Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-07-31

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Το αίμα άρχισε να ξαναρέει στην Λεμεσό με θύμα τον Αντρο Αεροπόρο.

Η δολοφονία του Αεροπόρου έγινε στις τρείς και είκοσι το πρωί έξω από το καμπαρέ Σόοου Πάλας στον Ποταμό της Γερμασόγιας και οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Η αστυνομία διενεργεί εκτεταμένες έρευνες τόσο στην επαρχία Λεμεσού όσο και σε άλλες πόλεις ενώ δεκάδες ύποπτοι κλήθηκαν στο Τμήμα για ανάκριση.

Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ του Πάμπου Μιτίδη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Είμαι πολίτης της Δημοκρατίας, είμαι μέλος της Ιεράς Συνόδου, σέβομαι και τους νόμους της Δημοκρατίας και τους κανόνες της Εκκλησίας, και επομένως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ούτε κανείς προσπαθεί να ξεφύγει.

Στη δήλωση αυτή προέβη ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος, κατά την άφιξή του το πρωί στην Κύπρο από την Αθήνα.

Την Κυριακή θα ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, και τη Δευτέρα θα είναι στη διάθεση των πάντων, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Χρύσανθος.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Πανιερώτατος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει συνάντηση με τους Βρετανούς αστυνομικούς ερευνητές.

Κληθείς εξάλλου να επιβεβαιώσει πληροφορίες ότι έφερε μαζί του δέκα εκατομμύρια λίρες, ο Μητροπολίτης γέλασε.

Κατά την άφιξη του Μητροπολίτη Λεμεσού στο αεροδρόμιο Λάρνακας, σημειώθηκε έντονη κινητοποίηση της αστυνομίας και των τελωνειακών, οι οποίοι ερεύνησαν τις αποσκευές του και φωτοτύπησαν έγγραφα που είχε στην κατοχή του.


Ως αρχή για την ομαλοποίηση των σχέσεων Ουάσιγκτον-Αθηνών, εκτιμάται η χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Θεόδωρου Πάγκαλου με τον Πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς.

Σε σχετικές δηλώσεις προέβη ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Τζέημς Ρούπιν, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι υπήρξε συμφωνία για εποικοδομητική συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Καταλήγοντας, ο κύριος Ρούπιν, επεσήμανε ότι ο κύριος Πάγκαλος ανέφερε στον αμερικανό πρεσβευτή ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καλωσόριζε μια επίσκεψη από τον ειδικό συντονιστή για το Κυπριακό Τόμας Μίλλερ αρχές Σεπτεμβρίου, για να συζητήσουν θέματα σημαντικού για την περιοχή ενδιαφέροντος.


"Η κυβέρνηση αγοράζει συγκεκριμένα οπλικά συστήματα που εξυπηρετούν την άμυνα της Κύπρου", περιορίστηκε να αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης ερωτηθείς κατά πόσον η Κύπρος θα προβεί σε αγορές πυραύλων μικρότερου βεληνεκούς από αυτού των Ες 300.

Περαιτέρω ο κύριος Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να μπεί στην αγορά οπλικών συστημάτων που δεν ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες της Κύπρου.

Ερωτηθείς εξάλλου, εάν προτεραιότητα της Κύπρου είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση ή η εγκατάσταση των Ες 300, ο κύριος Στυλιανίδης διασαφήνισε ότι οι στρατηγικοί στόχοι δεν συγκρούονται με την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας.


Θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης εγείρεται σε περίπτωση που ματαιωθεί η εγκατάσταση των πυραύλων ΕΣ-300 στη Κύπρο.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού μιλώντας σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της οποίας σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο εθνικό μας θέμα.

Οπως ανέφερε ο Νίκος Κουτσού ο Πρόεδρος Κληρίδης θα πρέπει να παραιτηθεί εάν δεν υλοποιηθεί το συμβόλαιο για το πυραυλικό σύστημα υπό την αίρεση πάντα των δύο προϋποθέσεων που έθεσε η κυβέρνηση: Αποστρατιωτικοποίηση και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για επίλυση του κυπριακού.

Παράλληλα επέκρινε όσους εσωτερικά δημιουργούν τεχνητό κλίμα για μη άφιξη των πυραύλων.


Με συλλογή υπογραφών οι Καρπασίτες και οι Μαρωνίτες, θα ζητήσουν την επιστροφή τους στις πατρογονικές τους εστίες και την εφαρμογή της συμφωνίας της 3ης Βιέννης.

