Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-03-30

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Κυρίες και κύριοι, χαίρεται.

Δυναμική εκδήλωση καταδίκης των νατοϊκών επιδρομών στο Κοσσυφοπέδιο, πραγματοποίησαν το πρωί εκατοντάδες μαθητές της Επαρχίας Λευκωσίας, έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Οι μαθητές, μαζεύτηκαν στο χώρο της Αμερικανικής Πρεσβείας γύρω στις δέκα το πρωί και διαλύθηκαν στις δώδεκα.

Το ψήφισμά τους, το οποίο καταδικάζει την νατοϊκή επέμβαση στο Κόσσοβο, δεν έγινε δεκτό από την Πρεσβεία, γι'αυτό και το καρφίτσωσαν στα συρματοπλέγματα.


Στις δύο μετά το μεσημέρι, και αφού είχε λήξει η εκδήλωση των μαθητών, μαζεύτηκαν στο χώρο της Πρεσβείας, αρκετοί Σέρβοι που διαμένουν μόνιμα ή εργάζονται στην Κύπρο.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Η εκδήλωση που ήταν καθ'όλα ειρηνική διήρκεσε μία περίπου ώρα, και αμέσως μετά οι διαδηλωτές πορεύθηκαν προς την Πρεσβεία της Βρεττανίας.

Εκεί καταδίκασαν τις νατοϊκές επιδρομές στη χώρα τους με χορό και τραγούδι.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Τα κοινοβουλευτικά κόμματα αποφάσισαν σήμερα ομόφωνα να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση συλλαλητηρίου καταδικης των πολεμικών ενέργειών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και συμπαράστασης προς τον λαό της χώρας.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, με ομιλητή τον πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Διπλωματική επίθεση εξαπέλυσε η Ρωσία, προκειμένου να τερματιστούν οι Νατοικοί βομβαρδισμοί.

Ο πρωθυπουργός Γεβγκένι Πριμακόφ διεξάγει πολύωρες συνομιλίες με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στο Βελιγράδι.

Στο πολεμικό πεδίο, συνεχίστηκαν οι ανελέητες Νατοικές επιδρομές, ενώ οι Αμερικανοί, δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να αναπτύξουν χερσαίες δυνάμεις.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Οι συνομιλίες Πριμακώφ-Μιλόσεβιτς συνεχίζονται μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Να δούμε όμως τί δήλωσε πρίν από λίγο ο Ρώσος Πρωθυπουργός.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η Ελλάδα θα παράσχει ιατροφαρμακευτική βοήθεια στις τρείς χώρες, που δέχονται πρόσφυγες λόγω των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ, στην Γιουγκοσλαβία.

Η Επιτροπή Διαχείρησης Κρίσεων που συνεδρίαζε μεχρι πρίν απο λίγο, στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα, αποφασισε την αποστολή βοήθειας στην Γιουγκοσλαβία, τα Σκόπια και την Αλβανία.

Η ιατροφαρμακευτική βοήθεια αναμένεται ότι θα ξεπερνά τα διακόσια εκκατομυρια δραχμές.


Πώς μπορεί κανείς να είναι ευτυχής όταν με την χρήση βίας βλέπει αθώους να σκοτώνονται και να δημιουργούνται πρόσφυγες.

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε τις εξελίξεις στην Γιουγκοσλαβία ο υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να φέρουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες για ειρηνική επίλυση της διαφοράς.

Ο κύριος Κασουλίδης αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία έναντι των γειτονικών της, χωρών.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Συνεχίσθηκε και σήμερα η επίθεση του Αλέξη Γαλανού κατά του ΔΗΣΥ και ειδικότερα κατά του Νίκου Αναστασιάδη, με αφορμή την πρόθεση του Δημοκρατικού Συναγερμού να προτείνει αύξηση του ποσοστού εισδοχής των κομμάτων, στην Βουλή.

Υστερα από συνάντηση που είχε το πρωί με τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Προεδρος της Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση υπέστη και υφίσταται τεράστια ζημιά από την στάση του κυρίου Αναστασιάδη, στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Ο ΔΗΣΥ από την πλευρά του, απορρίπτει τις κατηγορίες Γαλανού, ως ανεύθυνες, αστήρικτες, παραπλανητικές και επικίνδυνες γενικεύσεις και τονίζει ότι η απόφαση για αλλαγή του εκλογικού νόμου πάρθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος.


Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνων Κόφφι Ανάν υποστηρίζει ότι δεν διαφέρουν σημαντικά οι συνθήκες διαβίωσης των Εληνοκυπρίων και Μαρωνιτών εγκλωβισμένων στα κατεχόμενα από εκείνες των Τουρκοκυπρίων που ζουν στις ίδιες περιοχές.

Η αναφορά γίνεται σε έκθεση του για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο, που υποβλήθηκε στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της επιτροπής κοινωνικων και οικονομικων των Ηνωμένων Εθνών.

Την σχετική αναφορά σχολίασε ο Υπουργος Εξωτερικων Ιωάννης Κασουλίδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ομάδα από Ελληνες πρέσβεις, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε χώρες του εξωτερικού, πραγματοποίησαν στη Λευκωσία σειρά ενημερωτικών συναντήσεων.

Στην Βουλή ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του σώματος Σπύρο Κυπριανού καθώς και από τον αναπληρωτή πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού.

Στην Ιερα Αρχιεπισκοπή συναντήθηκαν με τον προκαθήμενο της εκκλησίας της Κύπρου.

Από τον Μακαριώτατο ενημερώθηκαν για το Κυπριακό πρόβλημα καθώς επίσης και για την πορεία του εθνικού μας προβλήματος.

Οι πρέσβεις πραγματοποίουν σειρά επαφών με προσωπικότητες της Κυπριακής ζωής, προκειμένου ενημερωθούν για το κυπριακό το οποίο και θεωρούν ως σημαντικό μέρος, της, δουλειάς τους.


Εφθασε το πρωί στην Κύπρο, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και πρώην Αντικαγκελλάριος της Γερμανίας Χανς Ντήτριχ Γκένσερ, ως φιλοξενούμενος της Λαικής Τράπεζας.

Συναντήθηκε διαδοχικά με τον Προεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Γιώργο Βασιλείου.

Σε σύντομες δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κύριος Γκένσερ είπε ότι συζήτησε με τον Προεδρο Κληρίδη, την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, την κατάσταση στο Κυπριακό και την εμπλοκή των Οκτώ, βιομηχανικά πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου.

Επίσης, εξέφρασε την ευχή, η Κύπρος να καταστεί το συντομότερο δυνατό πλήρες μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης, διότι είναι αρκετά καλά προετοιμασμένη.


Μάχη με τα σίδερα και τα χώματα έδωσαν άντρες της ομάδας διάσωσης, προκειμένου να απελευθερώσουν δύο εργάτες οι οποία εγκλωβίστηκαν σε εργοτάξιο, στην λεωφόρο Κέννεντυ, στην Λευκωσία.

Ενώ οι εργάτες, ασχολούνταν με την αντιστήριξη υπόγειων θεμελίων, με ξύλινους πασσάλους, υποχώρησε το έδαφος με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν από όγκους χωμάτων και μεγάλες δέσμες σιδήρου οικοδομής.

Πρόκειται για τον Κώστα Αβραάμ 21 ετών από τα Πολεμίδια ο οποίος απεγκλωβίστηκε αμέσως και φέρει κακώσεις.

Ο δεύτερος τραυματίας ο οποίος κατάγεται από την Βουλγαρία, καταπλακώθηκε από χώμα, σίδερα και ξύλα και υπέστη πολλαπλά κατάγματα στα δύο άκρα.

Οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό του κρατησαν μιά ώρα.

Και οι δύο, μεταφέρθηκαν στις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και κρατήθηκαν για νοσηλεία.


Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα την ερχόμενη Παρασκευή απο τις μία μετά το μεσημέρι όπως ανακοίνωσε σε διάσκεψη τύπου, η ΠΟΒΕΚ.

Εξάλλου στις τρείς το απόγευμα οι καταστηματάρχες θα συγκεντρωθούν έξω απο την βουλή όπου θα συζητήται η αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Μέλιος Γεωργιου, τόνισε πως η πρόταση νόμου που θα συζητηθεί στη βουλή (και εισηγήται την λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις δέκα το βράδυ για έξι μέρες την εβδομάδα), θα σημάνει την καταστροφή των μικρομεσαίων καταστηματαρχών.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και αναμένεται να πέσουν λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 στα παράλια και στους 4 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε, οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 30 March 1999 - 16:27:14 UTC