Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-06-07

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 1999
  • [01] ΓΙΟΥΓΚΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ
  • [02] ΓΙΟΥΓΚΟ ΑΠΟΤΥΧΙΑ
  • [03] ΓΙΟΥΓΚΟ ΔΙΑΦΩΝΙΑΙ
  • [04] ΓΙΟΥΓΚΟ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [05] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΟΥΓΚΟ
  • [06] ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΟΡΓΑΝΑ
  • [07] ΠΕΚΙΝΟ ΚΛΗΡΙΔΗΣ
  • [08] ΛΙΜΑΝΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ
  • [09] ΕΛΛΑΣ ΜΠΡΟΥΝΟ
  • [10] ΤΖΟΚΕΡ ΚΕΡΔΗ

  • [01] ΓΙΟΥΓΚΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

    Κατέρρευσαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι συνομιλίες μεταξύ νατοικών και γιουγκοσλάβων στρατιωτικών για αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων από το Κοσσυφοπέδιο, και η δυτική Συμμαχία άρχισε να εντείνει τους βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Λίγο μετά την κατάρρευση των συνομιλιών ήχησαν οι σειρήνες σε ολόκληρη τη Σερβία, ενώ τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλούν για σκληρούς βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο. Το πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ μετέδωσε ότι δεκάδες πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στις περιοχές των πόλεων Πρίζρεν και Πετς.

    [02] ΓΙΟΥΓΚΟ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

    Στην Ουάσιγκτων ανώτερος αμερικανός επίσημος δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας θα συνεχισθούν και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συζητήσουν με τους συμμάχους τους στο Νάτο και την ομάδα των Οκτώ τα επόμενα βήματα. Εξάλλου γιουγκοσλάβος εκπρόσωπος δήλωσε ότι το Βελιγράδι είναι έτοιμο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

    [03] ΓΙΟΥΓΚΟ ΔΙΑΦΩΝΙΑΙ

    Στις συνομιλίες οι δύο πλευρές διαφώνησαν σε σε τρία σημεία. Στη δημιουργία ή όχι ουδέτερης ζώνης εικοσιπέντε χιλιομέτρων γύρω από το Κοσσυφοπέδιο, στο χρόνο αποχώρησης των σερβικών στρατευμάτων από την περιοχή, και στην εκεί παρουσία της γιουγκοσλαβικής αστυνομίας.

    [04] ΓΙΟΥΓΚΟ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Η Γιουγκοσλαβία αξιώνει να υπάρξει απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για διευθέτηση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο πριν την υπογραφή από τους στρατιωτικούς της συμφωνίας για την αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές στα Σκόπια, μετέδωσε ότι αυτός είναι ο λόγος που έχουν αποτύχει οι συνομιλίες.

    [05] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΟΥΓΚΟ

    Με σύνθημα "Σταματήστε τώρα τους βομβαρδισμούς-Δώστε τώρα θέση στην ειρήνη" πραγματοποείται στις οκτώ απόψε στη Λευκωσία εκδήλωση για καταδίκη των νατοϊκών βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Την εκδήλωση οργανώνουν το Ακέλ, το Δήκο, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Εδεκ, οι Νέοι Ορίζοντες και το Κίνημα Οικολόγων- Περιβαλλοντιστών. Αντίθεση στην εκδήλωση εξέφρασε ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

    [06] ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΟΡΓΑΝΑ

    Ολοκληρώθηκε στις πέντε το πρωί στο Παρασκευαίδειο Μεταμοσχευτικό Κέντρο στη Λευκωσία η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων του δεκαεπτάχρονου Γιάννη Στέλιου Λεωνίδου, από τη Λεμεσό, ο οποίος ήταν κλινικά νεκρός ύστερα από σοβαρό τραυματισμό του σε οδικό δυστύχημα. Μέσα στο βαθύ τους πόνο οι γονείς του Γιάννη έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για αφαίρεση των οργάνων του παιδιού τους. Η κηδεία του άτυχου μαθητή θα γίνει στις τέσσερις το απόγευμα από την εκκλησία Αγίου Γεωργίου στη Χαβούζα.

    [07] ΠΕΚΙΝΟ ΚΛΗΡΙΔΗΣ

    Με ειδική τελετή στην μεγάλη αίθουσα του λαού πραγματοποιείται σήμερα στο Πεκίνο η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. Θα τον καλωσορίσει ο Πρόεδρος της Κίνας Ζιάνγκ Ζεμίν. Θα ακολουθήσουν οι επίσημες συνομιλίες που θα αρχίσουν με συνάντηση των δύο Προέδρων. Στη συνέχεια οι συνομιλίες θα διευρυνθούν με συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

    [08] ΛΙΜΑΝΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

    Με παρέμβαση του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού ανεστάλη η απεργία στο Λιμάνι Λάρνακας, η οποία είχε αρχίσει στις επτά το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση στη διευθέτηση του θέματος των αποζημιώσεων των πενήντα ένα εργαζομένων, που θα χάσουν την εργασία τους. Ο κύριος Κυπριανού ζήτησε εικοσιτετράωρη ανακωχή, ώστε να καταβάλει προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος. Εκ μέρους της ΣΕΚ ο Παντελής Σταύρου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι στις δέκα και τριάντα το πρωί αντιπροσωπεία των εργαζομένων και των συντεχνιών θα έχουν συνάντηση με τον κύριο Κυπριανού για συζήτηση τρόπων επίλυσης του προβλήματος.

    [09] ΕΛΛΑΣ ΜΠΡΟΥΝΟ

    Στη Σούπερ Λίγκα του ευρωπαϊκού κυπέλλου Μπρούνο Ζάουλι θα αγωνίζεται την επόμενη περίοδο και για πρώτη φορά στην ιστορία της η ελληνική ομάδα στίβου των γυναικών. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία των Ελληνίδων αθλητριών, οι οποίες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στη διεθνή διοργάνωση της Αθήνας.

    [10] ΤΖΟΚΕΡ ΚΕΡΔΗ

    Οι τυχεροί αριθμοί της χθεσινοβραδινής κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ είναι: 9, 12, 16, 27 και 29.

    Τζόκερ, ο αριθμός 6. Βρέθηκε ένας τυχερός στην Ελλάδα, που κερδίζει τετρακόσιες χιλιάδες λίρες.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 7 June 1999 - 7:58:21 UTC