Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-01-10

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Νέα δεδομένα δημιουργούνται στον ασφαλιστικό τομέα, μετά την αγορά από την Λαική τράπεζα των τριων ασφαλιστικών εταιρειών, που ανήκουν στον όμιλο εταιριών Σιακόλα.

Η σύμφωνία για αγορά της Πανευρωπαικής Ασφαλιστικής, της Φιλικής και την Ιντεραμέρικαν απο την Λαική τράπεζα υπεγράφη την Παρασκευή.

Με βάση την συμφωνία που αποτελεί την μεγάλύτερη εμπορική πραξη που έγινε ποτέ στην Κύπρο, η Λαική τράπεζα θα καταβάλει προς τον όμιλο εταιρειων Σιακόλα ποσόν μεγαλύτερο των σαράντα εκατομμυρίων λιρών.

Σύμφωνα με την νομοθεσία η συμφωνία και το περιεχόμενο της θα διαβιβασθούν αύριο στο χρηματιστήριο.


Το κράτος, θα προχωρήσει στην πώληση μετοχών του Χίλτον και των Κυπριακών Αερογραμμών, όπως ορίζουν οι κανονισμοί του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, μετά το πέρας των εγκαινίων του οικήματος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Μαρωνιτών.

Αναφορικά με το Χίλτον, ο κύριος Ρολάνδης είπε ότι η κυβέρνηση, πιθανόν να πουλήσει ολόκληρο το μετοχικό της κεφάλαιο, ενώ για τις Κυπριακές Αερογραμμές, είπε ότι προωθείται η μείωση του ποσοστού του μετοχικού της κεφαλαίου, κάτω από το 70%.

Ο Υπουργός Εμπορίου εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση, ότι η πώληση των μετοχών, θα γίνει στα χρονικά πλάισια που θέτει το χρηματιστήριο.

Αναφερόμενος στο θέμα του τουρισμού ο Υπουργός Εμπορίου, ανέφερε πως μετά τον τερματισμό της πυραυλολογίας, το τουριστικό ρεύμα αναμένεται να σημειώσει αύξηση, η οποία μπορεί να φθάσει μέχρι και το δέκα τοις εκατόν.


Το ενδεχόμενο σχηματισμού δύναμης του ΝΑΤΟ, που θα αναλάβει την άμυνα της Κύπρου, θα διερευνύσει ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Χαβιέ Σολάνα, κατά την επικείμενη επίσκεψη του στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας το ΒΗΜΑ, ο Χαβιέ Σολάνα μεταβαίνει στην Ελληνική πρωτεύουσα, στις τέσσερεις Φεβρουαρίου όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Σημίτη καθώς και με τους Υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών.


Το τέταρτο συνεχόμενο 8ημερο διάταγμα κράτησης εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού, εναντίον του Σωτήρη Αθηνή, του Χρήστου Συμιανού, και της Ζωής Αλεξάνδρου, οι οποίοι κρατούνται για το φόνο του Χαμπή Αεροπόρου.

Οπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο η αστυνομία αναμένεται να συμπληρώσει το φάκελλο της υπόθεσης και την ερχόμενη βδομάδα θα αποσταλεί στο γενικό εισαγγελέα για να αποφασίσει τα περαιτέρω.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεων Νίκος Κόσης επανέλαβε ότι η υπόθεση θεωρείται εξιχνιασθείσα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξιχνιασθεί και ο φάκελλος της δολοφονίας του Αντρου Αεροπόρου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ως ύποπτοι για παράνομη εισαγωγή, κατοχή, προμήθεια και χρήση ηρωίνης, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, τρεις ομογενείς από τη Ρωσία και ένας Ρώσος.

Πρόκειται για τους Γιώργο Ανθιμιάδη, Ιγκόρ Θεοδωρίδη, Γεώργιο Περζιγιανίδη και Γιούρι Αλεξαντρώφ.

Επειτα από έρευνα στο σπίτι του Ανθιμιάδη, η αστυνομία βρήκε επιμελώς κρυμμένα μέσα σε πολυθρόνα, 11 δεματάκια, τα οποία περιείχαν συνολικά 16 γραμμάρια ηρωίνης.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν κρυμμένες και άλλες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών τις οποίες εισήγαγε στην Κύπρο ο Ρώσος.

Το δικαστήριο, διέταξε την κράτηση των τεσσάρων υπόπτων, για οκτώ ημέρες.


Αδιανότητες χαρακτηρίζουν τις εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία, οι φρουροί του Οδοφράγματος, οι οποίοι καταγγέλουν ότι η κυπριακή αγορά γέμισε από τουρκικά προιόντα.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΠΑΚ, Αρης Χ"Παναγιώτου, κάλεσε τον κυπριακό ελληνισμό, να καταγγείλει αυτούς που πωλούν τουρκικά προιόντα και να συνειδητοποιήσει την ζημιά που οι ενέργειες αυτές προκαλούν στον Αντικατοχικό μας αγώνα.

