Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-03-21

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

TΡΙΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2000
  • [01] ΚΝΩΣΟΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑ
  • [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΠΑΦΕΣ
  • [03] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [04] ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  • [05] ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  • [06] ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ
  • [07] ΚΛΙΝΤΟΝ ΙΝΔΙΑ
  • [08] ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΟΥΡΔΟΙ
  • [09] ΝΕΒΡΟΖ ΚΥΠΡΟΣ
  • [10] ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΚΝΩΣΟΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

    Ο Υπουργός Άμυνας Σωκράτης Χάσικος παρέλαβε σήμερα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ΄Ακη Τσοχατζόπουλο το περιπολικό "Κνωσός", το οποίο θα μετονομασθεί σε "Κερύνεια".

    Η τελετή έγινε στο ναύσταθμο Σαλαμίνας.

    [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΠΑΦΕΣ

    Συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργο Βασιλείου είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Οι συναντήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του κύκλου των χωριστών συναντήσεων του Προέδρου Κληρίδη με τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, για ενημέρωσή τους σχετικά με το περιεχόμενο των πρόσφατων επαφών για το Κυπριακό.

    Το απόγευμα ο Πρόεδρος Κληρίδης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Σπύρο Κυπριανού. Η συνάντηση θα γίνει στην οικία του κ. Κυπριανού.

    [03] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας , επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, μετέβη το πρωί στα κατεχόμενα για συνάντηση με την ηγεσία του τουρκοκυπριακού Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, οι επαφές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο επαναπροσέγγισης και σύσφιξης των σχέσεων των δύο κομμάτων.

    [04] ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Αθρόα συνεχίζεται η προσέλευση του κοινού για προσφορά αίματος στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξεύρεση δότη μυελού των οστών για τον εξάχρονο Ανδρέα Βασιλείου.

    Αιμοληψία πραγματοποιείται και σήμερα στις τράπεζες αίματος όλων των νοσοκομείων, στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, στο Παρασκευαίδειο μεταμοσχευτικό κέντρο, καθώς και σε ιδιωτικές κλινικές και τα εργαστήρια των μελών του Συλλόγου Επιστημονικών Κλινικών Εργαστηρίων.

    Ειδικό συνεργείο θα διενεργήσει αιμοληψία σήμερα στην Αγία Νάπα και αύριο στη Δερύνεια.

    Σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και τη διεύθυνση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος για συζήτηση του Προϋπολογισμού του Ιδρύματος.

    [05] ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    Ο Πρόεδρος του Καραϊσκάκειου Ευστάθιος Ευσταθίου εξήρε τη συγκινητική καί μαζική ανταπόκριση του κοινού και είπε ότι η Κύπρος είναι αυτή τη στιγμή πρώτη χώρα παγκοσμίως σε ποσοστό εθελοντών μυελού των οστών.

    Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Ευσταθίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά θα βρεθεί ο κατάλληλος δότης και θα σωθεί ο μικρός Ανδρέας.

    Ανέφερε επίσης ότι έως το τέλος του 2000 ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών θα ξεπεράσει τις τριανταπέντε χιλιάδες, γεγονός που θα επιτρέψει την κάλυψη όλων των αναγκών, όχι μόνο για τους Κυπρίους, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο, αλλά και για τους Κυπρίους της διασποράς.

    [06] ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

    Άρχισε το πρωί η αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων και από άλλο τμήμα της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη, στο πλαίσιο της συμφωνίας επιστροφής εδαφών στους Παλαιστινίους.

    Με βάση τη συμφωνία, το Ισραήλ θα παραδώσει στις παλαιστινιακές αρχές πρόσθετο ποσοστό έξι κόμμα ένα τοις εκατόν του εδάφους της Δυτικής Οχθης.

    Μετά την αποχώρηση των Ισραηλινών, οι Παλαιστίνιοι θα έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τη Βηθλεέμ, την Χεβρών, την Ιεριχώ, τη Ραμάλλα, και την Τζενίν.

