Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-06-02

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 1999
  • [01] ΤΣΕΡΝΟ ΑΧΤΙ
  • [02] ΗΠΑ ΤΕΣΤ
  • [03] ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΝΑΤΟ
  • [04] ΝΑΤΟ ΒΟΜΒΕΣ
  • [05] ΓΙΟΥΓΚΟ ΧΑΓΗ
  • [06] ΣΗΜΙΤΗΣ ΝΕΤ
  • [07] ΟΤΣΑΛΑΝ ΚΥΠΡΟΣ
  • [08] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΕΝΑΡΙΑ
  • [09] ΟΜΑΔΑ 8 ΚΥΠΕ
  • [10] ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΓΚΟΡ
  • [11] ΤΑΣΟΣ ΕΕ
  • [12] ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
  • [13] ΑΡΜΕΝΙΟΣ ΚΥΠΡΟΣ
  • [14] ΡΟΔΙΝΗΣ ΤΙΜΗ

  • [01] ΤΣΕΡΝΟ ΑΧΤΙ

    Οι μεσολαβητές της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης Βίκτωρ Τσερνομίρτιν και Μάρτι Αχτισάαρι μεταβαίνουν σήμερα στο Βελιγράδι για συνομιλίες με τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς για τερματισμό του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Τσερνομίρτιν και Αχτισάαρι είχαν έως αργά χθες βράδυ συνομιλίες στη Βόννη με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ, παρουσία του προεδρεύοντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Καγκελλάριου της Γερμανίας Γκέρχαντ Σρέντερ. Μετά τις συνομιλίες ο κύριος Σρέντερ ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος σε όλα τα θέματα.

    [02] ΗΠΑ ΤΕΣΤ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έδωσαν στον πρόεδρο της Φινλανδίας Μάρτι Αχτισάαρι λεπτομερές σχέδιο με το οποίο θα αποδειχθεί κατά πόσο ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς έχει πραγματική επιθυμία να δεχθεί τους όρους του Νάτο για τερματισμό της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο. Σχετική δήλωση έκαμε ο Εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ Τζέϊμς Ρούμπιν.

    [03] ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΝΑΤΟ

    Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των πιο κρίσιμων διπλωματικών προσπαθειών των εκπροσώπων της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Βελιγράδι, νατοικά αεροσκάφη διενήργησαν την αυγή νέες επιθέσεις εναντίον του Βελιγραδίου και των γύρω περιοχών. Οι κάτοικοι του Βελιγραδίου και πολλών άλλων περιοχών παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, ενώ άρχισε να σημειώνεται και σοβαρή έλλειψη τροφίμων.

    [04] ΝΑΤΟ ΒΟΜΒΕΣ

    Στα Τίρανα εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη δήλωσε ότι νατοικά αεροσκάφη έρριξαν χθες τουλάχιστον επτά βόμβες στο αλβανικό έδαφος. Η επίθεση έγινε σε περιοχή που βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα από τα σύνορα της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο.

    [05] ΓΙΟΥΓΚΟ ΧΑΓΗ

    Το διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αναμένεται να αποφασίσει σήμερα για την προσφυγή της Γιουγκοσλαβίας εναντίον δέκα χωρών του ΝΑΤΟ, για τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές εναντίον της. Η Γιουγκοσλαβία έχει ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο τη λήψη προσωρινών μέτρων για τερματισμό των αεροπορικών επιθέσεων.

    [06] ΣΗΜΙΤΗΣ ΝΕΤ

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος Κλίντον, είχε θέσει θέμα πιθανής αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια, καθώς ήδη είχαν αρχίσει οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία, στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ για τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την ίδρυση της Συμμαχίας. Η ιδέα Κλίντον, είπε, απορρίφθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των παρισταμένων και δεν έγινε απόφαση του ΝΑΤΟ. Ο κύριος Σημίτης μιλούσε σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη χθες βράδυ στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση.

