Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-09-02

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΝΕΚΡΟΨΙΑ
  • [02] ΦΟΒΟΙ ΧΑΡΠΑΣ
  • [03] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
  • [04] ΔΗΣΥ-ΚΛΗΡΙΔΗΣ
  • [05] ΤΖΕΜ ΚΟΥΚ
  • [06] ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΜΟΣΧΑ
  • [07] ΑΘΗΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [08] ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
  • [09] ΙΣΡΑΗΛ ΧΙΖΜΠΟΛΛΑΧ
  • [10] ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [11] ΖΑΚΑΚΙ ΜΕΤΡΑ
  • [12] ΚΑΡΕΤΑ ΠΕΜΠΤΗ

  • [01] ΝΕΚΡΟΨΙΑ

    Νεκροψία στη σορό του δολοφονηθέντος εγκλωβισμένου Στέλιου Χάρπα θα γίνει τόσο στα κατεχόμενα όσο και στις ελεύθερες περιοχές όπου η σορός του θα μεταφερθεί σήμερα το απόγευμα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Τάκης Χριστόπουλος.

    Ο κύριος Χριστόπουλος είπε επίσης πως στη νεκροψία στα κατεχόμενα θα παραστεί και γιατρός της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο ενώ όσον αφορά την έκθεση που ετοιμάζει η Δύναμη θα δοθεί στην κυπριακή κυβέρνηση όταν ετοιμαστεί.

    Το κατοχικό καθεστώς απέρριψε αίτημα για μετάβαση Ελληνοκύπριου γιατρού για να παραστεί στη νεκροψία στο νοσοκομείο της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

    [02] ΦΟΒΟΙ ΧΑΡΠΑΣ

    Η οικογένεια του άγρια δολοφονηθέντος εγκλωβισμένου, εξέφρασε φόβους ότι θα αλλοιωθούν τα στοιχεία που υπάρχουν στη σορό του Χάρπα, κατά την διάρκεια της νεκροψίας στα κατεχόμενα.

    Τους φόβους της οικογένειας μετέφεραν στον πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού ο πρόεδρος της Συντονιστικής επιτροπής Καρπασίας Νίκος Φαλάς και ο γιος του Στέλιου Χάρπα, Σωτήρης.

    Ο κύριος Φαλάς δήλωσε ότι σήμερα είναι πιθανόν να μεταβούν στα κατεχόμενα συγγενείς του Χάρπα.

    Εξάλλου, ο Σωτήρης Χάρπας, ανέφερε ότι δεν επετράπη στη μητέρα του, να πλησιάσει τη σορό του συζύγου της.

    [03] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στα κατεχόμενα ως ύποπτοι σχετικα με τη δολοφονία του εγκλωβισμένου Στέλιου Χάρπα, σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό τύπο.

    Πρόκειται για τρία αδέρφια και έναν άλλο άτομο, των οποίων δημοσιεύονται μόνο τα αρχικά των ονομάτων.

    Σήμερα αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον του λεγόμενου επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου.

    Χθες μετέβη στον τόπο του εγκλήματος η ηγεσία της ψευδοαστυνομίας με επικεφαλής το λεγόμενο αρχηγό της.

    [04] ΔΗΣΥ-ΚΛΗΡΙΔΗΣ

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση του του διευρυμένου πολιτικού γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Στη συνάντηση παρέστησαν όλα τα μέλη του διευρυμένου πολιτικού γραφείου περιλαμβανομένων των Δημήτρη Συλλούρη και Πρόδρομου Προδρόμου.

    [05] ΤΖΕΜ ΚΟΥΚ

    Συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ θα έχει σήμερα στο Λονδίνο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ.

    Ο Τούρκος Υπουργός θα συναντηθεί επίσης με τον ειδικό αντιπρόσωπο της Βρετανίας στο κυπριακό, Σερ Ντέηβιντ Χάνεη.

    Στο μεταξύ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", ο Ισμαήλ Τζεμ δήλωσε οτι η Τουρκία ενδέχεται να προσπαθήσει μόνον άλλη μιά φορά να γίνει αποδεκτή η υποψηφιότητα για ένταξή της στην Ευρωπαική Ενωση,προτού εγκαταλείψει την όλη προσπάθειά της προς την κατεύθυνση αυτή.

    Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε επίσης ότι το θέμα της υποψηφιότητας της Τουρκίας θα πρέπει να διακανονιστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι τον προσεχή Δεκέμβριο.

    [06] ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΜΟΣΧΑ

    Ενημερωτικές επαφές είχε στη Μόσχα, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες ο ειδικός συντονιστής για το κυπριακό στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον.

    Μεθαύριο ο κύριος Γουέστον αναμένεται στην Κύπρο για συναντήσεις με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς. Ο Αμερικανός διπλωμάτης θα έχει επίσης επαφές στην Αθήνα και την Αγκυρα.

