Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-09-23

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Ενώ το διαδικαστικό μέρος των συνομιλιών για το κυπριακό έχει πλέον οριστικοποιηθεί ωστόσο η πρόσκληση του γενικού γραμμματέα προς τις δύο πλευρές αναμένεται μετά τη συνάντηση του αμερικανού προέδρου Μπίλ Κλίντον και του Μπουλέντ Ετζεβίντ τέλος του μήνα.

Πάντως αργότερα το απόγευμα ο Γλαύκος Κληρίδης θα έχει την ευκαιρία να διερευνήσει τις προθέσεις του Γενικού Γραμματέα στη κατ' ιδιαν συνάντηση που θα έχει μαζί του πριν προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Η ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον της γενικής συνέλευσης θα μεταδωθεί ζωντανά από το σταθμό μας στο πλαίσιο εκτακτής επικαιρικής εκπόμπης η οποία θα αρχίσει γύρω στις πέντε και τριάντα.


Την ανάγκη γιά συλλογικότητα των πολιτικών δυνάμεων του τόπου υπό το φώς των κρίσιμων εξελίξεων στο εθνικό θέμα, επεσήμανε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού.

O κύριος Κυπριανού, που συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη, ανέφεθηκε σε κάποιες πληροφορίες για τις επαφές του προέδρου Κληρίδη στη Νέα Υόρκη, δεν θέλησε ωστόσο να αναφερθεί στο περιεχόμενο της ενημέρωσης αυτής μέχρις ότου, όπως είπε, ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις καί μέχρι να υπάρξει κάτι πιό συγκεκριμένο.


Ερευνες, για δημοσίευμα στον τύπο που αποκαλύπτει τις προθέσεις της Εθνικής Φρούράς για αγορά οπλικών συστημάτων, ζήτησε ο Υπουργός Αμυνας, τόσο από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, όσο και από τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Η Επιτροπή Αμυνας της Βουλής συζήτησε εξάλλου το πρωί, το θέμα της κλοπής και χρησιμοποίησης όπλων και πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς, από εγκληματικά στοιχεία.

Οπως αποκάλυψε ο αρμόδιος Υπουργός, από το 1993 έχουν κλαπεί 20 τυφέκια, από εφέδρους, ενώ βρέθηκαν μόνο τα 13.

Είπε ωστόσο χαρακτηριστικά, πως η Εθνική Φρουρά δεν υπνώττει και δεν είναι αμπελοχώραφο.


Ενώπιον του Επαρχικού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκε το πρωί ο Δημήτρης Πολυκάρπου, γνωστός ως Σάκκος 27 ετών από το Τραχώνι, ο οποίος κατεζητείτο γιά ένα μήνα καί παραδόθηκε χθές βράδυ στο ΤΑΕ Λεμεσού.

Εναντίον του Σάκκου εκδόθηκε διάταγμα πενθήμερης προσωποκράτησης, σε σχέση με την γνωστή υπόθεση κλοπής 42 χειροβομβίδων από στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς στη Λευκωσία.


Εικοσιέξι λαγοί, και τρία περδίκια, ανακάλυψε η αστυνομία, στην ταβέρνα "Δήμος ο Μερακλής", στον Λυθροδόντα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ταβέρνα ανήκει στον Δήμο Χατζηκώστα, και η κατοχή των λαγών αυτή την περίοδο, είναι παράνομη.

Γιά διευκόλυνση των ανακρίσεων η αστυνομία συνέλαβε τρία συνολικά πρόσωπα δύο από τα οποία προσήχθησαν το απόγευμα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους.


Συνελήφθει γύρω στις 11 το πρωί με δικαστικό ένταλμα ο Αλέξανδρος Δημητρίου, 28 ετών, από τον Στρόβολο, ταμίας στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην περιοχή Φανερωμένης, γιά διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής σχεδόν 54 χιλιάδων λιρών.

Σύμφωνα με στοιχεία πού δόθηκαν στούς ανακριτές από την τράπεζα, βρέθηκε αριθμός τραπεζικών εγγράφων πού φέρονται να έχουν πλαστογραφηθεί από τον Δημητρίου με σκοπό την υπεξαίρεση.

Το γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος διερευνά την υπόθεση, ενώ το απόγευμα ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτηση του.


Το χρηματιστήριο Κύπρου θα ανοίξει την προσεχή Δευτέρα, ανακοίνωσε ο αναπληρών τον Υπουργό Οικονομικών Νίκος Ρολάνδης.

Παρά το γεγονός, είπε ο κύριος Ρολάνδης, ότι υπάρχουν τριάντα έως σαράντα χιλιάδες έγγραφα που εκκρεμούν τώρα, και δεν θα διεκπεραιωθούν στο διάστημα που μεσολαβεί, η παράταση του κλεισίματος θα υποσκάψει και το θεσμό και το κύρος του Χρηματιστηρίου.

