Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-02-12

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ενοπλη ληστεία διαπράχθηκε στο πρωί σε κεντρικό υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου, στο κέντρο της Λευκωσίας.

Δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι, άρπαξαν γύρω στις 60 χιλιάδες λίρες και διέφυγαν με αγωνιστική μοτοσυκλέττα.

Συνεργείο του Λόγου με τον Νίκο Κέττηρο, μετέβη επί τόπου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Τρεις ώρες μετά τη διάπραξη της ληστείας, η αστυνομία εντόπισε την μοτοσυκλέτα των δραστών, στη λεωφόρο Βύρωνος στη Λευκωσία, στο υπόγειο της πολυκατοικίας ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ.

Τον συγκεκριμένο χώρο, υπέδειξε στην Αστυνομία, η Τασούλα Κουρσάρη, υπάλληλος, σε δικηγορικό γραφείο που βρίσκεται στη περιοχή.

Η κυρία Κουρσάρη, είχε αντιληφθεί την μοτοσυκλέτα χθες το βράδυ ενώ σήμερα το πρωί, παρατήρησε ότι δεν ήταν εκεί.

Η Αστυνομία, απέκλεισε αμέσως τον χώρο και άνδρες της, άρχισαν τις δακτυλοσκοπικές έρευνες, για ανεύρευση αποτυπωμάτων που πιθανόν να άφησαν οι ληστές.


Σε αδιέξοδο κατέληξαν και οι σημερινές μαραθώνιες διαβουλεύσεις του Υπουργού Εργασίας και των λιμενεργατών αναφορικά με το θέμα των απεργιών στο λιμάνι της Λάρνακας ενώ οι απεργιές συνεχίζονται.

Εμπόδιο στις διαβουλεύσεις, απετέλεσε το θέμα της μείωσης των κόστων φορτοεκφόρτωσης στο λιμάνι της Λάρνακας, αν και τα βρήκαν στο θέμα της αποζημίωσης.

Οι λιμενεργάτες απαιτούν την απευθείας διαπραγμάτευση με τους ναυτιλιακούς πράκτορες όσον αφορά το κόστος και όχι με τον Υπουργό Εργασίας.

Ο Υπουργός εργασίας θα συνεχίσει την μεολαβητική του προσπάθεια την Δευτέρα όπου θα έχει συνάντησεις με τους Ναυτιλιακούς πράκτορες και τους αδειούχους αχθοφόρους.


Παγκύπριο χαρακτήρα προσδίδουν οι συντεχνίες στην απεργία στα ξενοδοχεία Λόρδος στη Λάρνακα.

Αποφάσισαν σε σημερινή τους συνέλευση σαν πρώτο μέτρο, την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας σε όλα τα ξενοδοχεία, ξεκινώντας από την Λάρνακα την προσεχή εβδομάδα.

Ταυτόχρονα αποφάσισαν την πραγματοποίηση τοπικών συνελεύσεων του προσωπικού σε όλα τα ξενοδοχεία, καθώς και την δημιουργία απεργιακού ταμείου, όπου ΣΕΚ και ΠΕΟ συνέφεραν τρεις χιλιάδες λίρες η κάθε μια. Επιπλεον κάθε υπάλληλος θα εισφέρει πέντε λίρες από τον μηνιαίο μισθό του.

Εν τω μεταξύ σήμερα δικαστικοί επιδοτές παρέδωσαν σε τριάντα-έξι απεργούς και δώδεκα συνδικαλιστές κλήσεις, για να παρουσιαστούν την Δευτέρα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ύστερα από αγωγή της Εταιρείας Λόρδος.

Η εταιρεία ζητά από τον κάθ'ενα αποζημίωση τριών χιλιάδων λιρών για τις ζημιές που υπέστει.


Η κυβέρνηση, αναμένει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προσέλθουν στον εσωτερικό διάλογο για εξεύρεση συναινετικών λύσεων, σε προβλήματα που προκύπτουν όσον αφορά την ενταξιακή πορεία, την οικονομία και θέματα θεσμών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, προειδοποίησε ότι εάν δεν βρεθούν λύσεις, η κοινωνία μας, θα βρεθεί προ οδυνηρών εκπλήξεων.

Πάντως, ο Χρήστος Στυλιανίδης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση για ιδεολογική ισοπέδωση, καθώς τα κόμματα διατηρούν διαφορετικές απόψεις, στα θέματα που προτείνει ο Πρόεδρος Κληρίδης για συζήτηση.


Σωστή χαρακτήρισε ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών, Γιώργος Βασιλείου, την ενέργεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, να αποστείλει πρός τα κόμματα επιστολή, στην οποία συμπεριλαμβάνεται ημερήσια διάταξη, επτά θεμάτων πρός συζήτηση.

Σε δηλώσεις του, έπειτα από συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο κύριος Βασιλείου, είπε ότι η ενέργεια είναι σωστή, με την έννοια ότι διαμορφώνει - όσο το δυνατόν, καλύτερο κλίμα κατανόησης.

