Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-04-15

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χριστός Ανέστη κυρίες και κύριοι, και Χρόνια σας Πολλά.

Εικοσιτέσσερεις ώρες μετά τη σφαγή των αμάχων, οι νατοϊκοί παραδέχθηκαν το λάθος τους, ενώ αυτο-αναίρεσαν και τις χθεσινές τους δηλώσεις, που επέρριπταν την ευθύνη στους Σέρβους.

Ωστόσο το χθεσινό δράμα δεν απέτρεψε τα πολεμικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν την σφοδρότερη επιδρομή από την έναρξη της επίθεσης.

Μας ενημερώνει ο Γιώργος Γεωργίαδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Να πάμε τώρα στις Βρυξέλλες για να ενημερωθούμε για τις τελευταίες πληροφορίες από την έδρα του ΝΑΤΟ.

Ο Κώστας Μοσχονάς μεταδίδει.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Κατηγορηματικά απέρριψε και σήμερα τις κατηγορίες ότι η προσπάθεια για απελευθέρωση των τριών Αμερικανών αιχμαλώτων στην Γιουγκοσλαβία είχε ως στόχο το προσωπικό όφελος, ο Σπύρος

Κυπριανού.

Μιλωντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο κύριος Κυπριανού αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για ένταξη στην Ευρωπαική Ενωση Γιώργου Βασιλείου, με τις οποίες άφησε να νοηθεί ότι η αποστολή Κυπριανού δυσαρέστησε την Ευρωπαική Ενωση.

Ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι υπάρχει μια τάση για υπερβολή, προσθέτωντας ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την στάση του κυρίου Βασιλείου.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει επικρίσεις που διατύπωσε εναντίον του ο βουλευτης Μαριος Ματσάκης ,ο κύριος Κυπριανού είπε ότι φαίνεται πως ο κύριος Ματσάκης δυσαρεστήθηκε επειδή δεν δέχθηκε να τον συνοδέυσει στο Βελιγράδι.

Ο κύριος Κυπριανού αναφέρθηκε επίσης και στα οφέλη που είχε η Κύπρος από την δημοσιότητα που δόθηκε στην αποστολή του.

ΔΗΛΩΣΗ


Αποστολή σωτηρίας προς τους πρόσφυγες, αποτελεί η ανθωπιστική βοηθεια που αποστέλλεται και από την Κύπρο με είδη πρώτης αναγκης που συγκεντρώνονται, με πρωτοβουλία του ΠΑΚ.

Δεκάδες γυναίκες από τη Σερβία που διαμένουν στην Κύπρο, καθημερινά εργάζονται πυρετωδώς, τοποθετώντας σε ειδικά κιβώτια τα είδη πρωτης ανάγκης που συγκεντρώνονται, για τους πρόσφυγες.

Το ΠΑΚ απευθύνει έκκληση προς το κοινό και ιδιαίτερα προς τις βιομηχανίες φαρμάκων, για συνδρομη στην προσπάθεια που ανέλαβε.

Παράλληλα σημειώνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αποστολή ειδών ένδυσης.


Σε υποδείξεις και όχι σε διαβήματα θα προβεί το Υπουργείο Εξωτερικών, προς την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, στο κυπριακό, Αν Χέρκους, για τις ιστορικές ανακρίβειες που προέβει χθες, σχετικά με διάφορες πτυχές του κυπριακού, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα, είπε ο κύριος Σερέζης, όσον αφορά την απόφαση με την οποία η Ειρηνευτική Δύναμη εγκαταστάθηκε στην Κύπρο το 1964, όλοι ξέρουμε, ότι ύστερα από αίτηση της κυπριακής κυβέρνησης, το Συμβούλιο πήρε αυτή την απόφαση.

Ο κύριος Σερέζης δήλωσε επίσης πως δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την προσφορά της Ειρηνευτικής Δύναμης, γιατί θα έπρεπε να είχε αποτρέψει την εισβολή το 1974, ωστόσο, συμπλήρωσε, μέσα στα όρια που μπορεί να κινηθεί η δύναμη, η κυβερνηση αποδέχεται την παρουσία της.

Τέλος ανακοίνωσε ότι η επόμενη συνεδρία του εθνικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Απριλίου, ενώ δεν αναφέρθηκε στην ημερήσια διαταξη της συνόδου.


Τεθωρακισμένο όχημα των βρετανικών βάσεων, στο οποίο επέβαιναν τρεις στρατιώτες, προκάλεσε την οργή και αγανάκτηση των πολιτών, καθώς και την απορία των ξένων επισκεπτών, κάνοντας βόλτες στους κεντρικούς δρόμους της Πάφου.

Ο επικεφαλής του πληρώματος του τεθωρακισμένου, ανέφερε στην Αστυνομία, ότι η παρουσία τους οφείλετο σε εκπαιδευτικούς λόγους οδήγησης, ενώ αργότερα, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δοθεί καμία άδεια από τις αρχές της Δημοκρατίας, για την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού ταξιδιού του τεθωρακισμένου.


Ο υπουργος εσωτερικων, Χριστοδουλος Χριστοδουλου και ο προεδρος του ΕΤΕΚ, Νικος Μεσαριτης, συμφωνησαν να συνεργαστουν για το σχεδιασμο και την κατασκευη των καταφυγιων της πολιτικης αμυνας.

Οπως δηλωσε ο κ. Χριστοδουλου το υπουργειο του θα αξιοποιησει την εμπειρια και την τεχνογνωσια του ΕΤΕΚ.

Απο την πλευρα του ο κ. Μεσαριτης προσθεσε οτι η εμπλοκη του ΕΤΕΚ θα ειναι σε θεματα προγραμματισμου, αλλα και στην καταγραφη τεχνικων στοιχειων των καταφυγιων.

Παντως ο υπουργος εσωτερικων εμμένει στη δηλωση του, οτι μεχρι το τελος του χρονου τα καταφυγια θα ειναι ετοιμα.


Νέα κρίση ξέσπασε στη Λιμενική Βιομηχανία, με απρόβλεπτες συνέπειες, με αφορμή την σημερινή είκοσι-τετράωρη προειδοποιητική απεργία των Λιμενικών Υπαλλήλων.

Ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων χαρακτήρισε την απεργία επιπόλαιη και παράνομη.

Την ίδια ώρα οι απεργοί προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων.


Μέτρα για συγκράτηση του δημοσιονομικού ελλείματος προγραμματίζει να λάβει το Υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης ύστερα από συνάντηση που είχε με το Σύνδεσμο Τραπεζών.

Οσον αφορά το Γιουγκοσλαβικό σε σχέση με την Κυπριακή οικονομία είπε ότι μέχρι στιγμής δεν μας έχει επηρεάσει αλλά ούτε και πρέπει να μας καθησυχάζει το γεγονός ενώ δεν απέκλεισε και αρνητικές επιπτώσεις.

Ο κ.Κληρίδης συνάντηθηκε αργότερα και με τον πρόεδρο της βουλής Σπύρο Κυπριανού όπου συζήτησαν την ανάγκη επιτάχυνσης του κοινωνικού διαλόγου.


Σημαντικό γεγονός, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, την ένταξη του αρχαιλογικού χώρου Χοιροκοιτίας, στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, αποκαλύπτοντας το πρωί αναμνηστικό λίθο.

Πρόκειται για το πρώτο χωριό με τα χαρακτηριστικά κυκλικά σπίτια, που ανεγέρθει γύρω στην έβδομη χιλιετηρίδα.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς "Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ" και στη συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι "Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ".

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς "ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ" και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του "Λόγου" ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 15 April 1999 - 17:27:14 UTC