Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-05-21

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Μετά την κατοικία του Σουηδού Πρέσβη, και η κατοικία του Ελβετού πρεσβευτή στο Βελιγράδι υπέστη εκτεταμένες ζημιές, κατά τους χθεσινοβραδυνούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.

Στο διπλωματικό πεδίο, Τάλμποτ και Αχτισάαρι αναχώρησαν από την Μόσχα, χωρίς να επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία.


Παρέλυσαν σήμερα οι υπηρεσίες στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα εργαστήρια των νοσοκομείων, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις δύο, ως αποτέλεσμα της στάσης εργασίας των τελωνειακών υπαλλήλων και των τεχνολόγων νοσοκομειακών εργαστηρίων. Οι απεργοί, ζητούν από την κυβέρνηση, την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών τους και την πλήρωση των κενών θέσεων εργασίας.

Οπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, η κυβέρνηση, θα πρέπει να τιμήσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει με τους υπαλλήλους της και να προχωρήσει στην έγκριση των σχεδίων υπηρεσίας.


Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης διευκρίνισε σήμερα ότι ο λόγος που ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για το πρωϊ συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής, Σπύρο Κυπριανού, δεν αφορούσε οποιεσδήποτε δηλώσεις του κ. Κυπριανού περί του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κασουλίδης ανέφρε ότι εφόσον έχουν εγερθεί ορισμένα θέματα περί Εθνικού Συμβουλίου, και έγκαιρης σύγκλησής του, είναι ορθότερο πρώτα οι επαφές να γίνονται σε επίπεδο του Προέδρου της Βουλής ή των αρχηγών των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Απαράδεκτη χαρακτήρισε το ΑΚΕΛ τη στάση της κυβέρνησης να μην πραγματοποιηθεί η πρωινή συνάντηση του προέδρου του ΔΗΚΟ με τον υπουργό των εξωτερικών.

Σε απογευματινές δηλώσεις του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Ανδρέας Χρίστου ανέφερε πως ο κύριος Κυπριανού έχει κάθε δικαίωμα να ενημερώνεται από τους υπουργούς της κυβέρνησης για τις εξελίξεις σε όλους τους τομείς.

Επιπλέον, ο κύριος Χρίστου επέκρινε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος επέρριψε, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΑΚΕΛ, όλη την ευθύνη στα κόμματα για την χθεσινή συνεδρία του εθνικού συμβουλίου.

Οπως σημείωσε το εθνικό συμβούλιο για να λειτουργεί ορθά θα πρέπει να αναζητηθεί το πρόβλημα στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης και όχι στα διαδικαστικής φύσεως θέματα.


Η κυβέρνηση κάλεσε τα κομματα να υποβάλουν γραπτώς προτάσεις και για την λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης.

Είπε επισης ότι τις απόψεις της για το θέμα θα υποβάλει γραπτώς και η κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τα παράπονα που διατύπωσε χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού,ο εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ανοικτός σε εισηγήσεις και ζητεί εγγράφως από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου τις προτάσεις τους για την λειτουργία του σώματος.


Πριν από το τέλος του έτους, θα έχουν υποβληθεί όλες οι επίσημες θέσεις της Κυπριακής πλευράς για την εναρμόνιση με το κοινοτικό κεκτημένο, στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Αυτό δήλωσε ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας Γιώργος Βασιλείου, προσθέτοντας ότι, μέσα στον Ιούνιο, θα υποβληθούν οι θέσεις για τα κεφάλαια που αφορούν την Ενέργεια, την Κοινωνική Πολιτική, την Οικονομική και Νομισματική Ενωση και την Ελευθερία Διακίνησης Κεφαλαίου.

Μιλώντας σε διάσκεψη τύπου για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Διάσκεψης Κύπρου - Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε επίπεδο Διαπραγματευτών και Μονίμων Αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες, ο Γιώργος Βασιλείου είπε ότι τις θέσεις αυτές έχει κατ' αρχήν εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο.


Πληροφορίες για ενδεχόμενη κακόβουλη ενέργεια στα διϋλιστήρια είχε η Αστυνομία, όπως αποκάλυψε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας, Σάββας Λαρδής, ο οποίος, επισκέφθηκε το πρωί την σκηνή της χθεσινοβραδυνής έκρηξης βόμβας στην Λάρνακα.

Η βόμβα, είχε τοποθετηθεί σε παράθυρο υποσταθμού της Αρχής Ηλεκρισμού, κοντά στα διϋλιστήρια.

Η έκρηξη, σημειώθηκε στη μία και σαράντα μετά τα μεσάνυκτα, αλλά ο χώρος εντοπίστηκε στις τέσσερις το πρωί.

Στον υποσταθμό της ΑΗΚ, προκλήθηκαν ελάχιστες υλικές ζημιές.


