Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-03-19

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη έδωσαν σήμερα οι δύο νέοι Υπουργοί.

Το Υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο εγκεκριμένος λογιστής-σύμβουλος επιχειρήσεων, Τάκης Κληρίδης, ενώ ο μέχρι πρό τινος Υπουργός Οικονομικών, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, αναλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών σε διαδοχή του παραιτηθέντος Υπουργού Ντίνου Μιχαηλίδη.

Καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου ανέλαβε ο δημοσιογράφος Κώστας Σερέζης, ο οποίος διαδέχεται τον παραιτηθέντα Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα νέα μέλη της κυβέρνησης του θα εκτελέσουν τα καθήκοντα τους στο ακέραιο με ευ-συνειδησία.

Απαντώντας εκ μέρους των δύο Υπουργών και του νέου Κυβερνητικού Εκπροσώπου ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, διαβεβαίωσε οτι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε με επάρκεια να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και να δικαιώσουν τις προσδοκίες του προέδρου της Δημοκρατίας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Λόγο για σπίλωση ατόμων χωρίς αποδείξεις και με τη μέθοδο των ψιθύρων, κάνει ο Πρόεδρος Κληρίδης στην απαντητική επιστολή του προς τον Ντίνο Μιχαηλίδη.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφήνει αιχμές εναντίον της Βουλής επειδή, παρά τα 39 χρόνια ζωής της, δεν έχει θεσμοθετήσει ή υιοθετήσει, όπως παρατηρεί, κανόνες για τον τρόπο με τον οποίο διερευνώνται καταγγελίες εναντίον προσώπων που κατέχουν πολιτικά αξιώματα.

Από την πλευρά του, ο τέως Υπουργός Εσωτερικών στην επιστολή παραίτησης του τονίζει ότι απώτερος στόχος, διαμέσου της ανίερης και ανηλεούς πολεμικής εναντίον του, όπως την χαρακτηρίζει, ήταν να πληγεί και να εξουδετερωθεί το πρόσωπο του Προέδρου Κληρίδη.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας υποβλήθει σήμερα σε νοσοκομείο του Λονδίνου σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.

Ο κύριος Χριστόφιας είχε τέσσερις αρτηρίες κλειστες και αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα.

Να ακούσουμε τι μεταδίδει από το Λονδίνο ο Ανταποκριτής του ΛΟΓΟΥ Μιχάλης Ελληνας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Κοριτσάκι, μόλις πεντέμισυ ετών, βρήκε χθες βράδυ τραγικό θάνατο, μετά από ατύχημα, ενώ έπαιζε στο σπίτι της.

Πρόκειται για την Νίκη Λουκά, κάτοικο Λακατάμειας η οποία στην προσπάθειά της να κατεβάσει ένα παιγνίδι από έπιπλο, αυτό έπεσε και την καταπλάκωσε.

Αμέσως μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, και γύρω στις οκτώ και τριάντα παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στο μοιραίο.


Χωρίς πρόοδο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, ανάμεσα στις αρχές της Δημοκρατίας και του επιτετραμένου του Λιβάνου, για το θέμα των 84 λαθρομεταναστών, που εντοπίστηκαν χθες σε λέμβο στην θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο και οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Λαρνακας.

Οι αρμόδιες αρχές ελπίζουν ότι τελικά θα πετύχουν την επιστροφή των λαθρομεταναστών στην Τρίπολη του Λιβάνου.


Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης των κυπριακών αερογραμμών με τους εργαζόμενους για μισθολογικές αυξήσεις ύψους 4.5 % και ανανέωση της συλλογικής τους σύμβασης.

Η πρόταση της εταιρίας για 5ετή σύμβαση με μικρές αυξήσεις μόνο για όσους έχουν μισθό κατώτερο των χίλιων λιρών κρίθηκε απο τους εργαζόμενους ως απαράδεκτη.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του συμβουλίου της εταιρίας Τάκης Κυριακίδης, δικαιολόγησε τις μικρές αυξήσεις που παραχωρούνται στην ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών στην εταιρία. .


Τριπλό έγλημα μερα μεσημέρι στην Αθήνα.

Αλβανός ξεκλήρησε μια οικογένεια ομοεθνών του και στη συνεχεια αυτοκτόνησε.

Δραστης και αυτόχειρας είναι ο Πύρος Κιραλάρι 37 ετών από το Φιερι και θυματα ο Πετρος Αναγνωστη 32 χρονων και η κόρη του 15, ενω σε κρισιμη κατασταση νοσηλεύεται η γυναικα του.

Τα γεγονότα διαδραματιστηκαν στη Λεοφώρο θησέως 100 στην Καλιθεα.

Συμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα οι τεσσερις λογομάχησαν στο δρόμο και αμέσως ο δράστης έβγαλε πιστόλι και τους πυροβόλησε εν ψυχρό.

Μετά απο λίγο επέστρεψε στο ίδιο μέρος και αυτοπυροβολήθηκε

Οπως αναφερουν οι πληροφορίες πρόκειται για ερωτική τραγωδία αφού ο δράστης διατηρούσε δεσμό με τη σύζυγο του θύματος.


Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, παραπέμφθηκαν το πρωί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, τρία πρόσωπα για τη ληστεία της Τράπεζας Κύπρου στον Υψωνα.

