Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-09-17

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  • [02] ΚΑΡΑΣ ΠΟΥΛΙΑ
  • [03] ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ ΙΙ
  • [04] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΟΥΛΙΑ
  • [05] ΚΑΣΙΝΗΣ ΠΟΥΛΙΑ
  • [06] ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΠΟΥΛΙΑ
  • [07] ΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ
  • [08] ΚΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [09] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
  • [10] ΜΝΗΜΟΝΙΟ
  • [11] ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΕΛΟΣ
  • [12] ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΝΓΚ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ TΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων μελών της Αστυνομίας στο σκάνδαλο με τα συναρμολογημένα πολυτελή αυτοκίνητα, που φαίνεται να ξεπερνούν τα 500, διερευνούν οι αρχές του Τμήματος Τελωνείων και το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο βρίσκονται δύο περιπτώσεις οχημάτων που αφορούν ισάριθμους αστυνομικούς και για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι πιθανόν να μην καταβλήθηκαν οι νόμιμοι δασμοί. Την ίδια ώρα ελέγχονται και οχήματα επωνύμων. Επίσης εξετάζεται το θέμα ανάμειξης Δημοσίων Λειτουργών στις υποθέσεις οι οποίοι προφανώς να βοηθούσαν τους επιτήδειους. Χθές τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ο ανώτερος υπαστυνόμος Ιωάννης Παναγιώτου, από το σπίτι του οποίου είχαν κατασχεθεί το περασμένο Σάββατο δυο πολυτελή αυτοκίνητα που ανήκουν σε εταιρεία που είναι γραμμένη στη φοιτήτρια κόρη του.

    [02] ΚΑΡΑΣ ΠΟΥΛΙΑ

    Πρόταση νόμου για νομιμοποίηση της κατοχής ξόβεργων για παγίδευση αμπελοπουλιών θα υποβάλουν οι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού. Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο βουλευτής του Δησύ Αντώνης Καράς είπε ότι δημιουργείται πρόβλημα από την δίωξη ατόμων, που κατέχουν ξόβεργα, και υποστήριξε ότι μπορεί να επιλυθεί με αναθεώρηση της συνθήκης της Βέρνης την οποία επικύρωσε η Κύπρος. Εναντίον της νομιμοποίησης της κατοχής ξόβεργων τάχθηκε ο βουλευτής του Ακέλ Χρίστος Μαυροκορδάτος. Σε δηλώσεις επίσης στο Τρίτο Πρόγραμμα ο κύριος Μαυροκορδάτος είπε ότι με τον τρόπο αυτό δεν επιλύεται το πρόβλημα.

    [03] ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ ΙΙ

    Ο βουλευτής του Ακελ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει πιο ελαστική στάση στην παραδοσιακή σύλληψη αμπελοπουλιών με ξόβεργα, και επεσήμανε ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε εκθέτει την Κύπρο και μπορούσε να αποφευχθεί.

    [04] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΟΥΛΙΑ

    Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα των αμπελοπουλιών προκαλεί ζημιά στην Κύπρο και αποτελεί πλήγμα για την αξιοπιστία των πολιτικών καθώς και ενταφιασμό της υπόθεσης της κεραίας των Βρετανών στο Ακρωτήρι. Στην εκτίμηση αυτή προέβη ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης μιλώντας το πρωί επίσης στο Τρίτο Πρόγραμμα. Ο κύριος Περδίκης υποστήριξε ότι οι προτάσεις βουλευτών για ανοχή της κυβέρνησης και η στάση που τηρούν, οδήγησε στην έξαρση του φαινομένου της παρανομίας στα Κοκκινοχώρια και αλλού. Εισηγήθηκε εφαρμογή της Νομοθεσίας και των Συνθηκών, που υπέγραψε η Κύπρος, απαγόρευση της εμπορίας αμπελοπουλιών, και σε μεταγενέστερο στάδιο, συζήτηση για να δοθούν ελεγχόμενες άδειες για χρήση ξόβεργων.

    [05] ΚΑΣΙΝΗΣ ΠΟΥΛΙΑ

    Το Ταμείο Θήρας απέρριψε τις καταγγελίες των κυνηγών της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου ότι λειτουργοί του συνοδεύουν επιθεωρητές της Ευρωπαικής Ενωσης στις περιοδείες τους για το θέμα της προστασίας των αμπελοπουλιών και σε κάποιες περιπτώσεις διευκολύνουν μάλιστα το έργο τους. Ο Λειτουργός του Ταμείου Θήρας Νίκος Κασίνης σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο, ανέφερε ότι οι επιθεωρητές κάμνουν περιοδείες στην ύπαιθρο και όταν εντοπίσουν οποιαδήποτε παρανομία, την αναφέρουν στο Ταμείο. Διευκρίνησε επίσης ότι οι επιθεωρητές δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εντός περιφραγμένων περιοχών.

