Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-05-10

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Κλιμακώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες, η ρήξη στις σχέσεις Ουάσιγκτων και Πεκίνου, μετά τον βομβαρδισμό της Κινεζικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι.

Η Κίνα, αποφάσισε σήμερα την διακοπή του διαλόγου με τις Ηνωμένες Πολιτείες για στρατιωτικά θέματα, καθώς και για θέματα, που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παράλληλα, ζήτησε απολογία από το ΝΑΤΟ.

Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία κάλεσαν τους υπηκόους τους, όπως αποφύγουν να ταξιδέψουν στην Κίνα, λόγω της τεταμένης κατάστασης.


Το πιο ήσυχο βράδυ, από την έναρξη των Νατοικών επιχειρήσεων, πέρασε χθες βράδυ το Βελιγράδι, ως αποτέλεσμα των αντιδράσεων από τον βομβαρδισμό της Κινεζικής πρεσβείας.

Ωστόσο, επιθέσεις της Συμμαχίας, πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Νις, όπου τα Νατοικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την βιομηχανική ζώνη και κατοικημένες περιοχές.

Κτυπήθηκαν, επίσης, ένας σταθμός επικοινωνιών του στρατού και μια αποθήκη καυσίμων στην Πρίστινα.

Αξιωματούχοι της Συμμαχίας άφησαν να νοηθεί πως η μείωση των αεροπορικών επιθέσεων οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες και όχι στον βομβαρδισμό της Κινεζικής Πρεσβείας.

Εν τω μεταξύ, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, άρχισε σήμερα την εξέταση του φακέλου των κατηγοριών της Γιουγκοσλαβίας εναντίον των δέκα χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, που μετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον της.

Οι κατηγορίες, σύμφωνα με Γιουγκοσλάβους αξιωματούχους, στηρίζονται στην παραβίαση της γενικής υποχρέωσης που έχουν ολα τα κράτη να αποφεύγουν την χρήση βίας εναντίον άλλων κρατών, όπως αναφέρεται στην συνθήκη της Γενεύης του 1949 και τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ.


Η κυπριακή κυβέρνηση καταδίκασε τον βομβαρδισμό της πρεσβείας της Κίνας στο Βελιγράδι και εξέφρασε την συμπάθεια της, προς την κυβέρνηση και το λαό της χώρας και τις οικογένειες των θυμάτων.

Με ανακοίνωση του, την οποία ανέγνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την ελπίδα, ότι η ανάληψη ευθύνης από πλευράς ΝΑΤΟ και η έκφραση απολογίας, θα ακολουθηθεί και από περαιτέρω ενέργειες από πλευράς Συμμαχίας προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης, της διεθνούς συνεργασίας και κατανόησης μεταξύ των κρατών, και κυρίως των μεγάλων δυνάμεων, με στόχο την εμπέδωση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας.

Εν τω μεταξύ, ο πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο Γιν Τζούο Κίν, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση της χώρας του, για την θέση της κυπριακής κυβέρνησης.

Ο Κινέζος πρέσβης, ο οποίος ενημερώθηκε απο τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών Χριστόδουλο Πασιαρδή, είπε ότι οι βομβαρδισμοί κατά της κινεζικής πρεσβείας, δεν ήταν λάθος.


Η κρίση στον ξενοδοχειακό κλάδο κλιμακώνεται επικίνδυνα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το πρωί, κατήλθαν σε επ' αόριστον απεργία, οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου

"Γκόλντεν Κόουστ" στον Πρωταρά, που ανήκει στην εταιρεία "Λόρδος Χόλτινγκς".


Εκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην αυλή της οικίας του Αντρου Χριστοδούλου, 40 ετών, στη Γερμασόγεια, ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρου.

Ο Χριστοδούλου είναι αδελφός του Ιερόθεου Χριστοδούλου, γνωστού ως Ρόπα.

Απο τις πρώτες έρευνες της αστυνομίας, προκύπτει ότι η έκρηξη οφειλόταν σε χειροβομβίδα που ρίφθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Από την έκρηξη διέτρεξαν κίνδυνο τα δύο ανήλικα παιδιά, του Χριστοδούλου.


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε για οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του Χρίστου Τζιακουρή, από το Γέρι, 30 ετών, σχετικά με το φόνο

του πρώην ειδικού αστυφύλακα Φώτη Πετρακίδη.

