Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-05-27

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Παρέλυσε η ξενοδοχειακή βιομηχανία από την εξάωρη παναπεργία που προκήρυξαν οι συντεχνίες σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες της Κύπρου.

Δεκα-πέντε χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι, πραγματοποίησαν από τις έξι το πρωί μέχρι και τις δώδεκα το μεσημέρι, απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης, προς τους απεργούς των ξενοδοχείων της εταιρίας Λόρδος οι οποίοι, συνεχίζουν για εκατόν-δέκα-επτά ημέρες την απεργία τους.

Μικρή μερίδα ξενοδοχοϋπαλλήλων αρνήθηκε να λάβει μέρος στην απεργία ενώ οι ξενοδοχειακές μονάδες λειτούργησαν, με προσωπικό ασφαλείας.

Οπως αποκάλυψαν εκπρόσωποι των συντεχνιών, μερίδα ξενοδόχων απείλησε τους εργαζόμενους με απόλυση, σε περίπτωση που θα έπαιρναν μέρος στην παναπεργία.

Οπως κατήγγειλαν επίσης οι συντεχνίες, μερίδα ξενοδόχων, αναπροσάρμοσε το ωράριο των υπαλλήλων τους, ώστε να αρχίζει από τις δώδεκα το μεσημέρι, γεγονός το οποίο, οι συνδικαλιστές το ερμήνευσαν ως μία προσπάθεια, να πληγεί η απεργία.

Προσπάθειες για εκτόνωση της κατάστασης, ανέλαβε ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Μουσιούττας, ο οποίος δήλωσε ότι γνωστοποίησε στην συνδικαλιστική πλευρά, σχετικές σκέψεις για επίλυση της διαφοράς, τις οποίες και θα φέρει εις γνώση και της εργοδοτικής πλευράς.

Ο ΠΑΣΥΞΕ με επιστολή του, προς τον πρόεδρο Κληρίδη, χαρακτηρίζει την παναπεργία ως παράτυπη και εκτός των συλλογικών συμβάσεων.


Σοβαρές ανησυχίες εκφράζουν οι κάτοικοι του χωριού Αυδήμου-Λεμεσού, μετά τον εντοπισμό κρούσματος ιογενούς μηνιγγίτιδας σε εξάχρονο παιδάκι, στο νηπιαγωγείο της κοινότητας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι και για δεύτερο κρούσμα στο Δημοτικό Σχολείο.

Κάτοικοι του χωριού υποστηρίζουν, ότι τα αίτια της ασθένειας, οφείλονται κυρίως στο ακατάλληλο νερό με το οποίο υδρεύεται η κοινότητα.

Το πρόβλημα του νερού, παρουσιάστηκε πριν ενάμιση χρόνο, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει επιλυθεί, παρά τα διαβήματα και τις παραστάσεις ολόκληρης της κοινότητας.


Ρεκόρ φονικών εξόδων, πραγματοποίησαν τα Νατοικά αεροσκάφη πού γιά τρίτο συνεχόμενο μήνα βομβαρδίζουν ανηλεώς, την Γιουγκοσλαβική επικράτεια.

Οι επτακόσιοι σαράντα μία εξόδοι, των μαχητικών αεροσκαφών, κόστισαν τη ζωή σε τρείς αμάχους, στη κοινότητα Ράλια, σαράντα χιλιόμετρα νοτίως του Βελιγραδίου.


Προβλήματα εισόδου στην Κύπρο δημιουργήθηκαν χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας σε Γιουγκοσλάβο επιχειρηματία, παρά το γεγονός ότι το όνομά του, δεν βρισκόταν στον κατάλογο απαγόρευσης εισόδου.

Τελικά, ύστερα από παρεμβάσεις διαφόρων παραγόντων, επετράπη η είσοδος στον Γιουγκοσλάβο, που ας σημειωθεί ότι είναι παντρεμένος στην Λεμεσό, τα τελευταία 13 χρόνια.

Το θέμα, τέθηκε στην σημερινή σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων στην Βουλή, κατά την οποία διεπιστώθη ότι ο υπεύθυνος αστυνομικός, επέδειξε υπερβάλλον ζήλο.

Στη σύσκεψη, επεσημάνθηκε επίσης η ανάγκη εκσυγχρονισμού της σχετικής νομοθεσίας.


Τα στοιχεία και οι πληροφορίες, που κατέχει η κυβέρνηση όσον αφορά τη πρωτοβουλία της Ομάδας των Οκτώ, δεν συνηγορούν στο ότι προωθείται λύση συνομοσπονδίας, όπως δήλωσε χθες ο Σπύρος Κυπριανού, αλλά ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι οκτώ πλουσιότερες χώρες του κόσμου, δεν έχουν ακόμη καταλήξει στο χρόνο εκδήλωσης της πρωτοβουλίας άλλα ούτε και στο παριεχόμενό της.

Οπως ανέφερε ο Κώστας Σερέζης η πρωτοβουλία της Ομάδας των Οκτώ σύμφωνα με τις πληροφορίες της κυβέρνησης, θα είναι ενισχυτική, στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα.