Επτά με οκτώ δισεκατομμύρα λίρες παραμένουν δεσμευμένα στο χρηματιστήριο, είπε ο κύριος Ρολάνδης, εμποδίζοντας ντόπιους και διεθνείς επενδυτές να διακινήσουν τα δικά τους κεφάλαια.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Τρίπτυχο πρόγραμμα το οποίο στοχέυει στην αναζοωγόνηση των ακριτικών περιοχών της Λευκωσίας προωθεί η κυβέρνηση, μετά από απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο ανακοίνωσε ο Υπουργος εσωτερικών θα κοστίσει 27 εκατομμύρια λίρες και αφορά στην δημιουργία κινήτρων για δραστηριοποίηση των ιδιωτών στις περιοχές αυτές, την διεύρυνση του οικιστικού σχεδιου και την συνέχιση των έργων υποδομής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών εκανε τις δηλώσεις αυτές μετά από συνάντηση που είχε το πρωί με εκπροσώπους του ακριτικού σωματείου Αχιλλέας Καιμακλίου και μέλή της κοινοτικής επιτροπής.


Σε μονόωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης την προσεχή Πέμπτη, ως πρώτο μέτρο για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την στελέχωση και υποδομή των σχολείων.

Παράλληλα, οι καθηγητές δίδουν προθεσμία στο Υπουργείο Παιδείας μέχρι το Δεκέβριο να λάβει ουσιαστικά μέτρα για επίλυσή τους.

Η συνδικαλιστική οργάνωση των καθηγητών προέβη σε δημοσιοποίηση προβλημάτων, καταγγέλλοντας ότι το ακολουθούμενο σύστημα στελέχωσης δημιουργεί δυσμενείς διακρίσεις, κυρίως εις βάρος των σχολείων της υπαίθρου, ενώ δημιουργεί μικρό αριθμό προνομιούχων σχολείων.


Αναστάτωση προκλήθηκε στα γραφεία της Ευρωπαικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, οταν ένα αθώο κιβώτιο εκλήφθηκε για βόμβα.

Οπως έγινε γνωστό, υπάλληλος του γραφείου Διεύθυνσης Εξωτερικών Σχέσεων παρέλαβε, ένα κιβώτιο το οποίο περιήχε καλώδια και ένα ρολόι.

Αμέσως ειδοποίηθηκε η Βελγική Αστυνομία, η οποία διαπίστωσε τελικά ότι επρόκειτο για φάρσα.


Το νήμα της άγριας δολοφονίας τριών παιδιών, από τον πατέρα τους, στο Ηράκλειο της Κρήτης άρχισε να ξετυλίγεται.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν στον τόπο του εγκλήματος τον ύποπτο για την αναπαράσταση του εγκλήματος.


Το ύστατο χαίρε στην Ραίσα Γκορμπατσώφ, σύζυγο του πρωην Σοβιετικού ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, απήυθυναν ο Ρωσικός λαος, αλλα και μεγάλες προσωπικότητες απο την διεθνή πολιτική σκηνή.

Στην νεκρώσιμη ακολουθία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος Χέλμουτ Κωλ και η τεως Βρετανή Πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ.

Παρέστη επίσης η σύζυγος του Γερμανού Καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, Ντόρις.

Η Ραίσα Γορμπατσώφ κηδευτηκε στο νεκροταφείο Νοβοντε-βίτσιε, το πιο ιστορικό κοιμητήριο της χώρας.


Τετρακόσιοι εικοσι τέσσερις και οχι δυο χιλιάδες είναι τελικα οι παγιδευμένοι απο τον σεισμό στην Ταιβάν ανακοίνωσαν πριν λίγο οι Αρχές.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, εκατοντάδες άτομα εντοπίσθηκαν σε περιοχές οπου δεν υπήρχε πρόσβαση.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν πάντως να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των παγιδευμένων.

Εν τω μεταξύ ο αριθμός των νεκρών, έχει ξεπεράσει τις δυο χιλιάδες, ενω οι τραυματίες αγγιζουν τις οκτώ χιλιάδες.

Αλλα 210 άτομα αγνοούνται.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και παράλια καί στούς 16 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθείστε τώρα ένα επεισόδιο από την περιπετειώδη κοινωνική σειρά ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στις πέντε και τριάντα θα συνδεθούμε με τη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσουμε τις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ενώπιον της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ακολουθεί, η σειρά ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ, η κυπριακή σειρά του ΛΟΓΟΥ, ΑΝΗΣΥΧΑ ΧΡΟΝΙΑ και ένα επεισόδιο από την κωμική σειρά, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 24 September 1999 - 15:27:19 UTC