Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-04-10

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Εφθασε λίγο μετά τις τρεις το απόγευμα από το Βελιγράδι ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις κατά την άφιξή του ο κύριος Κυπριανού ανέφερε πως ο κυριότερος λόγος που απέτρεψε την επιτυχία της πρωτοβουλίας του ήταν οι βομβαρδισμοί, που όχι μόνο συνεχίστηκαν άλλα έγιναν σφοδρότεροι μετά την ανάληψη της προσπάθειας του για απελευθέρωση των τριών αμερικανών αιχμαλώτων.

Είπε ακόμα οτι όταν αναχώρησε από την Κύπρο, έφυγε με βάσιμες ελπίδες για απελευθέρωση των τριών στρατιωτικών. Οταν όμως έφθασε στο Βελιγράδι, πράγματα συνέχισε άλλαξαν γιατί κάποιες δηλώσεις του παρερμηνεύστηκαν από τους Γιουγκοσλάβους λόγω του τρόπου που μεταδόθηκαν από αμερικανικό κανάλι.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ


Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της προσπάθειας Κυπριανού ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης τόνισε πως οι χειρισμοί της αποστολής θα πρέπει να παραμείνουν στα αρχικά της πλαίσια.

Η απόδοση ευθυνών επεσήμανε ο κύριος Αναστασιάδης θα πρέπει να αποκλειστεί για να μην υπάρξει ζημιά για την Κύπρο.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, απέφυγε να προβεί σε εκτιμήσεις και τυχον επιπτώσεις για την Κύπρο λόγω της αποτυχίας της πρωτοβουλίας Κυπριανού μέχρι ενημερωθεί πλήρως σημείωσε χαρακτηριστικά.


Απογοητευμένος άλλα οχι έκπληκτος δήλωσε ο Μπίλ Κλίντον, απο την αποτυχία της πρωτοβουλίας Κυπριανού.

Αξιωματούχοι απο την Ουάσιγκτων επανέλαβαν πως για την αποτυχία της πρωτοβουλίας , ευθύνεται αποκλειστικά ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και θεωρουν απόλυτα υπεύθυνο τον Σέρβο Πρόεδρο για την ασφάλεια των στρατιωτών.

Πάντως σύμφωνα με πηγές του αυστραλιανού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Σπύρος Κυπριανού ανέλαβε νεα πρωτοβουλία για την απελευθέρωση δυο Αυστραλών, που πιστεύεται οτι κρατούνται αιχμάλωτοι στην Γιουγκοσλαβία.

Πρόκειται για τους Στηβ Πράτ και Πίτερ Γουάλας, μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης που πιστεύεται οτι συνελήφθησαν πριν απο 10 μέρες.

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν οτι η πρωτοβουλία αυτή του κύριου Κυπριανού ίσως να έχει θετική εξέλιξη, καθώς οι δυο Αυστραλοί δεν είχαν καμία ανάμειξη στις πολεμικές επιχειρήσεις.


Στα καταφύγια πέρασαν οι Σέρβοι το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Τα Νατοϊκά στρατεύματα απέδειξαν για άλλη μια φορά πως δεν σέβονται την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, και έπληξαν με πυραύλους τις δυτικές περιοχές της Γιουγκοσλαβικής πρωτεύουσας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Το Πάσχα ετοιμάζονται να γιορτάσουν απόψε οι ανά τον κόσμο Ορθόδοξοι Χριστιανοί, με τη σκέψη στραμμένη στους Σέρβους οι οποίοι κάτω από τη σκιά του πολέμου αναμένουν τη δική τους λύτρωση.

Στην Κύπρο, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί με τον κατακτητή δίπλα, γιόρτασαν σε όλους τους ναούς της ελεύθερης Κύπρου την πρώτη Ανάσταση.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Απόψε στην πασχαλινή ακολουθία στον καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννου, θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος από ειδική εξέδρα στο προαύλιο της εκκλησίας θα πεί τον Καλόλογο.


Την ευχή πως η Ανάσταση του Κυρίου θα φέρει και την Ανάσταση στην σκλαβωμένη μας πατρίδα εξέφρασαν οι συγγενείς των αγνοουμένων και μέλη του ΠΑΚ που βρέθηκαν και σήμερα στο Λήδρα Πάλας.

Στο οδόφραγμα σήμερα ήταν και 300 Ελληνες και ισραηλίτες περιηγητές καθώς και ομάδα Ιταλών δημοσιογράφων

οι οποίοι εξεφρασαν τη λύπη τους για την συνεχιζόμενη κατοχή και τη συμπαράσταση τους στον αγώνα του Κυπριακού λαού.

Απόψε την ώρα της Ανάστασης μέλη του ΠΑΚ θα συγγεντρωθούν έξω απο την Αμερικάνικη Πρεσβεία όπου μαζί με Σέρβους θα διαμαρτυρηθούν για τις συνεχιζόμενες Αμερικανονατοικές επιθέσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.


Με την ελπίδα ο δικός τους Γολγοθάς να λήξει το συντομότερο και να ανατείλει η ανάσταση και στην δική τους πατρίδα, Σέρβοι που διαμένουν στην Κύπρο διαδήλωναν και σήμερα έξω απο την αμερικανική πρεσβεία.

Με συνθήματα κατά των αμερικανών και των νατοϊκών βομβαρδισμων κατά της Γιουγκοσλαβίας, οι Σέρβοι εκδήλωναν την αγανάκτηση τους για όσα οι συμπατριώτες και η πατρίδα τους υπόκειται ακόμη και αυτές τις άγιες ημέρες.

Η διαμαρτυρία άρχισε με μονόλεπτη σιγη για τα θύματα των βομβαρδισμών, ενώ για άλλη μια φορά οι Σέρβοι εκδήλωσαν την οργή τους με την ρίψη αυγών κατά της αμερικανικής πρεσβείας.


Ολόκληρη κομπίνα, φέρονται να έστησαν Σριλα-νκέζοι που εργάζονται στην Κύπρο, για να μπορούν να τηλεφωνούν δωρεάν στην πατρίδα τους.

Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν ότι σε ορισμένες εταιρείες, όταν καλέσει κάποιος τον αριθμό τους, και αμέσως μετά πατήσει τον αριθμό εννέα, τότε παίρνει γραμμή και χρεώνεται η εταιρεία για την κλήση.

Ως ύποπτος για την υπόθεση, συνελήφθη ο Σριλανκέζος Τζόζεφ Φερνάντο ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία, έκανε τηλεφωνήματα προς τη Σρι Λάνκα, από συγκεκριμένη εταιρεία, χρεώνοντάς την με οκτώ χιλιάδες λίρες.

Επίσης υπάρχει μαρτυρία από συμπατριώτη του, ότι ο Φερνάντο σε συνεργασία με τρίτο πρόσωπο έδιναν το νούμερο της εταιρείας σε άλλους Σριλανέζους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Εναντίον του Φερνάντο, εκδόθηκε σήμερα διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησής του, ενώ αναζητείται και ο συνεργάτης του.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις.Αυξημένη υγρασία θα προκαλέσει καταχνιά ή ομίχλη σε αρκετές περιοχές.Οι άνεμοι θα είναι ευμετάβλητοι ασθενείς,3 μποφόρ.Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 βαθμούς στα παράλια και στους 7 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την επική ιστορική ταινία ΕΛ-ΣΙΝΤ με τους Σοφία Λόρεν και Τσάρλτον Ιστον.

Επόμενη ενημέρωσή στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων των οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα και καλή Ανάσταση.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 10 April 1999 - 14:27:09 UTC