Υπάλληλοι του γραμματειακού προσωπικού στο Γυμνάσιο Δροσιάς Λάρνακας, κινδύνευσαν όταν κατέρρευσε μέρος του ταβανιού.
Φθάνει στις έξι και τριάντα στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος.

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, θα υποδεχθούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Η τηλεόραση του ΛΟΓΟΥ, θα μεταδώσει απευθείας την άφιξη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου.

Αύριο, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη.

Ακολούθως θα επισκεφθεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου και θα ψαλεί Δοξολογία και θα αναπεμφθεί Δέηση στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας.

Καλούνται όλοι οι πιστοί να παραστούν αύριο, στις εννέα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή για να υποδεχθούν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Την Κυριακή, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, θα προστούν του Αρχιερατικού Συλλείτουργου, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας Παλλουριώτισσας.


Ο Μεγαλόσταυρος του Αγίου Παύλου, που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος, απονεμήθη το πρωί στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά την δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα.
Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί, ο Φρέντυ Γερμανός, σε ηλικία εξηντα- πέντε ετών, στο Θεραπευτήριο Υγεία, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό, λόγω του καρκίνου από τον οποίο είχε προσβληφθεί.

Ο Φρέντυ Γερμανός, δημοσιογράφος και συγγραφέας, έγραψε 22 βιβλία, τα οποία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Αρχισε τη συγγραφή από 18 ετών και το πρώτο του βιβλίο ,εκδόθηκε το 1964, με τίτλο "Με συγχωρείται λάθος".

Την δημοσιογραφία ξενίκησε από την εφημερίδα "Βραδυνή" ενώ εργάστηκε ως χρονογράφος, στη συνέχεια στη "Μεσημβρινή".


Σε δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου σε σχέση με ανθρωποκτονία του Φώτη Πετρακίδη, παραπέμφθηκκε ο Γεώργιος Ζαβράντωνας, από την αραδίππου.

Εξάλλου εναντίον του Χρίστου Τζιακούρη, από το Γέρι απαγγέλθηκε κατηγορία για συνέργεια σε σχέση με την ανθρωποκτονία.

Το κακουργιοδικείο θα συνέλθει στις δύο Ιουνίου.


Ποινή εξαετούς φυλάκισης επέβαλε το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λευκωσία, στον Γεώργιο Ιωσηφίδη, γνωστό ως Παίλα, τον οποίο, βρήκε ένοχο σε κατηγορίες για κατασκοπεία και μετάδοση ειδήσεων που αφορούν αμυντικά έργα.

Εξερχόμενος του Δικαστηρίου, ο καταδικασθείς, δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση της ποινής, την οποία, όπως είπε, θεωρεί άδικη.


Σε επιφυλακή, έχουν τεθεί ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών, για την αποτροπή πυρκαγιών, ο κίνδυνος έκρηξης των οποίων, είναι εντονότερος, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Θεμιστοκλέους, ο οποίος επιθεώρησε το πρωί με ελικόπτερο, δασικές και αγροτικές περιοχές για μελέτη θεμάτων πυρο-προστασίας, μαζί με τους Διευθυντές του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής.


Το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι εκείνοι που πίστευσαν πως ο παράγοντας χρόνος θα αποδυναμώσει την μνήμη του λαού για την κατεχόμενη γη του, και θα ξεθωριάσει τον πόθο της επιστροφής, βρίσκονται σε μεγάλη πλάνη.

Εν τω μεταξύ, το ΠΑΚ, ανακοινώνει ότι αύριο στο Οδόφραγμα, μαζί με τα μέλη του, τους συγγενείς αγνοουμένων και τα μέλη της Αδούλωτης Κερύνειας και Ελεύθερης Μόρφου, θα βρίσκονται επίσης το Δεύτερο Δημοτικό σχολείο Εγκωμης- Παρισινού με δασκάλους και γονείς, το οποίο, θα παρουσιάσει το Χορικό "ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΤΟΥ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΟΣ", της διευθύντριας του σχολείου Νιτσας Σολομωνίδου.

Στο Οδόφραγμα, θα βρίσκονται, επίσης, μαθητές των γυμνασίων Κλήρου και Λατσιών με γονείς και καθηγητές.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 2 εώς 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και νότια παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα δυτικά παράλια και στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, κυρίες και κύριοι, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, το πρώτο επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΠΑΡΕΑ και στη συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν ένα ακόμη επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΟΙ ΔΙΠΛΑΡΕΣ και στη συνέχεια θα συνδεθούμε με το αεροδρόμιο Λάρνακας για άμεση μετάδοση της άφιξης και υποδοχής του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας Πέτρου.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ και στην συνέχεια την ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 21 May 1999 - 16:27:13 UTC