Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-04-29

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρεται κυρίες και κύριοι.

Τα λάθη του ΝΑΤΟ συνεχίζονται και οι πύραυλοι πέφτουν στις γειτονικές χώρες, της Γιουγκοσλαβίας.

Κατα τις χθεσινοβραδυνές επιχειρήσεις, πύραυλος ξέφυγε από την τροχιά του και έπεσε στην πρωτεύουσα της, Βουλγαρίας, Σόφια.

Εν τω μεταξύ, το Βελιγράδι συγκλονίστηκε και πάλι από τις εκρήξεις, ενώ επλήγησαν και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κοντά στο Προεδρικό μέγαρο.


Και η Κύπρος υποψήφια γιά να συμμετάσχει σε μιά πιθανή ειρηνευτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο.

Αυτό δήλωσε από τη Μόσχα, ο Γιογκοσλάβος πρεσβευτής Μπόρισλαβ Μιλόσεβιτς, αδελφός του Γιουγκοσλάβου προέδρου, ο οποίος ανέφερε ότι το Βελιγράδι θα δεχθεί

μη-στρατιωτικούς παρατηρητές στο Κοσσυφοπέδιο, από αδέσμευτες χώρες.

Απαριθμώντας μερικά παραδείγματα χωρών πού θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη, ο Γιουγκοσλάβος πρέσβης ανέφερε την Ινδία, τη Λευκορωσία, την Κούβα, αλλά και την Κύπρο.

Εν τω μεταξύ νεα πρωτοβουλία με συγκεκριμένες προτάσεις για επίλυση της κρίσης στην Γιουγκοσλαβία, εγκαινιάζει απο σήμερα η Ρωσια.

Ο Ρώσος Προεδρικός απεσταλμένος Βίκτορ Τσερνομίρντιν επισκέπτεται για συνομιλίες την Βοννη και στην συνέχεια θα μεταβεί στην Ρώμη και το Βελιγράδι.

Προτού αναχωρήσει το πρωί απο την Μόσχα, ο Ρώσος αξιωματούχος συναντήθηκε με τον Γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.

Ο Κόφι Ανάν είχε σήμερα συνάντηση μεταξύ άλλων και με τον Ρώσο Πρόεδρο Μπαρίς Γιέλτσιν.

Στην Μόσχα βρίσκονται ακόμη ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου, ο Υπουργός Αμύνης της Γερμανίας Ρούντολφ Σιάρπινγκ, ενω αναμένεται στην Ρωσική πρωτεύουσα και ο Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Λοιντ Αξγουόρθι.

Ανάν, Παπανδρέου και Αξγουόρθι συναντώνται σήμερα με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβάνωφ.


Ξενος διπλωμάτης στην Λευκωσία, η πηγή πληροφορίας προς την Ευρωπαική Ενωση ότι ο πρόεδρος της Βουλής πήρε μέρος σε εκδηλώσεις έξω απο την Αμερικανική πρεσβεία.

Δοθηκαν οι εξηγήσεις και το θέμα θεωρείται λήξαν, δηλώνει ο Ιωάννης Κασουλίδης, ικανοποίηση εκφράζει ο Σπύρος Κυπριανού.


Στην Αθήνα, το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει αυριο για να αποφασίσει οριστικά τον τύπο, του νέου, ή των νέων μαχητικών αεροσκαφών, που θα προμηθευτεί η Ελληνική πολεμική αεροπορία.

Υποψήφια μαχητικά είναι τα αμερικανικά F-16 και F-15, το ευρωπαικό Εurofighter, το Γαλικό Μιράζ 2.000-5 και το Ρωσικό Soukoi.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Μεγαρο Μαξίμου, προπαρασκευαστική συνάντηση μεταξύ του Ελληνα Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τζοχατζόπουλου.


Οι δηλώσεις του ειδικού συντονιστή για το Κυπριακό Τόμας Μίλλερ ότι οι ενδεχόμενες απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό θα είναι χωρίς όρους, δεν ανησυχουν την πλευρά μας, δήλωσε ο υπουργός εξωτερικων Ιωάννης Κασουλίδης.

Αντίθετη ωστόσο, είναι η εκτίμηση του Προέδρου της Βουλής ο οποίος ανέφερε ότι η θέση των αμερικανών είναι ότι προς συζήτηση βρίσκεται και η συνομοσπονδία.

Σε μια άλλη εξέλιξη, απάντηση, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στους ισχυρισμούς του Ραούφ Ντενκτάς περί εθνικού ξεκαθαρίσματος των τουρκοκυπρίων.

Υπενθυμίσε την τουρκική εισβολή, τους νεκρούς, τους αιχμαλώτους και τους εκτοπισμένους, οι οποίοι φθάνουν το ένα τρίτο του πληθυσμού.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός εξωτερικών της Ιταλίας Ουμπέρτο Ρανιέρι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε την ελπίδα να επαναληφθούν οι συνομλίες για το Κυπριακό, στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κύριος Ρανιέρι, που είναι αρμόδιος για Ευρωπαικές υποθέσεις, συναντήθηκε επίσης, με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού και τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.


Απο τις δικές μας υποχωρήσεις και την περαιτέρω προσέγγιση των τουρκικών θέσεων, εξαρτάται η εκδήλωση της αμερικανικής πρωτοβουλίας, ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος των νεων οριζόντων, Χρίστος, Κληρίδης.

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση για υποχωρήσεις και αλλαγή 180 μοιρών των θέσεων της, για το κυπριακό σε σύγκριση με την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησης Κληρίδη.

Σε διάσκεψη τύπου για το Γιουγκοσλαβικό, ο κύριος Κληρίδης επέκρινε την στάση της κυβέρνησης στην κρίση.


Ενώπιον του δικαστηρίου, παρουσιάστηκαν το μεσημέρι οι τέσσερις ανήλικοι που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τον εμπρησμό που σημειώθηκε χθες βράδυ σε αίθουσες του Γυμνασίου Εγκωμης.

Πρόκειται για τρία αγόρια ηλικίας δεκαπέντε χρόνων και ένα κορίτσι της ίδιας ηλικίας, που θεωρούνται ύποπτοι για υποθέσεις κακόβουλης ζημιάς και εμπρησμού.

Το δικαστήριο διέταξε την κράτησή τους, για μία ημέρα.


Οι έρευνες για διακρίβωση των αιτιών που προκάλεσαν την τεράστια καταστροφή στη γαλακτοβιομηχανία Πίττα ολοληρώθηκαν οριστικά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της πυροβεστικής, Γιώργο Καρύδη οι εμπειρογνώμονες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της ηλεκτρομηχανολογικής υπηρεσίας, περισυνέλεξαν στοιχεία απο τον χώρο της πυρκαγιάς και απο αύριο αρχίζει η αξιολόγηση τους.

Εν τω μεταξύ άρχισε η ροή γάλακτος προς τους υπονόμους δηλώσε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Θεμιστοκλέους.


Ψήφισμα με τα αιτήματα τους επέδωσε αντιπροσωπεία των χοιροτρόφων και των αγροτικών οργανώσεων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράζοντας "την πικρία και την αγανάκτησή τους" για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου για την απάμβλυνση των προβλημάτων της χοιροτροφίας.

Οι αγροτικές οργανώσεις ΠΕΚ, ΕΚΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ και ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Χοιροτρόφων στο κοινό τους ψήφισμα ζητούν όπως δοθεί επιδότηση για άμεση απόσυρση χοίρων, ώστε να επανέλθει το ισοζύγιο μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, όπως εξευρεθούν αγορές για έναρξη εξαγωγών.


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 29 April 1999 - 15:27:12 UTC