Τα μέλη του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος και οι συγγενείς των αγνοουμένων, συνέχισαν και σήμερα τον αντικατοχικό τους αγώνα, στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.


Τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν και άλλα επτά τραυματίσθηκαν, όταν εξαώροφο κτίριο κατέρρευσε τις πρώτες πριωνές ώρες στο Κάϊρο.

Τα σωστικά συνεργεία, προσπαθούν ακόμη να απεγκλωβίσουν άλλα 15 άτομα που πιστεύεται πως βρίσκονται παγιδευμένα στα ερείπια.

Προς το παρόν, ο αριθμός των ατόμων που διέμενε στο κτίριο, παραμένει άγνωστος.

Μεταξύ των νεκρών, συμπεριλαμβάνεται και ένα δεκατριάχρονο αγόρι.


Εντείνονται οι ανησυχίες για επιδείνωση της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, αναλαμβάνει να ξεκαθαρίσει το σκηνικό.

Οι εξελίξεις, έπειτα από τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών, μεταξύ Σερβικών στρατευμάτων και Αλβανόφωνων, βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει στο Βελιγράδι, ο νέος προεδρεύων του ΟΑΣΕ, Νορβηγός Υπουργός των Εξωτερικών, Κνουτ Βόλεμπεκ, ο οποίος συναντάται το απόγευμα, με τον γιουγκοσλάβο πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται σήμερα, οι διαπραγματεύσεις γιά την απελευθέρωση των οκτώ γιουγκοσλάβων στρατιωτών που κρατούνται όμηροι από αλβανούς αυτονομιστές στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.


Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην Ιερουσαλήμ μεταξύ 250 περίπου Παλαιστίνιων και του Ισραηλινού στρατού.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί από τη Δευτέρα, στο τμήμα της πόλης που παραμένει υπό τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού.

Οι παλαιστίνιοι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι απάντησαν με σφαίρες από καουτσούκ και με δακρυγόνα.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε, μετά τον τραυματισμό από πυρά Παλαιστινίων δυο ισραηλινών γυναικών εποίκων.

Εν τω μεταξύ μία Αμερικανίδα και ένας Καναδός, μέλη μίας χριστιανικής ειρηνιστικής οργάνωσης, συνελήφθησαν από ισραηλινούς στρατιώτες στη Χεβρώνα.

Η Σάρα Ρέτσλι και ο Πιέρ Σαντζ, μέλη της "Ομάδας Χριστιανών Ειρηνοποιών", συνελήφθησαν, όταν μπήκαν ανάμεσα σε παλαιστίνιους διαδηλωτές και σε ισραηλινούς στρατιώτες σε μία προσπάθεια να πείσουν τους δεύτερους να μην ανοίξουν πυρ εναντίον των παλαιστινίων διαδηλωτών που τους πετούσαν πέτρες.


Το Ιρακινό κοινοβούλιο απέρριψε όλα τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που προνοούν την απαγόρευση των πτήσεων πολεμικών αεροσκαφών.

Ταυτόχρονα οι 250 βουλευτές κατηγόρησαν το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία, για τη βοήθεια που παρήχαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον της χώρας.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του Ιρακινού υπουργείου Πολιτισμού, δήλωσε ότι είναι πολύ πιό σημαντική, απ' όσο αποκαλύπτει ο αμερικανικός τύπος, η κατασκοπεία, που πραγματοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω των επιθεωρητών του Διεθνούς Οργανισμού, για τον αφοπλισμό του Ιράκ.


Σε σημερινους αγωνες για το παγκυπριο πρωταθλημα πρωτης κατηγοριας το ΑΠΟΕΛ νικησε στο Μακαρειο με 5-2 τον Αρη Λεμεσού, ενω ο Απόλλωνας εκτος εδρας νικησε την ΑΛΚΗ με 2-0.
Πρόσφυγας βιοπαλαιστής, πατέρας 4 παιδιών από την επαρχία Αμμοχώστου είναι ο μεγάλος τυχερός της χθεσινοβραδυνής κλήρωσης του ΛΟΤΤΟ.

Με ένα δελτίο, αξίας 2,5 λιρών το οποίο κατατέθηκε στο πρακτορείο στοιχημάτων Κάρουλλα στη Λάρνακα κέρδισε 276 χιλιάδες 709 λίρες.

Ο υπερτυχερός δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητα του.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε θα εμφανίζονται τοπικές αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς 2έως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 3 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα επεισόδιο της ξένης κωμωδίας MR BEAN και την περιπετειώδη σειρά PENSACOLA

Στις έξι και τριάντα, θα μεταδοθεί ένα νέο επεισόδιο, της κωμικής σειράς Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΧΟΛΗ.

Ακολουθεί στις επτά και δέκα, το δεύτερο επεισόδιο της νέας σειράς του ΛΟΓΟΥ, ΑΝΗΣΥΧΑ ΧΡΟΝΙΑ

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 10 January 1999 - 15:27:24 UTC