Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-03-17

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Την απόφασή του, να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα, διαβίβασε το πρωί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Υπουργός Εσωτερικών.

Μετά από τρίωρη συνάντηση, με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τους στενούς του συνεργάτες, ο Ντίνος Μιχαηλίδης ανέγνωσε γραπτή δήλωσή του.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Οι δρομολογούμενες από χθες εξελίξεις, στον κυβερνητικό χώρο άρχισαν νωρίς το πρωί στο Προεδρικό, όπου μετέβησαν ο Πρόεδρος και ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η σύσκεψη στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, με θέμα την παραίτηση του Υπουργού Εσωτερικών, καθυστέρησε την έναρξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία άρχισε στις έντεκα και τριάντα, αντί στις εννέα που ήταν προγραμματισμένη.

Προπομπός της σημερινής απόφασης του κυρίου Μιχαηλίδη ήταν ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος, αναχωρώντας από το Προεδρικό, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Εσωτερικών για το ρόλο που διαδραμάτισε, στην πολιτική ζωή του τόπου.

Αμέσως μετά την επίσημη δήλωση του Ντίνου Μιχαηλίδη, και μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό μετέβησαν διαδοχικά ο Αλέξης Γαλανός και η ηγεσία των Ενωμένων Δημοκρατών.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν χαρακτηρίσθηκε ορθή, η πολιτική κίνηση του Ντίνου Μιχαηλίδη.


Από τον χρόνο που θα υποβάλει την παραίτηση του ο Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης, θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα του επιτραπεί να μιλήσει αύριο ενώπιον της Βουλής.

Σχετική γνωμάτευση του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Νίκου Χαραλάμπους, υποβλήθηκε το μεσημέρι στη Βουλή.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΚΙΔΗ


Λαδώματα στην Υπηρεσία του Φόρου Εισοδήματος ανακάλυψε η αστυνομία, ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία, και προς διευκόλυνση των ανακρίσεων συνέλαβε δύο πρόσωπα.

Πρόκειται για τους λειτουργούς της υπηρεσίας, Θεοφάνη Κωνσταντίνου, από την Μακεδονίτισσα, και Γεώργιο Παττίκη.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Κωνσταντίνου, συνελήφθη ενώ παραλάμβανε πλαστική τσάντα που περιείχε το ποσό των πέντε χιλιάδων λιρών σε μετρητά, από τον έμπορο υποδημάτων, Αλκη Σταυρινό, από την Λευκωσία.

Οπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο όπου ο Κωνσταντίνου οδηγήθηκε το πρωί, υπάλληλοι του Φόρου Εισοδήματος, ζητούσαν από τον Αλκη Σταυρινό, μέσω ελεγκτικού γραφείου, ποσό πέντε χιλιάδων λιρών ώς δώρο, με την υπόσχεση να του διευθετήσουν φορολογικές οφειλές για το 1994, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου σαράντα χιλιάδες λίρες.

Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει άγνοια για την εν λόγω κομπίνα, ενώ, η αστυνομία κατέχει στοιχεία που πιθανό να εμπλέκουν και άλλους Δημόσιους Λειτουργούς στην υπόθεση.

Το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του.

Ο δεύτερος ύποπτος, Γεώργιος Πατίκκης, συνελήφθη γύρω στις δύο το απόγευμα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Λόγου, αναμένονται καί άλλες συλλήψεις.


Γερμανός δραπέτης ξεγέλασε ακόμη και τις φημισμένες ισραηλινές αρχές ασφαλείας και διέφυγε για να συλληφθεί χθες το απόγευμα από τις κυπριακές αρχές ασφαλείας στο λιμάνι Λεμεσού.

Ο Γερμανός καταζητούμενος τέθηκε υπό κράτηση με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και εντός των ημερών αναμένεται να εκδοθεί στη χώρα του.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η Μεγάλη Βρετανία υποστηρίζει την εμπλοκή των Οκτώ ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου, στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Στη δήλωση αυτή προέβη ο αποχωρών Υπατος Αρμοστής της χώρας Ντέϊβιντ Μάτεν, τονίζοντας πως όσο περισσότερες χώρες μπορούν να διαδραματίσουν ένα θετικό ρόλο, τόσο σημαντική θα είναι η βοήθεια της διεθνούς προσπάθειας.