Η Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζει στην απογευματινή της συνεδρία, που άρχισε λίγο μετά τις τέσσερεις, την συζήτηση της έκθεσης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, για το θέμα των καταγγελιών του Προέδρου της Επιτροπής Χρίστου Πουργουρίδη εναντίον του πρώην Υπουργού των Εσωτερικων Ντίνου Μιχαηλίδη.

Η συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια ξεκίνησε το πρωί με ομιλία του βουλευτή, Ηλία Μυριάνθους.


Προτελευταία μέρα της επίσημης επίσκεψης του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου στην Κύπρο και ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την Μητροπολιτική Περιφέρεια Κιτίου.

Στην Μητρόπολη, τον υποδέχθηκαν ο κλήρος, τοπικές αρχές, μαθητές και μέλη του τάγματος οδοιπόρων αγάπης.

Μετά την δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, απένειμε στον Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο, την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας, τον Σταυρό και τον Αστέρα του Αποστόλου Μάρκου πρώτης τάξεως.

Οπως ανέφερε ο Μακαριώτατος, τιμά τον Μητροπολίτη Κιτίου, για την μεγάλη προσφορά στην Εκκλησία του Αποστόλου Μάρκου, από την θέση του Πατριαρχικού έξαρχου στην Κύπρο, για θέματα ιεραποστολής και ως προέδρου του Συνδέσμου για την καταπολέμηση της μάστιγας της πείνας.

Ακολούθως, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και η συνοδεία του, επισκέφθηκαν τις ιστορικές εκκλησίες του Αγίου Λαζάρου και της Παναγίας της Αγγελόκτιστης, ενώ αυτή την ώρα, πραγματοποιούν επισκέψεις στα Μοναστήρια Αγίων Μαρίνης και Ραφαήλ και Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, άρχισε σήμερα την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα με επίσκεψη στην Πρέβεζα.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, αναφορικά με την διαδικασία που πρόκειται να ακολουθήσουν οι Οκτώ πλουσιότερες χώρες του κόσμου στο Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας την πορεία αυτή, ως λανθασμένη.

Δικαιολογώντας, τον χαρακτηρισμό του, ο Δημήτρης Χριστόφιας, εξήγησε πως ήδη γίνονται κάποιες διεργασίες ώστε να μην υπάρξει κατά τη Σύνοδο των Οκτώ, καμία αναφορά στα σχετικά με την Κύπρο, ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Στη παρουσία του διαπραγματευτή με την Ευρωπαϊκή Ενωση, το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε τις θέσεις της κυβέρνησης, για τέσσερα ακόμη κεφάλαια, όσον αφορά την εναρμόνηση της Κύπρου με την Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλείου πρόκειται για τα κεφάλαια ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, οικονομικής νομισματικής ένωσης, κοινωνικής πολιτικής και πολιτικής της ενέργειας.


Παραπλάνηση του Κυπριακού λαού θεωρεί ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, τον ισχυρισμό της κυβέρνησης, για την αναγκαιότητα εναρμόνισής μας, με τον συντελεστή του 15% του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Αυτό αποτελεί εμπαιγμό, υποστήριξε σε έντονο ύφος ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Παρέπεμψε μάλιστα, σε στατιστικά στοιχεία κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με τα οποία, ο συντελεστής δεν έχει εναρομιστεί με αυτόν του 15%.


Τρείς προσωποκρατήσεις επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, για τρείς ξεχωριστές υποθέσεις.

Στον Τάσο Πετρακίδη υπεβλήθηκε εξαήμερη προσωποκράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων για υπόθεση παράνομης εισαγωγής, κατοχής και χρήσης ελεγχόμενων φαρμάκων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις της αστυνομίας, πρόκειται για αναβολικά που χρησιμοποιούνται κατόπιν ιατρικής συνταγής, σε ανθρώπους και ζώα.

Σε μία άλλη υπόθεση, διατάχθηκε η οκταήμερη προσωποκράτηση της Κούλλας Μιχαήλ, η οποία θεωρείται ύποπτη για την διάρρηξη της κατοικίας της Θούλλας Χαραλαμπίδου Στυλιανίδη, απο όπου κλάπηκαν χρυσαφικά και τιμαλφή συνολικής αξίας ογδονταδύο χιλάδων εξακόσιων πενήντα λιρών.

Τέλος, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας επέβαλε οκταήμερη προσωποκράτηση στον Κώστα Σωτηρίου, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή αυτοκινήτου.

Στο γκαράζ του υπόπτου βρέθηκαν άλλα δεκαπέντε αυτοκίνητα για τα οποία διερευνά το ΤΑΕ.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με βορειοδυτικούς ως βορειοανατολικούς ασθενείς ανέμους, 2 ως 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και δυτικά παράλια, στους 17 στα νότια παράλια και στους 11 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς, Η ΠΑΡΕΑ και στη συνέχεια, το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι, Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά, ΟΙ ΔΙΠΛΑΡΕΣ και στις έξι και σαράντα-πέντε, ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής σειράς, ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ, και στην συνέχεια, την ελληνική κωμική σειρά, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 27 May 1999 - 15:27:13 UTC