Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-03-12

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρεται κυρίες και κύριοι.

Επιχείρηση σκούπα στην παραλία του φάρου στην Κάτω Πάφο, πραγματοποίησαν τα ξημερώματα κλιμάκια του Δήμου Πάφου, συνοδευόμενα από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η επιχείρηση ήταν στο πλαίσιο της εκστρατείας κατεδάφισης όλων των παράνομων υποστατικών, που βρίσκονται εντός των δημοτικών ορίων.

Σύμφωνα με τον Δήμο Πάφου, η εκστρατεία πάταξης της παρανομίας, θα συνεχιστεί όχι μόνο στις παραλίες, αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα αναψυχής και καταστήματα, που διατηρούν παράνομες προσθήκες, τζαμαρίες και πινακίδες.


Σε πολιορκία του Προεδρικού με τα τρακτέρ τους, προχώρησαν σήμερα οι πατατοπαραγωγοί της επαρχίας Λευκωσίας, αξιώνοντας οικονομική στήριξη, απο την κυβέρνηση.

Προειδοποιούν ταυτόχρονα, πως εαν δεν εισακουστούν, θα λάβουν πιό δυναμικά μέτρα.

Οπως δηλώνουν, ο φετινος χειμώνας ήταν καταστροφικός για τις σοδειές τους.

Απο τους επτά χιλιάδες τόνους που αναμενοταν να φθάσει η φετινή παραγωγή τους, περιορίστηκε στις δυόμισι χιλιάδες.

Με υπόμνημα τους προς τον Προεδρο της Δημοκρατίας, οι πατατοπαραγωγοί, ζητουν όπως η κυβέρνηση, εγκρίνει και καταβάλει άμεσα στους πληγέντες πατατοπαραγωγούς, ουσιαστική οικονομική βοήθεια, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Την εκδήλωση, αρνήθηκε να στηρίξει η ηγεσία του Παναγροτικού, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στο αρμόδιο υπουργείο να μελετήσει το θέμα.

Ωστόσο μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν στην πορεία προς το Προεδρικό.


Σε τριετή φυλάκιση, καταδικάστηκε από το κακουργιοδικείο ο ουρολόγος Αχιλλέας Κορέλλης.

Ο Κορέλλης είχε βρεθεί ένοχος στην κατηγορία του βιασμού νεαρής ασθενούς του.

Στην απόφασή του το δικαστήριο παρατηρεί ότι τα διαδραματισθέντα έγιναν υπό το πρόσχημα ιατρικής εξετάσεως και κατάχρησης θέσεως εμπιστοσύνης, γεγονός που συνηγορεί υπέρ της επιβολής αποτρεπτικής φύσεως ποινής.

Η ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος για τέτοιο αδίκημα φτάνει μέχρι και την ισόβια φυλάκιση.

Ο Αχιλλέας Κορέλλης, επιμένει πάντως στην αθωώτητά του, και όπως δήλωσε θα εφεσιβάλει την απόφαση.


Ως μη σοβαρή χαρακτήρισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, την υπόθεση στην οποία ο Δεσμοφύλακας Σωκράτης Σωκράτους 27 ετών, φέρεται να πήρε 500 λίρες από τον βαρυποινίτη Αλ Καπόνε.

Η κατηγορούσα αρχή, απέσυρε σήμερα τις κατηγορίες για απόπειρα συνδρομής απόδρασης φυλακισμένου και της κατοχής εκρηκτικών υλών, ενώ παρέμεινε μόνο η κατηγορία για δεκασμό δημοσίου Υπαλλήλου.

Το δικαστήριο, διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Σωκράτους, αφού υπογράψει εγγύηση δύο χιλιάδων λιρών και να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό.

Προηγουμένως απέρρριψε αίτημα της κατηγορούσας αρχής, να διαταχθεί να παραδώσει ο δεσμοφύλακας τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και να τεθεί στο στοπ- λιστ.


Φιάσκο χαρακτήρισε ο Χρήστος Πουργουρίδης την αθωωτική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον Υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη σε σχέση με τις καταγγελίες για αθέμιτο πλουτισχό.

Ο κύριος Πουργουρίδης σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποίησε το μεσημέρι στο γραφείο του, κατήγγειλε ότι, με την αποφαση του το Υπουργικό Συμβούλιο, φάνηκε ότι κάποιοι από την αρχή τροχειοδρόμησαν ενέργειες για συσκότιση κι όχι διαφώτιση του λαού.


