Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-11-15

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ενα ατομο τραυματίσθηκε θανάσιμα απο πυροβολισμούς κατά την διάρκεια της σημερινής κυνηγετικής εξόρμησης και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προκειται για φόνο.

Νεκρός είναι ο Μαρίνος Σπύρου 25 ετών κάτοικος συνοικισμού Αγίου Σπυρίδωνα.

Ο Σπύρου ενω κυνηγούσε κοντα στο περιβόλι του στην αγροτική περιοχή Καντού δεχθηκε δύο πυροβολισμούς, πιθανον από πυροβόλο όπλο.

Μεταφέρθηκε νεκρός στο Νοσοκομείο Λεμεσού με τραύματα στην πλατη και το χέρι.

Οπως ανέφερε στην αστυνομία ο πατέρας του, ο οποιος βρισκόταν κοντά στην σκηνή, είδε δύο ατομα που επέβαιναν σε κόκκινο διπλοκάμπινο αυτοκίνητο να διαφεύγουν.

Οπως διαπιστώθηκε απο την αστυνομία το αυτοκίνητο κλάπηκε πριν απο ένα χρόνο.

Το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν την αστυυνομία σε αρκετές υποθέσεις ναρκωτικών.

Η σκηνή αποκλείσθη απο την αστυνομία που διεξάγει έρευνες.


Το επαρχιακό δικαστήριο Λαρνακας ανανέωσε για αλλες πέντε μέρες το διάταγμα κράτησης των δύο Ισρηλινων, Ιγκάλ Νταμάρι και Ούντι Αρζκώφ που θεωρούνται ύποπτοι για υποθέσεις κατασκοπείας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο οι υποπτοι εθεάθηκαν να παρακολουθούν σε δύο περιπτώσεις φάλαγγες στρατιωτικων οχημάτων της Εθνικής Φρουράς.

Κατα την έρευνα στο διαμέρισμα τους βρεθηκε ανιχνευτής συχνοτήτων, στην κασέττα του οποίου ήταν ηχογραφημένες συνδιαλέξεις που δίνονταν μέσω ασυρμάτων της Κυπριακης αστυνομίας.

Αναφέρθηκε επίσης οτι οι ανιχνευτές που βρέθηκαν στο διαμέρισμα των υπόπτων είναι υψηλης τεχνολογίας και εχουν την δυνατότητα να παρέμβουν στις συχνότητες της αστυνομίας της Εθνικής Φρουρας της αεροπορίας και του ναυτικού.

Μπορουν επισης να λαμβάνουν μηνύματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πολιτικης αεροπορίας και αλλων ουσιωδών υπηρεσιών.

Από τις έρευνες διεφάνη ακόμη οτι τα τελευταία δεκα τηλεφωνήματα που έκαναν με φορητό τηλέφωνο οι ύποπτοι ηταν σε συγκεκριμενο Ινστιτούτο πληροφοριων του Ισραήλ και στην Μοσάτ.

Πάντως οι υποπτοι, όπως αναφέρθηκε, αρνούνται πεισματικά να απαντήσουν σε ερωτήσεις των ανακριτών.


Ομάδα τούρκων "Γκρίζων Λύκων" βρίσκεται ήδη στην Ρώμη και μελετά τρόπους για να δολοφονήσει τον Κούρδο ηγέτη Απτουλάχ Οτσαλάν.

Αυτό ισχυρίζεται σε σημερινό της δημοσίευμα η ιταλική εφημερίδα Republica, που επικαλείται τουρκικές πηγές.

Ο Οτσαλάν ο οποίος αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα, νοσηλεύεται σε κλινική έξω απο την Ρώμη.

Σε δηλώσεις του ο Κούρδος ηγέτης, ανέφερε πως το ταξίδι του στην Ιταλία, ήταν ένα βήμα πρός την ειρήνη.

Εν τω μεταξύ, δρακόντια μέτρα ασφαλείας σε όλες τις μεγάλες πόλεις, έχουν λάβει οι τουρκικές αρχές, καθώς φοβούνται ενδεχόμενο πλήγμα απο Κούρδους μαχητές, ύστερα απο την σύλληψη του ηγέτη τους Απτουλάχ Οτσαλάν.

