Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-10-04

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΝΕΟ
  • [02] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ
  • [03] ΑΘΗΝΑ ΤΡΟΧΑΙΟ
  • [04] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
  • [05] ΑΝΑΣΤΑ ΒΙΖΕΣ
  • [06] ΧΑΚ 12
  • [07] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΠΑΦΕΣ
  • [08] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑ
  • [09] ΠΑΠΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [10] ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΝΕΟ

    Τέσσερα αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας πήραν μέρος σήμερα στην άσκηση "Νικηφόρος '99" της Εθνικής Φρουράς.

    Δύο βομβαρδιστικά Αλφα Επτα Κορσέρ πήραν μέρος σε φάση της άσκησης που έγινε σε περιοχή νότια της Λευκωσίας.

    Αλλα δύο αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, μαχητικά Εφ Δεεκαέξι πήραν μέρος σε φάση της άσκησης σε περιοχή της Πάφου.

    Την άσκηση στην περιοχή Λευκωσίας παρακολούθησαν ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημήτριος Δήμου και άλλοι επιτελείς.

    Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Αμυνας τόνισε την παρουσία της Ελλάδας στην Κύπρο και την άψογη συνεργασία μεταξύ των επιτελείων στο πλαίσιο του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

    Οι άλλες δύο κύριες φάσεις της άσκησης θα διεξαχθούν αύριο και μεθαύριο.

    [02] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

    Νέο θανατηφόρο δυστύχημα, τό δεύτερο σε διάστημα δώδεκα ωρών, με θύμα και πάλι εθνοφρουρό, σημειώθηκε στις τέσσερις τήν αυγή στήν περιοχή Ψευδά στή Λάρνακα.

    Νέο τραγικό θύμα ο Ορθόδοξος Λυμπουρής δεκαεννέα χρόνων, από την Μοσφιλωτή. Στο ίδιο δυστύχημα τραυματίστηκε σοβαρά ο εθνοφρουρός Σταύρος Σάκκος, δεκαεννέα χρόνων, από τα Πολεμίδια.

    Σύμφωνα με την αστυνομία αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος Λυμπουρής με συνεπιβάτη τον Σάκκο, σε στροφή στην είσοδο του Ψευδά, και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, παρεξέκλινε της πορείας του, κτύπησε σε πάσσαλο και έπεσε σε χαντάκι δύο μέτρων.

    [03] ΑΘΗΝΑ ΤΡΟΧΑΙΟ

    Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο και στην Ελλάδα.

    Διώροφο λεωφορείο, το οποίο μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό, με αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο.

    Αλλοι τριαντα επτά τραυματίσθηκαν, αρκετοί από τους οποίους σοβαρά.

    Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις τέσσερις και τριάντα τα ξημερώματα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, κοντά στα Τέμπη και ενώ το λεωφορείο επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, όπου οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν παρακολουθήσει το ντέρπυ της ομάδας τους με τον Παναθηναϊκό.

    [04] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

    Επείγουσα έρευνα από τριμελή ερευνητική επιτροπή διέταξε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης αναφορικά με τις καταγγελίες και τις πληροφορίες που φέρουν αστυνομικούς να είναι συνδεδεμένοι με κυκλώματα σωματεμπορίας και να προμηθεύουν πλαστές άδειες παραμονής σε αλλοδαπές καλλιτέχνιδες.

    Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι ο κύριος Αγγελίδης κατέστησε σαφές ότι δεν θα ανεχθεί να κηλιδώνεται ολόκληρο το Αστυνομικό Σώμα από πιθανές εκτροπές ελάχιστων μονάδων του.

    Ο αρχηγός της Αστυνομίας πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα ανεχθεί να υπονομεύεται η εμπιστοσύνη του κοινού προς το Σώμα με την κατακραυγή που διεγείρεται από την πολύμορφη και πολύβουη προβολή τέτοιων πληροφοριών.

    Διαβεβαιώνει επίσης ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν αμείλικτα κατά των εκτρεπομένων αφού προηγηθεί η προκαταρκτική διακρίβωση γεγονότων.

    [05] ΑΝΑΣΤΑ ΒΙΖΕΣ

    Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης με επιστολή του στον Αρχηγό της Αστυνομίας ζητεί διερεύνηση της καταγγελίας που φέρει στενό συγγενή πολιτικού προσώπου να ενέχεται στην υπόθεση πλαστών σφραγίδων σε ξένες καλλιτέχνιδες.