Στα μέσα του 1999 αναμένεται να μεταφερθούν στην Κρήτη, οι πύραυλοι ΕΣ-300, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας.

Οπως δήλωσε ο Αναπληρωτής διευθυντής της Ροσβαρουζένιε, έχουν διευθετηθεί όλα τα ζητήματα νομικής και οικονομικής φύσης, για εγκατάσταση των πυραύλων.

Σύμφωνα με πηγές του Ρωσικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Νοβόστι, μέχρι το τέλος Ιουλίου του '99, η Μόσχα, θα είναι έτοιμη να εγκαταστήσει στην Ελλάδα τις έξι συστοιχίες πυραύλων μικρού βεληνεκούς, Τορ Μ1, και στα τέλη του 2000 προγραμματίζεται η μεταφορά στην Ελλάδα, ακόμη 15 συστοιχιών τέτοιων πυραύλων.


Το υπουργείο εξωτερικών επέκρινε τις χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού απεσταλμένου Ντέτλεφ Ράντσαου, σύμφωνα με τις οποίες παρουσίαζε και τις δύο πλευρές, ως ανελαστικές στο κυπριακό.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν αντιλαμβάνεται πως και οι δύο πλευρές θεωρούνται ανελαστικές, όταν ο Ραούφ Ντενκτάς είναι αυτός που απορρίπτει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, και θέτει όρους για να προσέλθει σε διάλογο.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΚΕΑ Αλέξης Γαλανός, ζήτησε απο την κυβέρνηση, να λάβει πιο σκληρή στάση έναντι των απεσταλμένων διαφόρων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν να μας μεταφέρουν το ρεαλισμό με αποδοχή των πραγματικοτήτων όπως τις θέλει ο Ντ

ενκτάς και η Τουρκία.


Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το απόγευμα με ψηφοφορία, στη Βουλή των Ελλήνων, η συζήτηση πρότασης εκατόν δεκαέξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για την σύσταση Εξεταστικής εκ των πραγμάτων Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν πολιτικές ευθύνες από τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση Οτσαλάν.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί ομόφωνα, από τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Ελλάδος.

Πάντως η σημερινή συζήτηση επί της πρότασης, ξεκίνησε χωρίς προηγουμένως να κατατεθεί το πόρισμα της Εισαγγελίας, στο θέμα Οτσαλάν.

Ωστόσο η μη έγκαιρη επίδοση του εισαγγελικού πορίσματος, δεν εμπόδισε τους ομιλητές να το επικαλεσθούν, δεδομένου ότι είχαν λάβει χθες, γνώση του περιεχομένου του, μέσω του τύπου.

Το μεσημέρι εξάλλου, ο Πρωθυπουργός Σημίτης είχε σύσκεψη στο πολιτικό γραφείο της Βουλής, με τους Υπουργούς Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, Αμύνης Ακη Τσοχατζόπουλο, Δημοσίας Τάξεως Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Υπουργό αναπληρωτή των Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη.

Σύμφωνα με την Ελληνική τηλεόραση, στη σύσκεψη, συζητήθηκε το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα Οτσαλάν, ενώ συμμετείχε για λίγο και ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Παύλος Αποστολίδης.


Θέμα δυσμενούς διάκρισης σε βάρος του ΑΚΕΛ, ήγειρε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του εσωτερικού διαλόγου.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας έκανε λόγο για έλλειψη αξιοκρατίας σε προσλήψεις και προαγωγές στο δημόσιο.

Οσο αφορά τα θέματα του εσωτερικού διαλόγου διαπιστώθηκε σμίκρυνση των διαφορών μεταξύ ΑΚΕΛ και κυβέρνησης, στο κεφάλαιο του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Το κόμμα της αριστεράς επέδωσε γραπτώς τις θέσεις του, στα θέματα της προτεινόμενης ατζέντας, ενώ αναμένεται και νέα συνάντηση των δύο πλευρών, στο πλαίσιο του δευτερου γύρου του διαλόγου.


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη είχε στην Αθήνα, αντιπροσωπεία της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, μίας απο τις μεγαλύτερες εβραϊκές οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

Η δεκαμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.