Ο εξεταστής, της υπόθεσης, ανέφερε ότι ο Τζιακουρής στην κατάθεση που έδωσε, ενοχοποιεί τόσο τον εαυτό του, όσο και τον Γεώργιο Χριστοδούλου Ζαβράντωνα, από την Αραδίππου, 22 ετών.

Οι ανακρίσεις για το έγκλημα αναμένεται να ολοκληρωθούν αυτή την εβδομάδα.

Ακολούθως ο φάκελος της υπόθεσης θα υποβληθεί στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για τα περαιτέρω.


Αναβλήθηκε για τις 26 Μαίου, η δίκη των Χρίστου Σιμιανού, Σάββα Ιωάννου, Προκόπη Προκοπίου, Σωτήρη Αθηνή και Ζωής Αλεξάνδρου, που κατηγορούνται για τον φόνο του Χαμπή Αεροπόρου.

Την αναβολή ζήτησε ο Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, επειδή θα παραστεί σε άλλη υπόθεση εξίσου σοβαρή, και η οποία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

Στο χώρο των δικαστηρίων Λευκωσίας, όπου συνεδριάζει το Κακουργιοδικείο, λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφάλειας.


Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα, Αλέκο Μαρκίδη, να παύσει να ασχολείται με τη Βουλή, λέγοντας ότι το νομοθετικό σώμα δεν είναι παράρτημα του νομικού τμήματος, της κυβέρνησης.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για τα 30χρονα της ΕΔΕΚ, ο κύριος Λυσσαρίδης επέκρινε τις δηλώσεις του κυρίου Μαρκίδη, για το ψήφισμα της Βουλής, αναφορικά με το Γιουγκοσλαβικό.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, σχετικά με τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στο Γιουγκοσλαβικό, ο κύριος Λυσσαρίδης είπε ότι "αν υπάρχει μια σχετικά καλή ενημέρωση αναφορικά με το Γιουγκοσλαβικό, αυτή η πληροφόρηση δίνεται από τα ελληνικά και τα κυπριακά ΜΜΕ".

Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στο θέμα της σοσιολδημοκρατίας, ο κύριος Λυσσαρίδης είπε ότι, η ΕΔΕΚ δεν έχει κλείσει την πόρτα ούτε στο ΔΗΚΟ, αλλά ούτε και στα άλλα κόμματα.


Σε καλό σημείο βρίσκεται το θέμα των εκταφών λειψάνων αγνοουμένων στις ελεύθερες περιοχές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, Νίκος Θεοδοσίου.

Ο κύριος Θεοδοσίου, ο οποίος μιλούσε ύστερα από σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οποία έλαβαν μέρος και οι Υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας και Εργασίας, ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση, γύρω από το θέμα.

Στη σύσκεψη, συζητήθηκαν θέματα για στήριξη των συγγενών αγνοουμένων, όπως η επαγγελματική αποκατάσταση, η κοινωνική στήριξη, καθώς και θέματα υγείας.


Τελείται αυτή την ώρα από τον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στην Παλουριώτισσα, η κηδεία του επιχειρηματία και ευεργέτη Στέλιου Ιωάννου, ο οποίος απεβίωσε το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 84 ετών.

Εξάλλου, κηδεύθηκαν το μεσημέρι, στη Λάρνακα, ο Σάββας Σαββίδης και ο γιός του Γιώργος, οι οποίοι υπέκυψαν στα σοβαρά τραύματα που είχαν υποστεί από έκρηξη και πυρκαγιά στο εργοστάσιο τους, την περασμένη Τετάρτη.

Και στις δύο κηδείες παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, επίσημοι, εκπρόσωποι κομμάτων και πλήθος κόσμου.


Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Εμπας, οδήγησαν τους οργανωμένους γονείς, στη λήψη δυναμικών μέτρων.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε δίωρη αποχή από τα μαθήματα, ως πρώτο βήμα, και εάν δεν υπάρξει ουσιαστική δέσμευση, για την επίλυση των προβλημάτων, τα μέτρα θα κλιμακωθούν.

Σύμφωνα με τους οργανωμένους γονείς, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει, λόγω του εμπαιγμού και των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων των αρμοδίων.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς, 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα νότια παράλια, στους 13 στα δυτικά παράλια και στους 11 βαθμούς στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, κυρίες και κύριοι, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ, και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν το τελευταίο επεισόδιο της κυπριακής σειράς, ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και σαράντα, ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΡΟΖΑΛΙΑ.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ, και στην συνέχεια την ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 10 May 1999 - 16:27:12 UTC