Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-11-07

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΑΣΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
  • [02] ΤΖΕΜ ΑΘΗΝΑ
  • [03] ΕΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΣ
  • [04] ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΥΛΛΗΨΗ
  • [05] ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
  • [06] ΔΗΣΥ ΠΟΛΙΤΗΣ
  • [07] ΕΚΔΟΤΕΣ ΒΟΜΒΑ
  • [08] ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΕΛΟΣ
  • [09] ΡΑΔΙΟΜΑ ΛΟΝΔΙΝΟ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ TETAΡΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΚΑΣΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

    Το κυπριακό και οι τελευταίες απειλές που εξαπέλυσε η Αγκυρα για προσάρτηση των κατεχομένων σε περίπτωση ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει το μεσημέρι στο Λονδίνο ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης με το Βρετανό ομόλογό του Τζακ Στρο.

    Στη συνέχεια ο κύριος Κασουλίδης θα παρακαθήσει σε γεύμα με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, ενώ το απόγευμα θα έχει φιλοφρονητικη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τζον Πρέσκοτ.

    Το βράδυ, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μιλήσει σε δείπνο της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας, παρουσία βουλευτών, μελών της Βουλής των Λόρδων και δημοσιογράφων.

    Ο κύριος Κασουλίδης μετέβη στο Λονδίνο από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στις εργασίες της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης.

    [02] ΤΖΕΜ ΑΘΗΝΑ

    Υπό τη σκιά των τελευταίων απειλών Τούρκων επισήμων εναντίον της Κύπρου, που θέτουν σε κίνδυνο και την εύθραυστη ελληνοτουρκική προσέγγιση, μετέβη στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ.

    Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Τζεμ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Στεφανόπουλο και τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

    [03] ΕΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΣ

    Δικαστής πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σήμερα στη χώρα των Βάσκων από ένοπλους κουκουλοφόρους.

    Οπως μεταδίδει ισπανικός ραδιοσταθμός, οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον του δικαστή ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο αυτοκίνητό του.

    Οι υποψίες της ισπανικής αστυνομίας στρέφονται στην αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων ΕΤΑ.

    Χθες, δύο μέλη της βασκικής τρομοκρατικής οργάνωσης συνελήφθησαν από την αστυνομία σε σχέση με την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος σε προάστιο της Μαδρίτης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν εκατόν άνθρωποι από τους οποίους οι τέσσερις σοβαρά.

    [04] ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΥΛΛΗΨΗ

    Οι αρχές του Πακιστάν συνέλαβαν τον ηγέτη του σημαντικότερου ισλαμικού κόμματος Γαζί Χουσείν Αχμέτ, ο οποίος ήδη βρισκόταν υπό περιορισμό, ύστερα από την εξαγγελία γενικής απεργίας στη χώρα την ερχόμενη Παρασκευή.

    Η απεργία έχει εξαγγελθεί από Ισλαμικά κόμματα του Πακιστάν, τα οποία υποστηρίζουν το καθεστώς των Ταλεπάν, και διαμαρτύρονται για τους συνεχιζόμενους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν.

    Το κόμμα του Αχμέτ, συσπειρώνοντας ισλαμικά κόμματα και οργανώσεις, έχει τεθεί επικεφαλής αντικυβερνητικής εκστρατείας, με αφορμή τις διευκολύνσεις που παρέχει το καθεστώς του Πακιστάν στους Αμερικανούς.

    [05] ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

    Στις Φιλιππίνες τουλάχιστον τριαντατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες αγνοούνται απο τροπική καταιγίδα που έπληξε τις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας.

    Τριάντα απο αυτούς σκοτώθηκαν όταν η καταιγίδα κτύπησε το τουριστικό νησί Καμικούϊν.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πολιτικής άμυνας, εκατοντάδες οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να σωθούν, ενώ τα συνεργεία διάσωσης δυσκολεύονται στο έργο τους λόγω των ισχυρών ανέμων.

    [06] ΔΗΣΥ ΠΟΛΙΤΗΣ

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει με βδελυγμία και αποτροπιασμό τη χθεσινή τοποθέτηση βόμβας έξω από το σπίτι της οικογένειας του εκδότη της εφημερίδας Πολίτης Γιάννη Παπαδόπουλου.

    Η μαφιόζικη αυτή ενέργεια, σημειώνει ο Δησύ, συνιστά προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης του τύπου και φαλκίδευσης της ελευθεροτυπίας που αποτελεί θυμελιώδες στοιχείο και προϋπόθεση κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος.

    Οι υπηρεσίες ασφαλείας οφείλουν να κινητοποιηθούν άμεσα, προστίθεται, παρέχοντας όλα εκείνα τα εχέγγυα και τις διασφαλίσεις που θα επιτρέψουν στον κυπριακό Τύπο να επιτελεί ανεμπόδιστα την υψηλή του αποστολή.

    [07] ΕΚΔΟΤΕΣ ΒΟΜΒΑ

    Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Εφημερίδων και Περιοδικών Κύπρου καταδίκασε την τοποθέτηση εκρηκτικών υλών έξω από το σπίτι του εκδότη της Εφημερίδας 'Πολίτης' Γιάννη Παπαδόπουλου.

    Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος χαρακτηρίζει αδίστακτη και εγκληματική την ενέργεια, και υπογραμμίζει ότι ως κράτος και ως κοινωνία οφείλουμε να αντισταθούμε σ'αυτές τις αχρειότητες που έχουν σκοπό την φίμωση του τύπου και την περιστολή της αποστολής του.

    Εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στον κύριο Παπαδόπουλο ενώ ταυτόχρονα καλεί το κράτος να ενεργήσει αποτελεσματικά ώστε να επιτευχθεί η θωράκιση του τύπου και της ελευθερίας του.

    [08] ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΕΛΟΣ

    Με εκδηλώσεις αγάπης και με γενναιόδωρες εισφορές ο κόσμος της Κύπρου, αλλά και ο απανταχού Ελληνισμός αγκάλιασε και φέτος το Ραδιομαραθώνιο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

    Ο Ραδιομαραθώνιος έληξε τα μεσάνυκτα και οι εισφορές ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο εκατόν πενήντα χιλιάδες λίρες.

    [09] ΡΑΔΙΟΜΑ ΛΟΝΔΙΝΟ

    Εξάλλου, όπως μεταδίδει από το Λονδίνο ο ανταποκριτής του ΡΙΚ, οι εισφορές που έγιναν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ραδιομαραθωνίου από την παροικία, έφθασαν τις εκατόν δύο χιλιάδες λίρες.

    Απόψε θα γίνει στο Λονδίνο χοροεσπερίδα τα έσοδα της οποίας θα προστεθούν στο συνολικό ποσό.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι τριών εως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις που τις πρωϊνές ώρες θα αυξηθούν.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς δύο με τριών Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους έντεκα βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκατρείς στα παράλια και στους επτά στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 8 November 2001 - 8:25:28 UTC