    Συνολικά, θα κατέχουν το σαρανταένα τοις εκατόν της Δυτικής Οχθης, όπου προγραμματίζουν να ανακηρύξουν το δικό τους ανεξάρτητο κράτος εντός του Δύο Χιλιάδες.

    Η αποχώρηση άρχισε με ειδική τελετή στη στρατιωτική βάση Μπεϊτούνια κοντά στη Ραμάλα .

    Ωστόσο, η ισραηλινή αποχώρηση σημαδεύτηκε και με αίμα.

    Ψες Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ εναντίον ισραηλινού στρατιωτικού αυτοκινήτου οχήματος στη Δυτική Οχθη με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τρεις ισραηλινοί στρατιώτες.

    Λίγο αργότερα ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον παλαιστινιακού αυτοκινήτου σκοτώνοντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας το σύζυγό της.

    [07] ΚΛΙΝΤΟΝ ΙΝΔΙΑ

    Δεν υπάρχει κίνδυνος πολέμου μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, παρά την διαμάχη των δύο χωρών για την διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ.

    Αυτό δήλωσε ο Ινδός πρωθυπουργός Ατάλ Βατζπαγί, ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπίλ Κλίντον, ο οποίος πραγματοποιεί εξαήμερη περιοδεία στην περιοχή.

    Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε οτι η βία πρέπει να τερματιστεί και να γίνει σεβαστή η γραμμή κατάπαυσης του πυρός που χωρίζει το Κασμίρ σε Ινδικό και Πακιστανικό τμήμα.

    [08] ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΟΥΡΔΟΙ

    Οι αρχές της Κωνσταντινούπολης ανέστειλαν τις άδειες τριάντα περίπου χιλιάδων αστυνομικών, φοβούμενες πιθανές ταραχές ενόψει του σημερινού εορτασμού του κουρδικού Νέου Έτους Νεβρόζ.

    Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν επίσης τους δημόσιους εορτασμούς του Νεβρόζ στην Κωνσταντινούπολη και σε μερικές άλλες μεγαλουπόλεις, ενώ επετράπη ο εορτασμός για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, στις ανατολικές επαρχίες.

    Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, όπου ζουν ένα εκατομμύριο Κούρδοι, συνέλαβε ήδη προληπτικά πολλούς Κούρδους ηγέτες.

    [09] ΝΕΒΡΟΖ ΚΥΠΡΟΣ

    Στην Κύπρο,το Εθνικό-Απελευθερωτικό Μέτωπο του Κουρδιστάν και η Κυπριακή Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν οργανώνουν στις οκτώ απόψε γιορτασμό με την ευκαιρία του Νεβρόζ στη Σχολή τυφλών.

    Στο γιορτασμό θα παραστεί και ο Μουσταφά Χοτσέρια, αναπληρωτής Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης του Κουρδιστάν ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο.

    [10] ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ

    Διεξάγεται απόψε η τελευταία αγωνιστική, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης των Ομίλων του Τσιάμπιονς Ληγκ.

    Το ΡΙΚ Ενα θα μεταδώσει απευθείας τον αγώνα του δευτέρου ομίλου μεταξύ της κατόχου του τίτλου Μάντσιεστερ Γιουνάϊτετ και της ισπανικής Βαλένθια, που αρχίζει στις εννέα και σαράντα πέντε.

    Στη συνέχεια το ΡΙΚ Ένα θα μεταδώσει στιγμιότυπα από τους υπόλοιπους τρεις αποψινούς αγώνες που είναι Μπορντό Γαλλίας-Φέγιενορντ, Σπάρτα Πράγας-Μπαρτσελώνα και Χέρθα Βερολίνου-Πόρτο.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με ψηλές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές έως ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους έξι βαθμούς στο εσωτερικό, στους οκτώ στα παράλια και στον ένα βαθμό στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Τα χιόνια στην κορυφή του Ολύμπου είναι 20 εκατοστόμετρα και στην πλατεία Τροόδους δέκα.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 21 March 2000 - 15:40:44 UTC