Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-12-03

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρεται κυρίες και κύριοι.

Αναγνωρίστηκε η ταυτότητα των δύο νέων, κινεζικής καταγωγής που δολοφονήθηκαν χθές στην περιοχή Τροοδίτισσας.

Η αστυνομία ανακάλυψε και το φονικό όπλο, ενώ διεξήχθη και δεύτερη αυτοψία στην περιοχή από τον ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη.

Τις έρευνες παρακολουθεί ο Πάμπος Μιτίδης τον οποίο έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή.


Τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσιης, όσο και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης εξέφρασαν αισιοδοξία για την πορεία των ερευνών.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Δεν διαφαίνονται διαφωνίες στις θέσεις των μελών της επιτροπής ελέγχου της βουλής, για πολιτικά ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του υπουργού εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, αποκαλύπτει ο πρόεδρος της επιτροπής Χρίστος Πουργουρίδης.

Το θέμα θα ξεκαθαρίσει πάντως ενώπιον της ολομέλειας της βουλής η οποία και θα έχει τον τελικό λόγο.

Το προσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τις θέσεις των κομμάτων για το εάν η συπεριφορά του υπουργού εσωτερικών θεωρειται πολιτικά ανεπίτρεπτη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

Σε μια άλλη εξέλιξη και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης ο Υπουργός εσωτερικών απουσιάζει στο εξωτερικό για ιδιωτικούς λόγους ενώ όπως είπε δεν τίθεται θέμα άδειας για τους υπουργούς.


Αρχές του ερχόμενου έτους αναμένεται να ψηφισθεί από την Βουλή το νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής νομικών Παναγιώτη Δημητρίου η επιτροπή εχει σχεδόν ολοκληρώσει την τελική επεξεργασία του νομοσχεδίου.

Βασική πρόνοια του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι η δημοσίευση των ετήσιων δηλώσεων των ελεγχομένων προσώπων.

Εκκρεμεί ακόμη ο καθορισμός των προσώπων που θα ελέγχονται, αφού υπάρχει εισήγηση εκτός απο αξιωματούχους του κράτους και άλλα δημόσια πρόσωπα να ελέγχονται και οι ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοπτικων σταθμωμν και άλλων Μέσων Μαζικής ενημέρωσης.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει επίσης το ενδεχόμενο αναδρομικής ισχύς του νόμου.


Ετοιμες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, να μελετήσουν οτιδήποτε, αφορά το χώρο εγκατάστασης των Ρωσικών πυραύλων Ες-300, εφόσον ο χώρος αυτός, δεν είναι η Κύπρος, δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία.

Ο Κένεθ Μπρίλ, απαντούσε στο ερώτημα, εάν η σκέψη για εγκατάσταση των Ες- 300 στην Κρήτη, είναι Αμερικανική.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης, είχε το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι δύο πλευρές, πρόσθεσε ο Κένεθ Μπριλ, πρέπει να εργάζονται μαζί με την Αναπληρωτή Ειδική Αντιπρόσωπο του Κόφι Ανάν στην Κύπρο, και η δική της πρωτοβουλία συνέχισε είναι και δική μας.

Σε ότι αφορά την εμπλοκή των κυρίων Χόλμπρουκ και Μίλλερ, στις διεργασίες για το Κυπριακό, ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι και οι δύο, παραμένουν ενεργά αναμεμειγμένοι στο Κυπριακό.


Συνάντηση με τους Υπουργούς Αμύνης και Οικονομικών καθώς και με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Δημήτριο Δήμου, είχε το μεσημέρι στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

Η συνάντηση κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και δεν έγιναν δηλώσεις μετά.

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και όχι το θέμα των πυραύλων Ες-300.


Ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη, Σώτος Ζακχαίος, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης για την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για προσφυγή της Κύπρου, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης είπε ότι πρόκειτε για κατ' αρχήν απόφαση, η οποία θα κριθεί και θα επανεξεταστεί με βάση οποιαδήποτε νέα δεδομένα εμφανιστούν.

