Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-08-30

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΨΗΜΟΛΟΦΟΥ ΝΕΡΟ
  • [02] ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [03] ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΥΠΡΟΣ
  • [04] ΕΤΖΕΒΙΤ ΕΥΡΩΠΗ
  • [05] ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ
  • [06] ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΟΡΕΑ
  • [07] ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
  • [08] ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
  • [09] ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΡΩΠΗΣ ΡΙΚ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2002

  • [01] ΨΗΜΟΛΟΦΟΥ ΝΕΡΟ

    Σε τυχαίο γεγονός οφείλεται η διοχέτευση πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης της κοινότητας Ψημολόφου.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κοινοτάρχης Γιάννος Λαζαρίδης διευκρίνισε ότι επρόκειτο για φθορά του λαστίχου πετρελαίου, με αποτέλεσμα να σημειώνεται διαρροή.

    Λόγω μεγάλης απορροφητικότητας το πετρέλαιο εισχώρησε στη διάτρηση.

    Ο βοηθός έπαρχος Λευκωσίας Γιαννάκης Χαραλάμπους, ο οποίος μετέβη στην περιοχή, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι από τις έρευνες της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για κακόβουλη ενέργεια αλλά για τεχνική βλάβη, λόγω της φθοράς του λάστιχου πετρελαίου.

    Στο χωριό βρίσκεται κλιμάκιο του υγειονομείου για αναλύσεις του νερού καί μόνο όταν διαπιστωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, θα διοχετευθεί νερό στην κοινότητα.

    [02] ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Πέντε χιλιάδες πεντακόσια ογδόντα-οκτώ χάπια έκσταση βρέθηκαν το πρωί στην Λεμεσό.

    Ανδρες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, ύστερα από πληροφορίες διενήργησαν έρευνα σε διαμέρισμα στην Αμαθούντα, το οποίο ενοικιάζει τριαντατετράχρονος από τη Λευκωσία, κάτοικος Λεμεσού.

    Στο διαμέρισμα και στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν επίσης μικρές ποσότητες κοκαΐνης και φυτικής κάνναβης καθώς και χίλιες επτακόσιες δέκα λίρες.

    Ο ύποπτος διέμενε σε σπίτι στη Μεσα Γειτονιά, όπου βρέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά και ένα χρηματοκιβώτιο.

    Ο ύποπτος συνελήφθη.

    [03] ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΥΠΡΟΣ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναβεβαίωσε την απόφαση της, να υποβάλει στις 16 Οκτωβρίου, τις γνωμοδοτικές εκθέσεις για το σύνολο των υπό ένταξη χωρών, περιλαμβανομένης και της Κύπρου.

    Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Πάνος Μπεγλίτης, με δήλωση στην Τηλεόραση του ΡΙΚ, επιβεβαίωσε την είδηση.

    Σύμφωνα με το αθηναϊκό Βήμα η γνωμοδοτική έκθεση της Κομισιόν θα είναι θετική για την Κύπρο, και στην Κοπεγχάγη, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα λάβει υπόψη τους σχετικούς παράγοντες.

    Ο αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Ντονάτο Κιαρίνι, δήλωσε ότι είναι βέβαιος για την ένταξη της Κύπρου, ανεξάρτητα από τη λύση του Κυπριακού, με δεδομένη μάλιστα την καλή θέληση που επιδεικνύει ο πρόεδρος Κληρίδης στις απευθείας συνομιλίες.

    [04] ΕΤΖΕΒΙΤ ΕΥΡΩΠΗ

    Η Αγκυρα υποβάλλει επίσημα αίτημα για ορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Με επιστολή στους υπουργούς Εξωτερικών των Δεκαπέντε, ενόψει της άτυπης συνόδου στο Ελσινορ της Δανίας, ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ υποστηρίζει ότι η Τουρκία ανταποκρίθηκε στις επισημάνσεις των συμβουλίων του Λάακεν και της Σεβίλης και προέβη σε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

    Ζητώντας ουσιαστικά να καθοριστεί ημερομηνία στη σύνοδο της Κοπεγχάγης, τον Δεκέμβριο, ο Ετζεβίτ αναφέρει πως αυτό θα επιταχύνει και θα εμπεδώσει τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία, ιδιαίτερα αν ενισχυθεί με σημαντική οικονομική και τεχνική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [05] ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ

    Νεαρός Σουηδός, αραβικής καταγωγής, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Βαεστέρας στην ανατολική Σουηδία, για απόπειρα αεροπειρατείας.

    Ο νεαρός συνελήφθη λίγο πριν επιβιβαστεί σε αεροσκάφος για το Μπέρμιγχαμ, μέσω Λονδίνου, όταν οι ελεγκτές εντόπισαν ένα περίστροφο στις αποσκευές του.

    Η αστυνομία συνέλαβε και ανέκρινε άλλα δέκα άτομα, που θα επιβιβάζονταν στο ίδιο αεροσκάφος για να παραστούν σε ισλαμική διάσκεψη στο Μπέρμιγχαμ.

    [06] ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΟΡΕΑ

    Ιστορική επίσκεψη στη Βόρειο Κορέα θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιουνιχίρο Κοηζούμι, για την προώθηση διπλωματικών δεσμών.

    Στο μεταξύ η Βόρειος και η Νότιος Κορέα θα ενωθούν για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο πόλεμο της δεκαετείας του 50 με σιδηροδρομική γραμμή. Οι εργασίες για την κατασκευή της αρχίζουν στις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ δεύτερη γραμμή θα κατασκευαστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

    [07] ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

    Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το ρωσικό ελικόπτερο Εμ Αι 26 που συνετρίβη πρόσφατα στην Τσετσενία, παρασύροντας στο θάνατο 118 επιβάτες, καταρρίφθηκε από πύραυλο.

    Ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Ιβανώφ ανακοίνωσε ότι διαπράχθηκαν λάθη από τους υπεύθυνους της πτήσης και θα αποδοθούν ευθύνες.

    Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας δεν ανέφερε αν ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από αντάρτες της Τσετσενίας, που ωστόσο έχουν αναλάβει την ευθύνη.

    [08] ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

    Ιδρυση προσωρινού παλαιστινιακού κράτους το 2003, προβλέπει ειρηνευτικό σχέδιο που θα παρουσιάσει η προεδρία της Δανίας, στη διάρκεια της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Σύμφωνα με το σχέδιο, η ανακήρυξη παλαιστινιακού κράτους προβλέπεται να γίνει, μετά τις εκλογές της Παλαιστινιακής Αρχής, τον Ιανουάριο. Με βάση το σχέδιο, θα προηγηθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ηνωμένων Εθνών, σε συνεργασία με αραβικές χώρες.

    [09] ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΡΩΠΗΣ ΡΙΚ

    Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και η κάτοχος του Κυπέλλου Ουέφα Φέγιενορντ Ολλανδίας αναμετρόνται απόψε στο Μονακό, σε αγώνα για το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

    Ο αγώνας αρχίζει στις εννέα και σαράντα-πέντε και θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ-1.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

    Θερμοκρασία, 35 βαθμοί στο εσωτερικό, 33 στα νότια και ανατολικά παράλια, 29 στα δυτικά και 24 στα ψηλότερα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα είναι θαλάσσιοι, ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές έως ταραγμένη. //

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με βορειοδυτικούς έως βορειανατολικούς ασθενείς ανέμους, δύο έως τριών μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμους στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 16 στα ψηλότερα ορεινά.//

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 30 August 2002 - 10:01:24 UTC