Το πρωϊ, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ, δήλωσε πως η χώρα του, αναμένει απο τις ιταλικές αρχές, μία δίκαιη και σοβαρή προσέγγιση -κατα την έκφραση του- στο αίτημα της Αγκυρας για έκδοση του Κούρδου ηγέτη.

Εν τω μεταξύ όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, ο Οτσαλάν αναμένεται να υπογράψει αύριο, το επίσημο αίτημα του, για χορήγηση πολιτικού ασύλου.


Σύσσωμη η Κύπρος, ηγεσία και λαός, συμπαρίσταται και στηρίζει τον αγώνα του Κουρδικού λαού, ενώ παράλληλα οι κούρδοι που διαμένουν στην Κύπρο συνεχίζουν την απεργία πείνας.

Απο το πρωί δεκάδες Κύπριοι έσπευσαν στην πλατεία Ελευθερίας ζητώντας με την υπογραφή τους την απελευθέρωση του Οτσιαλάν.

Την συμπαράσταση του προς τον αγωνιζόμενο Κουρδικό λαό, εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος ανέφερε ότι δεν μπορούν εκατομμύρια άνθρωποι να καλούνται τρομοκράτες.

Παράλληλα δεν απέκλεισε και την λήψη κοινής δράσης με την Ελληνική κυβέρνηση με στόχο την απελευθέρωση του κούρδου ηγέτη.


Δεν μπορεί να συνεχισθεί επάπειρον το πήγαινε έλα της ειδικής αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνων στην Κύπρο Αν Χέρκους, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

Μιλωντας στον Αγρό ο πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε επίσης οτι σε περίπτωση που υποβληθουν προτάσεις για άρση των κυρώσεων κατά του ψευδοκράτους για να πάρουν μερος οι Τουρκοκύπριοι στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές.

Πρόσθεσε ωστόσο οτι ουδείς έθεσε μέχρι τώρα τέτοιο θέμα.

Αναφερόμενος στο θέμα των πυραύλων

ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε οτι η συνέχιση της συζήτησης, προκαλεί ζημιά και κάλεσε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σταματησουν να ασχολούνται με το θέμα.


Δεν ετέθη θέμα μεταφοράς των Σ-300 στην Κρήτη δήλωσε ο υπουργός αμύνης Γιαννάκης Ομήρου, και κάλεσε τα μέσα μαζικής επικοινωνίας να μην ασχολούνται με το θέμα.

Ο κ. Ομήρου επεσήμανε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με νηφαλιότητα τις τουρκικές προκλήσεις στην άσκηση Ταύρο.

Καταδίκασε την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και σημείωσε ότι θα πρέπει να μην επιτρέψουμε την παγίωση των τετελεσμένων.

Ο κύριος Ομήρου, αναφέρθηκε και στην αυριανή συνάντηση των κομμάτων του ευρύτερου χώρου του κέντρου, λέγοντας ότι στόχος είναι να τεθούν οι βάσεις για μία νέα παράταξη.


Ως μείζονα Εθνικό στόχο χαρακτήρησε την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων φτάνοντας το απόγευμα στην Κύπρο.

Σημειώσε ταυτοχρόνως ότι για την πραγματοποίση του στόχου αυτού, απαιντούνται περίσκεψη και ρεαλισμός ανεξάρτητα από τα εμπόδια που προβάλουν μερικοί.

Αναφερόμενος στην επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους ο κύριος Κακλαμάνης επισήμανε ότι απο τη μελανή αυτή σελίδα συμπεραίνεται ότι οι λαοί βρίσκονται στο πλευρό της Κύπρου και δεν αναγνωρίζουν αυτό το κατασκεύασμα


Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις

καταδίκης της δεκάτης πέμπτης επετείου

της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Τις εκδηλώσεις στα κατεχόμενα με αφορμή την 15ή επέτειο ανακύρηξης του ψευδοκράτος σχολίασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατιας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη και βεβιασμένη την ενέργεια του Ραούφ Ντενκτάς.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Με αφορμή την επέτειο αυτή κόμματα, σωματεία και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Το ΑΚΕΛ πραγματοποίησε καθιστικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω απο τις πρεσβείες των χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Με ψήφισμα που επεδώθη στους

πρέσβεις,το ΑΚΕΛ ζητά ενεργότερη ανάμειξη τους στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού και την άσκηση επιρροής για μετακίνηση της Αγκυρας και του Ντενκτας απο τις αδιάλλακτες θέσεις τους.