Από την άλλη διαχώρησε την απόφαση για προσφυγή από την διαδικασία τών πήγαινε έλα συνομιλίων.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σύντομη επίσκεψη στην Κύπρο, θα πραγματοποιήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδος Δημήτρης Ρέππας, από τις έξι μέχρι τις οκτώ Δεκεμβρίου.

Ο κύριος Ρέππας, ο οποίος θα γίνει δεκτός την Κυριακή, από τον Πρόεδρο Κληρίδη, θα συμμετάσχει στη συνεδρία της Συντονιστικής Επιτροπής προώθησης Εθνικών θεμάτων.

Συνάντηση εξάλλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε σήμερα και ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Κυριάκος Ροδουσάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας, εξετάστηκαν όλες οι εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο, γύρω από το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ - ΔΗΛΩΣΗ"


Ορθή και επιβεβλημένη υπο τις περιστάσεις ήταν η απόφαση της εξ υπουργών επιτροπής για το θέμα των κυβερνητικών γιατρών υποστήριξε ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου απέρριψε ετσι τις χθεσινές καταγγελίες της ΠΑΣΥΔΥ περι του αντιθέτου.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του ιερέα του συνοικισμού Αγίου Γεωργίου στις Βρυσούλλες Παπαδημήτρη Νεοφύτου Ταλιαδώρου και του Γεώργιου Στυλιανού άλλως Αράπη, ξενοδοχειακού υπάλληλου από τον συνοικισμό Αγίου Γεωργίου, εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου σχετικά με διερευνόμενη υπόθεση κατοχής και χρήσης πιστολιού.

Βαλλιστικός έλεγχος που διενεργήθηκε απέδειξε ότι το πιστόλι συνδέεται με την ρίψη πυροβολισμών εναντίον της οικίας του Κώστα Νικολάου στις Βρυσούλλες και του Πιερή Χριστοφή στην Αγία Νάπα το 1997.


Η Ιταλία ετοιμάζεται να δικάσει τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ιταλικού Τύπου, αυτό προκύπτει,απο την χθεσινοβραδυνή παρέμβαση στην Βουλή του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάσιμο Ντ'Αλέμα.

Ο Ιταλικός Τύπος αναφέρει πως μια δίκη του Οτσαλάν στην Ιταλία φαίνεται για την ώρα ως η πιθανότερη λύση,καθώς αποκλείεται η έκδοσης του τόσο στην Τουρκία, οσο και στην Γερμανία.

Ο Μάσιμο Ντ'Αλέμα υπογράμμισε οτι ο Οτσαλάν πρέπει να δικαστεί, υπενθυμίζοντας ωστόσο οτι η σύσταση ενος διεθνούς δικαστηρίου θα ήταν δύσκολη.


Εικοσι-οκτώ άτομα,τα περισσότερα μικρά παιδιά, κάηκαν ζωντανά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ορφανοτροφείο στην Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππινών.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί,καθώς εξακολουθούν να αγνοούνται αρκετά άτομα.

Μέλη του προσωπικού που διεσώθησαν ανέφεραν πως δεν πρόλαβαν να απομακρύνουν τα παιδιά ,καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα.


Μια διαφορετική μέρα έζησαν σήμερα τα παιδιά του Ριζοκαρπάσου και της Αγίας Τριάδας.

Οι τριάντα εγκλωβισμένοι μαθητές επισκέφθηκαν τις ελεύθερες περιοχές, προσκεκλημένοι της Υπηρεσίας Ανθρωπιστικών Θεμάτων.

Τα παιδιά αφού παρακολούθησαν θεατρική παράσταση του ΘΟΚ, στη συνέχεια τους προσφέρθηκε γεύμα στο ξενοδοχείο Φιλοξενία.

Μαθητές και δάσκαλοι γύρω στις τρείς το απόγευμα πήραν τον γνώριμο δρόμο της επιστροφής στα κατεχόμενα.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 6 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά το τρίτο επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Η ΓΑΛΗΝΗ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και σαράντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 3 December 1998 - 16:27:15 UTC