    [06] ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΠΟΥΛΙΑ

    Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Φίλων του Ξόβεργου Σταύρος Νεοφύτου απέρριψε τις θέσεις Κασίνη και επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι επιθεωρητές συνοδεύονται από Λειτουργούς του Ταμείου Θήρας. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τα άτομα που συλλαμβάνονται να χρησιμοποιούν ξόβεργα για παγίδευση αμπελοπουλιών παραδίδονται στους Βρετανούς και χαρακτήρισε την ενέργεια προδοσία. Ο κύριος Νεοφύτου επέκρινε έντονα και τον Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη για τις θέσεις του στο θέμα της παγίδευσης αμπελοπουλιών. Υποστήριξε ότι οι Οικολόγοι ενώ κάμνουν ολόκληρο πόλεμο, κατά την έκφρασή του, για την κεραία των Βρετανών στο Ακρωτήρι, δεν κάμνουν τίποτε για το θέμα των αμπελοπουλιών.

    [07] ΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

    Οι επιτροπές Αγώνα Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας και Κοκκινοχωριών για το κυνήγι του αμπελοπουλιού με ξόβεργα συνέρχονται απόψε στο Παραλίμνι για συντονισμό των ενεργειών τους. Σε χθεσινοβραδινή συγκέντρωση στον Αγιο Θεόδωρο κάτοικοι είκοσι- έξι χωριών της Ορεινής και Ημιορεινής Λάρνακας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απαγόρευση της χρησιμοποίησης ξόβεργων για παγίδευση αμπελοπουλιών. Τόνισαν ότι το κυνήγι των αμπελοπουλιών είναι παραδοσιακό, διεξάγεται εδώ και χρόνια και ότι πρέπει να ζητηθεί να εξαιρεθεί από διεθνείς και ευρωπαϊκές Συνθήκες, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [08] ΚΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ελλάδα και Κύπρος μελετούν προσεκτικά από κοινού όλα τα πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να παρουσιασθούν στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κοπεγχάγη, ώστε να αποτραπεί παρεμπόδιση του στόχου της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τη δήλωση αυτή έκαμε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης μιλώντας στη Νέα Υόρκη σε Ελληνες δημοσιογράφους και ανταποκριτές. Ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι το θέμα αυτό το έχει ήδη συζητήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ αργότερα σήμερα θα έχει νέα συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τάσο Γιαννίτση, αρμόδιο για ευρωπαϊκά ζητήματα, και την ομάδα του. Θα γίνει, πρόσθεσε, μια πιο προσεχτική συνεργασία πάνω σε σενάρια που μπορούν να παρουσιασθούν στην Κοπεγχάγη τα οποία δεν θα αφορούν το '' ναι '' ή το ''όχι '', αλλά, πιθανόν κάποιες άλλες απόψεις οι οποίες μπορούν να εγερθούν όσον αφορά το Κυπριακό.

    [09] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ

    Ο πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς είχαν το πρωί νέα συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Η συνάντηση, η τρίτη μετά τις συνομιλίες στο Παρίσι με τον Κόφι Αναν, έγινε παρουσία του Αλβαρο ντε Σότο.

    [10] ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    Ελλάδα και Τουρκία υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Το μνημόνιο υπέγραψαν χθες στη Νέα Υόρκη οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Γιώργος Παπανδρέου και Σουκρού Σινά Γκιουρέλ. Προβλέπει τη σύσταση κοινής ομάδας η οποία τίθεται στη διάθεση των Ηνωμένων Εθνών, με βάση το μνημόνιο συνεργασίας με τον Διεθνή Οργανισμό, το οποίο τίθεται ταυτόχρονα σε ισχύ. Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, που παρίστατο στην τελετή, ευχαρίστησε την Ελλάδα και την Τουρκία για τη συνεργασία τους και την υπογραφή του μνημονίου, το οποίο χαρακτήρισε πρότυπο για τις άλλες χώρες του Διεθνούς Οργανισμού.

    [11] ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΕΛΟΣ

    Πέθανε σήμερα σε ηλικία ενενήντα-πέντε ετών η αγωνίστρια της Εόκα Βρυώνα Πενταρά από την Χλώρακα. Ηταν η μητέρα των δύο αγωνιστών Νικόλα και Κώστα Πενταρά οι οποίοι συνελήφθησαν από τους Βρετανούς στο πλοιάριο '' Αγιος Γεώργιος ''. Η Πενταρά είχε φιλοξενήσει στο σπίτι της αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Η κηδεία της θα τελεστεί στις τέσσερις το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοαιματούσης στη Χλώρακα.

    [12] ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΝΓΚ

    Ανοίγει απόψε η αυλαία του Τσιάμπιονς Λίγκ στο οποίο και φέτος συμμετέχουν δύο Ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός και η Αεκ. Το ΡΙΚ διατηρεί και φέτος τα αποκλειστικά τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης και θα μεταδίδει απευθείας τους αγώνες. Απόψε, το ΡΙΚ-ΕΝΑ θα μεταδώσει απευθείας τον εκτός έδρας αγώνα της Αεκ με την Βελγική Γκένκ. Ο αγώνας αρχίζει στις εννέα και σαραντα-πέντε Στη συνέχεια θα προβληθούν στιγμιότυπα από τους υπόλοιπους επτά αποψινούς αγώνες.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικές νεφώσεις ενδέχεται να φέρουν ελαφρές βροχές σε μερικές περιοχές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί μέτριοι τριών έως τεσσάρων και παροδικά ισχυροί πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα νότια και τ' ανατολικά παράλια, στους 30 στα δυτικά και τα βόρεια και στους 25 στα ψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα ειναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 στα παράλια και στους 17 στα ψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 17 September 2002 - 11:25:31 UTC