Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-09

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Πυρκαγιά μεγάλων διαστάσεων ξέσπασε στην περιοχή Μονής και για αρκετές ώρες μαινόταν εκτός ελέγχου.

Λόγω του πυκνού καπνού που κάλυψε την περιοχή, διακόπηκε για αρκετή ώρα η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού.


Το σκάνδαλο της διοξίνης στα βελγικά μέχρι στιγμής τρόφιμα διχάζει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τους κύπριους καταναλωτές.

Η κυβέρνηση δια του υπουργού γεωργίας εξακολουθεί να συστήνει στο αγοραστικό κοινό να διατηρήσει την ψυχραιμία του αφού όπως υποστηρίζει, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες χειρίζονται υπεύθυνα το όλο θέμα.

Παράλληλα ο κύριος Θεμιστοκλέους χαρακτηρίζει ως αστήριχτες τις επικρίσεις που δέχονται οι κρατικές υπηρεσίες για ολιγορία και ελλιπή ενημέρωση του κοινού. Σε μια άλλη εξέλιξη ο Διευθυντής των κτηνιατρικών υπηρεσιών διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες ότι τα κυπριακά κρέατα είναι μολυσμένα από ορμόνες ή αντιβιοτικά.

Γίνονται είπε συνεχείς εξετάσεις στη βάση των ευρωπαϊκών προτύπων τόσο από το κρατικό χημείο όσο και από άλλες αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες αποδεικνύνουν την καλή ποιόητα των κυπριακών κρεάτων.


Προσήχθησαν το πρωί, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, οι δύο υπάλληλοι της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας, εναντίον των οποίων διερευνώνται υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, καταρτισμού και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και εξασφάλισης χρημάτων διά ψευδών παραστάσεων.

Πρόκειται για τον ανώτερο τεχνικό Λεύκιο Χριστοδούλου, 51 ετών, και τον Σταύρο Παπανικολάου, 41 ετών, επιστάτη.

Η υπόθεση αφορά προμήθεια πρέμιξ στην Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας, από την εταιρεία Κλατσιάς Κονστράξιον, για την επίστρωση οδικού δικτύου σε 63 οικόπεδα στην Κοκκινοτριμιθιά, όπου εκδόθηκαν 42 πλαστά δελτία ζυγίσεως οδοστρώματος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ενώ η εταιρεία πληρώθηκε για 2,858 τόνους πρέμιξ, μετά από μετρήσεις διαπιστώθηκε ότι τοποθετήθηκαν μόνο 1,925 τόνοι με αποτέλεσμα το δημόσιο, να πληρώσει επιπλέον 11.600 λίρες.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, οι εξετάσεις της αστυνομίας θα επεκταθούν και σε άλλα έργα για τα οποία οι ύποπτοι ήταν υπεύθυνοι για την εκτέλεσή τους, ενώ τόνισε ότι επίκεινται και άλλες συλλήψεις εντός των ημερών.


Μετά από δυόμιση μήνες πολέμου, η ειρήνη άρχισε να λάμπει πάνω από την Γιουγκοσλαβία.

Στο Κουμάνοβο των Σκοπίων, συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων της Συμμαχίας και Γιουγκοσλάβων στρατιωτικών, ενω την ίδια ώρα ο Βρετανός Πρωθυπουργός Τόνι Μπλαίρ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία εντός της ημέρας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το Γιουγκοσλαβικό πρακτορείο Τανγιούνγκ, έχουν αρχίσει να αποχωρούν από το Κοσσυφοπέδιο, κατόπιν εντολής του Γιουγκοσλαβικού στρατού, οι πρώτες ομάδες Σέρβων αστυνομικών, που εμπλέκονταν στις μάχες.


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ σημειώθηκε γύρω στις τρεις και τριάντα την αυγή, στη Λάρνακα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Λευκωσία.


Επίσκεψη-προσκύνημα πραγματοποιούν αυτές τις μέρες στην Κύπρο, πενήντα Φινλανδοί, Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Οι Φινλανδοί, νεαρής κυρίως ηλικίας, συναντήθηκαν το πρωϊ, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ο οποίος, αφού τους καλωσόρισε, τους ενημέρωσε για την ιστορία της Κύπρου και της Εκκλησίας μας, καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη κατοχή της μισής μας πατρίδας.

Ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο για την θερμη υποδοχή που τους επεφύλαξε, τα παιδιά έψαλαν θρησκευτικούς ύμνους, καθώς και το Πολυχρόνιον του Μακαριωτάτου, και μάλιστα στην Ελληνική.


Την ελπίδα ότι η Βουλή θα ψηφίσει, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, το συμπληρωματικό κονδύλι ύψους 500 χιλιάδων λιρών, για την βελτίωση και διαμόρφωση καταφυγίων, εξέφρασε ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας και Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, ο κύριος Χριστοδούλου είπε ότι οι σχετικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν αρχές Ιουλίου.

Ανέφερε, επίσης, ότι από τις επισκέψεις του σε 23 από τις 24 αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται επιτάχυνση της εργασίας και περισσότερος συντονισμός.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε, τέλος, ότι με τον Πρόεδρο της Βουλής συζήτησε αριθμό νομοσχεδίων που βρίσκονται στην Βουλή και αφορούν κανονισμούς για την Πολιτική Αμυνα και την Πολεοδομία.


Ευθύνες στους πραξικοπηματίες και την ΕΟΚΑ Β, επιρρίπτει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής Αριστοφάνης Γεωργίου, για το χάος που δημιουργήθηκε το 1974, στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας.

Ο κύριος Γεωργίου, ο οποίος μιλούσε ύστερα από τη συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων, για το θέμα των εκταφών λειψάνων, δήλωσε επίσης ότι το 1974 υπήρξαν λάθη και κενά, τα οποία, όπως είπε, οφείλονταν στην έλλειψη τεχνογνωσίας και στην άγνοια του αντικειμένου.

Ο κύριος Γεωργίου εξέφρασε και την δυσφορία του επειδή οι εκταφές ξεκίνησαν χωρίς πρώτα να ενημερωθεί η Βουλή, ενώ κληθείς να απαντήσει γιατί αυτή η διαδικασία δεν είχε ξεκινήσει ενωρίτερα, είπε ότι αυτό είναι ένα ερώτημα που μένει αναπάντητο.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο ο επικεφαλής της ομάδας των εμπειρογνωμόνων Ουίλιαμ Χάγκλαντ φιλοξένησε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο επιστημονικό του εργαστήρι, και τους ενημέρωσε, χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, για την διαδικασία που ακολουθούν στις εκταφές.


Την παραίτηση τους, υπέβαλαν ομαδικά προς το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κοινοτάρχης Μαζωτού Γεώργιος Χαϊλής και τα μέλη του Συμβουλίου Βελτιώσεως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική κωλυσιεργία που επιδεικνύεται στην προώθηση αναπτυξιακών έργων στο χωριό.
Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται το θέμα της ίδρυσης ιατρικής σχολής στην Κύπρο.

Αυτό δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νίκος Παπαμιχαήλ, ύστερα από συνάντηση που είχε το πρωί, με τον Υπουργό Παιδείας, Ουράνιο Ιωαννίδη.

Ο πρύτανης, καθώς και ο αντιπρύτανης Ανδρέας Δημητρίου, συζήτησαν με τον υπουργό Παιδείας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο.

Επίσης, τον ενημέρωσαν για τη σύνοδο των πρυτάνεων ελληνικών πανεπιστημίων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.


Πέθανε την Δευτέρα το βράδυ από ανακοπή καρδίας, η Ξένια Βίκτωρα Πιλαδά, κάτοικος Λονδίνου, η οποία είχε υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος σε νοσοκομείο της Βρεττανικής πρωτεύουσας.

Δότης ήταν ο 17χρονος Γιάννης Λεωνίδου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα την περασμένη βδομάδα σε τροχαίο δυστύχημα.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά σε μερικές περιοχές θα σχηματισθεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 στα νότια παράλια, στους 18 στα δυτικά παράλια και στους 15 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΠΑΡΕΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά ΟΙ ΔΙΠΛΑΡΕΣ και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στην συνέχεια μην χάσετε την ελληνική κωμική σειρά, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ, με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 9 June 1999 - 15:27:15 UTC