    [07] ΑΘΗΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει επαφές για διαμόρφωση της πρότασής της που θα παρουσιάσει στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών στη Φινλανδία το Σαββατοκυρίακο, αναφορικά με το θέμα της οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία, για επούλωση των πληγών από τον πρόσφατο σεισμό.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πραγματοποιεί επαφές για το θέμα με τις ηγεσίες άλλων υπουργείων και πολιτικών κομμάτων, δήλωσε ότι γίνεται ήδη σχετική προετοιμασία και ομάδα Ελλήνων διπλωματών επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες, όπου είχε πολύωρες διαβουλεύσεις με κοινοτικούς αξιωματούχους.

    Οι ευρωτουρκικές σχέσεις και η προοπτική χρηματοδότησης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη, ο οποίος επισκέπτεται στις Βρυξέλλες.

    Σε δηλώσεις στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Σι Εν Εν ο κύριος Κρανιδιώτης διευκρίνησε ότι η συγκατάθεση της Ελλάδας για βοήθεια δεν εκφράζει και άρση του βέτο στο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο.

    [08] ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

    Ακαρπες απέβησαν οι χθεσινοβραδυνές μαραθώνιες διαβουλεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων για το επίμαχο θέμα της απελευθέρωσης των Παλαιστινίων κρατουμένων.

    Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπαθεί να πλήξει τις συνομιλίες για την υλοποίηση της συμφωνίας του Ουάι Πλαντέϊσιον.

    Η δήλωση Ερεκάτ έγινε έπειτα από γραπτή ανακοίνωση του ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούτ Μπαράκ ότι αναμένει πλέον από την παλαιστινιακή πλευρά να αποδεχθεί τις προτάσεις του Ισραήλ για επανέναρξη των συνομιλιών.

    Οι δύο πλευρές αναμενόταν σήμερα να υπογράψουν νέα ειρηνευτική συμφωνία στην Αλεξάνδρεια παρουσία της αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών Ματλήν Ωλμπράϊτ.

    [09] ΙΣΡΑΗΛ ΧΙΖΜΠΟΛΛΑΧ

    Αντάρτες της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χιζμπολλάχ εκτόξευσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εικοσιπέντε ροκέτες τύπου Κατιούσα, εναντίον θέσεων των Ισραηλινών στο βόρειο Ισραήλ.

    Σε αντίποινο ισραηλινά μαχητικά διενήργησαν επιθέσεις εναντίον θέσεων των ανταρτών.

    Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα η ζημιές.

    [10] ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Ο Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται υπομονετικά αλλά σταθερά, προκειμένου να παραχωρηθεί στην Τουρκία καθεστώς υποψήφιας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρας.

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο κύριος Σρέντερ συνέδεσε τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία με την προώθηση της αναγόρευσής της ως της δωδέκατης υποψήφιας προς ένταξη χώρας.

    Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι χώρες που αντιδρούν θα αντιληφθούν ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε θα πρέπει να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια.

    [11] ΖΑΚΑΚΙ ΜΕΤΡΑ

    Οι Ζακακιώτες αποφάσισαν ομόφωνα χθες βράδυ τη λήψη δυναμικότερων μέτρων για ανατροπή της απόφασης ανέγερσης μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή του Λέιτις Μάιλ.

    Μεθαύριο το πρωί θα συγκεντρωθούν έξω από τη διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων και ακολούθως θα αποκλείσουν το Λιμάνι Λεμεσού.

    [12] ΚΑΡΕΤΑ ΠΕΜΠΤΗ

    Ο Παναθηναικός και η Μπενετόν Τρεβίζο αγωνίζονται στις εννέα και τριάντα απόψε στον τελικό του διεθνούς καλαθοσφαιρικού τουρνουά Καρέτα, που διεξάγεται στο γήπεδο Ελευθερία.

    Ο Παναθηναικός νίκησε χθες βράδυ την Κίντερ Μπολώνια, με 90-81 και η Μπενετόν Τρεβίζο, την Μακάμπι Τελ- Αβίβ, με 80-74.

    Για τις άλλες θέσεις θα αναμετρηθούν η Κίντερ Μπολώνια και η Ζαλγκίρις Λιθουανίας στις επτά και τριάντα και η Μακάμπι Τελ-Αβίβ και η Παρτιζάν Βελιγραδίου στις πέντε και τριάντα το απόγευμα.

    Η Ζαλγκίρις Λιθουανίας νίκησε χθες βράδυ την Παρτιζάν Βελιγραδίου με 64-62.

    Τόσο ο τελικός όσο και οι ημιτελικοί θα μεταδοθούν απευθείας από το ΡΙΚ 2.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 2 September 1999 - 10:30:20 UTC