Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-08-15

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Η γλυκιά μητέρα του Ελληνισμού, η υπέρμαχος στρατηγός, η Παναγία γιορτάζει σήμερα και σύσσωμος ο ελληνισμός προσέτρεξε στις εκκλησιές της και στη χάρη της για να ζητήσει βοήθεια στα βάσανα του βίου του.

Χιλιάδες πιστοί στην Κύπρο προσέτρεξαν στα μοναστήρια της Παναγίας στο Τρόοδος, ενώ και στις πόλεις οι εκκλησιές γέμισαν ασφυκτικά.


Την εκτίμηση πως θα υπάρξουν οφέλη για την Κύπρο απο την απελευθέρωση των δύο ισραηλινών εξέφρασε ο πρόεδρος της δημοκρατίας.

Ο Γλαύκος Κληρίδης συναντήθηκε το πρωί στην Πάφο με την πρόεδρο του Βρετανικού κοινοβουλίου Λαίδη Μπέτι Μπούθροϊντ, η οποία βρίσκεται για διακοπές στο νησί.

Την συνάντηση ανακάλυψε αποκλειστικά ο ανταπροκριτής του ΛΟΓΟΥ στην Πάφο Σωκράτης Σωκράτους και έχει όλες τις πληροφορίες.


Θύματα εθνοκάθαρσης χαρακτήρισε τους πρόσφυγες της Κύπρου ο υπουργος εθνικής άμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος.

Σε δηλωσεις του απο την Παναγία Σουμελά, ο κύριος Τσοχατζόπουλος κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς να παρέμβουν αποφασιστικά ώστε οι προσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.


Κέντρο των εορτασμών για την Μεγαλόχαρη στην Ελλάδα ήταν η Πάρος, και η εκκλησία της Παναγίας της Εκατοντα-πυλιανής όπου η θρησκευτική και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας προσευχήθηκαν στην Μεγαλόχαρη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τόνισε ότι υπάρχουν εχθροί της Ελλάδας ανάμεσα και στους συμμάχους.


Με προορισμό το κατεχόμενο μοναστήρι του Απόστολου Ανδρέα 960 Ελληνοκύπριοι προσκυνητές πέρασαν το πρωί από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.

Από της έξι η ώρα το πρωί, άτομα κάθε ηλικίας με λαμπάδες στα χέρια και την ρόζ κάρτα που τους είχε προμηθεύσει η Υπηρεσία Ανθρωπιστικών Θεμάτων, πέρασαν στα κατεχόμενα.

Τους προσκυνητές στο μοναστήρι μετέφεραν λεωφορεία του κατοχικού καθεστώτος με την συνοδεία ανδρών των Ηνωμένων Εθνών.

Η Αστυνομία από πολύ νωρίς είχε αποκλείσει την περιοχή του οδοφράγματος και η πρόσβαση επιτρεπόταν μόνο σε αυτούς που το ονομά τους ήταν στον κατάλογο για μετάβαση.

Μοναδική εξαίρεση ήταν οι διαμαρτυρίες 50 περίπου ατόμων που ήθελαν να μεταβούν στο μοναστήρι του Απόστολου Ανδρέα χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την σχετική έγκριση.


Εξοργισμένοι διαδηλωτές, οπλισμένοι με καμάκι, απείλησαν τον πριγκιπα διάδοχο της Αγγλίας, Κάρολο, ενώ έκανε το μπάνιο του στα ανοιχτά της κύπρου την περασμένη Πέμπτη, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα Μέιλ.

Η αιτία του επεισοδίου σύμφωνα με το δημοσίευμα παραμένει άγνωστη, ωστόσο ορισμένοι υποθέτουν ότι σχετίζεται με τη στάση που τηρεί η Βρεττανία στο κυπριακό ζήτημα.

Η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει πάρει καμία πληροφορία, μέχρι στιγμής, περί παρουσίας πλοίου με τον Πρίγκηπα Κάρολο οπουδήποτε κοντά στην Κύπρο, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Ανδρέας Πιρίσιης.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Μπάγκιχαμ Πάλας στο Λονδίνο δήλωσε ότι όντως υπήρξε κάποιο επεισόδιο στη Μεσόγειο με μέλη της βασιλικής οικογένειας την Πέμπτη, αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το ακριβές σημείο που συνέβη το επεισόδιο, το οποίο, όπως είπε, φαίνεται να διήρκησε περίπου πέντε λεπτά.


Βελτιώνεται σταθερά η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια.

Απο χθες το απόγευμα ο κύριος Χριστόφιας μεταφέρθηκε σε χωριστό δωμάτιο μέσα στο θάλαμο εντατικής παρακολούθησης, ένδειξη της προόδου που έχει σημειωθεί.

Ο χειρούργος Ναντέν Χακίμ, δηλώνει πολύ ικανοποιημένος απο τη μέχρι τώρα πορεία της ανάρρωσης του κυρίου Χριστόφια, ο οποίος τρέφεται κανονικά και κινείται.


Δεκαπεντάυγουστος σήμερα και οι πόλεις ερήμωσαν, οι δρόμοι άδειασαν και ολόκληρος ο κυπριακός πληθυσμός μετοίκησε κυριολεκτικά, σε βουνά και παραλίες.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι Κύπριοι, άφησαν πίσω τους, τις σκοτούρες, τα τρεχάματα και το άγχος της δουλειάς και κατέφυγαν σε δάση και θάλασσες για να βρούν λιγη δροσιά και ξεκούραση.

Η συνταγή της επιτυχημένης εξόδου ήταν η γνωστή.

Καλή παρέα, μπόλικο κέφι, παιχνίδι και φυσικά η πατροπαράδοτη σούβλα.

Η απόδραση, κυρίως των Λευκωσιατών, άρχισε απο την Παρασκευή την νύκτα και κορυφώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου καθώς και σήμερα το πρωϊ.

Για το εορταστικό τριήμερο, η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για την αυξημένη κίνηση που παρατηρήται στους δρόμους και μέχρι στιγμής δεν εχει σημειωθεί οποιοδήποτε ατύχημα.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Σε μερικές, κυρίως παράλιες περιοχές, θα εμφανισθεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 21 βαθμούς στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά την περιπετειώδη σειρά Εαρ Αμέρικα την ξένη περιπετειώδη σειρά Πένσα-κόλα και την ελληνική ταινία Το θαύμα της μεγαλόχαρης με τους Αντζελα Ζήλεια και Θανάση Μυλωνά.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 16 August 1999 - 15:27:25 UTC