    Ο κύριος Αναστασιάδης τόνισε ότι θα είναι άτεγκτος για όποιον εμπλέκεται σε παράνομη πράξη, ανεξαρτήτως προσωπικών σχέσεων.

    Τόνισε ακόμη ότι δεν θα διστάσει να στραφεί εναντίον οποιουδήποτε επιχειρήσει να εκτρέψει τις έρευνες για να καλυφθούν κάποιοι.

    Ο κύριος Αναστασιάδης κάλεσε τα Μέσα Ενημέρωσης να μην συνδέουν πολιτικά οποιαδήποτε ενέργεια με το πρόσωπό του.

    [06] ΧΑΚ 12

    Μέσα σε κλίμα ευφορίας αλλά και δυσφορίας και με διακριτική την παρουσία ιδιωτικής αστυνομίας, επανήρχισε τις λειτουργίες του στις δέκα και τριάντα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

    Στη σημερινή συνάντηση συμμετέχουν συνολικά δεκαοκτώ χρηματιστηριακά γραφεία.

    Τα προβληματικά και καθυστερημένα έγγραφα δεν ξεπερνούν τα τετρακόσια ενώ ο αριθμός των εγγράφων που δεν έχουν τίτλους ανέρχεται στις σαράντα περίπου χιλιάδες.

    Η κατάσταση αυτή αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει έως το τέλος της εβδομάδας αφού από σήμερα θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για διεκπεραίωση των εγγράφων που εκκρεμούν και θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εκπροσώπων του Χρηματιστηρίου, Δημοσίων Εταιριών και Χρηματιστών.

    [07] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΠΑΦΕΣ

    Ο πρόεδρος Κληρίδης ενημερώνει από το πρωί σε χωριστές συναντήσεις τον πρόεδρο της Βουλής και τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμμάτων για τα αποτελέσματα των επαφών του στις Ηνωμένες Πολιτείες και για τις πληροφορίες που έχει η κυβέρνηση αναφορικά με τη συνάντηση Κλίντον- Ετζεβίτ στο Λευκό Οίκο.

    Πρώτος έφθασε στο προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού.

    Ακολούθησε συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

    Στη συνέχεια κατέφθασε στο προεδρικό ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη.

    Στις συναντήσεις παρευρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    [08] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑ

    Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι σκοπός της επίσκεψης Μόουζες στην Κύπρο είναι να συναντήσει το Ραούφ Ντενκτάς και να ικανοποιήσει, όπως είπε, κάποια προσχήματα, και όχι για να συζητήσει με την Κυπριακή κυβέρνηση, της οποίας οι θέσεις είναι γνωστές.

    Είπε επίσης ότι ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος θα επισκεφθεί πρώτα ευρωπαϊκές χώρες και μετά το τρίγωνο Λευκωσίας-Αθηνών-Αγκυρας.

    Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση Κυπριανού ότι δεν βλέπει ό,τιδήποτε το θετικό στο προβλεπτό μέλλον για το Κυπριακό, ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρέπει να επαγρυπνούμε.

    [09] ΠΑΠΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου συναντάται σήμερα με τον ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ στην περιοχή του Βοσπόρου.

    Στη συνάντηση, θα συζητηθεί η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και αναμένεται να γίνει επισης αναφορά στο Κυπριακό.

    [10] ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ

    Κανένα ανησυχητικό στοιχείο δεν υπάρχει στα χέρια του Υπουργού Υγείας αναφορικά με τις μεταλλικές κονσέρβες, διαβεβαίωσε ο Πρώτος Ιατρικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Υγείας Παύλος Παυλίδης.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο κύριος Παυλίδης είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται μεγάλος σάλος για το θέμα των κονσέρβων, και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επιστημονική επαλήθευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το θέμα αυτό.

    Πρόσθεσε επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα ενημερώσει την Κυπριακή Δημοκρατία σε περίπτωση που προκύψει οτιδήποτε το ανησυχητικό.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές νεφώσεις στις ορεινές περιοχές και στο εσωτερικό.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως νοτιοδυτικοί μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ, η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα νότια παράλια έως ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, σε μερικές κυρίως παράλιες περιοχές, δυνατό να σχηματισθεί αραιή ομίχλη.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 20 στα νότια και στους 15 στις ψηλότερες ορεινές περιοχες.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 4 October 1999 - 15:41:44 UTC