεγχάγης ή κατά τη διάρκειά της.

    [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΟΞ

    Το πρωϊ ο Πρόεδρος Κληρίδης συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πατ Κοξ. Σε δηλώσεις ο κύριος Κόξ ανέφερε ότι οι πρόνοιες του Ελσίνκι δεν έχουν αλλάξει ποτέ και τόνισε ότι η απόφαση για την Κύπρο θα ληφθεί χωρίς οποιοδήποτε έξωθεν βέτο, εννοώντας την Τουρκία. Η απόφαση, είπε, θα ληφθεί λαμβανομένων υπόψη όλων των σχετικών παραγόντων και τώρα, πρόσθεσε, έχουμε ενώπιον μας την ουσία αυτής της έννοιας.

    [04] ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΕΘΝΙΚΟ

    Αμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο να βρίσκεται σε συνεχή συνεδρία και να συνοδεύσει τον Πρόεδρο Κληρίδη στην Κοπεγχάγη ζητεί σε γραπτή δήλωσή του ο επίτιμος Πρόεδρος του Κισός Βάσος Λυσσαρίδης. Το Εθνικό, προσθέτει ο κύριος Λυσσαρίδης, θα πρέπει να συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Κοπεγχάγη, όχι για να συζητήσει λύση του κυπριακού, αλλά για να αγωνισθεί και να αποκλείσει πρόσθετα παραρτήματα ή πρωτόκολλα στην απόφαση της Κοπεγχάγης, αναφορικά με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση με χρονοδιαγράμματα ή και ειδική αναφορά στο σχέδιο Ανάν.

    [05] ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ

    Διασπασμένες παρουσιάζονται οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφορικά με την ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ενωση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων από τις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη μια πλευρά βρίσκονται η Ιταλία, η Ελλάδα η Βρετανία και το Βέλγιο, που υποστηρίζουν έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία από την πρώτη Ιανουαρίου 2004. Στην άλλη ομάδα βρίσκονται η Γαλλία και η Γερμανία που υποστηρίζουν έναρξη διαπραγματεύσεων την πρώτη Ιουλίου 2005 με ενδιάμεσο ραντεβού στα τέλη του 2004 για να διαπιστωθεί αν η Τουρκία πληροί τα πολιτικά κριτήρια.

    [06] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΥΓΕΙΑ

    Με τον θεράποντα ιατρό του Ντερβίς Οράλ έφθασε στα κατεχόμενα ο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ανάρρωσε πλήρως και ότι θα συνεχίσει τη θεραπεία του στην Κύπρο. Ο Ντερβίς Οράλ, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, θα παραμείνει για ένα χρονικό διάστημα στο νησί για να παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του τουρκοκύπριου ηγέτη. Η Κίπρις γράφει ότι ο Ραούφ Ντενκτάς φαινόταν κατά την επιστροφή του εξαντλημένος και ήταν αισθητή η δύσπνοιά του.

    [07] ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Συλλαλητήριο εναντίον του σχεδίου Ανάν πραγματοποιούν αύριο τα κόμματα Εθνικής Ενότητας και Εθνικιστικής Δικαιοσύνης, οργανώσεις και σύνδεσμοι τα κατεχόμενα. Σύνθημα του συλλαλητηρίου, είναι ''Ναι στην Ειρήνη, Οχι στο σχέδιο Ανάν ''.

    [08] ΗΠΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

    Σημαντικές ασκήσεις στον Κόλπο υπό την επωνυμία "Εσωτερικό βλέμμα", άρχισαν σήμερα οι αμερικανικές δυνάμεις. Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν μία εβδομάδα και θα επιτρέψουν, κυρίως, να δοκιμαστούν τα μέσα επικοινωνίας ενός σύγχρονου κέντρου διοίκησης που έχει εγκατασταθεί στο Κατάρ.

    [09] ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑΞΙ

    Σε επ' αόριστον απεργία κατέρχονται από αύριο στις επτά το πρωί, οι οδηγοί αστικών ταξί. Οι οδηγοί διαφωνούν με την απόφαση της Αρχής Αδειών να εκδώσει διακόσιες- εξήντα-εννέα νέες άδειες ταξί. Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Αστικών ταξί κατηγορεί, επίσης, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και την κυβέρνηση, για σκόπιμη κωλυσιεργία όσον αφορά την αλλαγή των κομίστρων.

    [10] ΛΕΜΕΣΟΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ

    Εμπρησμός αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του Μάριου Σταύρου Χαραλάμπους 19 χρονών Εθνοφρουρού από τη Λεμεσό έγινε στη μία και πενηνταπέντε μετά τα μεσάνυκτα. Το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του δεκαενιάχρονου υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Ο καιρός το απόγευμα θα είναι τοπικά συννεφιασμένος, με βροχές και παροδικές καταιγίδες, οι οποίες σε μερικές περιοχές θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και χαλάζι. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί μέτριοι, μέχρι ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και στις προσήνεμες περιοχές πολύ ισχυροί, έξι μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη έως κυματώδης. Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 στα παράλια και στους 8 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε κατά διαστήματα θα σημειώνονται βροχές και παροδικές καταιγίδες, ενώ στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί και νέα χιονόπτωση.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 9 December 2002 - 16:42:07 UTC