Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-04-21

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Η Σερβική τηλεόραση μετέδωσε πρίν απο λίγο, ότι Νατοϊκοί πύραυλοι έπληξαν καταυλισμό Σέρβων προσφύγων στο Κοσυφοπέδιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 άμαχοι μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά, ενώ τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

Οι πρόσφυγες, διέμεναν στον καταυλισμό αυτό, μετά που εγκατέλειψαν την Κροατία λόγω του προηγούμενου πολέμου.

Για τις υπόλοιπες εξελίξεις του τελευταίου εικοσιτετραώρου ακούμε τον Γιώργο Γεωργιάδη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωση της εκφράζει την υποστήριξη της προς τον Ορθόδοξο, αδελφό, Σερβικό λαό και καλεί το ΝΑΤΟ, να παύσει αμέσως τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς εναντίον ενός Ορθόδοξου λαού, με ένδοξη ιστορία και μεγάλη προσφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Η βία, επισημαίνει η Ιερά Σύνοδος, δέν συνιστά τρόπον επίλυσης ανθρωπίνων προβλημάτων και ειδικότερα, δεν επιβάλει μόνιμη ειρήνη.

Οι βομβαρδισμοί, σημειώνει, θα δημιουργήσουν απλώς μόνιμην έχθρα του Σερβικού λαού, προς τους λαούς των χωρών του ΝΑΤΟ.

Τέλος η Ιερά Σύνοδος, καλεί τον λαό να προσεύχεται, όπως ο Θεός, να συντμήση τον χρόνο της δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και να φωτίσει τους ισχυρούς της γής, ώστε να επιδιώξουν και να εφαρμόσουν την δικαιοσύνη και την ειρήνη σε όλα τα μέρη του πλανήτη μας.


Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κώστας Σημίτης, αναχωρεί το απόγευμα από την Νέα Υόρκη για την Ουάσινγκτον, όπου θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, για τα πενηντάχρονα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Μιλώντας σε ομογενειακή συγκέντρωση ο Κώστας Σημίτης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην Τουρκική επιθετικότητα, λέγοντας ότι η Ελλάδα, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε επιβουλή.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ - ΔΗΛΩΣΗ"


Οι Αμερικανοί, δεν έχουν διαμυνήσει στη Λευκωσία, ότι διαφοροποιούνται οι προθέσεις τους, για το Κυπριακό, μετά τις Τουρκικές εκλογές λόγω των εξελίξεων στη Γιουγκοσλαβία.

Σύμφωνα με τον Κώστα Σερέζη η κυβέρνηση επιχειρεί να αμβλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις που προκλήθηκαν λόγω της στάσης που τηρούν τα κόμματα για το Γιουγκοσλαβικό .

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνεφερε πως δεν είναι κάτι καινούργιο οι αντιδράσεις για τα όσα συμβαίνουν στη Κύπρο με αφορμή τους νατοϊκους βομβαρδισμούς.


Υπάρχει έγγραφο, το οποίο κυκλοφόρησε η γερμανική Προεδρία στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο οποίο πολιτικά πρόσωπα διασύρονται λόγω της στάσης που τήρησε η βουλή στο γιουγκοσλαβικό και τη δράση του ΝΑΤΟ.

Στη καταγγελία προέβη ο Πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας παράλληλα πως η Βουλή δεν είναι διατεθειμένη να αποκρύψει τις θέσεις της και τις απόψεις της, να τις αλλοιώσει ή να τις μετριάσει για οποιαδήποτε σκοπιμότητα.


Την κατάσταση στα Βαλκάνια και την ανάγκη πολιτικής επίλυσης της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο συζητησαν εκτενώς στις συναντήσεις που είχαν με τον πρόεδρο Κληρίδη οι ηγέτες του Κομμουνιστικού κόμματος της Ρωσίας και του Συνασπισμού της Αριστεράς.

Μια αλλαγή της εξουσίας στη Ρωσία θα είναι ευνοϊκή για τα Βαλκάνια, εκτιμά ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάτι Ζουγκάνοφ.

Από την πλευρά του ο προεδρος του Συνασπισμου Νικος Κωνσταντοπουλος καλεσε την Αθηνα να παρει αποφασιστικες πρωτοβουλίες και να καταστήσει σαφές ότι "δεν συναινεί στην παραχώρηση διευκολύνσεων για χερσαίες επιχειρήσεις.


Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι εργασίες της 15ης Συνόδου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ενωσης-Κύπρου, οι οποίες άρχισαν χθες στην Πάφο.

Μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου, οι δύο συμπρόεδροι Μεχτίλ Ροττέ και Τάσος Παπαδόπουλος έδωσαν κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη, στην οποία παρουσίασαν τα αποτελέσματα της Συνόδου.

Ο κύριος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στις προσπάθειες σύνδεσης της ένταξης με την επίλυση του κυπριακού, είπε ότι αυτό δεν αποτελεί επίσημη απόφαση του ευρωκοινοβουλίου αλλά μεμονωμένες απόψεις χωρών.