Οργανώσεις και σωματεία της Καρπασίας και των Μαρωνιτών συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο Κληρίδη και συζήτησαν τρόπους για υλοποίηση της απόφασης.

Εν τω μεταξύ υπόμνημα διαμαρτυρίας, με την ευκαιρία της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής και της κατοχής της Αμμοχώστου, επέδωσαν το πρωί στους πρέσβεις ή εκπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Ανδρέας Πούγιουρος, και τα Μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του Δήμου Αμμοχώστου.


Τη βελτίωση των προϋποθέσεων για εξυπηρέτηση περισσότερων Κυπρίων στα νοσοκομεία της Ελλάδας και ιδιαίτερα στον τομέα της καρδιοχειρουργικής, συζήτησε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας και Πρόνοιας της Ελλάδας Κώστας Γείτονας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

Ο Ελληνας υπουργός έγινε στη συνέχεια δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, με τον οποίο συζήτησε το εθνικό μας θέμα.

Ο Μακαριώτατος τόνισε στον εξ ελλάδος υπουργό ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την επιστοφή στις πατρογονικές μας εστίες.

Ο κύριος Γείτονας από την πλευρά του σημείωσε ότι κάθε συνάντηση με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου αποτελεί αιτία αναπτέρωσης του ηθικού.


Διάταγμα τετραήμερης προσωποκράτησης εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας, εναντίον του Σοφοκλή Αλετράρη, ανώτερου υδραυλικού στο τμήμα αναπτύξεως υδάτων για παροχή ψευδών πληροφοριών στην διερευνώμενη υπόθεση που αφορά τον Διεθυντή του Τμήματος Λάκη Χριστοδούλου.

Ο Αλετράρης κατηγορείται για ψευδή κατάθεση στην αστυνομία, σχετικά με το θέμα της παράνομης χρησιμοποίησης μηχανημάτων και εργατών του τμήματος από τον κύριο Χριστοδούλου, για ανέγερση της οικίας του.

Κατηγορείται επίσης ότι καθοδήγησε τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση εργάτες για το περιεχόμενο των καταθέσεων τους στην αστυνομία.


Ενας Αμερικανός πιλότος σκοτώθηκε όταν δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-14, της Αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, συγκρούστηκαν κατά την διάρκεια πτήσης ρουτίνας πάνω από την θαλάσσια περιοχή της Αττάλειας, στην Τουρκία.

Τα δύο F-14 είχαν απογειωθεί από το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ το οποίο είναι αγκυροβολημένο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οπως ανακοινώθηκε από αμερικανικές στρατιωτικές πηγές, οι δύο πιλότοι του δευτέρου αεροσκάφους έθεσαν εγκαίρως σε λειτουργία το μηχανισμό αυτόματης εκτόξευσης και διασώθηκαν.


Η πέτρα του ρόζ σκανδάλου που ταλανίζει τον Λευκό Οίκο, Μόνικα Λεβίνσκι, παρέδωσε τεκμήρια στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, τα οποία όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον πλανητάρχη.

Τα χημικά εργαστήρια του Ομοσπονδιακού γραφείου, σύμφωνα με νομικές πηγές, θα πραγματοποιήσουν εξέταση Ντι-εν-Ει, σε λεκέ από σπέρμα, σε φόρεμα της Λεβίνσκι, η οποία ισχυρίζεται ότι ανήκει στον Μπίλ Κλίντον.

Οι έρευνες για την προέλευση του σπέρματος, θα ολοκληρωθούν σε ένα περίπου μήνα, αν ο Πρόεδρος Κλίντον δεχθεί να κάνει σχετική ανάλυση.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ αυξημένη υγρασία, ομίχλη και χαμηλή νέφωση θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές.

Οι άνεμοι θα καταστούν ευμετάβλητοι ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Σε μερικές παράλιες περιοχές θα διατηρηθεί αυξημένη η υγρασία και περιορισμένη η ορατότητα ενώ, από το μεσημέρι θα εμφανισθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν ευμετάβλητοι ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ το πρωί, και το απόγευμα θα καταστούν δυτικοί ως νοτιοδυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και στα νότια παράλια, πέντε ως έξι μποφόρ.

Η θάλασσα επίσης θα καταστεί ταραγμένη στις νότιες προσήνεμες περιοχές, το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και στους 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 38 βαθμοί και η πιο χαμηλή 22, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 32 με 23, στη Λεμεσό 32 με 24, στην Κερύνεια και την Πάφο 31 με 21


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 31 July 1998 - 15:27:41 UTC