Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-12-18

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΝΕΟ
  • [02] ΧΑΝΕΗ ΝΕΟΤΕΡΟ
  • [03] ΧΡΙΣΤΟΦ ΤΡΙΤΟ
  • [04] ΑΝΑΣΤΑ ΤΡΙΤΟ
  • [05] ΕΛΛΑΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΝΕΟ
  • [06] ΣΕΙΣΜΟΙ
  • [07] ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ TΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΝΕΟ

    Το Εθνικό Συμβούλιο συζητεί από το πρωί τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση υπό το φως της επικείμενης συνάντησης του Προέδρου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς τον Ιανουαριο και της Διάσκεψης Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λάακεν του Βελγίου. Η συνεδρία άρχισε στις εννέα και σ αυτήν μετέχουν δύο αξιωματούχοι από τα επτά κόμματα. Παρίστανται επίσης ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος.

    [02] ΧΑΝΕΗ ΝΕΟΤΕΡΟ

    Με πρωϊνή συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, που έγινε στο πλαίσιο προγεύματος εργασιας, άρχισε σήμερα τις επαφές του ο Βρετανός Ειδικός αντιπρόσωπος για το Κυπριακό Λόρδος Ντέιβιντ Χάνευ. Στο πρόγευμα που διήρκεσε μία ώρα, παρακάθησαν επίσης ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος και ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο Λιν Πάρκερ. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσον η χθεσινή του δήλωση για ένα νέο συνεταιρισμό στην Κύπρο αποτελεί νέα βρετανική προσέγγιση ή ατόπημα, ο Λόρδος Χάνεη είπε ότι είχε επικαλεστεί δήλωση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, όταν εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νέος συνεταιρισμός που θα προκύψει από τη λύση του Κυπριακού, θα οδηγήσει το νησί στην ευρωπαϊκή του ολοκλήρωση. Σε νέο συνεταιρισμό είχε αναφερθεί ο Κόφι Ανάν στη δήλωση του της δωδεκάτης Σεπτεμβρίου 2000.

    [03] ΧΡΙΣΤΟΦ ΤΡΙΤΟ

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών έχουν αποδείξει ότι η τριμερής συνεργασία μπορεί να λειτουργήσει με επιτυχία. Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Χριστόφιας ανέφερε ότι η συνεργασία αυτή έγινε για τις δημοτικές, και ότι η επιτυχία της δίνει προοπτική για το μέλλον. Απαντώντας σε ερώτηση ο κύριος Χριστόφιας ανέφερε ότι θα επιδιωχθεί συνεργασία καί στη Βουλή, όχι όμως υπό μορφή σχηματισμού μετώπου. Είπε επίσης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει απομόνωση κανενός κόμματος στη Βουλή. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ τόνισε ότι δεν θα ήταν υπεύθυνο από κανένα να αρχίσει η προεδρολογία από τώρα και πρόσθεσε ότι αυτό που προέχει είναι το εθνικό θέμα. Η προσοχή όλων, πρόσθεσε, πρέπει να είναι στραμμένη εκεί καί όχι στις προεδρικές.

    [04] ΑΝΑΣΤΑ ΤΡΙΤΟ

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας επίσης στο τρίτο ανέφερε ότι στις προχθεσινές δημοτικές εκλογές τα ποσοστά του Κόμματος του στα δημοτικά συμβούλια αυξήθηκαν κατά τρία κόμμα πέντε τοις εκατόν. Ο κύριος Αναστασιάδης εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι αν διεξήγοντο σήμερα βουλευτικές εκλογές ο Δησύ θα έβγαινε πρώτο κόμμα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του Δησύ ανέφερε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για όλους να ασχοληθούν με τις προεδρικές, καθώς προέχουν οι εξελίξεις στο Εθνικό μας θέμα. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το κόμμα του δεν είναι διατεθειμένο να μπει σε έντονες αντιπαραθέσεις.

    [05] ΕΛΛΑΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΝΕΟ

    Ολόκληρη σχεδόν η Ελλάδα έχει παραλύσει από το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Η κακοκαιρία συνοδεύεται από πυκνό χιόνι και τσουχτερό κρύο ενώ η θερμοκρασία στις βόρειες περιοχές έφθασε μέχρι τους δεκαεπτά βαθμούς υπό το μηδέν. Τα προβλήματα δημιουργούνται κυρίως από τα χιόνια τα οποία σε ορισμένες περιοχές, όπως στο νομό Φθιώτιδας έχουν φθάσει στο ενάμισυ μέτρο. Πεντακόσια χωριά στις βόρειες, κεντρικές και νότιες περιοχές εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ δεν λειτουργούν τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης. Οι αρχές απαγόρευσαν τον απόπλου πλοίων για τη Χίο και τη Μυτιλήνη. Η κίνηση στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της χώρας διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, σε ορισμένες δε περιπτώσεις, όπως τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, αυτό ισχύει ακόμα και μέσα στις πόλεις. Περικυκλωμένη από χιόνια είναι και η Αθήνα, καθώς η παλαιά οδός Αθηνών - Θηβών έχει προβλήματα από την πυκνή χιονόπτωση. Προβλήματα υπάρχουν και στην περιοχή της Πάρνηθας. Ιδιαίτερα προβλήματα υπάρχουν και στην Πάτρα λόγω των ραγδαίων βροχών. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Προβλήματα υπάρχουν επίσης στα ορεινά της κεντρικής Πελοποννήσου από τις χιονοπτώσεις.

    [06] ΣΕΙΣΜΟΙ

    Δύο ισχυρές δονήσεις συγκλόνισαν σήμερα την Ιαπωνία και την Ταϊβάν. Στην Ιαπωνία το μετεωρολογικό κέντρο ανακοίνωσε ότι σεισμός μεγέθους επτά κόμμα τριών βαθμών στην Κλίμακα Ρίχτερ συγκλόνισε την χερσόνησο Οκινάουα. Στην Ταϊβάν η δόνηση ήταν μεγέθους έξι κόμα επτά βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ και συγκλόνισε τις ανατολικές και βόρειες περιοχές της νήσου. Μέχρις στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Στην Ιαπωνία το μέγεθος του σεισμού ήταν ανάλογο με αυτό της δόνησης που σημειώθηκε το 1995 και στην οποία έχασαν τη ζωή τους εξη χιλιάδες τετρακόσιοι άνθρωποι. Εξ άλλου το 1999 από σεισμό στην Ταϊβάν σκοτώθηκαν δύο χιλιάδες τετρακόσιοι άνθρωποι και προκλήθηκαν ζημιές σε πενήντα χιλιάδες κτίρια.

    [07] ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

    Απεβίωσε χθες σε ηλικία ενενήντα εννέα ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν ο εγκλωβισμένος Πέτρος Αντώνη Κατσιολούδη, από τον Κορμακίτη. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στη μία μετά το μεσημέρι από την εκκλησία Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού

    Ο καιρός το απόγευμα θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και παροδικές καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι πολύ ισχυροί έξι μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και χιονόνερο ή χιόνι στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι πολύ ισχυροί έξι μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους έξι βαθμούς στο εσωτερικό, στους δέκα στα παράλια και στους τρεις στα ψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 18 December 2001 - 11:42:55 UTC