Διήμερο καταδίκης του ψευδοκράτους άρχισαν από σήμερα μαθητές και φοιτητές.

Αποψε μαθητές και φοιτητές πραγματοποιουν ολονύκτια εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.

Στις επτά απόψε η συντονιστική επιτροπή Δήμων Σωματείων και Οργανώσεων Κερύνιας διοργάνωνει εκδήλωση στο συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία, με ομιλητές τον πρόεδρο της Βουλής των Ελληνων Απόστολο Κακλάμάνη και τον Γενικό Εισαγγελέα Αλέκο Μαρκίδη.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίουν επίσης έξω από την Τουρκική πρεσβεία στο Λονδίνο,Κύπριοι ομογενείς

Η διαφωτιστική εκστρατεία που το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα διοργανώνει με την συμπαράσταση συγγενών αγνοουμένων, σωματείων και οργανώσεων, αυτό το Σαββατοκυρίακο είναι αφιερωμένη στην καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Σήμερα, τη διαφωτιστική εκστρατεία ενίσχυσαν η Διεύθυνση και το Προσωπικό του Ράδιο Αθηνά, ο Χριστιανικός Σύνδεσμος Αγίας Παρασκευής Εργατών και το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα Εθνικής Νεολαίας Βορείου Ηπείρου καθώς αντιπροσωπεία Κούρδων.


Επίθεση εναντίον βρεττανών στη βάσεις Δεκέλειας πραγματοποίησαν οι Αττίλες.

Η νέα πρόκληση έγινε τη νύχτα της Παρασκευής στην περιοχή όπου βρίσκονται τα χωράφια των Λυσιωτών.

Οι Αττίλες έστησαν ενέδρα μέσα στη Δεκέλεια και κτύπησαν δυο περιπολικά της αστυνομίας των Βάσεων.

Από τους πυροσβολισμούς υπέστησαν σοβαρές ζημιές τα αστυνομικά αυτοκίνητα ενώ στην περιοχή μετακινήθηκαν ένοπλοι Βρεττανοί στρατιώτες και τεθωρακισμένα.


Οι σημερινές συνθήκες υποδεικνύουν πως είναι καιρός οι Ελληνες να αφήσουν το εγώ και να επιστρέψουν στο εμείς, τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος παρέστη και μίλησε στο μνημόσυνο του ήρωα Κυριάκου Μάτση στο Παλαιχώρι.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στον ιερό ναό Αποστόλου Λουκά στο Παλαιχώρι, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου, επίσημοι και λαός μετέβησαν στο μνημείο των ηρώων της κοινότητας, όπου τελέστηκε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Η κοινότητα Παλαιχωρίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης βράβευσης μαθητών, τίμησε τον Δήμαρχο Αθηναίων με τιμητική πλακέττα.


Την υστάτη ακυρώθηκε χθές βράδυ, αεροπορική επιδρομή εναντίον του Ιράκ.

Λίγα μόλις λεπτά προτού δοθεί η εντολή για να απογειωθούν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά, γνωστοποιήθηκε η επιστολή της ιρακινής κυβέρνησης προς τα Ηνωμένα Εθνη, με την οποία ανακοίνωνε την πρόθεση της να επαναλάβει την συνεργασία με τους επιθεωρητές του Οργανισμού.

Ωστόσο, η απειλή της επέμβασης κατά του Ιράκ επανέρχεται αφου οι Ηνωμένες Πολιτειες και η Βρεττανία, απέρριψαν την επιστολή της Βαγδάτης


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 15 November 1998 - 16:27:09 UTC