Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-09-11

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Χωρίς να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία κράτησε περίπου τρείς ώρες.

Υστερα από την λήξη της συνεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα μέλη του Σώματος ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της αναχώρησης του Προέδρου Κληρίδη την ερχόμενη Δευτέρα για την Αθήνα και στη συνέχεια για τη Νέα Υόρκη.

Ο Μιχάλης Παπαπέτρου ανέφερε, ακόμη, ότι η συζήτηση για το θέμα της συμμετοχής των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων στο Εθνικό Συμβούλιο θα ολοκληρωθεί, σε επόμενη συνεδρία του Σώματος, αφού προηγουμένως ληφθούν σχετικές αποφάσεις στα συλλογικά όργανα των κομμάτων.

Οι αρχηγοί των κομμάτων δεν προέβησαν σε δηλώσεις, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, είπε ότι η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Ο Ραούφ Ντενκτάς, σημείωσε ο Ιωάννης Κασουλίδης, διατήρησε τις γνωστές θέσεις που διακηρύττει δημοσίως, ενώ ο Κόφι Αναν επιβεβαιώνει ότι έχει όρους εντολής από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο κύριος Κασουλίδης σχολίασε και το θέμα των προσκλήσεων από τον Κόφι Ανάν, προς τους δύο ηγέτες για συνομιλίες.

Στο μεταξύ, κυκλοφόρησε σημερα η διμηνιαία Εκθεση του Αμερικανού Προέδρου προς το Κογκρέσσο για το Κυπριακό, η οποία καλύπτει την περίοδο από την 1η Ιουνίου μέχρι την 31η Ιουλίου.

Ο Μπίλ Κλίντον χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία της ομάδας των οκτώ, ως θετικό βήμα, προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των δίκαιων ανησυχιών των δύο πλευρών (όπως αναφέρει), για την εξεύρεση μιάς μόνιμης λύσης στο Κυπριακό.

Εκφράζει, ακόμη, την αποφασιστικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.


Στους 105 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, από τον φονικό σεισμό που έπληξε πριν από πέντε ημέρες την Αθήνα.

Στις επτά το πρωί το Γαλλικό σωστικό συνεργείο ανέσυρε έναν ακόμη νεκρό, από το εργοστάσιο της Ρικομέξ.

Οι προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης παγιδευθέντων κάτω από τα ερείπια συνεχίζονται και τα σωστικά συνεργεία δίνουν, κυριολεκτικά μάχη με τον χρόνο.

Συνολικά 100 Ελληνικά και ξένα συνεργεία πραγματοποιοούν επιχειρήσεις διάσωσης, σε έξι σημεία.

Το δράμα των αστέγων και αυτών που τα σπίτια τους έχουν κριθεί ως ακατάλληλα συνεχίζεται.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των σκηνών που έχουν στηθεί ξεπέρασε τις 14 χιλιάδες.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα συνεργεία ο έλεγχος των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό.

Μέχρι τώρα κρίθηκαν ως κατε-δαφιστέα τρεισίμισυ χιλιάδες κτίρια, ενώ άλλες δεκάμισυ χιλιάδες χρειάζονται επιδιόρθωση.


Απελπιστική είναι η κατάσταση των χιλιάδων αστέγων στο Μενίδι, τα Λιόσια και άλλες δυτικές συνοικίες της Αθήνας, οι οποίοι διαμένουν σε σκηνές και άλλα πρόχειρα καταλύματα.
Κοντά στους σεισμοπαθείς αδελφούς μας, βρίσκεται και το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα.

Σε σύσκεψη μελών και στελεχών του, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, αποφασίστηκε όπως από την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, αρχίσει η συλλογή ειδών ιματισμού και άλλης βοήθειας, η οποία θα αποσταλεί στην Ελλάδα.

Τα Γραφεία του ΠΑΚ, στην οδό Πατριάρχη Γρηγορίου 29, κοντά στην Αρχιεπισκοπή, θα είναι ανοικτά από τις εννέα το πρωί μέχρι τις επτά το βράδυ για συγκέντρωση βασικών ειδών για την αξιοπρεπή διαβίωση των σεισμοπλήκτων.

Ειδικότερα, θα γίνονται δεκτά, κουβέρτες, σεντόνια, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη καθαρισμού και υγιεινής, καθώς και οικιακά είδη.

Τονίζεται ότι δεν θα γίνονται δεκτά είδη τα οποία δεν είναι καινούργια.

