Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-07-30

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 1999
  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΕΡΕΖΗΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑ
  • [03] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ
  • [04] ΣΕΡΕΖΗΣ ΣΙΩΠΗ
  • [05] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ
  • [06] ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ
  • [07] ΑΤΛΑΝΤΑ ΣΦΑΓΗ
  • [08] ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ
  • [09] ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ
  • [10] ΚΟΥΣΙΟΥΜΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
  • [11] ΡΟΓΗΡΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
  • [12] ΛΟΓΙΣΤΗΣ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΕΡΕΖΗΣ

    Διαφωνία εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου εναντίον του Δημοκρατικού Συναγερμού.

    Σε λακωνική γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι δεν συμμερίζεται τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και παράλληλα εκφράζει την εκτίμησή του για τη στενή συνεργασία που έχει με τον ΔΗΣΥ γενικά και ειδικά με την ηγεσία του.

    Στη δήλωσή του, ο Πρόεδρος Κληρίδης επιβεβαιώνει ότι ο κύριος Σερέζης υπέβαλε την παραίτησή του τρεις φορές, την τελευταία φορά γραπτώς, την οποία όμως δεν αποδέχθηκε, γιατί όπως αναφέρει, δεν λαμβάνει αποφάσεις που είναι προϊόν πίεσης.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑ

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε, ύστερα από πρωϊνή συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ότι δεν υπάρχει καμία διάσταση μεταξύ της πολιτικής του προέδρου και του Δησύ.

    Πρόβλημα, είπε, υπάρχει στις σχέσεις του Δησύ με τον κύριο Σερέζη.

    Ο κύριος Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι είναι δικαίωμα του προέδρου, αν θέλει να τον διατηρήσει στη θέση του, όπως είναι και δικαίωμα του Δησύ να έχει την δική του άποψη για τον εκπρόσωπο.

    Δεν μπορεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είπε, να επιδιώκει ρήξη με το κυβερνών κόμμα ούτε να προβάλλει ισχυρισμούς ότι άλλη είναι η πολιτική του προέδρου και άλλη του κυβερνώντος κόμματος.

    [03] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ

    Ο πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος παρέστη για λίγο και στη συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον κύριο Αναστασιάδη, είπε ότι το θέμα του διορισμού του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι θέμα αποκλειστικής ευθύνης του προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα εκφράζει ο Εκπρόσωπος.

    Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, κάθε κόμμα δικαιούται να έχει και να εκφράζει τις απόψεις του.

    Ο κύριος Βασιλείου είπε ότι δεν επιθυμεί να κρίνει τον κύριο Σερέζη αλλά εξέφρασε η λύπη του για τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώθηκε η αντιπαράθεση.

    Ο κύριος Βασιλείου είπε ότι είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο για θέματα σχετικά με την ενταξιακή πορεία και εναρμόνισης με το κοινοτικό κεκτημένο.

    [04] ΣΕΡΕΖΗΣ ΣΙΩΠΗ

    Ο Κώστας Σερέζης, προσερχόμενος το πρωί στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, απέφυγε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

    Ανέφερε επίσης ότι δεν έχει υπόψη του τη γραπτή δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ο κύριος Σερέζης, σύμφωνα με δήλωση του ιδίου, αρχίζει από σήμερα τις θερινές διακοπές του.

    [05] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται σήμερα στην τελευταία του συνεδρία πριν από τις θερινές διακοπές.

    Ανάμεσα στα θέματα της σημερινής συνεδρίας είναι και η δημιουργία σταθμού αφαλάτωσης στο Ζακάκι, για τον οποίο έχει υποβληθεί εισήγηση από το Υπουργείο Γεωργίας.

    Πριν από τη συνεδρία, αντιπροσωπεία του Ζακακίου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, στον οποίο επανέλαβε την αντίθεση της κοινότητας στη δημιουργία του σταθμού στην περιοχή του Λέϊντις Μάϊλ.

    [06] ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ

    Ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα ο δεύτερος κύκλος του ελληνοτουρκικού διαλόγου, στην ημερήσια διάταξη του οποίου βρίσκονται τα λεπτά, όπως χαρακτηρίστηκαν, ζητήματα της τρομοκρατίας, της λαθρομετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος.

    Οπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε καλό κλίμα και με εποικοδομητική διάθεση και από τις δύο πλευρές.

    Τα αποτελέσματα του διαλόγου θα εκτιμήσουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας σε συνάντηση που θα έχουν στο Σαράγεβο στο περιθώριο της διάσκεψης για τα Βαλκάνια.

