Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-06-06

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΤΡΙΤΟ
  • [03] ΑΝΑΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦ
  • [04] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΦ
  • [05] ΟΜΗΡΟΥ ΠΡΩΙ
  • [06] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΠΡΩΙ
  • [07] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΡΩΙ
  • [08] ΤΣΟΧΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
  • [09] ΑΚΕΛ ΚΟΦΙ ΕΚΘΕΣΗ
  • [10] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
  • [11] ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΟΕΛΜΕΚ
  • [12] ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ TΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2001

  • [01] ΧΡΙΣΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Ταύτιση με τη λαϊκή ετυμηγορία θεωρούν την εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια, ηγέτη του κόμματος που ήρθε πρώτο στις εκλογές, στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, τα κόμματα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.

    Ο Δησύ θεωρεί αναμενόμενη την υποστήριξη προς τον Γενικό Γραμματέα του Ακέλ και δηλώνει ότι θα συνεργασθεί με το νέο πρόεδρο της Βουλής για το καλό της Κύπρου.

    Στην ψηφοφορία που θα γίνει αύριο στη Βουλή, θεωρείται βέβαιο ότι ο κύριος Χριστόφιας θα εξασφαλίσει τουλάχιστο τριαντατρείς ψήφους, είκοσι του Ακέλ, εννέα του Δήκο και τέσσερις του Κισός.

    [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι τίποτε το παράδοξο δεν υπάρχει στην εκλογή του με την υποστήριξη άλλων κομμάτων, αφού κανένα κόμμα δεν μπορεί από μόνο του να εκλέξει Πρόεδρο.

    Αυτό, είπε, συνέβη επανειλημμένα στο παρελθόν καί το ΑΚΕΛ είχε υποστηρίξει τίς υποψηφιότητες άλλων κομμάτων.

    Μιλώντας το πρωί στο τρίτο πρόγραμμα του Ρίκ ο κύριος Χριστόφιας επανέλαβε ότι θεωρεί την απόφαση του Δήκο καί άλλων κομμάτων για υποστήριξη της υποψηφιότητάς του ως ταύτιση με τη λαϊκή ετυμηγορία και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί θα ενεργήσει συναινετικά για εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κυπριακού λαού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

    [03] ΑΝΑΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦ

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε αναμενόμενη την απόφαση του Δήκο, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα είναι απολύτως σεβαστό, ανεξάρτητα από τίς επιφυλάξεις και τίς ανησυχίες του κόμματός του για την εικόνα που δίδεται πρός τα έξω.

    Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του Ρικ, ο κύριος Αναστασιάδης απέρριψε τίς επικρίσεις για κινδυνολογίες και πρόσθεσε ότι τό κόμμα του θα συνεργαστεί με τον νέο πρόεδρο της Βουλής για το καλό της Κύπρου.

    [04] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΦ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δήκο Νίκος Κλεάνθους τόνισε ότι το θέμα της Ευρώπης και το ευρωπαϊκό πρόσωπο του ΑΚΕΛ τέθηκαν ενώπιον του κυπριακού λαού, ο οποίος έδωσε την ετυμηγορία του. Είπε επίσης ότι τα ποσοστά καταδεικνύουν ότι άλλοι κινδυνολογούν και εμποδίζουν την κοινωνική σύνθεση καί συναίνεση.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Κλεάνθους ανέφερε ότι ακούστηκαν υβριστικές καί προσβλητικές για την ετυμηγορία του λαού θέσεις, καί πρόσθεσε ότι αυτοί που τίς κάνουν στρέφονται εκατό χρόνια πίσω.

    [05] ΟΜΗΡΟΥ ΠΡΩΙ

    Δεδομένη είναι η υποστήριξη του Κισός στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια, δήλωσε Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κινήματος Γιαννάκης Ομήρου προσθέτοντας ότι μετα την απόφαση του Δήκο, που αποκλείει το ενδεχόμενο υποστήριξης υποψηφίου από τόν ενδιάμεσο χώρο, τό Κισός θα εφαρμόσει τήν απόφαση του πολιτικού του Γραφείου.

    Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Ομήρου απέρριψε επικρίσεις ότι το Κισός ρυμουλκείται από το Δήκο καί πρόσθεσε ότι πρίν από την απόφαση έγιναν διαβουλεύσεις καί ανταλλαγή απόψεων, ενώ υπάρχει καί ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο δεν μπορεί να παραγνωριστεί.

    [06] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΠΡΩΙ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Χρίστος Κληρίδης χαρακτήρισε την εξέλιξη έναρξη προεκλογικού αγώνα για τις προεδρικές.

    Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Κληρίδης μίλησε για οδυνηρό απόηχο και λάθος να αρχίζει η προεκλογική εκστρατεία για τίς προεδρικές όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην ευρωπαϊκή πορεία και τό κυπριακό.

