Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-24

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Την ελευθεροποίηση των αερομεταφορών, χωρίς καταληκτική ημερομηνία αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, σε μια προσπάθεια να

αντιμετωπιστεί η απεργία των πιλόττων.

Σύμφωνα με πρόταση του υπουργού συγκοινωνιών Λεόντιου Ιεροδιακόνου, παραχωρείται το δικαίωμα και σε άλλες εταιρίες να πραγματοποιήσουν τις επηρεαζόμενες απο την απεργία, πτήσεις.

Ο κύριος Ιεροδιακόνου, διευκρίνισε πάντως ότι απο την συμπεριφορά των πιλότων θα εξαρτηθεί κατα πόσον η απόφαση, για ελευθεροποίηση των αερομεταφορών, θα πάρει μόνιμο χαρακτήρα. Απο την νέα 48ώρη απεργία των πιλότων μελών της ΠΑΣΥΠΙ επηρεάζονται 32 πτήσεις από και πρός την Κύπρο.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι εφαρμόζουν και πάλι έκτακτο σχέδιο δράσης, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι επιβάτες που επηρεάζονται, και οι οποίοι ξεπερνούν τις 9 χιλίαδες.


Να πάμε στην Λάρνακα και την Πάφο για να παρακολουθήσουμε τα διαδραματισθέντα στα δύο αεροδρόμια.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, δεν πρόκειται να σχολιάσει την εκθεσή του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμενων Εθνών Κόφι Αναν, για τις Καλές του Υπηρεσίες, που δόθηκε χθες βράδυ στη δημοσιότητα πριν παραθέσει τις απόψεις του, στο Εθνικό Συμβούλιο.

Στη δήλωση αυτή, προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης, σημειώνοντας, ότι ο πρόεδρος Κληρίδης δεν προκειται να τοποθετηθεί δημοσίως ούτε σε αναφορές του Κόφι Αναν, στην εκθεση του, που δίνουν την εντύπωση ότι ευνοείται κάπως η αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης θα εκθέσει τις απόψεις του στο Εθνικό Συμβούλιο το οποίο θα συνέλθει την ερχόμενη Τετάρτη.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού ο οποίος επεσήμανε ότι απουσιάζουν αρκετά σημαντικά σημεία από την έκθεση του Γενικού Γραμματέα.

Ο κύριος Κυπριανού πρόσθεσε πως η έκθεση περιέχει επικίνδυνα σημεία, όπως για παράδειγμα η έμφαση της πολιτικής ισότητας κατά τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων.


Ο πρόεδρος της βουλής, Σπύρος Κυπριανού επέκρινε τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμς Ρούμπιν, για το διάβημα της Κυπριακής κυβέρνησης προς τον Αμερικανό πρέσβη Κένεθ Μπρίλ.

Ο κύριος Ρούμπιν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της βουλής, υποστηρίζει πως το διάβημα εσχετίζετο με τις επιστολές προς τον Κένεθ Μπρίλ, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά ο κύριος Κυπριανού, δηλώνοντας πως οι επιστολές εστάλησαν και απαντήθησαν.

Το διάβημα συνέχισε ο κύριος Κυπριανού, ήταν για την παραβίαση των θεσμών, όταν ο κύριος Μπρίλ δεν δέχόταν να συναντήσει τον πρεδρεύοντα της δημοκρατίας για δύο συνεχείς μέρες.

Εξάλλου ο κύριος Κυπριανού δήλωσε πως ο κύριος Ρούμπιν παρουσιάζει την στάση των Κυπριακών κομμάτων στο Γιουγκοσλαβικό, όπως να είναι δίπλα στον Μιλόσεβιτς.

Απαντώντας ο πρόεδρος της βουλής είπε ότι είμαστε δίπλα από τον Σερβικό λαό ο οποίος υπέστη τα πάντα, αλλά δεν είμαστε, πρόσθεσε, εναντίον των Αλβανοφώνων.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου, δήλωσε πως το θέμα θεωρείται λήξαν.

Απαράδεκτες, καταδικαστέες και επέμβαση στην εσωτερική ζωή της Κύπρου χαρακτήρισε το ΑΚΕΛ τις δηλώσεις Ρούμπιν.


Με σκληρά αντίποινα των Κούρδων, εις βάρος και αμερικανών πολιτών, σε περίπτωση θανατικής καταδίκης του Αμπτουλλάχ Οτσαλάν, προειδοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Εν τω μεταξύ, η δίκη αναβλήθηκε μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα ανακοινωθεί και η ετυμηγορία του δικαστηρίου.


Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση οσον αφορά το θέμα των ξένων εργατών στην Κύπρο, καταγγέλλουν βουλευτές της Κοινοβουλευτικής επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η μεγαλύτερη ανησυχία εστιάζεται στο πρόβλημα της αυξημένης παρουσίας των Ποντίων στο νησί.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Νίκος Πιττοκοπίτης, ανέφερε πως υπάρχει κύκλωμα που εφοδιάζει με πλαστά διαβατήρια, πολλούς Ρωσοπόντιους.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ πρόσθεσε και τα ανεπαρκή, όπως τα χαρακτήρισε μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία.

Απο την πλευρά του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσης δήλωσε πως το θέμα απασχολεί σοβαρά την Αστυνομία και δεν αποκλείεται η μετακίνηση κάποιων απο τους Πόντιους που έχουν συγκεντρωθεί στην Πάφο, σε άλλες επαρχίες.

Εκτιμάται πως στην Κύπρο υπάρχουν αυτή την στιγμή 40 χιλιάδες ξένοι εργάτες, πολλοί απο τους οποίους βρίσκονται στο νησί παράνομα.


Η εγγραφή των μαθητών της Κερύνεας, της Λαπήθου, και του Αγίου Αμβροσίου, έγινε φέτος συμβολικά στο οδόφραγμα του Λήδρας Πάλας.

Με το βλέμμα στραμμένο στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο και την προσευχή στο Θεό οι μαθητές διατράνωσαν την πίστη τους στο δίκιο του αγώνα μας.

Στην εκδήλωση την οποία οργάνωσε το επαρχιακό γραφείο ΟΕΛΜΕΚ Κερύνειας, παρευρέθησαν ο πανιερώτατος μητροπολίτης Κερύνειας Πάυλος, βουλευτές δήμαρχοι της πόλης και επαρχίας Κερύνειας, και η παγκύπρια ομοσπονδία γονέων της επαρχίας Κερύνειας.


Aεροσκάφος θα μεταφέρει τουρίστες στα έσχατα όρια της γήινης ατμόσφαιρας και ακολούθως μέ μιά μικρή ρουκέτα, θα ταξιδεύουν οι επιβάτες στο φεγγάρι.

Η ιδέα αυτή θα αποτελέσει το μέσο συγκοινωνίας του μέλλοντος.

Πολλές Αμερικανικές εταιρείες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας τρόπων, γιά να κάνουν τον διαστημικό τουρισμό πραγματικότητα.

Το μόνο πρόβλημα φαίνεται να είναι το κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Παρ'ολα αυτά, οι ειδικοί φαίνονται αποφασισμένοι να λύσουν το πρόβλημα και ήδη πραγματοποιείται για το σκοπό αυτό, διήμερο Συνέδριο Διαστημικού Τουρισμού, στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς ως μέτριοι, 3 ως 4 μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και νοτιοανατολικά παράλια, στους 22 στα δυτικά και νότια παράλια και στους 10 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΠΑΡΕΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΠΙΤΣΙΛΙΑΣ και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στην συνέχεια μην χάσετε την ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 24 June 1999 - 14:27:14 UTC