Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-04-23

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΚΡΟΙ
  • [02] ΝΑΤΟ ΑΠΟΡΡΙΨΗ
  • [03] ΤΣΕΡΝΟ ΝΑΤΟ
  • [04] ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟ
  • [05] ΝΑΤΟ ΣΤΡΑΤΟΣ
  • [06] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΩΛΜΠΡΑΙΤ
  • [07] ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΘΗΝΑ
  • [08] ΛΗΣΤΕΙΑ ΔΡΑΣΤΗΣ
  • [09] ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΛΑΘΟ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΚΡΟΙ

    Γιουγκοσλάβοι επίσημοι δήλωσαν ότι τουλάχιστο δεκαπέντε άτομα σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που έγινε την αυγή εναντίον των κτιρίων της Σερβικής κρατικής τηλεόρασης. Η επίθεση έγινε με κατευθυνόμενες βόμβες στις τρεις την αυγή και κατέστρεψε ένα από τα δύο κτίρια της σερβικής τηλεόρασης, στο κέντρο του Βελιγραδίου. Οι εκπομπές της τηλεόρασης διακόπηκαν αμέσως μετά την επίθεση, αλλά η μετάδοση προγραμμάτων ξανάρχισε το πρωϊ, έξη ώρες μετά την επίθεση. Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε σκηνές κόλασης. Παντού υπάρχουν χαλάσματα, ενώ από το κτίριο αναδύονται ακόμη καπνοί. Στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρας, ενώ συνεργεία διάσωσης ερευνούν στα χαλάσματα για να σώσουν άτομα που ενδεχομένως να έχουν παγιδευθεί. Η επίθεσης εναντίον της σερβικής τηλεόρασης ήταν μέρος συντονισμένης προσπάθειας να σιγήσουν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Γιουγκοσλαβίας, δεδομένου ότι τα νατοϊκά αεροπλάνα έπληξαν επίσης αναμεταδότες και άλλες εγκαταστάσεις μετάδοσης των προγραμμάτων.

    [02] ΝΑΤΟ ΑΠΟΡΡΙΨΗ

    Hνωμένες Πολιτείες και Βρετανία απέρριψαν τη γιουγκοσλαβική πρόταση για το Κοσσυφοπέδιο, την οποία παρουσίασε ο Ρώσος απεσταλμένος Βίκτορ Τσερνομύρτιν, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς. Ο πρόεδρος Κλίντον και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους ότι η γιουγκοσλαβική χειρονομία για συμβιβασμό στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου απέχει πολύ από τα αιτήματα του ΝΑΤΟ. Νωρίτερα, ο κύριος Μπλερ δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση με τον γιουγκοσλάβο πρόεδρο πάνω στους όρους που έχει θέσει η Συμμαχία. Ο Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζιο Λόκχαρτ δήλωσε ότι ο Γιουγκοσλάβος ηγέτης θα πρέπει να αποδεχθεί και τους τέσσερις όρους που έχει θέσει το ΝΑΤΟ, την εγκατάσταση δηλαδή των ειρηνευτικών δυνάμεων της συμμαχίας, την άμεση κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των γιουγκοσλαβικών στρατευμάτων από το Κοσσυφοπέδιο και την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους.

    [03] ΤΣΕΡΝΟ ΝΑΤΟ

    Ο Ρώσος απεσταλμένος στο Γιουγκοσλαβικό Βίκτορ Τσερνομύρτιν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να μεταβει στην Ουάσιγκτων αμέσως, για να συναντηθεί με τους ηγέτες του Νάτο, προκειμένου να τους παρουσιάσει τις θέσεις του Σλόποταν Μιλόσεβιτς. Ο κύριος Τσερνομύρτιν είπε ότι πιστεύει ότι με την αποδοχή διεθνούς παρουσίας στο Κοσσυφοπέδιο από τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς, άνοιξε ο δρόμος για διαπραγματεύσεις που θα δώσουν ένα τέλος στον πόλεμο. Ο Ρώσος απεσταλμένος δεν είχε ξεκαθαρίσει κατά πόσο με τον όρο "διεθνής παρουσία", ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς θα δεχόταν ξένα στρατεύματα στο Κοσσυφοπέδιο, κάτι που αποτελεί βασική απαίτηση της Δύσης.