    [07] ΟΤΣΑΛΑΝ ΚΥΠΡΟΣ

    Και την Κύπρο προσπαθούν να εμπλέξουν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με τις πληροφορίες που μεταδίδουν για τη δίκη-παρωδία του Αμπτουλλάχ Οτσαλάν, που συνεχίζεται στο νησί φυλακή Ιμραλί. Ο Οτσαλάν φέρεται να δήλωσε χθες ότι εξασφάλιζε από την Κύπρο διαβατήρια και διευκολύνσεις για τις μετακινήσεις των μελών του ΠΕ ΚΑ ΚΑ, καθώς και οικονομική βοήθεια από την Εκκλησία της Κύπρου.

    [08] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΕΝΑΡΙΑ

    Ο πρόεδρος Κληρίδης διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί καμμιά πρόταση για το κυπριακό και χαρακτήρισε ως μη διασταυρωμένες πληροφορίες του τύπου τις αναφορές σε σενάρια για συνομοσπονδία. Επανέλαβε ωστόσο, ότι παραμένουμε πιστοί στη γραμμή λύσης του Κυπριακού. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε χθες βράδυ σε εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Αμμοχώστου, κατά την οποία τιμήθηκε για την προσφορά του στην Κύπρο.

    [09] ΟΜΑΔΑ 8 ΚΥΠΕ

    Αναφορά στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας περιλαμβάνει το προσχέδιο της παραγράφου για το Κυπριακό, που θα συμπεριληφθεί στο κοινό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Οκτώ. Το προσχέδιο ετοίμασε η Βρετανία. Σχετική είδηση μετέδωσε το Κυπέ επικαλούμενο καλά ενημερωμένη διπλωματική πηγή.

    [10] ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΓΚΟΡ

    Ηγετικοί παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας κατέστησαν σαφές στον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του Δύο Χιλίαδες, Αλ Γκόρ, ότι δεν πρόκειται να λάβει την ελληνική ψήφο εάν δεν υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό. Οπως επισημάνθηκε στον Αμερικανό αντιπρόεδρο, σε συνάντηση στη Νέα Ιερσέη, η Ομογένεια θα τον κρίνει με βάση του τί θα πράξει η κυβέρνηση Κλίντον και ο ίδιος προσωπικά, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές.

    [11] ΤΑΣΟΣ ΕΕ

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, Τάσσος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι η ανάγκη για θεσμικές αλλαγές δεν πρέπει να καταστεί εμπόδιο ή προϋπόθεση για τη διεύρυνση της Ευρωπαικής Ενωσης, αλλά αντίθετα πρέπει να επισπευσθούν οι θεσμικές αλλαγές για να καταστεί η διεύρυνση πιο ομαλή. Ο κύριος Παπαδόπουλος μιλούσε στην Διάσκεψη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των χωρών-μελών της Ευρωπαικής Ενωσης των υποψηφίων για ένταξη χωρών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Βερολίνο.

    [12] ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί και τρόποι αντιμετώπισής τους απασχόλησαν χθες βράδυ συγκέντρωση στον Αστρομερίτη που συγκάλεσαν οι αγροτικές οργανώσεις. Σύμφωνα με τους πατατοπαραγωγούς πωλήθηκε μόνο το σαράντα τοις εκατό της παραγωγής τους.

    [13] ΑΡΜΕΝΙΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Για να παρασημοφορήσει τον πρόεδρο Κληρίδη για τις υπηρεσίες του προς την αρμενική κοινότητα, έφθασε το πρωί στην Κύπρο ο Καθόλικος του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας και πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Αράμ, ο Πρώτος. Στις διήμερες επαφές στην Κύπρο ο Αράμ ο Πρώτος θα συζητήσει επίσης θέματα που αφορούν τις σχέσεις της αρμενικής με την κυπριακή κοινότητα. Η παρασημοφόρηση του προέδρου Κληρίδη θα γίνει απόψε στη διάρκεια επίσημου δείπνου στο ξενοδοχείο Χίλτον.

    [14] ΡΟΔΙΝΗΣ ΤΙΜΗ

    Τιμήθηκε χθες βράδυ ο σατιρικός ποιητής Ανθος Ροδίνης σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ενωση Συντακτών σε συνεργασία με το Κυπριακό Κέντρο Πεν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 2 June 1999 - 8:07:21 UTC