Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-06-11

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 1999
  • [01] ΔΙΟΞΙΝΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
  • [02] ΚΟΣΣΥ ΣΤΡΑΤΟΣ
  • [03] ΚΛΙΝΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟΣ
  • [04] ΓΙΟΥΓΚΟ ΣΗΜΙΤΗΣ
  • [05] ΓΙΟΥΓΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
  • [06] ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΕΚΘΕΣΗ
  • [07] ΟΚΤΩ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ
  • [08] ΠΑΠΑ ΟΚΤΩ
  • [09] ΤΖΕΜ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
  • [10] ΜΑΘΗΤΗΣ ΙΔΙΑ
  • [11] ΠΟΘΕΝ ΝΟΜΟΣ
  • [12] ΠΡΕΜΙΞ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

  • [01] ΔΙΟΞΙΝΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

    Υποβάλλεται το πρωί στον Γενικό Εισαγγελέα ο κατάλογος βελγικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι μολυσμένα με διοξίνες.

    Ο προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Σοφοκλής Ανθούσης, διευκρίνισε ότι η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, προτού δημοσιοποιηθεί ο κατάλογος, κρίθηκε αναγκαία, καθόσον υπάρχουν ενστάσεις εκ μέρους εταιρειών, που πιθανόν να εγείρουν θέμα αποζημιώσεων.

    Είπε επίσης ότι ο κατάλογος περιλαμβάνει πολλά προϊόντα, όχι όμως το φάσμα των προϊόντων που κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά, επειδή δεν εισάγονται όλα στην Κύπρο.

    [02] ΚΟΣΣΥ ΣΤΡΑΤΟΣ

    Στρατεύματα του Νάτο θα αρχίσουν να μπαίνουν σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο από τα Σκόπια, μετά την έναρξη της αποχώρησης των Γιουγκοσλαβικών στρατευμάτων από την περιοχή.

    Στο μεταξύ, όμως, εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξει νέο κύμα μέχρι και εκατόν χιλιάδων προσφύγων, αυτή τη φορά Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι θα προτιμήσουν να καταφύγουν στη Σερβία για ασφάλεια.

    [03] ΚΛΙΝΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟΣ

    Ο πρόεδρος Κλίντον με θριαμβευτικό τηλεοπτικο μήνυμα πληροφόρησε τον Αμερικανικό λαό ότι το Νάτο πέτυχε νίκη στη Γιουγκοσλαβία.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε, δεν έχασαν ούτε ένα στρατιώτη στη διάρκεια των επιχειρήσεων, οι οποίες κράτησαν εβδομήντα οκτώ ημέρες, αλλά, επεσήμανε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες αναλαμβάνουν επικίνδυνη αποστολή στο Κοσσυφοπέδιο.

    [04] ΓΙΟΥΓΚΟ ΣΗΜΙΤΗΣ

    Ιδιαίτερη ικανοποίηση εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης για την επίτευξη συμφωνία ειρήνης στο Κοσσυφοπέδιο.

    Η εξέλιξη, είπε, δικαίωσε τη στάση της Ελλάδας και την εμμονή της σε πολιτικές διαπραγματεύσεις, συννενοήσεις και διπλωματικές πρωτοβουλίες.

    [05] ΓΙΟΥΓΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ψήφισμα για τη Γιουγκοσλαβία, ύστερα από τροποποιήσεις που ζήτησε η Κίνα, η οποία στο τέλος τήρησε αποχή.

    Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν τα άλλα δεκατέσσερα μέλη του Συμβουλίου.

    Με αίτημα της Κίνας αναφέρεται στο προοίμιο ότι οι αρχές και οι σκοποί του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, περιλαμβανομένης της κύριας ευθύνης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας ανήκουν αποκλειστικά στα Ηνωμένα Εθνη.

    [06] ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΕΚΘΕΣΗ

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν εξέφρασε ανησυχία για την πιθανότητα επεισοδίων στη γραμμή αντιπαράταξης, λόγω προκλητικής συμπεριφοράς των στρατιωτών των δύο πλευρών.

    Σε έκθεση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, με την οποία εισηγείται παράταση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για άλλους έξη μήνες, ο Γενικός Γραμματέας επισημαίνει ότι η αποτροπή επεισοδίων επιτυγχάνεται καλύτερα με την επιβολή αυστηρών μέτρων και αποτελεσματική συνεργασία των δύο πλευρών με την Ουνφικύπ.

    [07] ΟΚΤΩ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ

    Διπλωματικές πηγές δήλωσαν στο ΡΙΚ ότι μετά τις ευνοϊκές εξελίξεις για το Κοσσυφοπέδιο αναμένεται να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στο Κυπριακό από τη διεθνή κοινότητα.

    Ανέφεραν επίσης ότι αναμένεται πως η έκκληση των οκτώ για συνομιλίες θα περιληφθεί στο ψήφισμα για την Ουνφικύπ, που θα εκδοθεί αργότερα αυτό το μήνα.

    [08] ΠΑΠΑ ΟΚΤΩ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου χαιρέτισε την πρωτοβουλία για το κυπριακό από τους υπουργούς εξωτερικών της Ομάδας των Οκτώ, που συνήλθαν στην Κολωνία.

    Ο κύριος Παπανδρέου επισήμανε ότι η πρόσκληση των Οκτώ σε συνομιλίες χωρίς όρους δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, καθώς γίνεται ρητή αναφορά σε αναζήτηση συνολικής λύσης με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    [09] ΤΖΕΜ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

    Προειδοποιήσεις, απειλές και κατηγορίες σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ.

    Σε δηλώσεις στην Κολωνία, ο κύριος Τζεμ είπε απειλητικά ότι προκλήσεις στην Κύπρο και το Αιγαίο δυνατόν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες, όπως ανέφερε, καταστάσεις, που μπορούν να φέρουν την καταστροφή.

    [10] ΜΑΘΗΤΗΣ ΙΔΙΑ

    Εξαιρετικά κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση της υγείας του δεκαεξάχρονου μαθητή Ανδρέα Καλλή, πρόσφυγα από τα Γέναγρα και τώρα στο Τσιακκιλερό, ο οποίος τραυματίσθηκε χθες σε οδικό δυστύχημα.

    Ο Ανδρέας Καλλής νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο Χειρουργικό Θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα.

    [11] ΠΟΘΕΝ ΝΟΜΟΣ

    Η Βουλή ψήφισε χθες βράδυ κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το Πόθεν Εσχες. Υπέρ τάχθηκαν εικοσιέξη από τους παρόντες βουλευτές και τέσσερις εναντίον.Τέσσερις τήρησαν αποχή.

    [12] ΠΡΕΜΙΞ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Η αστυνομία συνέλαβε άλλα δύο άτομα σε σχέση με υπόθεση απάτης στην προμήθεια οδοστρώματος για επίστρωση οδικού δικτύου στην Κοκκινοτριμιθιά.

    Πρόκειται για τους Λοίζο Κλατσιά, είκοσι-ενός ετών, επιχειρηματία από το Λυθροδόντα και Κυπριανό Κυπριανού, είκοσι-επτά ετών, πολιτικό μηχανικό, επίσης από το Λυθροδόντα.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 11 June 1999 - 9:16:10 UTC