    [07] ΑΤΛΑΝΤΑ ΣΦΑΓΗ

    Νέα υπόθεση ομαδικής δολοφονίας με δεκατρεις νεκρούς συνταράσσει και πάλι τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ενα οπλοφόρος στην Ατλάντα πυροβόλησε και σκότωσε εννιά άτομα σε δύο χρηματιστηριακά γραφεία και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, όταν περικυκλώθηκε από αστυνομικούς.

    Μετά το θάνατό του διαπιστώθηκε ότι είχε σκοτώσει, τουλάχιστον πριν από δύο ημέρες, και τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του.

    Δράστης είναι ο Μάρκ Μπάρτον, σαράντα τεσσάρων χρόνων, ο οποίος εργαζόταν σε χρηματιστήριο ως επενδυτής. Φαίνεται ότι ανησυχούσε για τη πτώση στις τιμές των μετοχών και των ομολόγων.

    Πριν από δύο χρόνια είχε θεωρηθεί ύποπτος για τη δολοφονία της πρώτης συζύγου και της πενθεράς του, αλλά δεν κατηγορήθηκε. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε ασφαλίσει τη σύζυγό του για εξακόσιες χιλιάδες δολλάρια.

    [08] ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ

    Σχέδιο από πέντε σημεία για την ανοικοδόμηση των Βαλκανίων αναμένεται να εξαγγείλει ο πρόεδρος Κλίντον, από το βήμα της συνόδου κορυφής για το Βαλκανικό Σύμφωνο, που αρχίζει σήμερα στο Σαράγιεβο.

    Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων εμπορικές διευκολύνσεις, χρηματοδότηση επενδύσεων και τεχνική βοήθεια.

    Στη διάσκεψη, που αρχίζει στη μία, η Κύπρος συμμετέχει υπό την ιδιότητα του παρατηρητή με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

    Την Ελλάδα αντιπροσωπεύει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    [09] ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

    Ανακοινώνονται τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας.

    Τα αποτελέσματα θα μεταδοθούν αμέσως μετά την ανακοίνωσή τους από το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    Το κοινό θα μπορεί επίσης να ανατρέξει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση τάπλουγιου-τάπλουγιου-τάπλουγιου τελεία, εμ-όου-ή-σι τελεία, τζί-όου-βι τελεία, σι-ουάϊ.

    [10] ΚΟΥΣΙΟΥΜΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

    Ψευδοδικαστήριο στα κατεχόμενα ανανέωσε για άλλες οκτώ ημέρες την κράτηση του Σπύρου Κουσιουμή, είκοσι-δύο ετών, από το Δάλι, ο οποίος κρατείται παράνομα από τις κατοχικές αρχές από την περασμένη Κυριακή.

    Ο Κουσιουμής εισήλθε κατά λάθος στα κατεχόμενα από το σημείο ελέγχου των Βρετανών στην περιοχή των Βρυσούλων.

    [11] ΡΟΓΗΡΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

    Η Ομοσπονδία Επαναπατρισθέντων Κυπρίων με ανακοίνωσή της εκφράζει έντονη διαμαρτυρία για τη παράνομη σύλληψη και συνεχιζόμενη κράτηση του Ρογήρου Γεωργίου από τις κατοχικές αρχές και ζητεί την άμεση απελευθέρωσή του.

    Την Κυριακή η Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαναπατρισθέντων Καναδά θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

    Ο Γεωργίου, καναδικής υπηκοότητας, εισήλθε κατά λάθος στα κατεχόμενα την περασμένη Τετάρτη, όταν έχασε τον προσανατολισμό του έξω από το Πυρόι.

    [12] ΛΟΓΙΣΤΗΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης διόρισε σήμερα τον Αντώνη Τζωρτζή στη θέση του Γενικού Λογιστή της Δημοκρατίας και την Ρέα Γεωργίου στη θέση της Βοηθού Γενικού Λογιστή.

    Ο διορισμός του νέου Γενικού Λογιστή και της Βοηθού του έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Τάκη Κληρίδη και του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Παντελή Κούρου.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στα ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι θαλάσσιοι μέτριοι ως ισχυροί, τεσσάρων εως πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Και απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Σε αρκετές, κυρίως παράλιες περιοχές θα εμφανισθεί ομίχλη και χαμηλή συννεφιά.

    Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί ασθενείς, τριών μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη γενικά αλλά μέχρι ταραγμένη, στις δυτικές περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτρικό και τα παράλια και στους 17 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 30 July 1999 - 10:43:46 UTC