Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-07-02

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 1999
  • [01] ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΠΙΘΕΣΗ Ν
  • [02] ΕΤΖΕΒΙΤ ΕΥΡΩΠΗ
  • [03] ΧΕΡΚΟΥΣ ΟΛΙΣΘΗΜΑ
  • [04] ΚΑΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ
  • [05] ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΚΑΣ
  • [06] ΠΑΠΑ ΤΖΕΜ ΗΠΑ
  • [07] ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗΣ Τ-80
  • [08] ΑΤΤΙΛΑΣ ΟΧΥΡΑ
  • [09] ΛΕΜΕΣΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
  • [10] ΠΙΛΟΤΟΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ
  • [11] ΜΠΙΛ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ
  • [12] ΡΙΚ ΧΟΡΟΙ

  • [01] ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΠΙΘΕΣΗ Ν

    Κούρδοι αντάρτες διενήργησαν ψες επίθεση εναντίον καφενείου στην πόλη Ελαζίκ της νοτιανατολικής Τουρκίας. Σκοτώθηκαν έξι άτομα και τραυμάτισαν άλλα πέντε.

    Πρόκειται για την πρώτη επίθεση Κούρδων μέσα στην ίδια την Τουρκία μετά την καταδίκη του Αμπτουλλάχ Οτσαλάν σε θάνατο.

    [02] ΕΤΖΕΒΙΤ ΕΥΡΩΠΗ

    Ο Μπουλέντ Ετζεβίτ επιχείρησε να αντιπαρέλθει τις επικρίσεις των Ευρωπαίων για τη θανατική καταδίκη του Οτσαλάν, λέγοντας ότι οι προσπάθειες για άσκηση πιέσεων στα δικαστήρια θα μπορούσε να έχει αρνητικά αποτελέσματα.

    Εφ όσον η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει δεχθεί την Τουρκία ως μέλος της, είπε, η Αγκυρα δεν μπορεί να λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις για να ευχαριστήσει την Ευρώπη.

    [03] ΧΕΡΚΟΥΣ ΟΛΙΣΘΗΜΑ

    Ξένη διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ ολίσθημα της Αν Χέρκους για να εξασφαλίσει την έγκριση του Ραούφ Ντενκτάς για αναβάθμισή της από αναπληρωτή σε ειδική αντιπρόσωπο του Κόφι Αναν στην Κύπρο.

    Συγκεκριμένα o Ραούφ Ντενκτάς σε συνέντευξη στην Turkish Daily Newς, ισχυρίστηκε ότι η Αν Χέρκους του ανέφερε ότι ίσως να μην μπορέσει να του εξασφαλίσει την αναγνώριση του ψευδοκράτους, αλλά οπωσδήποτε θα εξασφαλίσει την αναγνώριση της ύπαρξής του, (Acknowledgement).

    [04] ΚΑΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι με τις συνομιλίες για το κυπριακό, τις οποίες αναμένεται να συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, και με την υποστήριξη της ομάδας των Οκτώ, δημιουργούνται νέες προυποθέσεις για λύση του κυπριακού.

    Πρέπει, είπε, να εκμεταλλευτούμε αυτή τη διεθνή ευκαιρία νοουμένου ότι και η άλλη πλευρά έχει την πολιτική βούληση.

    [05] ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΚΑΣ

    Η Πορτογαλία υποστηρίζει σθεναρά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στη διάρκεια της προεδρίας της θα κάμει ό,τι μπορεί ώστε να προωθήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

    Στη δήλωση αυτή προέβη ο Πορτογάλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Φρανσίσκο Ντα Κόστα, ύστερα από συνάντηση αργά χθες το απόγευμα με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

    [06] ΠΑΠΑ ΤΖΕΜ ΗΠΑ

    Την ικανοποίηση της αμερικανικής κυβέρνησης για τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Τζίμ Φόλεϊ.

    Η Ουάσιγκτων, πρόσθεσε, ενθαρρύνει τον διμερή διάλογο.

    [07] ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗΣ Τ-80

    Ο υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής σε δηλώσεις στο Ρίκ είπε ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι τα άρματα μάχης Τ-80 έχουν υποστεί ζημιά λόγω ακατάλληλων καυσίμων που χρησιμοποιήθηκαν.

    Παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπέστησαν ζημιά τα πέκκα των αρμάτων προσθέτοντας ότι αυτό ίσως να οφείλεται στη συνήθη χρήση.

    Το ποσό, είπε, που ζήτησε η κατασκευάστρια εταιρεία για την αλλαγή των πέκκων ήταν μεγάλο αλλά στην διαπραγμάτευση μειώθηκε.

    Είπε επίσης ότι οι μηχανές των αρμάτων έχουν καθαρισθεί απο τα ακατάλληλα καύσιμα που χρησιμοποιήθηκαν και ότι το θέμα ανήκει στο παρελθόν.

    Διευκρίνισε επίσης ότι τα εκατομμύρια που χρειάζονται για ανταλλακτικά είναι για να καλυφθούν οι ανάγκες που δυνατό να προκύψουν στο μέλλονκαθώς και για τη συντήρηση των αρμάτων.

    [08] ΑΤΤΙΛΑΣ ΟΧΥΡΑ

    Υστερα από έντονο διάβημα της Εθνικής Φρουράς στην Ουνφικύπ οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις τερμάτισαν τις εργασίες βελτίωσης των θέσεών τους στην περιοχή κατάπαυσης του πυρός στο Καϊμακλί.

    [09] ΛΕΜΕΣΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

    Δύο άτομα συνελήφθησαν ψες σε σχέση με υπόθεση ανεύρεσης δεκατριών αμαξωμάτων και τριάντα μηχανών πολυτελών αυτοκινήτων στη Λεμεσό.

    Πρόκειται για τους Χριστάκη Χριστοδούλου άλλως Κρις από τη Λεμεσό σαρανταεννιά ετών εισαγωγέα και πωλητή εξαρτημάτων και Αδάμο Ζακχαίου επίσης από τη Λεμεσό σαρανταενός ετών πωλητή εξαρτημάτων.

    Τα αμαξώματα και οι μηχανές εντοπίσθηκαν στα συνεργεία των δύο υπόπτων.

    Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι υπάρχει η υποψία πως τα αμαξώματα και οι μηχανές είναι κλοπιμαίες και εισήχθησαν στην Κύπρο παράνομα με ψευδείς δηλώσεις στις τελωνειακές αρχές.

    [10] ΠΙΛΟΤΟΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ

    Εκδήλωση έξω από το προεδρικό μέγαρο πραγματοποίησαν το πρωί οι πιλότοι μέλη της ΠΑΣΥΠΙ διαμαρτυρόμενοι για την προκήρυξη θέσεων στη Γιουροσύπρια.

    Οι πιλότοι επέδωσαν υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το οποίο παρέλαβε ο υφυπουργός παρά τω προέδρω Παντελής Κούρος.

    Ο εκπρόσωπος τύπου των πιλότων Γιώργος Χαραλάμπους δήλωσε ότι οι πιλότοι μέλη της ΠΑΣΥΠΙ νιώθουν ότι έχουν ξεγελασθεί από τη διεύθυνση της εταιρείας στο θέμα αυτό.

    Η κυβέρνηση, είπε, θα πρέπει να μελετήσει το θέμα με σοβαρότητα γιατί αφορά την επιβίωση της εταιρείας και όχι τους πιλότους αποκλειστικά.

    [11] ΜΠΙΛ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ

    Ο πρόεδρος Κλίντον δήλωσε ότι έχει ωριμάσει ο χρόνος για νέες ιδέες για επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, αλλά πρόσθεσε, δεν θα ήθελε να τις δημοσιοποιήσει προτού συναντηθεί με τον εκλελεγμένο πρωθυπουργό του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ.

    [12] ΡΙΚ ΧΟΡΟΙ

    Πραγματοποιείται απόψε στο Σκαλί Αγλαντζιάς η τελική φάση του Πρώτου Παγκύπριου Διαγωνισμού Παραδοσιακών Χορών.

    Το διαγωνισμό διοργανώνουν το ΡΙΚ, ο Δήμος Αγλαντζιάς και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

    Ο διαγωνισμός θα αρχίσει στις εννέα το βράδυ και θα μεταδίδεται απευθείας από το Δεύτερο Τηλεοπτικό Κανάλι και το Πρώτο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 2 July 1999 - 9:00:11 UTC