Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-12-13

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Περί το τέλος Δεκεμβρίου θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα γύρω από τα θέματα έντασης και ασφάλειας και ειδικότερα τους πυραύλους δήλωσε ο πρόεδρος της δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, επιστρέφοντας από τη Βιέννη, προσθέτοντας ότι η τελική διευθέτηση θα γίνει πριν την σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείς.

Ο κ. Κληρίδης σημείωσε ότι κατά τη παραμονή του στην Αυστριακή πρωτεύουσα δεν είχε καμία επαφή ούτε με εκπροσώπους των Ηνωμένων ΕΘνών ούτε και με τον αμερικανό απεσταλμένο Τόμας Μίλλερ, ενώ και κατά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργού δεν τέθηκε το θέμα των πυραύλων.

Επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση στο τραπέζι, ενώ ανέφερε ότι αύριο το πρωί θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με την Αν Χέρκους.

Αίτημα μας τόνισε τέλος είναι η ουσιαστική μείωση των εξοπλισμών, ενώ δεν θέλησε να υπεισέλθει σε ποσοσοτικές και ποιοτικές λεπτομέρειες.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η απαγκίστρωση είναι προσωρινή λύση τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι πως φεύγουν τα τουρκικά στρατεύματα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η Τουρκία παγώνει εκ νέου τις σχέσεις της με την Ενωμένη Ευρώπη αντιδρώντας στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Βιεννης, να μην λάβει το χρήσμα της υποψήφιας για ένταξη χώρας.

Σε γραπτή δήλωση του Τουρκικου Υπουργείου Εξωτερικών η Αγκυρα κατηγορεί τους 15 επειδή δεν υιοθέτησαν αυτούσιο το κειμενο του τελευταίου Συμβουλίου Υπουργων Εξωτερικών που την τοποθετούσε σε ίση μοίρα με τις άλλες υποψηφιες χωρες

Στην γραπτη δήλωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφερεται ότι η αποτυχία της Ευρωπαικής ένωσης να καταστήσει την υποψηφιότητα της Τουρκίας νομικά δευσμευτική εμποδίζει την επιθυμητή ανάπτυξη των σχέσεων.

Θα ήταν επωφελές προστιθεται στη δήλωση και για τα δυο μέρη να επιλύσουν το θέμα δια μιας.


Εντονη αντίδραση στις διεργασίες που διεξάγονται, για την απαγκίστρωση, με πρωτοβουλία της Ανν Χέρκους και των αμερικανών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης.

Μιλώντας μετά το μνημόσυνο του Τρύφωνος Τρύφωνα στα Λαγουδερά, ο οποίος δολοφονήθηκε απο τους τούρκους το 1983 στην νεκρή ζώνη, ο κύριος Λυσσαρίδης δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι μας κοροϊδεύουν και μας προσβάλουν.

Το 1974, συνέχισε, δώσαμε ένα κομμάτι γής που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του κράτους για δημιουργία της νεκρής ζώνης, την οποία η Τουρκία, μετέτρεψε σε ζώνη νεκρών, με τις κατά καιρούς θηριωδίες της.

Γιατί, διερωτήθηκε ο κύριος Λυσσαρίδης, να τους δώσουμε και άλλες ζώνες, για να γίνουν και αυτές τουρκικές;

Οσον αφορά τους ενδεχόμενους κινδύνους που προκύπτουν απο την άφιξη των ΕΣ- 300 στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, επανέλαβε πως κατα την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα, συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα και υπογράμμισε πως εάν δεχθείς να διαφοροποιείς την πολιτική σου με απειλές, τότε δεν έχεις μέλλον.


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κάλεσε τον μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο να καταθέσει ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, όλες τις πληροφορίες που υποστηρίζει ότι κατέχει για τον Γέροντα Βατοπεδίου Ιωσήφ.

Ο πανιερώτατος κατηγόρησε στον ημερήσιο τύπο τον μοναχό Ιωσήφ για ανήθικη ζωή.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ο μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, αντιδρώντας δήλωσε έτοιμος να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο για τις καταγγελίες του.

Ο Πανιερώτατος επανέλαβε τις κατηγορίες του, εναντίον του μοναχού Ιωσήφ Βατοπεδινού, ο οποίος όπως σημείωσε είναι ένας από τους πατέρες που συνέστησαν στον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μαχαιρά Αθανασίου να διεκδικήσει το θρόνο της Μητρόπολης Λεμεσού.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Οικονομική βοήθεια ύψους 1,2 δισεκατομυρίων δολαρίων, προς το Ισραήλ, θα προτείνει στο Αμερικανικό Κογκρέσο, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπίλ Κλίντον.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Οπως ανέφερε,το ποσό θα δοθεί στους Ισραηλινούς,για κάλυψη των αναγνών ασφαλείας που σχετίζονται με την πρόσφατη συμφωνία του Ουάι Πλαντέησιον.