Με τη χάραξη στρατηγικής και τη λήψη μέτρων όσον αφορά την απεργία στα δύο ξενοδοχεία του συγκροτήματος ΛΟΡΔΟΣ ασχολήθηκαν οι έμμισθοι οργανωτικοί αξιωματούχοι των δύο Ομοσπονδιών ΣΕΚ και ΠΕΟ σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο οίκημα της ΣΕΚ στη Λάρνακα.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά τη συνεδρία, είναι η συγκέντρωση στελεχών από όλες τις επαρχίες στον χώρο της απεργίας, πικετοφορία διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια υπουργείων στη Λευκωσία και πικετοφορία συμπαράστασης στις επαρχίες.

Σ' ότι αφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε από την προειδοποίηση για μαζικές απολύσεις στο ξενοδοχείο ΑΙΝΕΙΑΣ στην Αγία Νάπα αναφέρθηκε ότι έχει παραβιαστεί ο κώδικας βιομηχανικών σχέσεων αφού ο εργοδότης έχει προχωρήσει στην επίδοση επιστολών απόλυσης χωρίς να διεξάγει διάλογο με τις συντεχνίες.

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση της εταιρείας Λόρδος Χοτέλς αναφέρει ότι, ούτε σήμερα δεν είναι δυνατόν η διαπραγμάτευση να καταλήξει σε ικανοποιητική λύση, εφόσον οι Συντεχνίες επιμένουν στις θέσεις τους, που είναι θέσεις που πλήττουν κατάφορα τον θεσμό της παραγωγικότητας και της οικονομίας στις επιχειρήσεις.


Ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι μέλη των εξι κυριότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων, συναντήθηκαν στο πλαίσιο των παρασκευαστικών επαφών, με σκοπό την προώθηση του τρίτου πανσυδικαλιστικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαίου στο Λήδρα Πάλλας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΣΕΚ Δημήτρη Κιττένη, θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων και με το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο κοινοτήτων, αλλα και της εργατικής τάξης

Από την πλευρά του ο Νιχάτ Ελμάζ εκπρόσωπος της Τ.Κ συνδικαλιστικής οργάνωσης ΤΟΥΡΚΕΣΕΝ, απορρίπτοντας τις επικρίσεις του τουρκοκυπριακού τύπου για αυτη τη δραστηριότητα, λόγω κυρίως της υπόθεσης Οτσαλάν, τόνισε ότι οι συνδικαλιστές θα επιμείνουν στις προσπάθειές τους.


Τα προβλήματα που υπάρχουν, πρέπει να λυθούν, αλλά ο διδακτικός χρόνος των παιδιών πρέπει να γίνει σεβαστός.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Ουράνιος Ιωαννίδης, σχολιάζοντας την έναρξη του διαλόγου με την ΟΕΛΜΕΚ.

Για τις χορηγίες, είπε ότι δεν παρέχονται σε αυτούς που φοιτούν σε μεταλυκειακές ή μη αναγνωρισμένες σχολές.

Τέλος, ο κύριος Ιωαννίδης ανακοίνωσε έρευνα, εναντίον κολλεγίου για παραπλανητική διαφήμιση, ύστερα από καταγγελία καθηγητή.


Ο Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ είναι ο νεος Πρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κομματος.

Ο Σρέντερ διαδέχεται στην προεδρία των Σοσιαλδημοκρατών τον Οσκαρ Λαφοντέν, ο οποίος παραιτήθηκε χθες βράδυ, αφήνοντας παράλληλα κενή την θέση του Υπουργού Οικονομικών, την οποία κατέχει απο σήμερα, ο πρώην Πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου της Εσσης Χάνς Αϊχελ.

Ο Αϊχελ είχε ηττηθεί στις τοπικές εκλογές της Εσσης τον περασμένο Φενρουάριο απο τον Χριστιανοδημοκράτη αντίπαλο του.

Πολλά ηγετικά στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος είχαν ταχθεί απο χθες βράδυ υπέρ της ανάληψης της ηγεσίας του κόμματος απο τον Σρέντερ.

Πάντως το κόμμα των Πρασίνων που συμμετέχει στην Κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες δεν θεωρεί οτι η παραίτηση Λαφοντέν θέτει σε κίνδυνο την κυβέρνηση.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει αίθριος με ασθενείς βόρειους ανέμους 2 ως 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα παράλια και στους 3 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 12 March 1999 - 16:27:10 UTC