Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-04-09

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΩΡΟ ΝΕΚΡΟΨΙΑ
  • [02] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΠΑΟΥΕΛ
  • [03] ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
  • [04] ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [05] ΟΜΗΡΟΥ ΒΑΣ ΠΑΠ
  • [06] ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [07] ΤΑΛΑΤ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [08] ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ
  • [09] ΚΥΠΡΟΛΙΒΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  • [10] ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΚΑΖΑΚΙΑ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2001

  • [01] ΜΩΡΟ ΝΕΚΡΟΨΙΑ

    Σε ασφυξία, λόγω πνιγμού, οφείλεται ο θάνατος του τετράχρονου Δημήτρη Ανδρέα Κωνσταντή από τη Λάρνακα, ο οποίος βρέθηκε ψες νεκρός σε μικρό φρεάτιο νερών της βροχής, έξω από το σπίτι του.

    Αυτό δήλωσε η παθολογο-ανατόμος Ελένη Αντωνίου, η οποία διενήργησε το πρωί νεκροψία στη σορό του άτυχου αγοριού.

    Η κηδεία του μικρού Δημήτρη θα τελεστεί στις τρεις το απόγευμα από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.

    Ο Δημήτρης ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας Ανδρέα και Βασούλλας Κωνσταντή.

    [02] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΠΑΟΥΕΛ

    O υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης συναντάται σήμερα στην Ουάσιγκτων με τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ, με κύριο θέμα συζήτησης το Κυπριακό και τη διαδικασία των συνομιλιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

    Προηγουμένως ο κύριος Κασουλίδης θα συναντηθεί με τη Σύμβουλο του προέδρου Μπους για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Κοντολίζα Ράϊς.

    Σε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Σι-Εν-Εν ο Ιωάννης Κασουλίδης κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους για τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού και να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση.

    [03] ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

    Ο Γενικός Γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του Πασόκ Κώστας Σκανδαλίδης απαντώντας στις ανησυχίες που εκφράζονται σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου στη Τουρκία διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση φυλάττει καλά τις Θερμοπύλες.

    Σε συνέντευξή του στον ελληνικό ραδιοσταθμό του Λονδίνου, όπου βρίσκεται για ολιγοήμερη επίσκεψη, ο κύριος Σκανδαλίδης είπε ότι θεωρεί δικαιολογημένες τις ανησυχίες που εκφράζονται στην Κύπρο.

    Είπε επίσης ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει θετικά τα Κυπριακά κόμματα.

    Οσον αφορά τα μέτρα για μείωση των εξοπλισμών διαβεβαίωσε ότι δεν θέτουν σε αμφισβήτηση την άμυνα της χώρας διευκρινίζοντας ότι δεν έχει ακυρωθεί κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα.

    [04] ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Διαφορετικές εκτιμήσεις αναφορικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου στην Τουρκία εξέφρασαν ο Πρόεδρος του Δήκο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κισός Γιαννάκης Ομήρου και ο Πρόεδρος των Εδή Γιώργος Βασιλείου.

    Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ ο κύριος Παπαδόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει μια κραυγαλέα, όπως τη χαρακτήρισε, αντίφαση στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

    Ανέφερε συγκεκριμένα ότι, ενώ η Αθήνα δηλώνει από τη μιά ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνά από το κυπριακό, από την άλλη και τείνει χείρα φιλίας και βοήθειας στην Τουρκία, η οποία εμμένει και εντείνει την αδιαλλαξία της.

    [05] ΟΜΗΡΟΥ ΒΑΣ ΠΑΠ

    Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις ανησυχίες που προβάλλονται αναφορικά με τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.

    Αυτή η κυβέρνηση, είπε ο κύριος Ομήρου, εδωσε επανειλημμένες διαβεβαιώσεις ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας περνούν μέσα από το Κυπριακό.

    Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι πρόκειται για πολιτική υπό όρους και ότι με τις ενέργειές της η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί ώστε να επικρατήσουν στην Τουρκία οι εκσυγχρονιστικές δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής.

    Εξ' άλλου ο Γιώργος Βασιλείου χαρακτήρισε άδικη την ανησυχία και τις επικρίσεις για τους χειρισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα των εξοπλισμών και τόνισε ότι στον αμυντικό τομέα η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Κύπρο.

    Είπε επίσης ότι με τις ενέργειές της η Αθήνα δείχνει ότι δεν θέλει να στρέψει εναντίον της τα προβλήματα της Αγκυρας και προσπαθεί να ενισχύσει την τάση των δυνάμεων της Τουρκίας, οι οποίες επιθυμούν ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [06] ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών υποστηρίζει ότι οι πρωτοβουλίες του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου

    Παπανδρέου στην τουρκική πρωτεύουσα έχουν προκαλέσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων στην Κύπρο αλλά και μεγαλύτερη απογοήτευση στον Κυπριακό λαό.

    Σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι η Ελλάδα, αντί να σπεύδει να δώσει οικονομικά δεκανίκια στο τουρκικό καταπιεστικό κατεστημένο, μέσω του ευρωπαϊκού της ρόλου, έπρεπε να προωθεί πολιτική εξάσκησης πειθούς προς την Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τις αναγκαίες αλλαγές.

    [07] ΤΑΛΑΤ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος στα κατεχόμενα Μεχμέτ Αλί Ταλάτ κάλεσε τον Ραούφ Ντενκτάς να αποσυρθεί από την ηγεσία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

    Τον κατηγόρησε επίσης ότι με την πολιτική του, οδήγησε την Τουρκοκυπριακή κοινότητα στην καταστροφή, ενώ για το Κυπριακό είπε ότι η πολιτική του παρεμβάλλει εμπόδια στην Τουρκία.

    Απαντώντας στις κατηγορίες, ο Ραούφ Ντενκτάς επέκρινε τον Ταλάτ, γιατί, όπως είπε, θεωρεί ως έγκλημα τη συνεργασία της Τουρκίας με το ψευδοκράτος.

    Επανέλαβε, επίσης, τις γνωστές του θέσεις και απόψεις για την προσφορά της Τουρκίας προς τους Τουρκοκυπρίους.

    [08] ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ

    Αντιδικία εκ του μηδενός χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Δήκο Τάσσος Παπαδόπουλος το θέμα που προέκυψε για την ιδεολογία του χώρου του Κέντρου.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κύριος Παπαδόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν κοσμοθεωρίες και ιδεολογίες προσθέτοντας ότι οι πολίτες τοποθετούνται πλέον σύμφωνα με τις θέσεις, τη συνέπεια, την πολιτική και τις αποφάσεις του κάθε κόμματος στα διάφορα θέματα.

    Ο κύριος Παπαδόπουλος εξέφρασε έκπληξη από την στάση του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών, η οποία, όπως είπε, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την συνεργασία που το Δήκο θέλει να αρχίσει αμέσως μετα τις εκλογές για την προεδρία της Βουλής. Ξεκαθάρισε επίσης ότι το κόμμα του δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία του σώματος.

    Αντίθετα ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Κισός Γιαννάκης Ομήρου εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι απαραίτητο το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του κάθε κόμματος.

    Είπε επίσης ότι δεν πιστεύει στην λογική ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικές αντιπαραθέσεις εν όψει μιας ενδεχόμενης συνεργασίας και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν προκαλεί κανένα, απλώς παραθέτει τις απόψεις του.

    [09] ΚΥΠΡΟΛΙΒΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Συμφωνία για την Αμοιβαία Προώθηση και Προστασία των Επενδύσεων, υπέγραψαν σήμερα στη Λευκωσία ο Υπουργός Οικονομικών, Τάκης Κληρίδης και ο Υπουργός Οικονομικών του Λιβάνου, Φουάτ Σινιόρα.

    Η συμφωνία, η οποία είναι η πρώτη που υπογράφεται μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, θα ενισχύσει τη διμερή οικονομική συνεργασία των δύο χωρών και θα παρέχει εγγυήσεις έναντι μη εμπορικών κινδύνων προς επενδυτές που επιθυμούν να επενδύσουν στο έδαφος του άλλου συμβαλλόμενου μέρους.

    Της υπογραφής της συμφωνίας προηγήθηκαν συνομιλίες των δύο Υπουργών, κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε ανασκόπηση της κυπριακής και της λιβανικής οικονομίας και εξετάστηκαν διάφορα θέματα διμερούς συνεργασίας που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους.

    [10] ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΚΑΖΑΚΙΑ

    Εξι μαθητές του γυμνασίου Αρχαγγέλου καταγγέλθηκαν από την αστυνομία για υπόθεση έκρηξης με γκαζάκι που σημειώθηκε χθες στο σχολείο τους.

    Πρόκειται για έναν δεκατριάχρονο και πέντε δεκαπεντάχρονους, οι οποίοι σε κατάθεσή τους στην αστυνομία φαίνεται να παραδέκτηκαν τη διάπραξη του αδικήματος.

    Και οι έξι κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, οι άνεμοι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη.

    Ο αίθριος καιρός θα συνεχιστεί και απόψε.

    Σε μερικές περιοχές δυνατό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη τις αυγινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί, ασθενείς δύο με τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια μέχρι ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δέκα βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους δώδεκα στα υπόλοιπα παράλια και στους έξι στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 9 April 2001 - 16:15:55 UTC