Πρόκειται για τους Γεώργιο Χριστοδούλου, 41 ετών, τον γιο του Πανίκο, άλλως Πίκλα, 26 ετών και Παντελή Ιωάννου, 26 ετών.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, προφυλακίστηκαν μέχρι τις τριάντα Απριλίου, ημέρα κατά την οποία, αρχίζει η δίκη στο κακουργιοδικείο.


Συνεχιζονται σήμερα, για δεύτερη μέρα οι εργασίες του πέμπτου συνεδριου του ΠΑΣΟΚ με ομιλίες των συνέδρων

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν στο βήμα του συνεδρίου ήταν ο Πρώην Υπουργός Εξωτερικών Θεοδωρος Παγκαλος και αποδοκιμαστηκε από μερίδα συνέδρων, όταν σε μια αποστροφή του, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ, εχει ανάγκη από μια πολιτική νεολαίας γιατί δεν έχει προσβαση στη νέα γενιά.

Οι ιδιοι σύνεδροι λίγο αργότερα φώναξαν λευτεριά στον οτσαλάν για να απαντήσει ο Θεόδωρος Παγκαλος σε έντονο ύφος ότι συμφωνεί μαζί τους και ότι επιχείρησε τη λευτεριά και ανέλαβε τις ευθύνες του, οι οποίες θα κριθούν από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής και όχι από λαϊκό δικαστηριο.

Οι ομιλίες των άλλων κορυφαίων στελεχών του κινήματος επικεντρώθηκαν στην αναγκη ενότητας του κόμματος και της νίκης στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.


Η προσφορά ζωής και ανθρωπιάς απο τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, συνεχίζεται και φέτος με την πλήρη υποστήριξη του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο υιοθέτησε την εικοστή-τέταρτη Πορεία Χριστοδούλας.

Την Δημοσιογραφική Διάσκεψη που έδωσαν απο κοινού η Τράπεζα Κύπρου και ο Σύνδεσμος, παρακολούθησε ο Γιώργος Μιχαήλ.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Στα έντεκα κόμμα οκτώ εκατομμύρια λίρες έφθασε το κέρδος εργασιών του Συγκροτήματος της Ελληνικής Τράπεζας κατά το 1998, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του δεκαέξι κόμμα έξι τοις εκατό σε σχέση με το 1997.

Η αύξηση αυτή θεωρείται πολύ ικανοποιητική δεδομένου ότι την χρονιά που μας πέρασε αναλώθηκε στην ανασυγκρότηση και υλοποίηση σημαντικών στρατηγικών επενδύσεων του Συγκροτήματος.


Πενήντα-τρείς τουλάχιστον άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι απο εκατό τραυματίσθηκαν απο έκρηξη βόμβας σε κεντρική αγορά στην Ρωσία.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη του Βλαδικαυκάσου, που συνορεύει με την Τσετσενία.

Την ώρα της έκρηξης εκατοντάδες πρόσωπα πραγματοποιούσαν τα ψώνια τους εν'όψει του Σαββατοκυρίακου.

Ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν οτι η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό με επτά κιλά δυναμίτιδας.

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ανακοίνωσε οτι ο Πρόεδρος της χώρας Μπαρίς Γιέλτσιν έδωσε εντολή στον Πρωθυπουργό Γιεβγκένι Πριμακώφ, να προχωρήσει σε έρευνες, τονίζοντας παράλληλα οτι πρόκειται για μια χωρίς προηγούμενο τρομοκρατική ενέργεια.


Μια ανάσα μακριά απο την ένοπλη σύρραξη στα Βαλκάνια, φέρνει το ΝΑΤΟ και τους Σέρβους η διακοπή των συνομιλιών για την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο.

Γερμανία και Βρετανία κάλεσαν ηδη τους υπηκοους τους να εγκαταλείψουν αμέσως την Σερβική επαρχία.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Στην μνήμη του αγωνιστή της Ελευθερίας Θεόφιλου Γεωργιάδη, που δολοφονήθηκε άνανδρα πριν από πέντε χρόνια από τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, είναι αφιερωμένη αυτό το Σαββατοκυρίακο, η διαφωτιστική εκστρατεία του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Αύριο Σάββατο, με τα μέλη του ΠΑΚ, τους συγγενείς αγνοουμένων, τα μέλη της Αδούλωτης Κερύνειας και της Ελεύθερης Μόρφου, θα βρίσκονται στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, πενήντα μαθητές του GRAMMAR SCHOOL Λεμεσού, που θα συνοδεύονται από καθηγητές.

Στη διαφωτιστική εκστρατεία θα συμμετάσχει και η Λέσχη LIONS Αμμοχώστου ΣΑΛΑΜΙΣ.

Την Κυριακή, τη διαφωτιστική εκστρατεία θα ενισχύσουν η Πολιτιστική Επιτροπή Κυπερούντας με την χορωδία της Χριστιανικής Κίνησης της Κοινότητας, ως και το χορευτικό συγκρότημα Κυπερούντας, που θα παρουσιάσουν αντικατοχικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Επίσης, στο Οδόφραγμα, θα βρίσκεται και το ογδοηκοστό-δεύτερο Σύστημα Προσκόπων Αγίων Ομολογητών.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε σταδιακά η σκόνη θα υποχωρήσει, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως νοτιοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 στα παράλια και στους 4 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 19 March 1999 - 16:27:14 UTC