Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-04-06

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Κυρίες και κύριοι, χαίρετε.

Την πιο εφιαλτική νύκτα από την έναρξη των Νατοικών βομβαρδισμών, πέρασαν χθες βράδυ, οι κάτοικοι της Γιουγκοσλαβίας.

Το ΝΑΤΟ, εκμεταλλευόμενο την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, πραγματοποίησε την πιο σφοδρή επίθεση του, 58 ακριβώς χρόνια απο την πρώτη επίθεση των Ναζί κατά του Γιουγκοσλαβικού λαού, κατα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ του Γιώργου Γεωργιάδη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Εν τω μεταξύ, το κύμα προσφύγων προς τα σύνορα της Γιουγκοσλαβίας με τις γειτονικές χώρες συνεχίζεται.

Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, εκτιμά πως ο αριθμός των προσφύγων έχει ανέλθει στις τετρακόσιες χιλιάδες, ενώ εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να φθάσει μέχρι και το ένα εκατομμύριο.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνοδος στην Γενεύη, προκειμένου να συζητηθούν οι τρόποι συντονισμού στην παροχή βοήθειας προς τους πρόσφυγες.

Μέχρι χθες διακόσιες-τριαντα-εννέα χιλιάδες Αλβανόφωνοι πρόσφυγες είχαν μεταφερθεί στην Αλβανία, 120 χιλιάδες στα Σκόπια και 35 χιλιάδες στο Μαυροβούνιο.

Περισσότεροι απο χίλιοι Αλβανόφωνοι πρόσφυγες εφθασαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Δυτική Τουρκία, ενω ανακοινώθηκε πως θα υπάρχουν συνεχείς αφίξεις απο τα Σκόπια.

Εξάλλου η Αυστραλία δέχθηκε όπως φιλοξενήσει 4 χιλιαδες Αλβανόφωνους, ενω σύμφωνα με τον Ισπανικό Τύπο, η Ισπανία προκειται να δεχθεί απο επτά εως δέκα χιλιάδες.


Διπλωματικοί κύκλοι στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι οι βομβαρδισμοί στην Γιουγκοσλαβία θα ενταθούν με σκοπό την έξοδο μεγαλυτέρου αριθμού προσφύγων, στο πλαίσιο ενός σχεδίου του Πενταγώνου για αποσταθεροποίηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο ανταποκρίτης μας στην Ουάσιγκτον Λάμπρος Παπαντωνίου μεταδίδει:

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Την ανησυχία της κυπριακής κυβέρνησης για τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε δηλώσεις μετά από συνάντηση στην Αθήνα με τον ομόλογό του, της ελληνικής κυβέρνησης, Γιώργο Παπανδρέου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Στο σκοτάδι φαίνεται να βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της στυγερής δολοφονίας του ειδικού αστυφύλακα Φώτη Πετρακίδη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε χθες να επιπλέει στα νερά του υδατοφράκτη Παρθενίτης στην Αραδίππου.

Ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός χαρακτηρίζοντας, μετά την πολύωρη νεκροψία, το έγκλημα ως στυγερό, είπε ότι το θύμα κτυπήθηκε με αριθμό σφαιρών στον θώρακα και στην καρδία, καθώς και με μια χαριστική βολή στο κεφάλι.

Λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ του Βαγγέλη Ευαγγελίδη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σε καλό δρόμο φαίνεται να βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για το φόνο του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Θήρας, Σάββα Σάββα.

Χθες, προέκυψαν νέα στοιχεία, εναντίον δύο άλλων προσώπων, τα οποία και συνελήφθησαν.

Οι δύο ύποπτοι, Ανδρέας Γεωργίου Ανδρέου και Χριστόφορος Γεωργίου, (άλλως Ττίκκης), προφυλακίστηκαν για περίοδο οκτώ ημερών.

Στο Δικαστήριο Λεμεσού ήταν ο Πάμπος Μιτίδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ενώ ο χθεσινός ακρωτηριασμός μαθητή ήταν το τρίτο σοβαρό περιστατικό που σημειώνεται φέτος, λόγω της επικίνδυνης χρήσης κροτίδων, η Αστυνομία, ακόμη και την υστάτη, απευθύνει έκκληση προς όλους να μην παίζουν με τη φωτιά.

Το μεσημέρι σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο πυροτεχνουργός της Αστυνομίας Αντώνης Σιακαλλής, καθώς και άλλοι αξιωματικοί της Δύναμης, εξήγησαν πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποβεί η χρήση τέτοιων αντικειμένων, και πόση ευθύνη φέρουν οι ίδιοι οι προμηθευτές των αντικειμένων αυτών.