    Είπε επίσης ότι ουδείς αμφιβάλλει ότι έγινε κάποιο είδος συναλλαγής, γεγονός που αποδυναμώνει τίς προσπάθειες για ισχυρό κέντρο.

    [07] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΡΩΙ

    Αποχή από την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Βουλής, θα τηρήσουν και οι Ενωμένοι Δημοκράτες.

    Ο Πρόεδρος των ΕΔΗ Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος μιλούσε στο Τρίτο, ανέφερε ότι το κόμμα του δεν υποτιμά τις ικανότητες του Δημήτρη Χριστόφια, αλλά για λόγους αρχής θα τηρήσει αποχή επειδή θεωρεί ότι η θέση του προέδρου της Βουλής δεν συνταυτίζεται με προεδρία κόμματος.

    Μίλησε επίσης για συναλλαγή καί πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κοινοβούλιο χώρας της Ευρωπαίκής Ενωσης, όπου πρόεδρος κόμματος είναι καί Πρόεδρος του σώματος.

    [08] ΤΣΟΧΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ

    Την ανάγκη άμεσης προώθησης πολιτικής λύσης του κυπριακού στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών τόνισε στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόλαντ Ράμσφελτ ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατσόπουλος σε συνάντηση τους στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κύριος Τσοχατσόπουλος εξέφρασε ταυτόχρονα την ελπίδα να επιστρέψει ο Ραούφ Ντενκτάς στο τραπέζι των συνομιλιών.

    Τόνισε επίσης ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα δώσει νέα ώθηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Ο κύριος Τσοχατζόπουλος έθεσε ακόμα στον Αμερικανό ομόλογό του το θέμα του Ευρωπαϊκού Στρατού τονίζοντας πως δεν

    πρέπει να καθυστερήσει.

    [09] ΑΚΕΛ ΚΟΦΙ ΕΚΘΕΣΗ

    Το Ακέλ πιστεύει ότι η έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την ανανέωση της θητείας της Ουνφικύπ είναι κυρίως περιγραφικού χαρακτήρα και στηρίζεται στη λογική των ίσων αποστάσεων.

    Σε ανακοίνωσή του το Ακέλ καλεί την κυβέρνηση να υποδείξει στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι οφείλει να καλέσει τον Ραούφ Ντενκτάς σε συνομιλίες στη βάση των ψηφισμάτων του Διεθνούς Οργανισμού και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου και αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, να καταδικάσει την τουρκική στάση.

    [10] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δέχθηκε το πρωί τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού με τον οποίο συζήτησε μεταξύ άλλων και το Κυπριακό.

    Μετά τη συνάντηση ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι ο πρόεδρος Κληρίδης αναμένεται εντός της ημέρας να αποφασίσει την ημερομηνία σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου.

    Η συνάντηση που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη λήξη της θητείας του κυρίου Κυπριανού στην Προεδρία της Βουλής και την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική.

    [11] ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΟΕΛΜΕΚ

    Ο Υπουργός Παιδείας Ουράνιος Ιωαννίδης τόνισε ότι οι κλίμακες των εκπαιδευτικών μελών της ΟΕΛΜΕΚ συζητούνται εδώ και μερικά χρόνια στην Μικτή Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Μεπεύ.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Ιωανννίδης είπε ότι οι προτάσεις του Υπουργείου έχουν τεθεί ενώπιον των εκπαιδευτικών οργανώσεων και αναμένεται η απάντησή τους.

    Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι το θέμα επανήλθε έντονα στο προσκήνιο σε περίοδο εξετάσεων, ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι στη Μεπεύ γίνεται διάλογος, αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι εκπαιδευτικοί έχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις και απαντήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν. Είπε ακόμα ότι η προθεσμία για την απάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων δεν λήγει σήμερα αλλά σε δεκαπέντε μέρες.

    [12] ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

    Η Εθνική ανδρών Κύπρου αντιμετωπίζει απόψε εκτός έδρας την Πορτογαλία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

    Το παιχνίδι θα αρχίσει στις έντεκα και θα μεταδίδεται ζωντανά από το τρίτο πρόγραμμα του Ρικ.

    Ψες, η εθνική ελπίδων Κύπρου ηττήθηκε από το αντίστοιχο συγκρότημα της Πορτογαλίας με επτά - μηδέν.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Ο καιρός το απόγευμα θα είναι αίθριος, με παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και παροδικά στις προσήνεμες περιοχές ισχυροί πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Σε μερικές περιοχές πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκαπέντε βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκαέξι στα παράλια και στους δεκατέσσερις στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 6 June 2001 - 10:00:52 UTC