Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-01-25

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΛΕΗ ΝΕΟ
  • [02] ΣΟΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ
  • [03] ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [04] ΤΑΛΑΤ
  • [05] ΒΟΥΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
  • [06] ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΚΚΛΗΣ
  • [07] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
  • [08] ΔΕΟΚ ΚΛΗΡΙΔΗΣ
  • [09] ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  • [10] ΛΕΜΕΣΟΣ ΜΠΑΜ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΛΕΗ ΝΕΟ

    Ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο Εντουαρτ Κλέη δήλωσε ότι η χώρα του παραμένει δεσμευμένη στο Κυπριακό στη διαδικασία που έχουν καθορίσει τα Ηνωμένα Εθνη και η απόφαση της ομάδας των Οκτώ.

    Μιλώντας ύστερα από πρωϊνή συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο κύριος Κλέη ανέφερε ότι αναμένει την άφιξη του ειδικού συμβούλου του Κόφι Ανάν, Αλβαρο Ντε Σότο για να πληροφορηθεί για το θέμα των συνομιλιών.

    Σε ερώτηση κατά πόσον έχει διαμορφωθεί υπαλλακτική προσέγγιση σε περίπτωση που ο Ντενκτάς επιμένει στις θέσεις του ο βρετανός Υπατος Αρμοστής είπεν ότι το κάθε εμπόδιο ξεπερνιέται με τη σειρά του.

    Ο κύριος Κλέη υποστήριξε ότι πολλά έχουν επιτευχθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής και ανέφερε ως παράδειγμα ότι και οι δυο πλευρές παραμένουν δεσμευμένες στη διαδικασία.

    Για το θέμα της απαγωγής του Πανίκου Τσιακούρμα, ο κύριος Κλέη είπε ότι οι αποδείξεις είναι ιδιαίτερα ισχυρές και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία των Βάσεων διερευνά ένα πολύ σοβαρό έγκλημα.

    Είπε, ωστόσο, ότι η ταυτότητα των εγκληματιών δεν έχει ακόμη διασπιστωθεί, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται.

    Ο κύριος Κλέη ανέφερε ότι έχει θέσει όλα τα στοιχεία, τόσο στον πρόεδρο Κληρίδη όσο και στο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος, όπως είπε, δεν τα απέρριψε.

    [02] ΣΟΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο φθάνει απόψε στην Κύπρο για επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και το Ραούφ Ντενκτάς.

    Ο κύριος Ντε Σότο θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Κληρίδη το πρωί της Παρασκευής και θα συναντηθεί με το Ραούφ Ντενκτάς την Κυριακή.

    Πριν από την άφιξή του σήμερα στην Κύπρο θα έχει στην Αθήνα συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο θα δώσει κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη.

    Την Τρίτη θα αναχωρήσει για την Τουρκία, όπου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ.

    [03] ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς μεταβαίνει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για να ενημερώσει Τούρκους δημοσιογράφους αναφορικά με τις απόψεις του στο Κυπριακό.

    Εκτιμάται, ωστόσο, ότι η ενέργεια αυτή του Ντενκτάς γίνεται σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τα επικριτικά σχόλια που γράφτηκαν στον Τουρκικό Τύπο, αναφορικά με την απόφασή του να μην μετάσχει στον έκτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών αλλά και για το σχέδιο της Τουρκίας περί προσάρτησης των κατεχομένων.

    [04] ΤΑΛΑΤ

    Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ κατηγόρησε τον Ραούφ Ντενκτάς ότι οδηγεί τους Τουρκοκύπριους στον κατήφορο, τονίζοντας ότι σε περίπτωση κατά την οποία ενταχθούν οι Ελληνοκύπριοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τότε ίσως επανέλθει το Σύνταγμα του 1960.

    Είπε επίσης ότι σε τέτοια περίπτωση θα πάψει να συζητείται η διζωνικότητα και οι Τουρκοκύπριοι θα είναι μπάλωμα, όπως είπε χαρακτηριστικά, στην Κυπριακή Δημοκρατία.

    Ο Ταλάτ υπογράμμισε ακόμα ότι ο Ραούφ Ντενκτάς χάνει την υπόθεση του Κυπριακού, λόγω της αρνητικής πολιτικής που ακολουθεί.

    [05] ΒΟΥΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

    Οριστικά στο χώρο νοτιότερα των κτιρίων της ΠΑΣΥΔΥ θα ανεγερθεί το νέο κτίριο της Βουλής των αντιπροσώπων.