Σημείωσε επίσης ότι η επιστολή, θα συζητηθεί σε κομματικό επίπεδο και θα καθοριστούν οι απόψεις των Ενωμένων Δημοκρατών.


Τους προϋπολογισμούς του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης, συζήτησε σε κλειστή συνεδρία, η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, στην παρουσία των Υπουργών Αμύνης και Οικονομικών και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

Στην συνεδρία, έγινε επίσης ενημέρωση για την συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, με την Ελλάδα, που υπεγράφη πρόσφατα στην Αθήνα, καθώς και για τις συμφωνίες που πιθανόν να γίνουν με άλλες χώρες.

Σε δηλώσεις, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Καράς, ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός, για το Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης, αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές Μαρτίου.


Αγαπώ την εκκλησία και για το καλό της, δεν παρευρέθηκα στην κληρικο-λαϊκή συνέλευση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, για την εκλογή του Μητροπολίτη Λεμεσού, δήλωσε ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, σχολιάζοντας την χθεσινή απουσία του.

Ο Μητροπολίτης Πάφου, ανέφερε ότι έχει το θάρρος της γνώμης του και δεν του αρέσει να αλλάζει χρώματα.

Κληθείς να επισημάνει τους λόγους για τους οποίους δεν παρέστη στη συνέλευση, ο Μητροπολίτης Πάφου σημείωσε ότι αυτοί δεν είναι προς δημοσιοποίηση.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Πάφου ευχήθηκε στον Αθανάσιο, καλή επιτυχία και είπε, ότι υπάρχει αρκετή δουλειά να γίνει.


Τα Ηνωμένα Εθνη, διαβεβαιώνουν καθημερινά ότι δεν υπάρχει πρόθεση

διαφοροποίησης του καθεστώτος που επικρατεί στη νεκρή ζώνη.

Αυτό ανέφερε, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής, για τις ακριτικές περιοχές, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια με άντρες των Ηνωμένων Εθνών, στο Μάμμαρι.

Επισημαίνοντας ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό, υπήρξε υπέρβαση εξουσίας από πλευράς Ηνωμένων Εθνών, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι εξουσία και κυριαρχία, στη νεκρή ζώνη, ασκεί η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω των αρχών της.


Σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας αναμένεται να ληφθούν σήμερα.

Από τις τρεις το απόγευμα, συνεδριάζει στα γραφεία των Ενωμένων Δημοκρατών η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία και θα κληθεί να πάρει αποφάσεις σε δύο σημαντικά θέματα.

Το πρώτο θέμα, όπως αποκάλυψε προ-ημερών ο "ΛΟΓΟΣ", θα είναι η έγκριση για δημιουργία "Συνέλευσης των Πολιτών", η οποία, θα λειτουργεί στο παρόν στάδιο ως Κεντρική Επιτροπή και το δεύτερο θέμα, θα είναι η στάση του ΔΗΚΟ στις διεργασίες.


Μία νέα, ημερήσια εφημερίδα κυκλοφορεί σήμερα.

Πρόκειται για τον "Πολίτη" ιδιοκτησία των εκδόσεων Αρκτίνος.

Ο Λόγος, εύχεται στον Πολίτη, κάθε επιτυχία.

Εκδότης της εφημερίδας, είναι ο Γιάννης Παπασδόπουλος και αρχισυντάκτης ο Αριστος Μιχαηλίδης.


Μετά τις καπνοβιομηχανίες, τώρα και οι κατασκευαστές όπλων, βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"2


Μετά απο τρείς ημέρες συνεχών διαβουλεύσεων, οι Αμερικανοί Γερουσιαστές, αποφασίζουν απόψε, για το μέλλον του Μπίλ Κλίντον.

Η Γερουσία, αναμένεται να παραγματοποιήσει την τελική της ψηφοφορία, για τα δυο άρθρα, με τα οποία κατηγορείται ο Κλίντον, γύρω στις επτά το βράδυ.

Η απαλλαγή του Αμερικανού Προέδρου θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη, καθώς σήμερα, ακόμη μία Ρεπουμπλική Γερουσιαστής, δήλωσε πως θα ψηφίσει υπέρ της αθωωσης του.

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι Ρεπουμπλικάνοι, να μην μπορέσουν να συγκεντρώσουν καν απλή πλειοψηφία, για τα δύο σχετικά άρθρα.

Μετα την απόφαση ο Μπίλ Κλίντον αναμένεται να εκφράσει με ανακοινωθέν του την ανακούφιση του για το τέλος της υπόθεσης καθώς και την επιθυμία του να συνεχίσει να κάνει την δουλειά για την οποία εξελέγη.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολιγικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως νοτιοδυτικοί 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στη συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριαντα-πέντε , μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 12 February 1999 - 16:27:11 UTC