Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-09-14

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

TΡΙΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΘΗΝΑ
  • [02] ΧΑΣΙΚΟΣ ΑΚΗΣ
  • [03] ΓΛΑΥΚΟΣ ΜΗΤΣΟ
  • [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ
  • [05] ΡΩΣΙΑ ΕΚΡΗΞΗ
  • [06] ΤΙΜΟΡ ΟΗΕ
  • [07] ΘΕΜΙΣΤΟ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ
  • [08] ΠΟΔΟ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ
  • [09] ΧΑΝΤΜΠΩΛ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΘΗΝΑ

    Εναλλακτικά σενάρια δράσης, από ελληνικής πλευράς, στο κυπριακό, θέματα άμυνας και οι ελλαδοτουρκικές σχέσεις θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει σε λίγο στην Αθήνα ο πρόεδρος Κληρίδης με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΡΙΚ Γιάννη Νικολάου, στη συνάντηση θα γίνει ανταλλαγή απόψεων επί της ακολουθητέας πορείας στο κυπριακό ενόψει της αναμενόμενης σύγκλησης απευθείας διαπραγματεύσεων από το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμενών Εθνών.

    Θα μελετηθούν όλα τα ενδεχόμενα και θα χαραχθεί η τακτική για κάθε περίπτωση.

    Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο ενδεχόμενο ο Ντενκτάς να απορρίψει την πρόταση του Γενικού Γραμματέα για συνομιλίες.

    Οι τελικές αποφάσεις για την ακολουθητέα πορεία, θα ληφθούν στο Εθνικό Συμβούλιο.

    [02] ΧΑΣΙΚΟΣ ΑΚΗΣ

    Ο υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο Κληρίδη στην Αθήνα, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον ομόλογό του Ακη Τσοχατζόπουλο, και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη.

    [03] ΓΛΑΥΚΟΣ ΜΗΤΣΟ

    Ο Επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

    δήλωσε ότι η θεαματική,όπως τη χαρακτήρισε, βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων αποτελεί την καλύτερη βοήθεια για την Κύπρο και βοηθά ασφαλώς στην επίλυση του Κυπριακού.

    Πρόσθεσε ότι χαιρετίζει ούτως ή άλλως με ικανοποίηση τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    Ταυτόχρονα όμως, τόνισε, πρέπει να πούμε, ότι Λυδία λίθος των τουρκικών προθέσεων είναι η στάση που τελικά θα τηρήσει η Αγκυρα στο θέμα της Κύπρου, το οποίο πρέπει να έχει για την ελληνική εξωτερική πολιτική απόλυτη προτεραιότητα.

    Ο κύριος Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι πλησιάζουμε σε μια κρίσιμη καμπή και τόνισε ότι καθήκον της Ελλάδας είναι περισσότερο παρά ποτέ, να συμπαρασταθεί τώρα για να επιτευχθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

    Ο κύριος Μητσοτάκης έκαμε τις δηλώσεις ύστερα από συναντηση που είχε το πρωί με τον πρόεδρο Κληρίδη και απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχουν προοπτικές επίλυσης του κυπριακού.

    [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ

    Το συγκλονισμό του για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το λεκανοπέδιο Αττικής την περασμένη εβδομάδα, και την αμέριστη συμπαράσταση της Κύπρου εξέφρασε ο πρόεδρος Κληρίδης κατά την επισκεψή του το πρωί στις σεισμόπληκτες περιοχές στο λεκανοπέδιο Αττικής.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης επισκέφθηκε τη Μεταμόρφωση, το εργοστάσιο Ρικομέξ και το Μενίδι.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα παραμείνει στο πλευρό της Ελλάδας και θα συνεχίσει να παρέχει οικονομική και άλλη βοήθεια για την αντιμετώπιση των ζημιών.

    Είπε ότι μετά την επιστροφή του στην Κύπρο θα τεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο θέμα αύξησης της βοήθειας προς τους σεισμοπλήκτους.

    Κατά την επίσκεψή του στο γήπεδο του Αχαρναϊκού στο Μενίδι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολή όπως σταλούν από την Κύπρο περισσότερα αντίσκηνα για τους άστεγους.

    Μελετάται επίσης το ενδεχόμενο να σταλούν προκατασκευασμένα σπίτια για τους άστεγους στο Μενίδι,οι οποίοι, όπως υπολογίζεται, ανέρχονται σε τριάντα χιλιάδες.

    Ο πρόεδρος Κληρίδης συναντήθηκε και με Κύπριους σεισμόπληκτους στις κατεστραμμένες περιοχές.

    [05] ΡΩΣΙΑ ΕΚΡΗΞΗ

    Ενενήντα πέντε νεκροί και επτά τραυματίες είναι ο τελευταίος απολογισμός της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης στο κέντρο της Μόσχας.