    Σε σύσκεψη το πρωί, των αρχηγών, ή εκπροσώπων των κομμάτων αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να ανακαινιστεί η αίθουσα της ολομέλειας και σε δεύτερη φάση οι υπόλοιπες αίθουσες.

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Βουλής Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι το κόστος θα ανέλθει, περίπου στα δύο εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες λίρες.

    Η διαχείριση των έργων θα γίνεται από τη Βουλή, αλλά τα κονδύλια θα προέλθουν από το κρατικό ταμείο.

    Ο κύριος Αναστασιάδης, σημείωσε ότι εξακολουθεί να θεωρεί καλύτερη λύση την μεταφορά της Βουλής στο Γιώρκειο, αλλά η πλειοψηφία του σώματος επιμένει στην υφιστάμενη λύση.

    [06] ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΚΚΛΗΣ

    Ποινή φυλάκισης τριών μηνών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στους Μανώλη Γεωργίου Ηλία τριαντατεσσάρων χρόνων από τα Λειβάδια Λάρνακας και Κώστα Σάββα τριάντα χρόνων από την Περιστερώνα, οι οποίοι βρέθηκαν ένοχοι στην υπόθεση συνωμοσίας εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.

    Οπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο οι Γεωργίου και Σάββα, συνωμότησαν με δύο άλλα πρόσωπα να προξενήσουν βλάβη στην υπόληψη του Μητροπολίτη Λεμεσού κατηγορώντας τον για ανήθικη συμπεριφορά.

    [07] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

    Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα δύο Παλαιστίνιους ισχυριζόμενοι ότι προσπάθησαν να διεισδύσουν σε οικισμό εποίκων στη Γάζα.

    Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες, ανέφεραν, ωστόσο, ότι οι δύο Παλαιστίνιοι στέκονταν σε αμμόλοφο όταν δέκτηκαν τα πυρά των στρατιωτών.

    [08] ΔΕΟΚ ΚΛΗΡΙΔΗΣ

    Η νέα Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΕΟΚ ζήτησε από τον Πρόεδρο Κληρίδη, η Κυβέρνηση να επιδείξει αποφασιστικότητα και να παραμείνει σταθερή όπως συζητηθεί και ψηφιστεί σύντομα το Νομοσχέδιο για το Εθνικό Σχέδιο Υγείας.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί αντιπροσωπεία της ΔΕΟΚ με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Διομήδης Διομήδους εξέφρασε την ικανοποίηση της Οργάνωσης γιατί πήρε τη θέση που της αξίζει σε διάφορα τριμερή σώματα.

    Στη συνάντηση η Γραμματεία της ΔΕΟΚ εξέθεσε στον Πρόεδρο διάφορα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους.

    [09] ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Διακρατική συμφωνία αθλητικών ανταλλαγών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας σε όλα τα αθλήματα και συμφωνία με τον ΟΠΑΠ Ζώνης Κύπρου και το Υπουργείο Οικονομικών, υπογράφουν σε λίγο στη Λευκωσία ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας Γιώργος Φλωρίδης και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

    Νωρίτερα σήμερα ο κύριος Φλωρίδης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Ουράνιο Ιωαννίδη.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κύριος Ιωαννίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την τιμή που γίνεται στην Κύπρο να μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Δύο Χιλιάδες Τέσσερα στην Αθήνα στους τομείς του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.

    Ο κύριος Φλωρίδης είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Κίκη Λαζαρίδη.

    [10] ΛΕΜΕΣΟΣ ΜΠΑΜ

    Νέα έκρηξη βόμβας σημειώθηκε γύρω στις τρεισήμισι την αυγή στη Λεμεσό σε αυτοκίνητο, το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

    Το αυτοκίνητο ανήκει στον Παναγιώτη Λουκαϊδη, καλλιτεχνικό πράκτορα, που το είχε σταθμεύσει εξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με πιθανότητα να πέσουν λίγες βροχές, ιδιαίτερα στα ανατολικά.

    Αργότερα, όμως, οι νεφώσεις θα αραιώσουν και ο καιρός θα καταστεί αίθριος στις περισσότερες περιοχές.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί μέτριοι τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ, η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και, στις προσήνεμες περιοχές, έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους πέντε βαθμούς στο εσωτερικό, στους επτά στα παράλια και στους δύο υπό το μηδέν στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 25 January 2001 - 10:26:21 UTC