Ο κύριος Μάντεν είχε μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να αποχαιρετήσει τον Πρόεδρο Κληρίδη, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο.

Τον κύριο Μάντεν διαδέχεται ο κύριος Εντουαρτ Κλέϊ, ο οποίος υπηρέτησε και στο παρελθόν στην Κύπρο, από το πόστο του πολιτικού Συμβούλου της Υπάτης Αρμοστείας, τα έτη 1986 - 1989.


Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να πωλήσει μετοχές του ξενοδοχείου "Χίλτον" και να ξαναπροσπαθήσει να ενοικιάσει το "Φιλοξενία" σε ενδιαφερόμενο.

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, ύστερα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε ότι το σώμα αποφάσισε να ζητήσει προσφορές για πώληση ολόκληρου του μεριδίου της κυβέρνησης στο "Χίλτον", που φθάνει το 82% περίπου των συνολικών μετοχών.

Για το ξενοδοχείο Φιλοξενία ο κύριος Ρολάνδης σημείωσε ότι σε περίπτωση που δεν θα βρεθεί εταιρεία ή πρόσωπο να το ενοικιάσουν, τότε θα χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει κάποιο υπουργείο.


Τα μέλη της Ευρωπαικής Επιτροπής εξέφρασαν την επιθυμία να αντικατασταθούν το ταχύτερο δυνατό.

Σε ανακοίνωση της, η Επιτροπή ζητεί από τα κράτη-μέλη να ορίσουν μιά νέα επιτροπή, όπως προβλέπεται από την Ευρωπαική Σύνθήκη.

Οι παραιτηθέντες 20 επίτροποι τονίζουν, επίσης, ότι από εδώ και πέρα, θα ασκούν περιορισμένες εξουσίες, αναλαμβάνοντας μόνο επείγουσες υποθέσεις και δεν θα πάρουν άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Χαβιέ Σολάνα δεν έχει χρόνο ούτε να σκεφθεί το ενδεχόμενο ανάληψης καθηκόντων προέδρου της Κομισιόν, αφού είναι απασχολημένος με την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο.


Γιά διαφθορά, δωροληψία και απάτη βρέθηκε ένοχος ο πανίσχυρος πρώην υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ, Αριέ Ντερί, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ντερί, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Σιά, κατηγορείτο γιά δωροληψία, απάτες και κατάχρηση εξουσίας, κατά την διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Εσωτερικών, στη δεκαετία του 80.

Για τα εν λόγω αδικήματα προβλέπεται ποινή φυλάκισης, μέχρι επτά χρόνια.

Η απόφαση του δικαστηρίου των Ιεροσολύμων, προκάλεσε έντονη αναταραχή στην πολιτική σκηνή της χώρας και θεωρείται ισχυρό πλήγμα γιά τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ενόψει των γενικών εκλογών, πού θα διεξαχθούν στις 17 Μαίου.


Λύση-απάτη στο Κοσσυφοπέδιο προσπαθούν να επιβάλουν οι διεθνείς μεσολαβητές στις συνομιλίες του Παρισιού, υποστήριξε ο πρόεδρος της Σερβίας, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς.

Πάντως, παρατηρητές θεωρούν ότι οι συνομιλίες θα καταλήξουν σε αποτυχία, ενώ την ίδια ώρα Σέρβοι και Αλβανοί κλιμακώνουν τις συγκρούσεις στην ταραγμένη επαρχία.

Εν τω μεταξύ, οι Νατοικές δυνάμεις βρίσκονται πανέτοιμες γιά δράση, εάν δεν υπογραφεί ειρηνευτική συμφωνία.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε παροδικές νεφώσεις πιθανό να δώσουν μερικές ελαφρές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοανατολικοί ασθενείς ως μέτριοι, 2 ως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 17 March 1999 - 16:27:15 UTC