Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-13

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Την ανάπτυξη των Νατοικών στρατευμάτων στο αεροδρόμιο της Πρίστινα, έχουν μπλοκάρει οι Ρώσοι στρατιώτες, που στρατοπέδευσαν από χθες στην περιοχή.

Παρα τις ολονύκτιες διαβουλεύσεις μεταξύ στρατιωτικών αξιωματούχων των δυο πλευρών, τα Ρωσικά στρατεύματα παρέμειναν αμετακίνητα.

Πάντως, ο ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη στρατηγός Ουέσλι Κλαρκ, δήλωσε οτι η ανάπτυξη των συμμαχικών στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο συνεχίζεται κανονικά και δεν επηρεάζεται απο το παράδοξο, όπως το χαρακτήρισε, επεισόδιο.


Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι ψηφοφόροι σε έντεκα χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωκοινοβουλίου.

Στην Ελλάδα, συμμετέχουν στις εκλογές 33 συνολικά κόμματα, για την ανάδειξη 25 Ευρωβουλευτών.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα, και αμέσως μετά θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξόδου.

Να παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, για τις εκλογές στην Ελλάδα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Ικανοποίηση για τις επαφές του στην Κίνα και για τη θέση του Πεκίνου στο Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, το πρωί, κατά την επιστροφή του από την Κίνα, ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε ότι η θέση της χώρας για την επίλυση του Κυπριακού, στηρίζεται στη βάση της ειρήνης και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Η Κίνα, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Κληρίδης, υποστηρίζει την ανεξαρτησία και κυριαρχία του κυπριακού κράτους και την ακεραιότητα και ενότητα του κυπριακού εδάφους, θέσεις οι οποίες εκφράστηκαν από το σύνολο της πολιτειακής και κοινοβουλευτικής ηγεσίας της χώρας.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Κληρίδης κλήθηκε να σχολιάσει την κοινή τοποθέτηση των υπουργών Εξωτερικών της ομάδας των οκτώ για το Κυπριακό.


Οριστικές αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα θα ληφθούν σε συνάντηση των Ακη Τσοχατζόπουλου και Γιαννάκη Χρυσοστομή, στην Αθήνα, τη μεταπροσεχή Δευτέρα.

Το αποκάλυψε ο υπουργός Αμυνας αναχωρώντας το πρωί στο Παρίσι όπου θα θα επισκεφθεί Αεροπορική Στρατιωτική Εκθεση.


Στον Δημοκρατικό Συναγερμό λειτουργούν οι δημοκρατικές διαδικασίες και όλα όσα ακούγονται για πόλεμο ομάδων και κλικών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δήλωσε στην Πάφο ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κύριος Αναστασιάδης μιλούσε το πρωί στο εθνικό μνημόσυνο του Χριστόδουλου Πολυδώρου, στη Χλώρακα.


Με την επανακαθιέρωση του Αγίου Τριφυλλίου ως πολιούχου αγίου της Λευκωσίας, ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του.

Σήμερα, ημέρα της εορτής του, τελέστηκε στον ιερό ναό Φανερωμένης πανηγυρική θεία λειτουργία προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και παρουσία των δημοτικών αρχών της πόλης και εκπροσώπων της πολιτείας.

Ειδικά για τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Τριφυλλίου, η Ιερά Μονή Κύκκου παρεχώρησε την τιμία κάρα του αγίου, η οποία θα παραμείνει για προσκύνηση στον ιερό ναό Φανερωμένης ολόκληρη την εβδομάδα.

Μετά τη θεία λειτουργία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σε δήλωσή του εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την επαναφορά των τιμών για τον Αγιο Τριφύλλιο.

Στην πλατεία Φανερωμένης εξάλλου, μαθητές από διάφορα σχολεία της Λευκωσίας παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενταγμένο σε σειρά πανηγυρικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Λευκωσίας.


Πιστές στο τάμα τους για αγώνα μέχρι την δικαίωση, οι μανάδες των αγνοουμένων και τα μέλη του Παγκυπρίου Αντικατοχικού Κινήματος, με την συμπαράσταση των μελών της Αδούλωτης Κερύνειας και της Ελεύθερης Μόρφου, συνέχισαν και σήμερα την διαφωτιστική εκστρατεία στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Οι φρουροί του οδοφράγματος οι οποίοι συνεχίζουν την διαφωτιστική εκστρατεία στο οδόφραγμα για σχεδόν τρία χρόνια, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους και την διακρίβωση της τύχης ενός εκάστου των αγνοουμένων.

Η διαφωτιστική εκστρατεία αυτό το Σαββατοκυρίακο ήταν αφιερωμένη στους ήρωες του απελευθερωτικού μας αγώνα 1955-59, Ανδρέα Πατσαλίδη, Κώστα Αναξαγόρα, Παναγιώτη Γεωργιάδη και Αλέκο Κωνσταντίνου, που έπεσαν στις είκοσι Ιουνίου του '58 στα Κούρδαλι.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά σε μερικές περιοχές θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, 2-3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 14 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την περιπετειώδη σειρά "Εαρ Αμέρικα", την ξένη περιπετειώδη σειρά "Πενσακόλα" και την κωμωδία "Το σύνδρομο της ατυχίας" με τους Μάρτιν Σορτ και Ντάνι Γκλόβερ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 13 June 1999 - 16:27:12 UTC