Η επίσκεψη Κλίντον στην Μέση Ανατολή,επισκιάζεται απο τις διαδικασίες για καθαίρεση του.

Η Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων,ενέκρινε με πλειοψηφία της και τέταρτο άρθρο της πρότασης για καθαίρεση,προκαλώντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο πονοκέφαλο στον Πλανητάρχη.

Τα άρθρα θα κατατεθούν φια ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων την ερχόμενη εβδομάδα.


Με την συζήτηση και έγκριση των κυριώτερων πτυχών της πολιτικής πρότασης για τον εικοστό πρώτο αιώνα, με τον τίτλο Ευρωδημοκρατία, ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του έκτακτου προγραμματικού συνεδρίου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Οι κυριώτερες πτυχές της πρότασης αφορούν τα δημόσια οικονομικά, τις αποκρατικοποιήσεις, την Παιδεία,την υγεία, το περιβάλλον, την τοπική αυτοδιοίκηση, την νεολαία και την συμμετοχή των γυναικών στα κοινά.


Με λιποθυμίες, κλάματα και οδυρμούς συμαδεύτηκε η προσαγωγή στο επαρχιακό δικαστήριο Λευωσίας, των δύο γυναικών απο τη Βουλγαρία που συνελήφθησαν ώς ύποπτες, για την κλοπή χρυσαφικών αξίας είκοσι χιλιάδων λιρών.

Συγκεκριμένα το ανήλικο κοριτσάκι που είναι κόρη της μιάς εκ των δύο, που τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση, λιποθύμισε κατα την διάρκεια της διαδικασίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το φαινόμενο της λυποθυμίας της μικρής είναι συχνό και δεν αποκλείεται οι δύο γυναίκες να εκπαίδευσαν σχετικά το μικρό τους θύμα.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε στο δικαστήριο ότι η δωδεκάχρονη φαίνεται να είναι ο βασικός εκτελεστής της κλοπής των χρυσαφικών.

Παρά το γεγονός ότι οι έρευνες των ανδρών του ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, εντούτοις τα χρυσαφικά που βρίσκονταν στο χαρτοφύλακα του Σταύρου Κάστανου απο την Δρομολαξιά, εξακολουθούν να είναι άφαντα.

Πάντως, οι πληροφορίες που μετέδωσε χθές βράδυ ο Λόγος, ότι τα κλοπιμαία μεταφέρθηκαν στην Λεμεσό, επιβεβαίωθηκαν σήμερα στο δικαστήριο, όπου ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ότι η αστυνομία κατέχει μαρτυρία και στοιχεία που φέρουν τις τρείς αλλοδαπές να μετέβησαν στην συμπρωτεύουσα λίγο μετά την αναχώρηση τους απο το χρυσοχοείο.


Η διαφωτιστική εκστρατεία στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας απο το Παγκύπριο αντικατοχικό κίνημα, τους συγγενείς αγνοουμένων και εκπροσώπους προσφυγικών σωματείων συνεχίστηκε και σήμερα.

Στην εκστρατεία συνέβαλαν με την παρουσία τους παιδιά απο το σώμα οδηγών Αμμοχώστου, το κίνημα Σολωμόντος Παναγίδη απο την Λεμεσό και γυναίκες του Χριστιανικού συνδέσμου Καϊμακλίου.


Με τρεις αγώνες ολοκληρώθηκε σήμερα η δωδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

Στο σημαντικότερο παιχνίδι ΑΕΛ και Ομόνοια αναδείχθηκαν ισόπαλες 3- 3.

Η Ενωση Νεων Παραλιμνίου κέρδισε εκτος εδρας τη Νεα Σαλαμίνα με 5-4 ενω στο Μακάρειο ο Ολυμπιακός επικράτησε της Δόξας με 4-0.


Δικαίωμα στη χαρά των εορτών που μας έρχονται δεν έχουν μόνο τα παιδιά. Το έχουν και οι απόμαχοι της ζωής.

Ο δήμος Αγλαντζιάς σε μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στους ηλικιωμένους δημότες της, μοίρασε ζεστασιά, ανθρωπιά και αγάπη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αποψε ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοδυτικοί δύο εως τριών μποφόρ από Βορειες κατευθυνσηεις ασθενεις 2 εως 3 μποφόρ και η θαλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.Η θερμοκρασία θα παραμεινει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό και ανατολικά παραλια στους 8 στα νοτια


Παρακολουθηστε στη συνέχεια το δευτερο επεισόδιο της ξένης σειράς ΠΕΝΣΑΚΟΛΑ

Στις 6.30 θα μεταδοθεί ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς η μέγαλη των Μπατσων Σχολη.Ακολουθεί στις 7.45 η ευθυμη κωμική σειρά του ΛΟΓΟΥ .Καθε κατεργάρης στον παγκο του

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 13 December 1998 - 15:27:16 UTC