    [04] ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟ

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης χαρακτήρισε την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο ως τη μεγαλύτερη ανθρώπινη τραγωδία στην Ευρώπη απο την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μιλώντας στην Ουάσιγκτον, ο κύριος Σημίτης τόνισε ότι όλοι έχουν καθήκον να δώσουν τέλος σ'αυτή την κρίση και το δράμα των προσφύγων, επισημαίνοντας ότι η συνεχής χρήση βίας δεν μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη λύση.

    [05] ΝΑΤΟ ΣΤΡΑΤΟΣ

    Πηγές του Νάτο δήλωσαν ότι οι ηγέτες της συμμαχίας δνε θα πάρουν απόφαση για την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο κατά τη διάσκεψη κορυφής στην Ουάσιγκτων που αρχίζει αργότερα σήμερα. Ωστόσο, αναμένεται ότι θα επαναβεβαιώσουν την απόφασή τους για συνέχιση των βομβαρδισμών ως βασικού οργάνου για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι βομβαρδισμοί θα καρποφορήσουν με το χρόνο και επεσήμαναν ότι ο ρυθμός των επιχειρήσεων έχει διπλασιασθεί όσον αφορά τους στόχους που πλήττονται. Η σύνοδος κορυφής πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλωσεων για τα πενήντα χρόνια της συμμαχίας. Ομως οι αεροπορικές επιδείξεις και οι στρατιωτικές παρελάσεις που είχαν προγραμματισθεί έχουν ακυρωθεί, λόγω της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο.

    [06] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΩΛΜΠΡΑΙΤ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την Ελλάδα περαιτέρω διευκολύνσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Γιουγκοσλαβίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντησή του με την Αμερικανίδα ομόλογό του Μαντλήν Ωλμπρατ στο Στέητ Ντηπάρτμεντ. Ο κύριος Παπανδρέου δήλωσε επίσης ότι σ' αυτή τη φάση δεν υπάρχει ούτε απόφαση ούτε πρόθεση για αποστολή χερσαίων δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο. Ο κύριος Παπανδρέου είπε ότι τόνισε στην κυρία Ωλμπραιτ το διπλό ρόλο της Ελλάδας ως μέλους του Νάτο και ως βαλκανικής χώρας στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου.

    [07] ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΘΗΝΑ

    Στην Αθήνα σημειώθηκαν χθες βράδυ επεισόδια κατά τη διάρκεια αντιπολεμικών διαδηλώσεων έξω απο την αμερικανική πρεσβεία και τα γραφεία της Ευρωπαικής Ενωσης. Επτά άτομα ετέθησαν υπο κράτηση για να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα. Την εκδήλωση οργάνωσαν εργαζόμενοι και φοιτητές. Επεισόδια σημειώθηκαν και έξω απο το αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς και έξω απο το Πολυτεχνείο. Τραυματίσθηκε ένας κινηματογραφιστής τηλεοπτικού σταθμού και έσπασαν τζάμια στα γραφεία της Ευρωπαικής Ενωσης.

    [08] ΛΗΣΤΕΙΑ ΔΡΑΣΤΗΣ

    Αφαντος εξακολουθεί να παραμένει ο δράστης της χθεσινής ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη Χλώρακα. Με την απειλή πιστολιού είχε αποσπάσει έντεκα χιλιάδες λίρες. Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο δράστης έχει ύψος ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά, είναι λεπτής σωματικής διάπλασης και ηλικίας είκοσι-πέντε έως τριάντα χρόνων.

    [09] ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΛΑΘΟ

    Αρχίζει σήμερα στο γήπεδο Ελευθερία ο προκριματικός γύρος του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Παίδων. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γεωργία και η Κύπρος. Το ΡΙΚ 2 θα μεταδώσει απευθείας στις πέντε το απόγευμα τον αγώνα Κύπρου-Βελγίου.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού. Σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι στην αρχή ασθενείς βορειανατολικοί, αλλά αργότερα θα καταστούν μέτριοι θαλάσσιοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα φθάσει στους εικοσιεπτά βαθμούς στο εσωτερικό και στους είκοσι-τέσσερις στα παράλια. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους δύο έως τρία μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους έντεκα βαθμούς στο εσωτερικό και στους δώδεκα στα παράλια.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 23 April 1999 - 8:17:40 UTC