Η κυρία Ροττέ, αναφέρθηκε στην διαφορά απόψεων μεταξύ ευρωκοινοβουλίου και κυπριακής βουλής για την κρίση στην Γιουγκοσλαβία, αλλά ανέφερε ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κυπριακού κοινοβουλίου να έχει δική του άποψη.


Η εταιρία εξαγωγών όπλων στη Ρωσία Ροσβουρουζένιε, ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά ανταεροπορικά συστήματα S-300, που αγόρασε η Κύπρος, για να αναπτυχθούν στην Κρήτη, έχουν φτάσει ήδη στον προορισμό τους.

Το πρακτορείο RIA, μετέδωσε δώλωση του επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας Γκριγκόρι Ραπότα, σύμφωνα με τον οποίο οι συμφωνίες μεταξύ της Ρωσίας και της Κύπρου, έχουν εκπληρωθεί και οι S-300 βρίσκονται ήδη στην Κρήτη.


Ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από το θέμα της σοσιαλδημοκρατίας, ύστερα και από τις αποφάσεις των δύο κινήσεων για τα επόμενα τους βήματα.

Σε συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος της Επαλξης Ανασυγκρότησης του Κέντρου, Κύπρος Χρυσοστομίδης, ανέφερε ότι θα συνεχίσει τις διεργασίες με την ΕΔΕΚ, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς το ΔΗΚΟ, να συνταχθεί σε αυτή την προσπάθεια.

Από την πλευρά της η Κίνηση Πολιτικού Εκσυγχρονισμού, αποφάσισε να αναστείλει τη συμμετοχή της, υποστηρίζοντας ότι, η υπαναχώρηση της δικής μας πλευράς, από τον συμβιβασμό της δικοινοτικής διπεριφερειακής ομοσπονδίας, θα σήμαινε ουσιαστικά σύγκρουση με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.


Οι διαθέσιμες θέσεις για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, θα διατεθούν όλες στους υποψηφίους.

Σχετική απόφαση, έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του Υπουργείου Παιδείας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ-ΔΗΛΩΣΗ"


Δίωρη στάση εργασίας, πραγματοποίησε το προσωπικό του τμήματος εργασίας, στο ομόνυμο υπουργείο.

Αίτημα των απεργών, η υλοποίηση συμφωνίας, μεταξύ ΠΑΣΥΔΥ και Υπουργείου Εργασίας για αναδιοργάνωση του τμήματος εργασίας.

Η ΠΑΣΥΔΥ επισημαίνει ότι η υλοποίηση των συμφωνηθέντων θα αυξήσει την παραγωγικότητα και θα εκσυχρονίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το κοινό.

Στην στάση εργασίας συμμετείχαν και οι Λειτουργοί του τμήματος στα Λιμάνια.


Αποκαλύψεις είχαμε στη σημερινή συνεδρία της ατ χόκ κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εγκληματικότητα.

Ο διευθυντής των κεντρικών φυλακών, Γιώργος Αναστασιάδης, απεκάλυψε οτι ύστερα απο στημένη υπόθεση απο τον ίδιο, έδωσε μέσω τρίτου, το ποσό των πεντακοσίων λιρών, σε φύλακα των κεντρικών φυλακών για να φέρει φορητό τηλέφωνο σε κατάδικο.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Αρχισε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η εξέταση της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, με την οποία ζητείται η μεταφορά της εκδίκασης της υπόθεσης δολοφονίας του Χαμπή Αεροπόρου, από την Λεμεσό στη Λευκωσία.

Ο Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης, ανέφερε στο δικαστήριο, ότι οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η μεταφορά του χώρου εκδίκασης, αφορούν την ασφάλεια των κατηγορουμένων καθώς και τη διασφάλιση της ήρεμης ατμόσφαιρςα της δίκης.

Η απόφαση, θα ανακοινωθεί αύριο το πρωί.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σε λουτρό αίματος μετατράπηκε λύκειο, στο Λίτλ-τον του Κολοράντο.

Δυο μαθητές, βαριά οπλισμένοι, άνοιξαν πυρ εναντίον καθηγητών και άλλων μαθητών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 25 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες.

Στην συνέχεια, οι δράστες αυτοκτόνησαν.

Συμφωνα με τις Αρχές, πολλοί απο τους τριάντα περίπου τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μαθητές του σχολείου, ανέφεραν πως οι δράστες ήταν μέλη οργάνωσης, με την ονομασία "Μαφία με τα αδιάβροχα".

Αλλοι μαθητές ανέφεραν πως οι ένοπλοι νεαροί, στόχευαν αθλητές, καθώς και παιδιά που ανήκουν σε διάφορες μειονότητες.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει να είναι αίθριος με ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους 2 ως 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ, και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε, το δεύτερο επεισόδιο της Ελληνικής κωμικής σειράς ΡΟΖΑΛΙΑ, ένα μπεστ σέλερ με τους Αννα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Γερασιμίδου και Κώστα Μπάση.

Στις επτά και είκοσι, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ και την ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 21 April 1999 - 16:27:21 UTC