Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-10-25

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΑΓΟΡΑΚΙ ΦΡΙΚΤΟ
  • [02] ΒΙΟΛΑΝΤΕ ΣΠΥΡΟΣ
  • [03] ΝΙΩΤΗΣ ΕΦΥΓΕ
  • [04] ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑ
  • [05] ΚΑΤΣΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑ
  • [06] ΣΥΛΛΗΨΗ ΒΙΖΕΣ
  • [07] ΥΓΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟ
  • [08] ΧΡΗΜΑ ΚΑΤΩ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΑΓΟΡΑΚΙ ΦΡΙΚΤΟ

    Τραγωδία το πρωί στη Λεμεσό.

    Ενα αγοράκι, δύομιση μόλις χρόνων, σκοτώθηκε όταν έπεσε απο το εν κινήσει αυτοκίνητο των γονιών του στο δρόμο Λεμεσού Υψωνα κοντά στα φώτα τροχαίας που οδηγούν στο νέο νοσοκομείο.

    Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις οκτώ το πρωί.Το παιδί βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου των γονιών του όταν, άγνωστο ακόμα πώς, άνοιξε η πόρτα και το αγοράκι έπεσε στο δρόμο.

    Απο την πτώση το αγοράκι κτύπησε στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματος του με αποτέλεσμα να βρεί ακαριαίο το θάνατο.

    Η αστυνομία διερευνά τις συνθήκες υπο τις οποίες έγινε το δυστύχημα.

    [02] ΒΙΟΛΑΝΤΕ ΣΠΥΡΟΣ

    Η Κύπρος έχει δικαίωμα να ενταχθεί στην Ευρωπαική Ενωση και η σημερινή κατάστασή της δεν αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη.

    Τη σαφή αυτή θέση διατύπωσε ο πρόεδρος του ιταλικού κοινοβουλίου Λουτσιάνο Βιολάντε ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο με πρόσκληση του προέδρου της Βουλής Σπύρου Κυπριανού.

    Σε δηλώσεις ύστερα απο συνάντηση που είχε το πρωί με τον κύριο Κυπριανού, ο κύριος Βιολάντε ανέφερε ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της ιταλικής βουλής έχει υιοθετήσει ψήφισμα που δεσμεύει την ιταλική κυβέρνηση να εργασθεί για να βοηθήσει την ένταξη της Κύπρου ανεξάρτητα απο τη λύση του Κυπριακού.

    [03] ΝΙΩΤΗΣ ΕΦΥΓΕ

    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γρηγόρης Νιώτης τόνισε την ανάγκη άσκησης πιέσεων προς την κατεύθυνση θετικών και επί της ουσίας εξελίξεων στο Κυπριακό, ενόψει των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και της διάσκεψης του Ελσίνκι.

    Σε δηλώσεις κατά την αναχώρησή του, ο κύριος Νιώτης είπε ότι επιστρέφει ικανοποιημένος γιατί κατά την παρουσία του στο συνέδριο Απόδημων Ελληνίδων διεπίστωσε κλίμα συναντίληψης και διαλόγου στις σχέσεις Ελλάδας- Κύπρου το οποίο κατοχυρώνεται από την ομοψυχία και την κοινή στρατηγική.

    Αναφερόμενος στο θέμα των Ελληνων Ποντίων της Πάφου ο κύριος Νιώτης χαρακτήρισε υπερβολικούς τους τόνους που δόθηκαν και είπε ότι υπάρχει κοινή απόφαση να προωθηθεί η κοινωνική ενσωμάτωση των Ελλήνων αυτών, οι οποίοι αξίζουν και δικαιούνται τη συμπάθεια σε όποιο μέρος του Ελληνισμού και αν βρίσκονται.

    [04] ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑ

    Ο Πρόεδρος του ΑΔΗΚ Ντίνος Μιχαηλίδης δήλωσε ότι πρέπει να περιμένουμε τις ανακριτικές αρχές να εξιχνιάσουν τήν υπόθεση και τα σχόλια να γίνουν ύστερα, όταν θα έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως τα πράγματα.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο πρόγραμμα του Ρικ, ο κύριος Μιχαηλίδης απέρριψε τα υπονοούμενα που αφήνονται εναντίον του για πιθανες ευθύνες καί υπογράμμισε ότι επί υπουργείας του όλα εγίνοντο στο πλαίσιο του νόμου.

    Είπε επίσης ότι ο λειτουργός μετανάστευσης είχε τη συγκατάθεσή του σε ορισμένα θέματα στα οποία δεν παραβιάζονταν οι νόμοι.

