Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-09-25

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προσφωνεί σε μισή περίπου ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος Κληρίδης αναμένεται να καλέσει το Ραούφ Ντεκτάς, να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών για εξεύρεση συνολικής λύσης του κυπριακού.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου, και στις επτά ώρα Κύπρου θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού Κόφι Ανάν.

Εξάλλου, απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει ζωντανή συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Σί Εν Εν.


Την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών στο κυπριακό ζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα ο κύριος Πάγκαλος καυτηρίασε τη συνεχιζόμενη αδιάλλακτη τουρκική στάση.

ΔΗΛΩΣΗ

Νωρίτερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ μιλώντας επίσης ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης ισχυρίστηκε πως η εγκατάσταση του πυραυλικού συυστήματος Ες-300 στη Κύπρο αποτελεί σοβαρή απειλή για τους Τουρκοκυπρίους και την Τουρκία.

ΔΗΛΩΣΗ


Την κοινή αντίληψη Αθηνών- Λευκωσίας ότι η πυραυλολογία δεν εξυπηρετεί την εθνική υπόθεση, και ότι είναι μια προσπάθεια της Τουρκίας να μεταφέρει το πρόβλημα από τη συνεχιζόμενη κατοχή των στρατευμάτων στους πυραύλους, επεσήμανε ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου.

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των επαφών με αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων, ο κύριος Βασιλείου τόνισε ότι δεν μπορεί να αρχίσει διακοινοτικός διάλογος, πάνω στη βάση των προτάσεων Ντενκτάς.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, ο κύριος Βασιλείου ανέφερε ότι μπορούν να συνεχιστούν επ' άπειρον, ωστόσο, ότι θα είναι συνομιλίες που απλώς θα δίνουν την εντύπωση ότι κάτι συμβαίνει κάτι κινείται, ενώ στην ουσία δεν θα γίνεται τίποτα.


Το Ισραήλ και η Τουρκία υπέγραψαν νέα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που αφορά τον εκσυγχρονισμό σαραντα-οκτώ εκπαιδευτικών αεροσκαφών τύπου Εφ-5 των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση ισραηλινής εταιρείας, το συμβόλαιο ύψους 70 εκατομμυρίων υπεγράφη και θα εκτελεσθεί εντός τριετίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Νοέμβριο του 1996 το Ισραήλ και η Τουρκία είχαν υπογράψει συμφωνία ύψους εξακόσιων τριάντα εκατομμυρίων για εκσυγχρονισμό πενηντα-τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών τύπου φάντομ Εφ-4


Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν τα νομοθετικά και άλλα μέτρα που πήρε η Κυπριακή Κυβέρνηση για την πάταξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο Αμερικανός πρέσβης Κένεθ Μπρίλ, μιλώντας το πρωί στην τελετή λήξης πενθήμερου σεμιναρίου, στην Αστυνομική Ακαδημία, χαρακτήρισε τις αλλαγές που σημειώθηκαν στην Κύπρο ως εντυπωσιακές.

Ο Κένεθ Μπρίλ επέδωσε διπλώματα σε στελέχη της Αστυνομίας και λειτουργούς άλλων Υπηρεσιών, οι οποίοι παρακολούθησαν σεμινάριο, στο οποίο λέκτορες ήταν τέσσερις εμπειρογνώμονες του Εφ Μπι Αϊ.

Εξάλλου, σε ομιλία του στην τελετή, ο Αρχηγός Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης εξήρε τη στενή συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών στην καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.


Τρία πενταμελή κλιμάκια, ανελαβαν από σήμερα, την διερεύνηση των καταγγελιών του Χρίστου Πουργουρίδη, εναντίον του Ντίνου Μιχαηλίδη, για αθέμιτο πλουτισμό.

Το πρώτο κλιμάκιο, αποτελείται από Ελεγκτές και Τεχνικό προσωπικό, όπως αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς, οι οποίοι θα διερευνήσουν θέματα χαλαρώσεων, και κτιριακές εγκαταστάσεις.

Το δεύτερο κλιμάκιο, θα μελετήσει φακέλους του φόρου εισοδήματος και του κτηματολογίου, ενώ το τρίτο κλιμάκιο, θα αναλάβει τη μελέτη φακέλων του Εφόρου Εταιρειών, καθώς και του Τμήματος Μετανάστευσης, για τις καταγγελίες που αφορούν τις άδειες αλλοδαπών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του

Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας Σπύρου Χρίστου, η υπηρεσία του, θα ετοιμάσει έκθεση την οποία θα αποστείλει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γενικό Εισαγγελέα, οι οποίοι θα την μελετήσουν για να αποφασίσουν τους περαιτέρω χειρισμούς.