Αισιόδοξο, πάντως, είναι το γεγονός της θετικής ανταπόκρισης από διάφορες κοινότητες της Κύπρου, έπειτα από τις συνεχείς προσπάθειες της Αστυνομίας, για ενημέρωση του κοινού και πρόληψη των ατυχημάτων από την χρήση κροτίδων.

Η κοινότητα των Καπέδων, ανταποκρινόμενη στις εκκλήσεις της Αστυνομίας, παρέδωσε μεγάλη ποσότητα επικίνδυνων αντικειμένων, αποτρέποντας την πιθανότητα ατυχημάτων.

Εν τω μεταξύ, ο ορθοπεδικός- μικροχειρουργός Αλκιβιάδης Αλκιβιάδους, δήλωσε στο ΛΟΓΟ, ότι στον δωδεκάχρονο Χαράλαμπο Χαραλάμπους, έγινε χθες συγκόλληση δύο δακτύλων.


Πρόκληση, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Σουλειμάν Ντεμιρέλ, ότι το Κυπριακό έχει λυθεί από το 1974, ο Προεδερεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού.

Επισημαίνοντας ότι το Κυπριακό ούτε έκλεισε, ούτε θα κλείσει με αυτό τον τρόπο, ο κύριος Κυπριανού κάλεσε το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες να απαντήσουν στις προκλητικές δηλώσεις Ντεμιρέλ.

Ο κύριος Κυπριανού χαρακτήρισε, επίσης, ως ισοζυγισμένο το χθεσινοβραδυνό διάγγελμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη για την κατάσταση στην Γιουγκοσλαβία, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και ότι η Αθήνα θέλει να διαδραματίσει ρόλο στην επίτευξη λύσης στο όλο θέμα.


Καμία αρνητική επίπτωση δεν σημειώθηκε μέχρι στιγμής στην οικονομία της Κύπρου, λόγω της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, διαβεβαίωσε το πρωί, ο αρμόδιος Υπουργός έπειτα από συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Οπως δήλωσε ο Τάκης Κληρίδης, μελετώνται μέτρα ώστε η Κυπριακή οικονομία, να ξεπεράσει την στασιμότητα, η οποία παρατηρείται τώρα.

Ερωτηθείς δε, εάν το Υπουργείο Οικονομικών μελετά μέτρα, σε σχέση με το φορολογικό πακέτο, το οποίο παλαιότερα είχε απορριφθεί από την Βουλή, ο κύριος Κληρίδης απάντησε πως στο πλαίσιο αυτό, θα δοθούν κάποιες ελαφρύνσεις, τόσο σε άτομα, όσο και σε βιομηχανίες.

Ακολούθως, η ηγεσία του ΚΕΒΕ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών.


Το θέμα της λήψης απεργιακών μέτρων, στο συγκρότημα της Λαϊκής Τράπεζας, μετά την απόλυση πενήντα-δύο υπαλλήλων

από τις ασφαλιστικές εταιρείες Γιουνιβέρσαλ, Φιλική και Ιντεραμέρικαν, συζήτησε, σε συνεδρία του, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΥΚ.

Η ΕΤΥΚ υποστηρίζει ότι η εργοδοτική πλευρά αθέτησε τις υποσχέσεις που έδινε όταν εξαγόραζε τις ασφαλιστικές εταιρείες, ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος γιά τους εργαζομένους.

Οπως δήλωσε μετά την σύσκεψη ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης, Λοίζος Χατζηκωστής, η συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων, είναι αποφασισμένη να λάβει δυναμικά μέτρα γιά τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πενηντα-δύο απολυθέντων, μη αποκλειομένης και της απεργίας.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικές νεφώσεις πιθανό να δώσουν μερικές ελαφρές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί ασθενείς ως μέτριοι, 2 ως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την δεύτερη ταινία μιάς σειράς ντοκυμανταίρ, παραγωγής του Λόγου, με γενικό τίτλο ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ και στην συνέχεια το δεύτερο μέρος της ταινίας ΟΙ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.

Ακολουθούν η εκπομπή Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ και στις επτά, σε άμεση μετάδοση από τον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου Μετοχίου Κύκκου, η Ακολουθία του Νυμφίου.

Το κύριο δελτίο ειδήσεων της ημέρας θα μεταδοθεί αμέσως μετά την Ακολουθία του Νυμφίου.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 6 April 1999 - 16:27:11 UTC