    [05] ΚΑΤΣΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑ

    Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Νίκος Κατσουρίδης δήλωσε ότι η Βουλή είχε συζητήσει το θέμα της εγκληματικότητας και υπέβαλε πακέτο εισηγήσεων στην κυβέρνηση.

    Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του Ρικ, ο κύριος Κατσουρίδης είπε ότι οι εισηγήσεις δέν φαίνεται να λήφθηκαν υπόψη, με αποτέλεσμα η κατάσταση να φθάσει σε τέτοιο σημείο, όπου ουδείς μπορούσε να συγκρατήσει τις διάφορες υποθέσεις καί έτσι βγήκαν στην επιφάνεια.

    Ο κύριος Κατσουρίδης τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων όχι μόνο για διαλεύκανση τής συγκεκριμένης υπόθεσης αλλά και άλλων μέτρων που θα λειτουργούν αποτρεπτικά.

    [06] ΣΥΛΛΗΨΗ ΒΙΖΕΣ

    Ιδιοκτήτης μπυραρίας στη Λεμεσό, ο οποίος κατεζητείτο σε σχέση με την υπόθεση έκδοσης πλαστών θεωρήσεων παραμονής σε αλλοδαπούς, παραδόθηκε την αυγή στην Αστυνομία.

    Πρόκειται για τον Κλεάνθη Κλεάνθους, άλλως Αθω, σαράντα ετών, ο οποίος μετέβη οικειοθελώς στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού γύρω στις τρεις και είκοσι την αυγή.

    Ο Κλεάνθους τέθηκε υπό κράτηση.

    Στο πλαίσιο τών ερευνών της η Αστυνομία συνέλαβε χθες βράδυ επτά αλλοδαπές καλλιτέχνιδες, οι οποίες βρίσκονταν παράνομα στην Κύπρο.

    [07] ΥΓΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟ

    Ο υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βρει τρόπους για να επιστραφεί στους καταναλωτές η οικονομική επιβάρυνση από την αγορά υπερτιμολογημένων φαρμάκων.

    Ο κύριος Σαββίδης τόνισε ότι προέχει η επιστροφή τών χρημάτων στους καταναλωτές, αλλά, πρόσθεσε, η δημοσιοποίηση του θέματος δημιουργεί προβλήματα στις προσπάθειες που καταβάλλονται πρός την κατεύθυνση αυτή.

    Ενώ το θέμα, είπε, είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης και ο εισαγωγέας θα αναγκαστεί να πληρώσει κάποιο πρόστιμο, το κράτος δεν μπορεί να τόν υποχρεώσει να επιστρέψει στό κοινό τα ποσά από την υπερτιμολόγηση.

    Ο Υπουργός Υγείας θα συναντηθεί σήμερα με τόν Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Νίκο Νουρή για να συζητήσουν τρόπους κάλυψης της διαφοράς που κατέβαλαν οι φαρμακοποιοί.

    [08] ΧΡΗΜΑ ΚΑΤΩ

    Πτώση παρουσίασε σήμερα η κίνηση στο χρηματιστήριο, άν και η συνάντηση έληξε και πάλι στην προσυνεδρία με δύο χιλιάδες τριακόσιες πενήντα δύο πράξεις.

    Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά επτά μονάδες σε σύγκριση με την χρηματιστηριακή συνάντηση της Παρασκευής και έπεσε στις πεντακόσιες ενενήντα έξη κόμμα έξη μονάδες.

    Ο όγκος των συναλλαγών ήταν επίσης μειωμένος.

    Εγιναν συναλλαγές ύψους δεκατριών εκατομμυρίων εξακοσίων ενενήντα επτά χιλιάδων λιρών, ενώ την Παρασκευή ο όγκος συναλλαγών είχε φθάσει στα εικοσιδύο εκατομμύρια λίρες.

    Εκτός χρηματιστηρίου έμειναν σήμερα τρία γραφεία.Το Σιέαρ Τατς Μπρόκερς, ο χρηματιστηριακός οίκος Λούης Κλάππας και η Σεβέρης Αθηαινίτης Σεκιούριτις.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και θα πέσουν τοπικές βροχές ή θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ως ανατολικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη στα προσήνεμα παράλια.

    Απόψε τοπικές νεφώσεις δυνατό να φέρουν λίγες βροχές στις ανατολικές κυρίως περιοχές.

    Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ως βορειανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκαεπτά βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους εννέα στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 25 October 1999 - 10:40:25 UTC