    Στο κτίριο βρίσκονταν την ώρα της έκρηξης εκατόν εικοσιέξι άτομα.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο ΕΝ Τιβί μετέδωσε ότι δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Η έκρηξη που κατέστρεψε οκταόροφο κτίριο εκτιμάται ότι ισοδυναμούσε με διακόσια κιλά Τι-Εν-Τι.

    Σήμερα ο Πρωθυπουργός της χώρας Βλατιμίρ Πούτιν αναμένεται να παραστεί σε έκτακτη συνεδρία της Δούμας με θέμα τις συνεχιζόμενες βομβιστικές επιθέσεις και τη έκρυθμη κατάσταση στο Νταγκεστάν.

    Χθες βράδυ η αστυνομία της Μόσχας κατόρθωσε να αποτρέψει νέα επίθεση σε υπόγειο κτιρίου στο οποίο εντοπίστηκαν εκρηκτικά και πυροκροτητές. Σύμφωνα με την εισαγγελία, τα εκρηκτικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια πολύ ισχυρή έκρηξη.Το πρακτορείο Ιντερφαξ, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών της χώρας, μετέδωσε ότι σε κρησφύγετο στη ρωσική πρωτεύουσα, ανακαλύφθηκαν τέσσερις χιλιάδες κιλά εκρηκτικών.

    [06] ΤΙΜΟΡ ΟΗΕ

    Αισιοδοξία για την αποστολή σύντομα ειρηνευτικής δύναμης στο Ανατολικό Τιμορ εκφράζεται μετά τις ψεσινές μαραθώνιες διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας, κεκλεισμένων των θυρών.

    Ο προεδρεύων του σώματος, ολλανδός Πέτερ Φαν Βάλσουμ εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός της εβδομάδας θα αποσταλούν ειρηνευτές στην περιοχή.

    Από την Νέα Ζηλανδία, όπου πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη, ο αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον δήλωσε ικανοποιημένος από τις συνομιλίες.

    Είπε ότι το σημαντικότερο ζήτημα είναι η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους του Ανατολικού Τιμόρ.

    [07] ΘΕΜΙΣΤΟ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ

    Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης στο Ζακάκι και θα προωθήσει το ταχύτερο δυνατό τις απαραίτητες διαδικασίες για να λειτουργήσει η μονάδα το Καλοκαίρι.

    Τη δήλωση αυτή έκαμε ο Υπουργός Γεωργίας,Φυσικών Πορων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους,προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες θα προκηρυχθούν οι προσφορές για την κατασκευή της μονάδας.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο κύριος Θεμιστοκλέους τόνισε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να δώσει λύση στο υδατικό πρόβλημα.

    [08] ΠΟΔΟ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

    Ανοίγει απόψε η αυλαία των ομίλων του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης, Τσιάμπιονς Λήγκ,που αποτελεί τη μεγαλύτερη διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση,και την οποία οι Κύπριοι φίλαθλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μέσω της τηλεόρασης του ΡΙΚ.

    Το Ρικ δύο θα μεταδώσει απόψε απευθείας τόν αγώνα μεταξύ τής Φιορεντίνα Ιταλίας καί της Αρσεναλ Αγγλίας,που αρχίζει στις εννέα και σαράντα πέντε.

    Μετα τό τέλος του αγώνα θα μεταδοθούν στιγμιότυπα από τα υπόλοιπα επτα παιγνίδια της πρώτης αγωνιστικής.

    Αύριο τό ΡΙΚ δύο θα μεταδώσει απευθείας τόν αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού Πειραιώς καί της Ρεάλ Μαδρίτης, για τό ίδιο πρωτάθλημα.

    [09] ΧΑΝΤΜΠΩΛ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

    Με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων εξι χωρών αρχίζει απόψε στο στάδιο Ελευθερία τό πρώτο Ευρωπαϊκό τουρνουά Χάντμπωλ.

    Στίς εξη καί δεκαπέντε το ΡΙΚ Δύο θα μεταδώσει απευθείας την τελετή έναρξης και στις επτά καί σαράντα τον αγώνα της Κύπρου με την Αρμενία.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού:

    Το απόγευμα θα σχηματισθούν τοπικές νεφώσεις και αναμένεται να πέσουν βροχές κυρίως στις ορεινές περιοχές και στο εσωτερικό.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως νοτιοδυτικοί μέτριοι τεσσάρων μποφόρ και στα νότια παράλια μέχρι πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

    Απόψε νεφώσεις που θα επεκταθούν από τα δυτικά δυνατό να φέρουν και πάλι τοπικές βροχές.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και στα δυτικά παράλια έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκαεννέα βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους εικοσιένα στα νότια παράλια και στους δεκατέσσερις στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετιικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 14 September 1999 - 11:02:16 UTC