Αναφορικά με τον χρόνο που θα πάρει η ετοιμασία της έκθεσης του, ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι υπολογίζει πως οι έρευνες να ολοκληρωθούν σε ένα περίπου μήνα.


Διάταγμα κράτησης για έξι ημέρες, εξέδωσε το Επαρχικό Δικαστήριο Λευκωσίας, εναντίον του προπονητή αλόγων Παναγιώτη Τσαβουτσίδη.

Ο Τσαβουτσίδης φέρεται ύποπτος σε υπόθεση ντοπαρίσματος αλόγου με απαγορευμένες ουσίες.

Για την ίδια υπόθεση κρατούνται άλλα τρία άτομα, ένας Κύπριος και δύο αλλοδαποί.


Νέα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση του φόνου του Μάριου Παναγίδη, παρουσίασε η αστυνομία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για ανανέωση του διατάγματος κράτησης των τριών υπόπτων, Ιερόθεου Χριστοδούλου Ρόπα, Νίκου Νικολάου και Αρά Χαρουτουνιάν.

Τα νέα στοιχεία αφορούν μαρτυρία σύμφωνα με την οποία περιγράφεται κάθε κίνηση των τριών υπόπτων, τόσο πριν όσο και μετά τον φόνο.

Η μαρτυρία φέρεται να είναι του Νίκου Ηρακλέους, φίλου του Ρόπα, ο οποίος προστατεύεται από τις αρχές ασφαλείας.


Αφήνοντας περισσότερους από διακόσιους νεκρούς, δεκάδες αγνοουμένους και χιλιάδες άστεγους στα νησιά της Καραϊβικής, στην Κούβα και στην Δομηνικανική Δημοκρατία, ο ολέθριος τυφώνας Τζιώρτζ κατευθύνεται τώρα προς την Φλώριδα.

Εκατομμύρια κάτοικοι της αμερικανικής πολιτείας έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τις παραθαλάσσιες περιοχές, εφόσον αναμένεται εντός ολίγων ωρών, το ισχυρό πλήγμα.

Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα πέραν των 135 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται περαιτέρω ενίσχυσή τους.


Την απόφαση του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, να ανακυρήξει την ανεξαρτησία των εδαφών της Δυτικής Οχθης και της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε χθες το παλαιστινιακό Υπουργικό Συμβούλιο.

Αναμένεται επίσης, ο Παλαιστίνιος ηγέτης να εγείρει το θέμα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, τη Δευτέρα.

Οπως γνωστοποιήθηκε, η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του παλαιστινιακού κράτους θα γίνει, με ή χωρίς την έγκριση του Ισραήλ, στις τέσσερις Μαϊου του 1999, ημερομηνία της εκπνοής της μεταβατικής περιόδου αυτονομίας των παλαιστινιακών εδαφών.

Η ισραηλινή πλευρά έχει ήδη εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση αυτή υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα παρεμποδίσει την ειρηνευτική διαδικασία για το μεσανατολικό.


Τα τηλεοπτικά δικαιώματα της κυπριακής καλαθόσφαιρας για τα επόμενα δυο χρόνια εξασφάλισε και επίσημα σήμερα ο Λόγος.

Αντιπροσωπείες του Λόγου και της Κυπριακής Ομοσπονδίας καλαθόσφαιρας

υπέγραψαν τα σχετικά συμβόλαία.

Η αρχή για τις ζωντανές μετάδοσεις θα γίνει αύριο στις οκτώ και τριάντα το βράδυ με την απευθείας μετάδοση του αγώνα "Κύπελλο Ομοσπονδίας Σπράϊτ" μεταξύ του πρωταθλητή Αποέλ και του κυπελλούχου Κεραυνού.


Εξήντα εννέα αυτοκίνητα θα λάβουν μέρος στο εικοστό έκτο διεθνές ράλλυ Κύπρου, η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί από την Πλατεία Ελευθερίας στις επτά και τριάντα το βράδυ από τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Παντελή Κούρο.

Ο αγώνας θα διαρκέσει για τρείς ημέρες, περιλαμβάνει 18 ειδικές διαδρομές και οι οδηγοί θα καλύψουν συνολικά 888 χιλιόμετρα.

Πρώτος από τη ράμπα εκκίνησης θα φύγει ο Κύπριος πρωταθλητής Ανδρέας Τσουλόφτας, ενώ ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στην Πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή το βράδυ.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ως βορειοανατολικοί ασθενείς ως μέτριοι, 3 εώς 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς.

Αύριο το πρωί ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ αργότερα θα εμφανισθούν ψηλές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 έως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα συνεχίσει να είναι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 29 στα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 31 βαθμοί και η πιο χαμηλή 19, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα επίσης 30 με 19, στη Λεμεσό 28 με 18, στην Κερύνεια και την Πάφο 29 με 18 και τέλος στον Πρόδρομο 18 με 10.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 25 September 1998 - 15:27:23 UTC