Παράλληλα, το ΠΑΚ απευθύνει έκκληση όπως ο λαός μας συνεισφέρει, είτε από το υστέρημά του, είτε από το περίσσευμά του, τόσο στον έρανο που θα διεξαχθεί στις εκκλησίες, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, όσο και στους εράνους που διεξάγουν ο Λόγος και το Μέγα, αλλά και άλλοι ευαισθητοποιημένοι φορείς.


Συνελήφθη και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση ο Παύλος Μιχαήλ Χατζηκώστας, γνωστός ως "Μίχαλος", 27 ετών, από την Λεμεσό, ο οποίος ανεζητείτο για την απόπειρα δολοφονίας του Σωτήρη Αθηνή.

Η Αστυνομία αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι, σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία, ο Μίχαλος είναι το άτομο το οποίο πάτησε τη σκανδάλη του αντιαρματικού εκτοξευτήρα "Λόου".


Στην παρουσία υπουργών, εκπροσώπων κομμάτων, τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, άνοιξε χθες βράδυ τις πύλες της, στην πλατεία του Κάστρου, στην κάτω Πάφο, η όπερα Αϊντα από τα ρωσικά μπαλέτα Μπολσόϊ. .

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Το ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων θα πρέπει να τεθεί στις προτεραιότητες, της κυβέρνησης, ενόψει και των επικείμενων επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το αίτημα αυτό έθεσαν επιτακτικά οι άνθρωποι που κάθε Σαββατοκυρίακο βρίσκονται στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας διεξάγοντας τη διαφωτιστική εκστρατεία που οργανώνει το ΠΑΚ, με τους συγγενείς αγνοουμένων και σε συνεργασία με προσφυγικά και άλλα σωματεία.

Κοντά στους ανθρώπους αυτούς, ήταν το πρωί ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αμύνης Πέτρος Καρεκλάς, ο οποίος τόνισε πως ο αγώνας για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων δεν αφορά μόνο τους συγγενείς, αλλά όλους.

Η λύση του προβλήματος των αγνοουμένων, πρόσθεσε ο κύριος Καρεκλάς, είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και χωρίς την κατοχύρωσή του, η λύση του Κυπριακού θα είναι λύση κουτσουρεμένη.


Σε εμπορικά συμφέροντα εκατοντάδων χιλιάδων λιρών αναζητεί η Αστυνομία τα ελατήρια του εμπρησμού γραφείων υπεράκτιας εταιρείας, στη Λεμεσό, χθες βράδυ.

Ο διευθυντής της εταιρείας, Χαλτ Αλ Μωχάμετ, από τη Συρία, υπήρξε στόχος εγκληματικών στοιχείων για τρίτη φορά.

Πριν από ένα μήνα άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του, ενώ πριν από ένα χρόνο τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο όχημα του.


Η πρωταθλήτρια Ανόρθωση και το κυπελλούχο ΑΠΟΕΛ διεκδικούν στις οκτώ απόψε, τον πρώτο τίτλο της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Οι τροπαιούχες ομάδες θα αναμετρηθούν για την Ασπίδα της ΚΟΠ σε αγώνα που θα γίνει στο Μακάρειο Στάδιο και με τον οποίον ανοίγει και επίσημα η αυλαία της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Ο αγώνας ειναι αφιερωμένος στους σεισμοπαθείς της Αθήνας.

Το ένα τρίτο από τις εισπράξεις, που αντιστοιχούν στα δικαιώματα της ΚΟΠ, όπως και το προϊόν του εράνου που θα πραγματοποιήσει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ, θα αποσταλούν στην Αθήνα για ανακούφιση των σεισμοπαθών.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός, θα είναι κυρίως αίθριος.

Σε μερικές παράλιες περιοχές, θα εμφανιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς τριών μποφόρ.

Η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη στις δυτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει απόψε στους είκοσι βαθμούς (στο εσωτερικό και τα παράλια), και στους 15 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την ελληνική κωμωδία "Το μεγάλο κανόνι" με τον Θανάση Βέγγο και τη Μάρω Κοντού.

Στη συνέχεια δείτε την κοινωνική ταινία "Τρέχοντας για το όνειρο. Η ιστορία της Γκέηλ Ντήβερς" με την Σιαρλέην Γούνταρτ και τοην Λούϊ Γκόσετ Τζούνιορ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 11 September 1999 - 15:27:14 UTC